Zhang
Skulirana, potpisujem te u nevidljivim pomacima
Ja sam skacem i vjezbam i ista sam si! Ne fotkam se vec dugo.
Marta, istezanje u t25 je super. Nije predugo, a dobro je.
Zhang
Skulirana, potpisujem te u nevidljivim pomacima
Ja sam skacem i vjezbam i ista sam si! Ne fotkam se vec dugo.
Marta, istezanje u t25 je super. Nije predugo, a dobro je.
Inspirirala me stranica Fitmame i krenula sam s 30 shred. Nikad nisam ništa vježbala i iznenadila sam samu sebe kako sam bez problema svako jutro odrađivala tih dvadesetak minuta. Do ovog petka sam došla do pola drugog nivoa. Ali problem je što sabotiram vježbanje hranom, ujutro nisam gladna, ali navečer krenem, ne znam zašto, nekad čak nisam niti naročito gladna.
Imate li neki savjet, trik da ne sabotiram samu sebe, da na prvi znak čvršćih mišića i manje centimetara ne pomislim kako ću se sad prejesti? Na kraju ću imati više kila nego prije, a to stvarno nema smisla, zar ne?
Ja pratim neke sportske stranice pa sam nabasala na citat:
Training is easy
Eating clean is the hard part.
Nema tu mudrosti, kod svake te lude zelje se pitas da li je vazno kratkorocno zadovoljstvo ili dugorocni cilj. I pomiris se da ces tu i tamo zabrljati, tp je cak povremeno i ok. Ono sto je vazno je da si 80% vremena ok sa prehranom.
Ako inace jedes samo navecer, prouci koncept intermittent fasting, ili drugi warrior diet, mozda se pronadjes.
E da, gdje je willow?
Nje dugo nema, cini mi se..
Posljednje uređivanje od zhang : 02.12.2013. at 06:59
Iskustveno za prehranu mogu reći da je, kao i sve, stvar navike. Prije sam jela 80% loše, sad jedem 80% dobro. Treba neko vrijeme da se stvore druge navike.
Pomaže edukacija. Što više čitaš o zdravoj/nezdravoj hrani, manje su šanse da ćeš loše jesti, a veće da ćeš izabrati zdrave alternative. Ja sam se u tome izvježbala čitajući deklaracije... čim vidim brdo aditiva nisam više u stanju to kupiti. Baš jučer sam htjela uzeti ćevape u Lidlu, kao ajd, nema u njima ništa strašno... i okrenem deklaraciju, a ono zgušnjivač, razrahljivač, stabilizator, pojačivač okusa... samo sam ostavila pliticu natrag u frižideru.
Kavofob, ja ti se istinski divim.
Trenutno čamim na 83 kg i ne znam hoću li ikada uspjeti biti mentalno dovoljno jaka da dođem do 63. Samo radi redovnog vježbanja uspijevam obući većinu svoje stare odjeće koju sam nosila sa 70 i kusur kila. Mislim da je za tvoj uspjeh potrebna iznimna mentalna snaga - ništa drugo. Svaka ti čast!
Danas 4 km brze setnje po buri. Tako sam brzo isla da nisam ni osjecala hladnocu, dosla sam doma bas fino ugrijana!
Prosla dva tjedna isto tako - hiking jedan dan da, drugi dan ne.
Ja sam odradila 5 tjedana BR. Neke dane lakše, neke teže (ali na to veći utjecaj ima moje stanje nego same vježbe).
S 30DS, nakon kojeg je slijedila pauza od dva tjedna, to je ukupno 3 mjeseca vježbanja. Izgubila sam (recimo) 2 kg, nešto minimalno centimetara. Iskreno, nadala sam se boljim rezultatima. Mislim, vidljivijim.![]()
A ništa. Guram dalje.
Imam viška od struka naniže. Znam da je stvar i u građi, ali ipak...
jutros rano buđenje i vježbanje. mrak. dan dalje teče kao da ništa nije bilo, a sve je bilorazlika je nebo i zemlja. najbolje mi je to što sam "najvažniji" zadatak u danu - već odradila! sad se ne trebam brinuti hoću li navečer stići i hoću li se sjetiti i hoće li mi biti teško. već jesam! sad još da ručak na poslu odradim lchf..
a sutra krećem ispočetka(ali mislim da ću se još ranije ustat da si skuham nešto za ponijeti za ručak, to mi je danas bilo žao što nisam stigla)
Svaka čast!
Ja se ne mogu natjerati ustajati ranije zbog vježbanja... A bilo bi baš super.
acqua, ako tome pridodaš i dodatno ubrzanje metabolizma koje potiče ranojutarnje vježbanje - jackpot!![]()
maruška thanks
al, ma probaj. sinoć sam si stavila novu melodiju na budilicu, a kad je jutros krenulo svirati (balašević, anđela, odma kreće brzi ritam :D) i kad sam se sjetila entuzijazma da ću se vježbanja riješiti već ujutro i dan započeti na najbolji način, imati energije ostatak dana, uspjeti u planu itd, jednostavno nisam imala srca stisnuti snooze
dan po dan, svaki dan ispočetka. nakon tri tjedna će valjda moć navike biti na mojoj strani![]()
Mamice, hvala ti
(ja sam dotaknula dno i s brojem kila i načinom života i prehrane pa nisam imala kud nego ovdje gdje sam sad, sigurno se nikad ne bih mrdnula da sam imala 15-ak kila manje)
lonni, zaboravih reći dobro došlaodmah smo te napali sa savjetima bez pozdrava
aqua, poznat mi je tvoj problem... i ja se borim već neko vrijeme da se nagovorim vježbati ujutro. nekad uspijem, nekad ne, ali fakat mi je dan bolji , po razini energije, raspoloženju i svemu, kad god odvalim žešći trening odmah po buđenju
edit - Danči, očisti box![]()
Posljednje uređivanje od kavofob : 02.12.2013. at 12:27
Kako je rekla zhang prouči warrior diet, ratničku dijetu. Ja sam je uz mm kojemu se kile jako teško lijepe prakticirala godinama ovakav način prehrane jer nam tijekom dana nije bila potrebna hrana, eventualno voće, neke sjemenke. I imala 50 kg, a nevečer jela ko prase. Sistematično. Najprije juhu, salate, pa ribu, pa uh - mada bih bili presiti za išta poslije....
Cure, jel vrijedi ona vaga koja pokazuje omjer mišića - masti - vode u tijelu? Vrijedi li to kupiti? Ja uopće nemam pojma na koji bi način vaga to mogla izmjeriti (i sad se osjećam k`o moja baba koja se čudom čudi sms porukama)
Ja sam prošle godine išla u adidas školu trčanja. Bila redovita na treninzima 3x tjedno, nakon treninga se ubijala u hrani jer se nisam mogla zasititi.
Ishod nakon šest mjeseci škole.. istrčan polumaraton (preko dva sata trčanja), ali sam imala pet kila više nego prije trčanja - i ne, nije stvar u mišićima, nisam stala u odjeću koju sam nosila prije početka treniranja..
Koma..![]()
Ima neki trener koji kaze da su vjezbe kondicije ( trcanje i sl.) lose za sitne zene jer im otvaraju apetit.
ima cijela knjiga o tome , idem traziti.
ali bojim se da se kile gube u kuhinji , a ne na treningu ( pogotovo to vrijedi za sitnije zene).
i nije samo stvar u vrsti hrane nego u kolicini. A ako si nizak , trebas puno manje hrane od nekog tko je 1,80.
Evo nesto o tome http://www.prweb.com/releases/petite...web9044652.htm
da, nažalost pravilo 70% je prehrana, 30% vježbanje je više puta dokazano. I ja sam sama sebi taj primjer. Ja da bi skidala, pogotovo sad, moram ići jako nisko s UH ali i sa kcal. Dakle ona: na LCHF ne moraš brojat kcal kod mene ne vrijedi, ili barem ne vrijedi u ovoj mojoj fazi...
mamica, koliko sam skužila te vage rade po principu ugrađenih formula tako da nisu točne. Svi omjeri variraju u odnosu na prehranu, doba dana i štatigajaznam...uglavnom, koliko sam čitala nisu pouzdane.
daklem sa svojih metar i čevap upadam baš u tu "tešku" kategoriju.....idem googlat, tnx!
Ja sam se preporodila od vjezbanja ujutro! Kao sto aqua kaze, mirna sam za taj dan. Poslije jos znam napraviti tabatu ako mi fali cardia. To radim s djecom![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 02.12.2013. at 18:55
Hvala svima na savjetima. Vidjet ću što bi mi od onih koncepata odgovaralo, mada nisam od neke discipline kada je hrana u pitanju, planiranja, mjerenja i slično.
Najviše mi se svidio onaj savjet da se pitam je li vrijedno to kratko zadovoljstvo, ali i onaj da je ok nekad i zabrljati. Palo mi je napamet da si na frižider stavim fotografiju mene zajapurene, znojne i crvene nakon vježbanja, možda će mi onda biti žao zeznuti sav taj trud.
Kao posve nesportskom tipu vježbanje mi stvarno nije nešto lako, nešto dolazi prirodno, samo od sebe, a nisam ni previše oduševljena samim tim činom, ali šteta je ako već vježbam to poništiti.
Evo muž moj mršavi upravo sada navaljuje na frižider i nudi me kruhom i ajvarom, a i ona xl nutella me zove s police. Dobro da sam baš na ovom topicu, pa ću se oduprijeti napasti.![]()
Iza mene je prvi tjedan BR s dva treninga u danu, na kraju sam samo preskočila zadnji trening i to u nedjelju. Najviše doma, a nisam uspjela popodnevno/večernji trening ugurati![]()
Tako da imam dan i pol odmora.
S time da to nisu treninzi kao vaši, više su malo penzionerski, no najviše sam iznenađena da sam se uspjela natjerati dići ranije i odvježbati trening. Još uvijek ne vjerujem da sam bila karakter i digla se 45 minuta prije zbog vježbanja
. S time da su ipak samo dva dana bila s ustajanjem u 6,20 zbog vježbanja. Ostale dane sam na sreću od doma kretala oko pola devet, a i dva su bila vikend dana.
larmama
stvarno bravo. sad će ti biti piece of cake vježbati SAMO jednom dnevno
lonni, nemoj imat doma lošu hranu dostupnu, to ti je najbolji recept za uspješno odupiranje![]()
potpisujem
kad sam je početkom ove godine krenula s lchf, kile su se samo topile, mislim da sam prvi tjedan izgubila 2, a prvi mjesec dana 6 kg
sada fakat pazim na prehranu ali kile nikako dole. ja krivim pilule kojima sam se vratila nakon dugo vremena, jel ima ovdje itko sličan problem?
ako je ovo cijena pilula, onda ću ih ili promijeniti ili skinuti se s njih
Meni je gubljenje kila stalo nakon nekog vremena . Mislim nakon jedno 3 mj i izgubljenih 7-8 kg.
i onda sam shvatila da moram stezati i unos kalorija , a ne samo paziti na ugljikohidrate. Nazalost, zato se i borim sa zadnjih 8 kg , tesko mi se pomiriti sa cinjenicom da moram brojati kalorije i da puno previse unosim bez obzira sto je sve vise manje zdravo.
Posljednje uređivanje od sirius : 03.12.2013. at 14:27
upravo to, i meni je zadnjih 2-3kg napred-nazad već mjesecima i lagano sam luda. Zato sam sad LCHF (al realno više keto), mjerim, brojim, vježbam, stežem, ali i dalje ide puževim plaženjem jer ovo ni korak nije.....
ali opet ne mogu reć da se baš nije uopće pomaklo. Dala sam si rok do Božića ovako, a onda idem malo na masu..
Da ne ispadne da se svercam![]()
Vjezbam svaki dan. Vjezbanje ujutro me dovelo u red.
Jedino sto sam nabrijana ujutro onda
Kad vidim ljude na poslu da zijevaju, cudim se i mislim si: sto sam ja sve jutros napravila!
Meni se danas dogodilo da sam gledala vježbu misleći "no f*cking way", a onda sam ju napravila s lakoćom. Al stvarno s lakoćom. Totalno me je iznenadilo kako mi je dobro išlo.
Jupiiii, jeeeej, to je taj trenutak koji se čeka!
Cure, svaka čast na ranojutarnjem vježbanju, mislim da za to ne bi imala snage prije kave i doručka. Mada, nisam probala, možda mi to ostane jedina opcija budući da s bebom koja preko dana ne odspava više od pola sata u komadu (i to nikad ne znam kad će biti) uspijem vježbati svaki treći dan. Je l' doručkujete prije jutarnjeg vježbanja i što obično?
Zatim, čitam vas o dive bombersima, i meni su problem, tj. uopće ih ne radim jer mi se čini da ih uza sav trud nikad nisam uspjela pravilno izvesti, pa ih obično zamijenim nekom drugom vježbom, valjda je to ok :/
I vidim da spominjete izazov s čučnjevima, to neki Zuzkin workout ili nešto drugo?
Inače jučer Zuzkin One leg gypsy, kratko i efektno, danas sve zateže (jedino mi one leg crawl ne ide, boli lijeva ruka pa to nekako sporo i šlampavo odradim).
Ja ne doruckujem prije. Neke cure jedu, sjecam se da su pisale.
Ja popijem kavu, vjezbam pa onda jedem. To mi je ok.
Kad sam isla trcati, znala sam pojesti eventualno bananu prije.
Morat cu probati. Prosle sam zime trcala jedan dan u tjednu u 8 ujutro, bilo je ustajanje u 6:30, odmah kava i recimo dvije snite kruha s necim u 7:00, do osam bi se to taman sleglo da mi ne bude zlo od maksimirskih uzbrdica.
No bilo bi mi uvijek teze nego kad bi trcala popodne.
Ovi treninzi doma laksi su mi od trcanja pa bi nesto poput banane trebalo biti dovoljno.
ja sam prije uzimala whey prije, sad ni ja niš osim kave a nakon bulletproof coffee - postala sam ovisnik
jučer odmarala i odradila samo izazov BR, danas stretch + izazov (day 7 - weighted squat sa 14kg BV) + bridge hold 2x1min + thrust hold 2x1min (oboje sa ST).
ja prijavljujem da sam ponovo krenula na box! 2x tjedno, od 9 do 10 navečer, što mi super paše jer dijete ide pajkit u 8, i ne budi se prije 12. nažalost, ovo je više muška grupa (prije trudnoće sam išla na žensku, tj. i u trudnoći dok mi stomak nije počeo smetati kod sklekova), pa cijela dvorana smrdi po znoju, ali barem je toplo
tko je u zg, ako koga zanima, javite mi se!
što se tiče prehrane, definitivno treba paziti i što se jede, ali i koliko. ja sam prvi dio više manje riješila, dosta pazim da bude što manje prerađena hrana, ali količine su ipak bitne. i kod mene je ljetos bio slučaj da sam izgubila 4kg ali isključivo na tjelesnoj aktivnosti, a ne na prehrani.
vjerojatno curke koje ste izgubile puno kila ste ipak drastično i smanjile unos kalorija (neovisno jesu "dobre" ili "loše"). šta ću ja kad mogu smazat hrpu pršuta samo zato što mi lijepo izgleda. u toj varijanti mi uopće ne treba čokolada!
ltfish, gdje ideš na box? može i na pp![]()
Danči, imaš i žensku grupu od 19.30 do 20.30, tamo ne smrdi!![]()
ovo vježbanje ujutro je zakon!
ja drito iz kreveta pred teve. još žmirečki navučem čarape i trenirku, u hodu top, po štengama do prizemlja oblačim majicu, pišanje i opa pred tv (jillian). počnem vježbati prije nego se stignem predomisliti ili dobiti ideje da će mi biti teško pa da možda radije, jelte, preskočim pošto je vani još mrak. mozak se još ne upali, a eto već bačen lavovima
i velim ja jučer mužu kako mi je dobro sjelo ovo jutarnje vježbanje, jer onda stvarno cijeli dan budem hepi kaj sam već odradila i ništa me više ne čeka. a on meni odgovori - viš, a ja obrnuto, ja otrčim i onda jedva dočekam da se tijelo oporavi da mogu ponovno. pa sam mozgala o tome i zaključila da (ipak) nisam baš na toj razini da jedva čekam ponovno, ali nije da mi je mrsko vježbanje kako je zvučalo. nego sam zapravo stalno bila u brizi hoću li stići vježbati prije/nakon/između dječjih aktivnosti poslije posla, ili prije nego njima dam večeru, stavim ih na spavanje i slično. ili ću morati skroz navečer, iza devet. i hoću li imati snage. što ako zaspim s klincima itd. realno je to uvijek upitno hoću li uspjeti vježbati uz sve to što imamo s njima u planu. a ovako se ne moram zabrinjavati jer sam ono najvažnije već napravila. pa mogu ostalo laganini.
znam, znam, tek sam tri dana ovako, rano je za zaključke. al što ću, meni je sutra (ponovno) prvi dan (thanks zhang), pa ne mogu vidjeti duži rok
i još, ajmeee muskulfibera! sad sam krenula ponovno sa L1 (30ds), ali vježbam onu težu varijantu, jer kao već sam to jednom prolazila. ajmeeeee![]()
Ja vjezbam svaki dan dva zwowa ili zshreda ali ne stignem pisati. Radim od jutra do sutra, dolazim kasno doma i onda prvo klinci i gluposti po stanu pa tek onda vjezbanje.