Ma sve ok.![]()
Meni se ne da tako uređivati linkove kako ti to stručno radiš
p.s.
Ujedinjene smo u nadi.![]()
Ma sve ok.![]()
Meni se ne da tako uređivati linkove kako ti to stručno radiš
p.s.
Ujedinjene smo u nadi.![]()
Zanimljivo:
http://iszd.hr/2013/12/prve-analize-...raku/#more-351
"Uz to, posebno je zanimljivo na slici lijevo pogledati udio glasova PROTIV u odnosu na udio ne-religijskog korpusa birača po općinama i gradovima. Veličina točaka pokazuje izlaznost (veći kružić simbolizira i veću izlaznost na referendum). Pod ne-religijskim stavom misli se na skeptike, agnostike, ateiste i nevjernike, a podaci su iz popisa stanovništva 2011. Crvenom točkom označen je i sveukupni podatak za Hrvatsku. Trend je vrlo jasan: porast udjela ne-religijskog stanovništva povećava i udio glasova PROTIV. Po pitanu ovog referenduma ispada da je prijelomna točka kada se dosegne oko 10% takvog stanovništva, jer u tom trenutku se postiže i oko 50% glasova PROTIV. To implicira kako će vjerojatno i na nacionalnoj razini doći do promjene stava po pitanju definicije braka u trenutku kada i udio skeptika, agnostika, ateista i nevjernika u biračkom tijelu Hrvatske dosegne oko 10%."
Zaključno s 06. prosincem se završava javna rasprava o Zakonu o životnom partnerstvu. Uključite se u raspravu! Još danas možete poslati svoje primjedbe!
Ne dozvolite da homofobni glasovi kroje sudbine naših sugrađana, kao što su to učinili na nedavnom referendumu!
Centar za građansku hrabrost Vam nudi predložak naših primjedbi na Zakon o životnom partnerstvu - slobodno ga preuzmite i pošaljite u svoje ime ili u ime vaših organizacija. Što nas je više - to bolje!
link
isvetica, u analizi ima pametnih stvari, bez sumnje.
na zalost sad nemam vremena za ici u detalje i dubinu, pa cu samo ukratko:
ono sto ja ne volim kod te vrste tekstova je sljedece:
bankari su jednako prijatelji ili neprijatelj ii homo i hetero populacije. (to uopce ne kuzim to neko svrstavanje lgbt populacije uz liberalni kapitalizam, odnosno ne razumijem sto bi bila poanta) (tu u tekstu ima puno stavki koje ne kuzim, a neke stvari iznesene kao cinjenice uopce nisu tocne)
no to je sad, za posebno razglabati.
ono na sto bih sad fokusirala je sljedece:
radnicka klasa u onom klasicnom smislu, ovdje na zapadu, vise ne postoji kao homogena klasa/snaga. prema tome ni ta klasicna "borba" dvije suprostavljene klase. to se uvijek u takvim tekstovima ponavlja: podjela na kakti dobar i krasan siromasni i srednji sloj i te zle, o zle kapitaliste.
u kojima je onda jako lako svakom gradaninu odgovornost miknuti sa sabe i gurnuti ga tamo nekom zlocestom kapitalistu. ako stignem o tome cu detaljnije, ali sad cu jako skraceno i pojednostavljeno (da ne kazem populisticki):
ako kupujes u hoferu, lidlu, h&m, hoces da struja ne kosta nista, a hrana jos manje, onda moras znati koja je cijena toga.
ugodno je kao kupac koristiti liberalni kapaitalizam ( i kroz to ga podrzavati), a kao prodavac i nuditelj, ili kao gradanin zagovarati autonomnu "manufakturu" u okrugu od 100 kilometara. medutim jedno s drugim na sadasnji nacin ne ide.
dakle, mislim da je prvi korak to razjasniti. i biti toga svjesan, a ne se praviti tosa.
druga stvar koja me smeta u takvim clancima, je to nerazumijevanje da slobodno drustvo i demokracija, ne znaci da sam u prodavaonici slatkisa, pa samo govorim: ja bih ono, ja bih ovo. netko te slatkise treba i proizvesti. i netko ih treba "distribuirati". i onda jos vjerovati da ce "distribucija" biti fer i promisljenj, a radit ce je netko drugi, jer se nama ne da. (to je vise kao prosvjeceni apsolutizam, pa ako imas srece s monarhom, odlicno, a ako nemas, a hebi ga, takav je zivot)
demokracija i sloboda po meni znace prvo i osnovno: odgovornost, odgovornost, odgovornost, odgovornost. odgovornost i za sebe i svoj zivot i familiju, kao i blizu i siru okolinu. i naposlijetku za cijelo drustvo.
dakle ako uzmemo sad nas - uzi kontekst, u devedesetima (vise se ne sjecam kada tocno, 1993?) smo mi kao gradani u mladoj demokraciji dopustila da cijelo drustveno vlasnistvo prede u drzavno. mozemo, mi sad kukati i zazivati taj grozni liberalni kapitalizam, ali to odluku o 200 familija smo sami donjeli. i sad je placamo.
zivot i svemir nisu fer, ali su kauzalni.
imali smo demokratske mehanizme, ali ih nismo koristili. i cisto kao paralela:
svi oni koji su tada ukazivali da je to lose su bili, pogadate i sami su bili: udbasi, komunjare, protivnici hrvatstva...bla,bla..bla. (podsjeca li vas to na nesto?) oni mudri su mahali sahovnicam, i trpali u depove.. krotke ovce su sljedile. i to je to. i sad nam je naravno svatko kriv, osim nas samih.
a ovi clanci uopce ne ukazuju na odgovornost pojedinca, niti na mehanizme i demokracije i civilnog drustva koji nam stoje na raspolaganju. niti objasnjavaju, da je vrijeme partija i socijaldemokratskih i liberalnih, u smislu predstavnika nekih homogenih grupa ili slojeva proslo. i nece se vratiti. upravo je najveci izazov kako uspostaviti mehanizme koji ce pomoci artikuliranju interesa hibridnih grupa, hibridnog drustva, koji ce biti na dobrobit sviju.
a ovo o ateistima, te ateistima s razlogom???, trebam ja neki razlog i to jos duboki?, ali uopce ne razumijem.
dezulovic je odlican, u oba clanka.
treba djeci dati, da procitaju.
komentirati cu kad stignem.
a zasad cu kopirati komentare ispod clanka:
Gospodine Ilinčiću, moje poštovanje ! Kad bi se svi homoseksualci predstavili ovom društvu na Vaš način, dakle razboritošću, ljudskošću, plemenitošću, šarmantnošću, tada bi ih i društvo drugačije pojmilo. Lijepa riječ otvara sva vrata, zar ne ? "Oni" su umjesto toga odabrali način agresivnosti, vrijeđanja, agitiranja, neukusnog paradiranja... Vjerujem da su najviše sami krivi za ovakav ishod referenduma.
da li vam je poznat ovaj spin?
pa jos jedan komentar:
Većina nas koji smo danas zaokružili ZA na referendumu, uopće nemamo ništa protiv homoseksualaca, dapače, bili bismo prvi koji bismo ustali u njihovu zaštitu, kada bi bili istinski ugroženi. Ilinčić je sasvim u redu osoba i zašto bi bilo tko imao nešto protiv njega, samo zato što je homoseksualac. Jasno je rekao da kavi treba reći kava, čaju čaj, baš kao i popu pop, a bobu bob. Čovjek je svjestan okolnosti koje su dovele do toga da je bilo potrebno održati referendum o braku, kao zajednici žene i muškarca i to je to. Ovim referendumom nikako se ne ugrožava pravo homoseksualaca da svoju zajednicu nazovu partnerstvom i putem te zajednice ostvaruju svoja ljudska prava, koja im svakako pripadaju, kao i svima ostalima. Bogatstvo različitosti je ono što čini ljudsku zajednicu ljudskom. Šteta što nisu svi hladne glave kao Ilinčić.
ja jos uvijek nikako da budem svjesna tih cudesnih okolnosti koje su dovele do toga.
mozda je nasa nadasve sposobna i genijalna vlada sa milanovicem na celu, odlucila legalizirati gay brak, ma sto legalizirati, u ustav ga staviti? prespavala sam to?
i evo cekamo tu vecinu, da se oglasi, posto vidimo da markic i incijativa uopce, ali uopce nema namjeru da "pozdrave" tu zajednicu koja se ne zove brak, te ostvarenje njihovih ljudskih prava.
A to ti je razlika točno ona koliko je bitna razlika između "zajednice" i "braka" - to su, u percepciji... ma ti tamo neki čudni/drugi/trans-ovo-ono... vjerojatno, pa ajmo ih nabrojit sve žive i nežive, just in case.
Nema razlike - ateist-nevjernik-ireligiozna osoba, osoba koja ne vjeruje u nekog boga, i nije da dvoji oko toga, stila nema možda, nema tri točkice, nego jednu točkicu na svom stavu. Ukratko - to su ti ti neki čudni, ja to ne razumijem ništa.
Of kors, ako neke razlike ima, a ja needucirana, radu ću se educirati.
A kad dođemo u pridjeve, jao si ga nama - od "poštenog" intelektualca pa nadalje... jer to znači da skupina a priori ima minus ispred sebe, pa ga nekim finim pridjevom treba poništit tj. da tu neku licencu "ajde... nisi loš, iako nisi naš".
Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2013. at 15:41
Razlika je u tome što je ateist osoba koja ne vjeruje u niti jednog boga, a nevjernik je osoba koja ne vjeruje u dotičnog Boga. Valjda. Muslimanima su katolici nevjernici
Ja sam još sinoć htjela napisati kako mi se ne sviđaju dijelovi analize, posebno oni koji se odnose na ateizam. Autor se postavio svisoka, koristeći pritom terminologiju koja nije definitivno podcjenjivačka, ali svakako ima taj prizvuk-npr., smeta me korištenje izraza "gay parada".
I kao što su rekle cvijeta i seni, iznosi neke teze koje jednostavno ne stoje.
To je iz perspektive vjernika odredjene vjere kao pejorativno, ako dobro kuzim? Ateist je sam sebi isti, bez obzira pripadnici koje vjere ga gledaju....uz uvjet da ima pravo na samoodrredjenje i rec kako se on sam vidi?
Nevjernik je tako valjda lose iz perspektive neke vjere a ateist i ireligiozan pozitivno iz perspektivesame nevjerujice osobe valjda.
http://www.jutarnji.hr/predali-zahtj...jima-/1144977/ zanimljivo
Inače, pratim vas ali ne stignem baš komentirati. Dežulović je odlično pogodio ovo s Hajdukom. A o fašizmu i talijanizaciji Dalmacije bih mogla knjigu napisati jer su zbog tog režima moja pok mama i baka bile jedine iz obitelji koje su preživjele tu strahotu. I onda mi ti mulci uzvikuju tako nešto, a uopće ne razumiju i ne znaju o čemu se radi. Mislim da je i obrazovni sustav debelo zakazao u tom dijelu. O kućnom odgoju neću, ali da to čujem iz usta vlastitog djeteta, majkemi golim bi ga rukama zadavila.
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...75223974_n.jpg Školska torba ispred mene u busu. Moja je none preživjela Dachau, a druga baba izgubila brata u sjevernoj Africi. Uče li tu djecu u školi da su i Slaveni bili odvođeni skupa s Romima i Židovima
Da, u sjevernoj Africi je i brat moga oca umro u zbijegu sa 12 god. Smatram da je djecu dobro učiti o domovinskom ratu, ali mislim da se dobar dio naše i svjetske povijesti jednostavno preskače ili uči letimično. Eto, i taj kukasti križ kraj kršćanskog simbola na toj torbi...
Čula sam da će se djecu u sklopu programa voditi u Vukovar, ali me zanima što je onda npr s Jasenovcem? Prije dvije godine sam bila u Dachau i vidjela puno njemačke školske djece koji su organizirano došli učiti o tom mračnom dijelu povijesti njihovog naroda. Čula sam da im je to obavezan dio nastave. Neka me ispravi netko ako griješim.
a kad smo već kod fašizma evo kako izgleda izlog jedne vjerske knjižare u mom gradu :/ https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Ta knjiga "Ustaška vojnica" nema veze sa fašizmom. To je povijesna knjiga koja govori o ustaškoj vojsci s akademskog stajališta. Niti afirmativno, niti optužujuće, jer nije bit knjige zauzeti neku stranu, već opisati događaje.
(malo sam čituckao prvi dio, pa na temelju toga ovo pišem)
Nije mi jasno sto ikakva vojna knjiga radi u izlogu vjerske knjizare, ali protiv same knjige nemam nista, iznosi ustroj jedne vojne organizacije i bitke u kojima je sudjelovala. Uz jasnu ogradu od same politike ne bi trebalo raditi dramu od same knjige, ali opet, zasto je to u izllogu vjerske knjizare
zato kaj ju budala koja vodi knjižaru nije ni čitala, pa misli da je proustaška kao i on/ona.
Mada, ne bi bilo loše da ju zabludjeli "neofašisti" koji pojma nemaju o povijesti zabunom kupe i pročitaju. Možda bi se malo opametili.
To je bila taktika moje sestre. Kad je mlađi brat počeo dizati ruku na pozdrav i druge gluposti, bubnula mu je u krilo dva debela sveska Ante Pavelić i ustaše, uz napomenu da joj se javi kad pročita. Brzo je odustao i od jednog i drugog.
onda si u pravu jer knjigu nisam i ne namjeravam čitati. al sve jedno je dobro primjećeno da joj nije mjesto u jednoj vjerskoj knjižari, pogotovo na izlogu :/
nego, zanima me nešto već duže vrijeme, a sve informacije koje su mi trenutno dostupne su vrlo oprečne. riječ je o kardinalu alojziju stepincu. ne moram baš naglašavati što su nas o njemu učili u školi u ono doba kad sam je ja pohađala...uglavnom, u jako negativnom svjetlu. danas je on blaženik, maltene svetac. pretpostavljam da je i ono vrijeme komunizma davalo iskrivljenu sliku oko svega što se vjere tiče pa tako i konkretno o dotičnom kardinalu. zanima me ima li tko malo boljih saznanja o tome? kakva je njegova uloga u doba ndh? jedni navode da je spašavao srbe, drugi da ih je nasilno pokrštavao i svašta nešto...pitam se da li je istina ipak negdje u sredini?
ako je (i samo) u sredini - za osobu u njegovoj poziciji u vremenima o kojima govorimo - to nije ništa pohvalno. a nije bio u sredini. za početak je bio vojni ordinarij ustaške vojnice.
to što je proglašen blaženim, to sigurno nije zato jer je spašavao židove.
o svemu tome ima na netu dovoljno informacija, samo treba znati čitati.
a bolje da ne krenemo u tu temu, jer ćemo dobiti nenadane gostekoji će nas nastojati uvjeriti da jadan ne bio nije mogao drugačije, a i da je puno toga dobrog učinio.
citiram:
Zato dobro razmislite o rečenici onog američkog novinara koji je kometirajući čuvenu Stepinčeevu izjavu u svojem izvještaju sa suđenja napisao da Stepinac "ne može 4 godine najprilježnije surađivati s najmonstruoznijim režimom i potom reći da mu je savjest čista".
tako nešto sam i sama emso mislila. al imaš pravo, nećemo više o tome![]()
moja prijateljica vodi svoje gimnazijalce redovito u jasenovac, ali ona je u manjini, nažalost.
mislim da bi prije vukovara svakako trebali posjetiti jasenovac, i to već u osnovnoj školi, pa još jednom u srednjoj. ali to treba donijeti u planu i programu rada povijesti za osnovnu školu. ne može se to ostaviti učiteljima na volju. eto, ja o povijesti ne znam baš puno, a morala sam našoj učiteljici povijesti objašnjavati što su partizani i što su učinili za državu u kojoj živi.
ne znam, s obzirom da je mlađa, je li to propust njenih učitelja i profesora, ili njezin vlastiti što joj neke stvari oko ustaša i partizana nisu jasne. u svakom slučaju mi je zabrinjavajuće takvo stanje u našem školstvu, pa ako takvim učiteljima povijesti dodamo dva sata vjeronauka (takvog kakav je) ne trebamo se čuditi križevima, običnim i kukastim, na torbama.
iako, nije mi jasno da nitko u školi nije vidio tu torbu. garantiram da bi ga moj učenik ribao dolje (kukasti), pa nek mu dođe tatica u školu ako se usudi.
Posljednje uređivanje od suncokret : 07.12.2013. at 09:56
sebastian je sa negdje 8 godina poceo uciti o fasizmu, 2. svjetskom ratu i imaju popratne video materijale
rvacka je zemlja u kojoj je referendumom moguce legalizirati diskriminaciju i gdje crkva neumorno siri zlo i upire prstom i proziva
meni je takav izlog vjerske knjizare nesto sto je za ocekivati u rvackoj 2013. pa korak smo od inkvizicije, crkva siri histeriju medju stadom i ekipa vjeruje u ideju da ce ih homoseksualci preobratiti iz heteroseksualaca u homoseksualce. ekipa stvarno vjeruje u to da homoseksualci samo cekaju da se bace u lov na njih zaboravljajuci pri tom kakav su nakazan i nikom osim crkvi zanimljiv dio puka. i drze se u tom pseudocoporu kretena jer tako u grupi ta glupost ima snagu da napravi nesto (uglavnom stetu ali toga nisu svjesni)
stray, ako još jednom budeš tako ružno pisala o bilo kome, banat ću te.
to što netko misli drugačije nego ti, ne znači da ga smiješ vrijeđati.
barem ne na ovome forumu.
apricot
Posljednje uređivanje od apricot : 10.12.2013. at 18:40
U prilog kolektivnoj sramoti.... Možemo se veseliti zato jer smo "najbolji" barem u nečemu.
http://www.funnyjunk.com/If+you+thin...tures/4910521/
da li mi netko moze poslati, ili ovdje naljepiti integralnu verziju intervjua s oliverom frljicem?
dok netko ne posta frljića. evo nešto zanimljivo: ur našizam
Nemam Frljića, ali ovo mi jutros zapelo za oko:
20-godina-od-smrti-najbrutalnijeg-britanskog-neonacista-po-danu-tukao-gayeve--po-noci-spavao-s-njima
nego, vi koji pratite, zuska i ekipa![]()
nije on topik, al provući ću se nekako, nije mi za novu temu.
što kažete na ovaj nacionalni forum?
nakon što mi je sam naziv bio skroz antipatičan, malo sam išla proučavati, i, moram priznati da mi ne zvuče loše.
podozriva sam prema svakoj mogućnosti neke nove desne opcije, priznajem, malo sam što se toga tiče hmm, a religiozna
ali ovo nije, nikica gabrić mi je ok, provjereno je u suštini ljevičar, račanov kadar, dosta se pametnih glava skupilo u zagrebu (vjeran zuppa, npr) i tako. možda dobijemo i taj treći put, ha? mislila sam da bi to mogli biti laburisti, al niš od njih. razočaranje mi je to bilo veliko.
mislim, ja ne smatram kao npr sindikati da je ovo najgora vlada. nikako. i nisu isti, jer nisu lopovi.
al hebemu sve, nije baš dovoljno da nisu lopovi.
evo, npr linić, recite vi što god hoćete, al on je ipak nešto napravio. u svom sektoru radi maksimalno.
al ovi drugi - tko je ministar gospodarstva? mislim, znam, al taj bi trebao iz paštete iskakati.
i, još mi se nešto čini, previše je tih mladih, bezveznih, bez ikakve karizme, ideja, npr onaj maras za poduzetništvo. il i onaj dončić. bezveze su.
kilavi.
kad se sjetim onog peđe grbina.
tako da, eto, voljela bih malo nekih novih, pametnih lica na političkoj sceni.
a ovi mi nekako probudili optimizam.
vi, šta kažete, jel dijelite moj optimizam?![]()
Ne dijelim, Nikica Gabrić nije to.
Nešto sam sama zaključila još ranije, nešto čitam okolo, a nešto sam malo čituckala s tog njihovog sastanka, puke frazetine populističke.
Dijelim tvoj stav o Vladi. I ja bih voljela više kvalitetnih ljudi, a ne ovo što imamo, na Peđu imam reakciju...
Na žalost, nemam vremena za obrazlaganja jer me stisli rokovi i boleštine pa moram raditi i kad ne bih htjela.
Ali voljela bih čuti i druge impresije.
Prezaposlena sam pa ne stignem pratiti baš. Na osnovi clanka iz jutarnjeg Gabric:
- tvrdi na osnovi loseg odaziva na referendum da Hrvatska nije podijeljena. Meni to zvuci pristojno, al ne vjerujem da netko vjeruje u to.
- kao uzor uzima veliku koaliciju u Njemackoj. Katastrofa. Jednoumlje, nikakva opozicija. GROsse KOalition ima 80% u parlamentu, a opozicijske stranke su totalno heterogene i slabe.
- kaze ekologija vazna, ali mora se prezivjeti. Ovakvih me izjava strah. Da se razumijemo, mislim da nase zelene udruge uglavnom nemaju pojma sto pricaju. Premalo strucnih ljudi imaju. Ali ovakve izjave su vidjane u Indiji i Amazoni.
Osim sto ce nas spasiti njemacki penzici, ne znam sto nam jos dobra predvija. Da trebamo tehnicka zanimanja i dovesti industriju pa to zna svatko. Al na koji je to nacin zamislio, ne znam.
mnogi su ljudi u Hrvatskoj pametni, odgovorni, lojalni, vrijedni... no, u hrvatskoj politici, kao i u cijelom društvu, vlada negativna selekcija kadrova. zato u vrhu stranaka nema kvalitetnih ljudi.
Linić je samo iznimka.
čak i ako dođu do vrha, vrijedne i poštene požderu bahati psiho tipovi koji tamo stoluju, omnipotentne persone, mali Napoleoni, komesari i špijuni.
obično sam optimist. ali ne kad je riječ o hrvatskoj politici. tu je sve nekako zlo i naopako.
a u treći put ne vjerujem. ljudi glasaju po inerciji ili ne izađu na izbore. ali jako, jako bi voljela da se nađe netko tko će me opovrgnuti.
Posljednje uređivanje od anamar : 09.12.2013. at 22:39
Uglavnom, moj osjecaj je da mu je netko iz njemacke dobavljac fraza. Al netko tko jos zivi u frazama prije Fukushime. Sad je ta retorika promijenjena. Ne mora mu nitko ni dobavljati, ako jednom tjedno pogleda neki pregled zbivanja u njihovim vijestima, moze i sam prepisati, samo sto ili kaska za vijestima, ili ce kakva nuklearka niknuti kod nas.
Cvijeto, sjetih se ovog članka, danas ga čitala, nije nešto, ali nešto i govori (pogotovo o novim licima, hahah)
Kako-je-Nikica-osnivao-stranku
Ja ću samo na ovo reagirat, moram. Probaj raditi sa Poreznom upravom Zagreb, to što Linić radi i kako radi se vidi onda kada se dogodi konkretan slučaj malog čovjeka, pojedinca, građana, koji se slama preko leđa građana i to brutalno. Ne želim sada ovdje pričati svoju priču i što doživljavam trenutno od Porezne uprave i kako to Porezna uprava Zagreb (da nije tragično, bilo bi urnebesno smiješno i da ne košta mene silne novce njihove greške, a mogu se žalit bogu ocu jer je zakon nedefiniran i pun rupa, bilo bi urnebesno smješno pošto bi u Njemačkoj za ovo što mi je napravila Porezna uprava meni trebala pokriti troškove, a ne bi ja još morala plačati povrh svega žalbe za greške i to kolosalne koje su oni napravili), pa ako je to Linićev maximum, onda mi svi opasno imamo problema sa mjernim jedinicama i definicijom kompetentnosti.
Ja jesam optimist i fajter po prirodi, i vjerujem u bolje sutra i u toj našoj zemljici, a vjerujem zbog toga što skoro 15 godina živim u Njemačkoj i bez obzira na to što je Njemačka jedna od najbogatijih i ekonomski najstabilnijih zemalja, i u jednoj takvoj zemlji postoji negativna selekcija kadrova, ali u drugom sektoru, a to su vrtići i škole, osobno mislim puno važnijem i osjetljivijem nego što je politika (ok možda ne baš najsretniji izbor riječi, i poltika je nosioc društva, ali ne pada mi ništa pametnije ovako rano ujutro), a ima toga i u njihovoj politici, samo u relativno blažem obliku zbog nekih postavljenih kriterija još davnih dana, ali zato po pitanju djece, onaj najosjetljiviji sloj društva, podbacuju maksimalno
And now for something completely different:
Crno-bijeli tonovi
Govoriti o „fašizaciji stvarnosti" u Hrvatskoj, znači prizivati zlo, izlijevati kante crne tinte oko sebe, po ljudima, pojavama, po tuđim dvojbama, strahovima i frustracijama.
"Fašizacija"Govoriti o „fašizaciji stvarnosti" u Hrvatskoj, znači prizivati zlo, izlijevati kante crne tinte oko sebe, po ljudima, pojavama, po tuđim dvojbama, strahovima i frustracijama. Neki komentatori uvećavaju zlo i nerazumijevanje. Ako je to njihova misija, onda će njezine tamne plodove osjetiti svi, pogotovo oni koji takvu zloću doživljavaju kao vrlo benevolentnu jer je usmjerena na objekt zajedničke mržnje koji je kao takav za njih postao legitiman jer se smatraju pozvanima egzorcirati društvo od nepoćudnih „zlih" ljudi i pojava.komentatori samo uvećavaju zlo i nerazumijevanje. Ako je to njihova misija, onda će njezine tamne plodove osjetiti svi, pogotovo oni koji takvu zloću doživljavaju kao vrlo benevolentnu jer je usmjerena na objekt zajedničke mržnje koji je kao takav za njih postao legitiman jer se smatraju pozvanima egzorcirati društvo od nepoćudnih „zlih" ljudi i pojava.Zastrašujuće je da neki mediji u ovoj zemlji svijet i ljude promatraju u izrazito crno-bijelim tonovima. Mentalni neoboljševizam je potisnuo intelektualni i etički kriterij poštivanja svih strana, dobru volju da se dade riječ svima koji su involvirani u određeni demokratski proces. Sintagma o „fašizaciji stvarnosti" nije nova, ona je zapravo vrlo, vrlo stara, a u javnost ju je plasirao „Feral Tribune" početkom devedesetih.Eto već dva desetljeća „fašizira" se hrvatska stvarnost, i najveći je paradoks u tomu što su oni koji šire takvu paranoju u sveopćoj „fašizaciji" profitirali u svakom smislu, karijernom, materijalnom, političkom...dva desetljeća se već „fašiziramo", a u medijima i javnosti pretežu i vladaju „antifašisti" koji svo to vrijeme viču „pazi, fašizam!", odnosno drž'te lopova", i sasvim fino žive od tako mukotrpnog kibicerskog posla. A taj fašizam nikako da stigne – jer zašto i bi – njima je potrebno latentno stanje ideološke paranoje, napetosti, straha, iščekivanja, zazora, prijetnji – opsadno stanje uma – užas je njihova furka....
http://www.hkv.hr/vijesti/komentari/...tvarnosti.html
Posljednje uređivanje od Storma : 10.12.2013. at 16:10 Razlog: Storma maknula slike iz posta
http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik.html
Dovoljno je pogledati pregled tema...
A govoriti o "crvenoj" vlasti, komunistima, odnarođenju, što je to...?
Dijana, što je tu drugačije? Od Hrvatskog tjednika se ne očekuje ništa bolje. Ajd, postaj još malo s dnevno.hr i bitno.neta pa da kompletiraš press clipping.
dijana, ne stignem sad čitati tekst, al miči slike iz posta čim prije, i ostavi samo linkove na slike. opomenu ćeš dobiti![]()
i ja pomislila, al istekle su 2 minute, mislim da ne može sama, mora admin.
OT je, al je nešto pozitivno - AD Plastik (je l ovo sad isto za opomenu kao reklama?), a ovo mi je super:
Tvrtka je većinski u radničkim rukama, po čemu je i školski primjer vrlo uspješnog radničkog dioničarstva nasuprot brojnim propalim privatizacijama s početka 90-ih godina.
Ukratko, radnici su je preuzimanjem i kupovinom dionica praktički spasili od gašenja te je razvili do najvećeg proizvođača plastičnih dijelova za automobile na Balkanu.
dijana, ja sam sigurna da znaš biti i konstruktivnija, kad si to postaviš kao cilj.
Dijana, na ovom topicu većina vidi jasno posljedice "fašizacije" i društvenog nazadovanja i čudi me da netko misli da ću povjerovati da nešto ne postoji zato što su klerikalci s doktoratima napisali tako na svojoj stranici bez ijednog argumenta.