Stranica 10 od 47 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 2344

Tema: odgoj pasa

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Fora je kako pokušava nažicati keksić, pa ode na pelenu i iscijedi par kapi, i odmah veselo dotrči i čeka nagradu. Usitnjavamo te male nagradice na još par dijelova, ionako se fino popunio. Ima već 3kg, ima ga

Mom ne smeta zapišana pelena (muško, naravno), tako da imamo jednu za 2-3 pišanja. No, to kakanje okolo me izluđuje...Stalno smo na oprezu, čim počne njuškati po podu, uzbuna...no, nekad njuška, pa u sec napravi, a nekad njuška i po sat vremena i čim skrenem pogled, evo ga....inače smo se susreli sa problemom da ne možeš sa psom baš svugdje, pa su nam neki šoppinzi u City-ju neslavno završili....ili smo imali kombinacije da jedan čeka vani sa psom i kojim djetetom, a drugi ide u dućane, pa smo se svaki sa svoje strane vrata dovikivali šta kupiti i kako kome nešto paše...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imala je i moja par nezgodica sad nakon što je izliječila proljev - jedan dan je pokakala valjda dest malih kuglica po cijelom dnevnom boravku.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajoj..mi smo maknuli sve tepihe iz stana.

Pa mi cemo na tog posranca potrositi sav GO, prvo ja, a sad je MM na GO, da ga nauci na wc, dani prolaze, a nema uspjeha...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi srećom uopće nemamo tepihe.

Ali bacili smo strunjaču iz Leine sobe nakon jednog kakanja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mi srećom uopće nemamo tepihe.

Ali bacili smo strunjaču iz Leine sobe nakon jednog kakanja.
    Uh, mi smo bas ostavili tatami strunjace umjesto tepiha u djecjoj sobi, pa kad obavi na tome, pokupim, pa pospricam sa alkoholom ili sprejem za dezifekciju iz DM-a, i pobrisem vodom.

Planiramo te tatamije rijesiti kada se nauci na kucni red i vratiti tepihe.

Jucer opet, sece MM po vani, propustio pola tekme, naravno nista...ne voli se setati, u principu od kuce ga navlacimo, tj. nosimo, dok prema doma brzo hoda... ...vrati se u kucu i naravno u akciju

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mogu se ubacivati samo s nostalgijom i sjećanjima, imam odraslu djecu i odraslog psa.
    nije da se oni ne vole šetati, vole, ali ne vole povodac, to bih ja rekla. odnosno, nisu još na njega naučeni.
    moj je redovito šlajdrao prije nego bi na jedvite jade ipak pošao... a kad ga pustiš s lajne kao bebač: sve pipne, onjuši, malo pišne, kaka, što god treba.
    jedino što nikad doći, ode gdje mu se sviđa i nemaš ga pod kontrolom pa ih nije za voditi po ulicama bez lajne...
    čitam nekidan ono na stradunu, pohvatala se dva psa, jedan s lajnom, jedan bez, a nastradala trudnica čiji je pas bio bez lajne.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A znam da su to privremene muke, no nisam bas mislila da ce tako dugo, vec 5tj, to raditi u kuci! Osim toga, ne mozemo ga bas voditi okolo, nisu ljudi (bake, dede, prijatelji...) bas sretni da im pas to radi po kuci.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma znam, nije lako.
    mi smo našeg, ako ga nismo imali s kime ostaviti doma, u goste nosili u prostranijoj kartonskoj kutiji.
    znam, ne vole ljudi pse uopće u kući posebno ove što šoraju i meni je to prihvatljivo, samo zeznuto ako nemaš alternativu.
    dok bi mi sjedili u gostima on je ćamio u svojoj kutiji pored mojih nogu. rijetki su mu dozvolili da izađe van.
    ja sam ga nosila izvan kuće da protegne noge.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A znam da su to privremene muke, no nisam bas mislila da ce tako dugo, vec 5tj, to raditi u kuci! Osim toga, ne mozemo ga bas voditi okolo, nisu ljudi (bake, dede, prijatelji...) bas sretni da im pas to radi po kuci.
    A ja ću te sad malo uplašiti i reći da mali muški psi znaju biti jako zahebani. Uz sav trud i muku, naš pas je pišao i kakao u kući 16 godina. Priznajem da je bio skroz razmažen s moje strane ali ja sam bila samo jedan član, drugi (moji mater i otac) su se stvarno trudili naučiti ga. On jednostavno svoje jake nagone nikad nije uspio suzbiti. Znao je da ne smije i redovito se sakrivao nakon obavljenog posla ali uvijek kad bi čuo ili osjetio drugog psa u blizini, kad se bojao, kad je bio jako sretan, to je pokazivao dižući nogu u zavjesu, po tapetu..gdje god. Čuvaj živce i budi pametna, žitaj sve moguće savjete i ustraj u tome da se nauči. Jer ako ne uspiješ, nahebala si dugoročno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

16 g!!!!! Da mi oprostite, sere po kuci 16g!!!! Ubit cu se momentalno!!!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ma znam, nije lako.
    mi smo našeg, ako ga nismo imali s kime ostaviti doma, u goste nosili u prostranijoj kartonskoj kutiji.
    znam, ne vole ljudi pse uopće u kući posebno ove što šoraju i meni je to prihvatljivo, samo zeznuto ako nemaš alternativu.
    dok bi mi sjedili u gostima on je ćamio u svojoj kutiji pored mojih nogu. rijetki su mu dozvolili da izađe van.
    ja sam ga nosila izvan kuće da protegne noge.
    imamo mi torbu-transporter, dosta veliku za njega, pa ga tu stavimo ako zatreba. No, npr. cim smo dosli kod bake, pustila ga van (bio je unutra 20 min, a prije toga 1h vani) istrcao i u roku od 5sec se pokakao na tepih!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

trina, mislim da je ponašanje tvog psa prije iznimka nego pravilo i da se to stvarno u nekim prosječnim uvjetima teško može dogoditi
    velika većina pasa nauči ići van na wc, zapravo nisam čula iti za jednog da je nastavio to raditi u kući.
    moj je čak onakav bolestan, ma bolestan da ne znam kako se uspio pridići i hodati, kamoli po stepenicama sići, išao van kenjati.
    jedina nezgodacija otkako je kao mali usvojio wc vani je još bljuvanje po kući.
    a i to ga je sram, sirotoga, kad u jutro ustanemo i vidimo bljuv, najradije bi da je mogao sam otključati vrata i izaći van.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Deaedi a da li vam je netko/instruktorica savjetovao da mu ograničite kretanje? ne znam da li je za to sada kasno, ali to se u principu radi sa malim štencima - ograniči im se kretanje i onda ih se u nekim razmacima nosi na mjesto za obavljanje nužde.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Deaedi a da li vam je netko/instruktorica savjetovao da mu ograničite kretanje? ne znam da li je za to sada kasno, ali to se u principu radi sa malim štencima - ograniči im se kretanje i onda ih se u nekim razmacima nosi na mjesto za obavljanje nužde.
    Da, prezentirali su nam tu metodu na predavanju. No, ne lezi mi to zatvaranje peseka u kavez/box nikako. A cim je malo veci prostor, onda ce to obaviti na drugom kraju tog prostora.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

istrcao i u roku od 5sec se pokakao na tepih!
    a sunce mu žareno, sroljo jedan! :shock:

a gle, svakako se time žestoko pozabavite.
    žao mi je što nema @n@-e na forumu u zadnje vrijeme, ona je imala dobrih savjeta kada je moj pas bio mali.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, prezentirali su nam tu metodu na predavanju. No, ne lezi mi to zatvaranje peseka u kavez/box nikako. A cim je malo veci prostor, onda ce to obaviti na drugom kraju tog prostora.
    Misliš .. moja neće niti blizu mjesta gdje leži.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

No, ne lezi mi to zatvaranje peseka u kavez/box nikako
    a gle, možda bolje da probaš. pas nije dijete i ništa mu time nažao nećeš učiniti, nećeš mu povrijediti osjećaje.
    ako su ti tako savjetovali, probaj

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma znam, piski bez greske zadnje vrijeme, svaka mu cast. Ali ovo drugo, nikako!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    trina, mislim da je ponašanje tvog psa prije iznimka nego pravilo i da se to stvarno u nekim prosječnim uvjetima teško može dogoditi
    velika većina pasa nauči ići van na wc, zapravo nisam čula iti za jednog da je nastavio to raditi u kući.
    moj je čak onakav bolestan, ma bolestan da ne znam kako se uspio pridići i hodati, kamoli po stepenicama sići, išao van kenjati.
    jedina nezgodacija otkako je kao mali usvojio wc vani je još bljuvanje po kući.
    a i to ga je sram, sirotoga, kad u jutro ustanemo i vidimo bljuv, najradije bi da je mogao sam otključati vrata i izaći van.
    A ja pijma nemam u čemu je problem. njega se stvarno stalno vodilo vani, bio je strašno inteligentan i bavilo se njime puno. Ali on je bio preemotivan pas, koliko god to kretenski zvučalo ali svoje jake emocije ispoljavao je sranjem i pišanjem. I jasno je bilo da on zna da ne smije, jer nakon obavljenog posla bio je ponizan, pokunjen, sakrivao se i kao da se sramio. Ali ništa ga nije spriječavalo. Moja mater je bila luda i nekoliko puta skoro ga je ubila golim rukama

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imamo ovo:

http://www.zoorex.si/psi/karlie-ogra...art-top-lounge

to je u dnevnoj sobi, ako ga tu zatvorim, onda to obavi da jednom kraju.

i ovo :

http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...ish-style.aspx

Tu ga nosimo okolo, a moze i spavati.To mi je ipak premalo za boravak od par sati. Ne znam, morati cemo ipak neke druge metode smisliti, ako se ne popravi za koji dan.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok, trinu sam stavila na ignore

a nama su svi vlasnici pasa, s kim god smo pričali, rekli da su se u principu naganjali s njima do nekih 6 mjeseci.
    dobro, ima onih čiji su psi u to doba čitali i pisali , al većina je rekla da nema pomoći. do 6 mjeseci nezgode su im se dešavale.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ok, trinu sam stavila na ignore

a nama su svi vlasnici pasa, s kim god smo pričali, rekli da su se u principu naganjali s njima do nekih 6 mjeseci.
    dobro, ima onih čiji su psi u to doba čitali i pisali , al većina je rekla da nema pomoći. do 6 mjeseci nezgode su im se dešavale.
    Ok, ajde, 6 mj mogu izdrzati, ali Trinin primjer mi je kao scenarij iz horor filma.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nezgode se dešavaju, ali to je rijetko. Češće se dogodi ( recimo svaka 2 mjeseca) da povrati u hodniku, ako je dan prije pojela kakvu glupost u šetnji ili ako se najede trave. A i nakon cijepljenja (!) se zna dogoditi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, i nas je povracao svaki put nakon cjepljenja.

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Na koji nacin mozemo nesto da naucimo psa koristeci klik (capturing, luring, targeting, shaping): http://wrigglebutts.com/training/cli...eting-shaping/

IvanaR, da, poenta je da psu hrana/igracke koje su u dometu ne odvlace paznju, tj da nauci da zurenjem u hranu nece da je dobije. Ali da ce tu hranu svakako dobiti, ako uradi nesto drugo Nama je pomoglo kao jedan od koraka u ucenju steneta da ne smetlari. mislim da sam negde vec na temi napisala sta smo sve radili paraleleno da bismo izbegli bilo kakvu kaznu za smetlarenje, a dobili zeljeno ponasanje. mogu da potrazim?

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Našla sam, nema potrebe.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cvijeto, kako napredujete? Kod nas tak tak, sad kaka vise u setnji, ali i dalje u kuci.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo jučer i danas cijeli dan bili na CACIB-u na velesajmu. Tamo je bilo oko 4000 pasa koji su pišali i kenjali posvuda (jadne one čistačice) ali naš njofra nije niti jednom unutra.
    Ali zato čim smo izašli van ispišao se za trojicu i pokakao, naravno.
    S druge strane ovo što Trina piše je itekako točno. Naš ne kaka po kući, ali povremeno, doduše vrlo rijetako se zna popišati iz osvete. Točno sam ga skužila da to radi kad su mu povrijeđeni osjećaji. Tako da znam da psi osjećaju i pamte, a i kažnjavaju nas.
    Sad da se i pohvalim: mališa je i jučer i danas dobio najvišu ocjenu u razredu štenaca od 6-9 mj: VP1

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moram se pohvaliti da je danas novi član obitelji postala dobermanka Janis Joplin Konlight. Ima 6 mjeseci i ooogromna je. (oko 25 kg) Prekrasna je , zaigrana, znatiželjna... Zapisala mi je cijeli stan iako kod uzgajivaca to nije radila, ali valjda je to zbog pr3eseljenja, pa se nadam da ćemo to brzo srediti. Inače uzgajivač nam je susjed i trener (dreser , kak se to kaže?) pa će nam pomoči oko školice i sl. Moji stari pesi je se boje ali i to će se srediti uskoro. Klinci je zato obožavaju!!!
    Eto, skroz sam optimistična, nadam se da će tako i ostati.
    Tanči - jućer je njena sestra bila na izložbi, smeđa dobica Jamaica, možda si ju vidjela?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Šafran, nadam se tvojim savjetima!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Moram se pohvaliti da je danas novi član obitelji postala dobermanka Janis Joplin Konlight. Ima 6 mjeseci i ooogromna je. (oko 25 kg) Prekrasna je , zaigrana, znatiželjna... Zapisala mi je cijeli stan iako kod uzgajivaca to nije radila, ali valjda je to zbog pr3eseljenja, pa se nadam da ćemo to brzo srediti. Inače uzgajivač nam je susjed i trener (dreser , kak se to kaže?) pa će nam pomoči oko školice i sl. Moji stari pesi je se boje ali i to će se srediti uskoro. Klinci je zato obožavaju!!!
    Eto, skroz sam optimistična, nadam se da će tako i ostati.
    Tanči - jućer je njena sestra bila na izložbi, smeđa dobica Jamaica, možda si ju vidjela?
    Jedna mlada dobermanka se motala oko nas, a da li je to baš ta- ne znam.
    Velika je gužva bila, preko 4000 pasa u tri paviljona, a ringova 22, tako da nisam uspjela sve vidjeti.
    S nama u ringu su danas bili bokseri i majmunski pinčevi, njih sam odgledala, a u ringu pored su bili dobermani- to su muž i mala gledali.
    Kak je prošla Jamaica?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Eci e jesi nestrpljiva, što na umu to odma na drumu, dobica je već tu! He, he i ja sam takva, kad si nešto zacrtam ne premišljam se previše, plan još ni gotov, ja već marširam u izvedbu

Nema frke, ako ti ikako mogu pomoći sa još nekim savijetom ili tek mišljenjem, ono, više glava više zna, tu sam, makar stara moja uzgajivač ti je susjed i još trener, di ćeš bolje, za vas nema zime uopće

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Drage mame i tate trebam pomoć, ne znam jel ovdje mogu pustiti post (bez ljutnje),

prije mjesec dana udomili smo štene, problem je moj 3,5 godišnji dječačić koji ju nikako ne može prihvatiti (jedinac je). Viče na nju, želi ju udariti, ako ju želi podragati gleda kako bi to bilo grubo, kada mu dam da ju šeta namjerno ju želi povući i to je popračeno smijehom, kad ju želim približiti da legne pored njega i da ju pomazi gura ju nogama od sebe. Strašno. Sada je prošlo mjesec dana... Isnaprobala sam apsolutno uključivanje, znači on ju hrani, dajem mu da ju šeta. Pokušala sam da se zajedno igramo...ali njemu je zabavno kada ona zacvili jer joj vuče kost (igračku iz usta)... Visim kao kobac nad njima...u strahu da štene ne izraste puno trauma od njega.
    Pokušala sam se postaviti i tako da svaki put kad ju pokuša udariti mora otići u sobu na razišljanje i to da ukoliko joj nanosi bol ju moram tješiti dok se prestane plašiti, a mogli smo se zajedno družiti. Nikada nije dijete bilo zapostavljano radi psa, svaki put kad ju vodim vani, povedem i njega. Ja jednostavno više ne znam kako da se adaptira. Razumijem da ju je shvatio kao konkurenciju i da je razmaženi ljubomorko, ali...Ima li netko slična iskustva? Šta da radim?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja bi razmisljala jos 5 godina, ali Mm je nestrpljiv a i bila je neponovljiva prilika da dobijemo vrhunskog psa iz super legla. Jedino je problem kaj ima vec 6 mj i to je tele od 25 kg Vjerujem da bi bilo lakse da je malo stene. Pogotovo mojim pincicama, u soku su, ali po malo ih popusta. Ne.znam kakvi su stenci od 6 mj, u odnosu na one od 2-3 mj? da li se teze prilagode? uce brze ili sporije? Joj, jako smo uzbudeni pa se ispricavam akosam dosadna. Najveci pas mi je bio srednja pudla. Ovaj moze do svih ploha, stolova u stanu, nista joj se ne moze sakriti. Ne dam joj na kauc i krevete, nebi bilo mjesta za nas, ali mali pesi smiju. Jel to ok? Mislim da nebu ljubomorna?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivana2010 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage mame i tate trebam pomoć, ne znam jel ovdje mogu pustiti post (bez ljutnje),

prije mjesec dana udomili smo štene, problem je moj 3,5 godišnji dječačić koji ju nikako ne može prihvatiti (jedinac je). Viče na nju, želi ju udariti, ako ju želi podragati gleda kako bi to bilo grubo, kada mu dam da ju šeta namjerno ju želi povući i to je popračeno smijehom, kad ju želim približiti da legne pored njega i da ju pomazi gura ju nogama od sebe. Strašno. Sada je prošlo mjesec dana... Isnaprobala sam apsolutno uključivanje, znači on ju hrani, dajem mu da ju šeta. Pokušala sam da se zajedno igramo...ali njemu je zabavno kada ona zacvili jer joj vuče kost (igračku iz usta)... Visim kao kobac nad njima...u strahu da štene ne izraste puno trauma od njega.
    Pokušala sam se postaviti i tako da svaki put kad ju pokuša udariti mora otići u sobu na razišljanje i to da ukoliko joj nanosi bol ju moram tješiti dok se prestane plašiti, a mogli smo se zajedno družiti. Nikada nije dijete bilo zapostavljano radi psa, svaki put kad ju vodim vani, povedem i njega. Ja jednostavno više ne znam kako da se adaptira. Razumijem da ju je shvatio kao konkurenciju i da je razmaženi ljubomorko, ali...Ima li netko slična iskustva? Šta da radim?
    Ajoj, nezgodno. Nemam savjet, ali te situacije mogu biti opasne. Koje vrste je stene, kako je veliko?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi razmisljala jos 5 godina, ali Mm je nestrpljiv a i bila je neponovljiva prilika da dobijemo vrhunskog psa iz super legla. Jedino je problem kaj ima vec 6 mj i to je tele od 25 kg Vjerujem da bi bilo lakse da je malo stene. Pogotovo mojim pincicama, u soku su, ali po malo ih popusta. Ne.znam kakvi su stenci od 6 mj, u odnosu na one od 2-3 mj? da li se teze prilagode? uce brze ili sporije? Joj, jako smo uzbudeni pa se ispricavam akosam dosadna. Najveci pas mi je bio srednja pudla. Ovaj moze do svih ploha, stolova u stanu, nista joj se ne moze sakriti. Ne dam joj na kauc i krevete, nebi bilo mjesta za nas, ali mali pesi smiju. Jel to ok? Mislim da nebu ljubomorna?
    Kakve su ti pinčice, pričaj mi malo o njima. Koliko su bile stare kad si ih dobila, koliko im je trebalo da se nauče redu, kako je to sve išlo. Mi idemo po svoju Roxanne prekosutra pa da se pripremim( Ili po možda Laylu, Sally, Lolu ).

Možeš i na pp ako imaš volje

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Joj Eci jesi se i ti uvaljala

Ovo za kauč, one smiju, ona ne, pa ako tako ti postaviš pravila ona će vjerojatno tako i prihvatiti, makar kad odraste moglo bi biti izgreda oko toga one smiju, ona ne. Ono, klasično rivalstvo u čopru, pokušavat će sigurno, možda ne sada odmah jer je i njoj sve novo pa se pokušava prilagoditi tu gdje je došla,ono naći svoje mjesto u čoporu, ali kasnije. To što ima 6 mjeseci u biti čak i ne mora biti uopće loše, osim tog šoka jel je velika, ali pretpostavljama s obzirom na super leglo, super uzgajivač da je već ful na sve socijalizirana što će vama olakašati puno stvari, vjerojatno već i zna neka određena pravila, to ti je sigurno uzgajivač već rekao, pa vi u biti samo morate nastaviti dalje sa njenim odgojem da se uklopi u vašu svakodnevnicu, rutinu, pravila itd...
    U biti uče brže, kapiraju brže od ovih skroz malih od 2-3 mj., prilagodba ne bi isto trebala biti uopće neki veliki problem, nije odrasli pas, nije skroz mala, a još uvijek u biti štenac, tako da mislim da je u biti to baš dobro s obzirom na vašu situaciju. Vjerojatno će doći malo do ljubomore kad tad, ako ne sad onda u pubertetu kad će se moguće pokušati nametnuti kao glavna, što bliže alfi tj. tebi i mužu, ali i ne mora, zavisi kakva će biti po prirodi, dominantnija ili povodljivija..

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ivana2010 nemam ni ja neki konkretan savijet, osim što je fakat neobično, još nisam čula za ovakvo ponašanje djeteta od 3 i pol godine prema štenetu, baš čudno, ali to ne znači da ako ja nisam čula da toga nema.
    U svakom slučaju ja vam fakat želim sreću da se do dovede na neko pristojno ophođenje korz sljedečih 4 tjedna, jer u protivnom ako vidiš da nema napretka ili da se stvar čak i pogoršava, ne znam, ne želim ti reći naći udomitelja za psa jer on stvarno i može imati traume za čitav život od toga, ali barem onda možda potražiti trenera koji će raditi sa štencem i sa vama pa će možda tvoj sin kroz to bolje prihvatiti autoritet trenera kako se treba ophoditi sa psom, to je jedino što mi ovako sada pada na pamet.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ivana2010 jedno pitanje, ovako kad promatraš u ova 4 tjedna koliko je štenac kod vas, kako bi opisala ponašanje svog sina prema njemu, da mu stvarno želi nauditi i da ga to zabavlja (u tom slučaju pas najbolje da ide drugim udomiteljima) ili da se tvoj sin jednostavno ne zna postaviti prema psiću iz čistog neznanja jer ga vidi ko neku plišanu igračku koja najednom hoda, skače i pušta glasove?
    Da li je tvoj sin do sada uopće ikad imao susreta sa drugim psima, da li se ikad igrao sa nekim psom, podragao ili uopće susretao se sa psima?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene to isti cudi, moj mali od 3g je prenjezan prema peseku, nisam uopce mislila da ce znati tako biti pazljiv. Da li tvoj sin misli da je pas tvoj ili njegov? Moj mali govori da je on gazda peseku, mozda tvoj sin misli da mu je konkurencija jer si ti dobila psa, a ne on.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da li i inače tvoj sin naginje tome da udari, ne znam, tebe, tatu, baku, drugo dijete, mislim da li se nalazi zadnjih mjeseci u takvoj nekoj fazi, jer imala je i moja takvu fazu sa godinu i pol, ali nikad to nije ispoljila na našem psu, samo na nama ili su letili njeni plišanci po sobi...ono pokušavam ti reći razmisli malo dublje o ovome, jer psu vrijeme ide brzo, ono što doživljava sada kao štene će ga obilježiti za čitav život.
    Da li ovaj tvoj opsi gore moguće zvuči ozbiljnije nego što jeste? Jer ovo je net i često napisane riječi zvuče druagčije nego kaoda krenemo razgovarati, pa pitam, čisto da se znaš ravnati, jer stvarno udaranje šteneta može imati u biti fatalne posljedice, tako da o kakvim se to točno udarcima radi, da li to svaki dan, stalno da li je u biti štene stalno izloženo grubostima, ili se to desilo par puta dok dijete nisi iskorigirala?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma da Deaedi baš je i mene sad ovo zainteresiralo, evo prvi put se susrećem sa time, možda je dijete u nekoj fazi ili je bio prezaštičen do sada, samo mama i nitko drugi ili ovo što kažeš možda je shvatio da je mama dobila psa, a ne on...ono opcija hiljadu i jedna.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hej ljudi, psića smo udomili iz azila, mješanac je i ne znamo koliko će izrasti, vet. kaže ne bi trebala biti teža od 12kg. Što se malca tiče rado bih Vam odgovorila da znam što da Vam napišem. Vjerujem da je to faza protestiranja, naravno da nedam da ju udara, ne puštam dijete samo sa njom. Sam je izabrao psića, zapravo je psić izabrao njega...time smo se vodili. S nama je mjesec dana... Što se tiče agresije, znam da je razmaženko, krenuo je u vrtić prije 2mj i u fazi je socijalizacije. Psića ne želimo dati i bit će mu lijepo s nama, samo sam htjela čuti iskustva... Naišla sam na post Morske ovdje koja je imala identičnu situaciju pa sam ju htjela pitati za savijet no nemogu doći do nje... Mislim da je samo stvar vremena i prilagodbe. Vjerujem da ju je doživio kao konkurenciju...danas ju je cijeli dan on šetao...trudi se... Trudimo se svi.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ivana2010 eto super, ipak čini se nije tako strašno kako se činilo iz prvog posta. To što je psić odabrao njega je jedna fantastična stvar, to se i nama desilo sa našim zadnjim, nije doduše odabrao naše dijete, ali nas
    Ne znam tko je Morska, ali trebala bi je moći kontaktirati preko privatne poruke, klikneš na njen avatar i pošalješ pp, a možda ona ovo i vidi pa ti se javi.
    Sretno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Cvijeto, kako napredujete? Kod nas tak tak, sad kaka vise u setnji, ali i dalje u kuci.
    deaedi, ja sam ti odustala. ne pratim više uopće nit se nerviram. pobrišem s močom i pokupim go*na kad se desi i to je to.
    dešava se sve manje i manje, uglavnom je na pelenu ili vani, ali evo jučer se popišala na svoj jastuk u svom krevetu. iz vedra neba. to nikad do sad nije napravila.
    prekjučer na tepišić ispred vrata stana.
    nervirala se, ne nervirala se, nagrađivala, ljutila se - nekako vidim da mi na isto dođe. opet moram s močom prati. a ona ide svojim tempom. nekako mislim da je normalno da psi vani obavljaju nuždu i da će joj to nekad sjest u glavu i da će moći trpiti tih par sati dok je doma. a sad još ne može.
    jedino, prošli mjesec smo iskeširali oko 700,00 kn sve zajedno samo na pelene. ode, a da niti ne primijetiš.
    jedan paket traje malo više od jednog dana.
    skoro pa moje nove čizme koje moram kupiti
    sad primjećujem da mi traje malo duže.
    dva-tri dana izdržimo s jednim paketom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

700 kuna za pelene !? Jesi li dobro napisala?
    Ja se niti ne usudim zbrojiti troškove, ali mi smo bili tri puta kod veterinara i moramo joj kupovati posebnu hranu koja je dosta skupa.
    MM tvrdi da joj je hladno i da hitno moramo kupiti kaputić.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kad smo već kod zbrajanja troškova, ja zbrojila koliko nas je koštao naš pas kroz 11 godina, ono okvirno od hrane pa do veterinara, poreza, osiguranja, one neke sitne stvari nisam ni zbrajala, pa oko 15 000 eurića, koliko sam si tek ja čizama mogla kupit Pa normalno da nismo normalni

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O da, nama isto ode nekih 10 pelena dnevno, dakle paket traje nekih 3 dana, a kosta cca. 50 kn, tako nama ode oko 600 kn mjesecno. I ima vec 4 kaputica i mrzi ih ))

No, imamo napredak, kaka zadnja 2 dana na terasu, sam trazi van! Ok, nije to idealno, ali bolje terasa nego stan. I isto piski iz inata, kad mu nesto nije po volji.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cvijeto, a da probaš s novinama umjesto pelena?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Koje cifre!
    Moj pas me je koštao kad sam ju kupila.
    Pa čipiranje i cijepljenje kao štene.
    Zatim cijepljenja jednom godišnje, 7 puta do sada.
    Advantix 4-5 puta godišnje.
    Jednom išla na injekcije antibiotika.
    Hrana, oko 100 kuna mjesečno. ( ona jede oko 120-150 g dnevno)
    Grickalice za zube i poslastice, oko 10 kn tjedno, u prosjeku.
    Torba za nošenje.
    Krevetić i jastuci otprilike jednom godišnje (nekad joj sama sašijem)
    Povodac na otpuštanje i orma.

Rekla bih oko 3.000 eura za 8 godina. I bezbroj sati i dana sreće što ju imam. (A što bih sa tolikim čizmama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •