ajde mi odgovorite na ovoj živahoj temi - na kojoj temp i koliko dugo se peku presedan muffini mamme san
ajde mi odgovorite na ovoj živahoj temi - na kojoj temp i koliko dugo se peku presedan muffini mamme san
mislim da ti je dosta 15-20 minna 180 stupnjeva
Ne, nisu. Evo ti provjereni recept za krancle - pravila više puta, odlične su.
http://www.coolinarika.com/recept/zv...-s-marmeladom/
A šape su ovo http://www.coolinarika.com/recept/medvjede-sape/.
Super ste mi ideje dale! Tako da ću ove godine sigurno isprobati gumeni kolač, ali pokušat ću ga napraviti sa nekim preinakama alla medena pita, ili sa dodatkom oraha jer ih imam puno.
I snowballs ću isprobati.
A ostalo standardno svake godine:
-krašuljci
-srneći hrbat u kalupu od kuglofa
-prhka orahnjača
Toliko ste nahvalile princes pufiće, da bi ih i ja napravila.![]()
Nego, gdje kupiti mlinac za klinčiće? Jednom sam ih probala samljeti u mlincu za kavu, nije dobro prošlo.![]()
Mojca kupi mljeveni klinčić ili probaj s mlincem za papar.
Ja sam mljeveni klinčić naručila na iherb.com i došla mi je tegla, onako american style golema, 80g mljevenog klinčića. Pa sam odmah podijelila naokolo, jer nema šanse da ja to potrošim u ovom životu.
Nema šaMse. Klinčić ima tvrdu stabljiku. Ak nemaš mljeveni (a košta u Mercatoru ili Superkonzumu desetak kn vrećica) onda samo otkini destak kuglica s vrha, protrljaj i to je sva mudrost, a tvrde dijelove čuvaj za kompot.
Evo ti ga: http://online.konzum.hr/categories/5...ducts/50010163
Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.12.2013. at 11:25
Aha... ima za kupiti mljeveni?
Nisam nikad vidjela.
MM je donio zabunom nedavno taj u vrećici (ne volim to jer mi se zlufta prebrzo) a nemam rezervnu staklenku, tako da ću morati ispeći puuuno medenjaka i drugih suhih kolača! Možda opet napravim medenu kućicu, dugo nisam, ali djeca su mi velika.
Uffff, moram se ovdje požaliti na svoju neorganiziranost...
Ljetos sam prilikom preuređivanja kuhinje predobro pospremila špricu za tijesto i kalupe za štehane kekse. Ne bi ih našla... nema teorije.... Ljuta sam sama na sebe. Djetetu sam obećala staklene tiffany kekse i sad ću morati kupiti kalup za to, a imam najmanje 20 komada raznih. Naći ću ih nakon Tri kralja ili dan nakon što kupim novu garnituru.![]()
A onda ću kupiti mljeveni.
Frendica je otvorila dućan sa začinima na Kvatriću, idem ju zvati da li ga možda ima.
http://www.coolinarika.com/recept/narancine-kuglice/
brzo, jednostavno i finoooooo...![]()
Joj Mojca i ja sam proše godine shebala chopper na f***ing klinčić (koji sam jedva našla jer se to kod nas zove karanfilić!).
Meni ti kolači nisu sad baš preveliki hit (ali ne zbog njih samih nego jer volim kremaste) ali svima u mojoj okolini su se svideli. Prijateljici toliko da je letos negde kupila mlin za klinčić pa ću kod nje da sameljem![]()
Radi li neka od vas karamel-pitu?? Meni je to prefini kolač, moji ga vole, može stajati nekoliko dana, ali obično za**bem karamel. Ima li netko prokušani recept za isti a da se ne pretvori u ljepljivu masu s kojom, kad se ohladi, možeš ubiti čovjeka? Inače mi kolači izvrsno ispadnu, ali taj karamel.....
Btw, ako netko želi jedno 20 puta provjereni recept za Caprese tortu neka viče. Uspjeva uvijek, nije teško za napraviti, ne baci se ni mrvica, a u nju ne ide brašno.
uguglala sam ovu caprese, divna je. mora li ići šećer, mim, ili čokolada daje dovoljno slatkoće?
ja bih se ubijala u njoj, ali me šećer sprječava.
Caprese torta
Sastojci:
300 g oljuštenih i mljevenih badema
200 g tamne čokolade
170 g šećera
6 jaja
200 g maslaca
Miksati žumanjke i šećer. Kad je pjenasto dodati prethodno otopljen maslac s čokoladom (otopiti na pari ili u mikrovalnoj-paziti na temperaturu u mikrovalnoj da čokolada ne prokuha). Miksati dok se ne sjedini sa žutom smjesom. Napraviti snijeg od bjelanjaka i naizmjenično ga dodavati s mljevenim bademima u tekuću smjesu. Tu zaboravite mikser:radi se ručno.
Kad smjesa postane homogena ulije se u namašten kalup za torte (na dno se stavi papir za pečenje) i peče u prethodno zagrijanoj pećnici na oko 170 stupnjeva jedno 40 min. Ne provjeravati je li pečeno ubadanjem štapića, vilice ili čega već god: mora biti vlažna i tijesto mora biti ljepljivo-izgleda nepečeno i točno tako treba izgledati (važno je samo da torta dobije gornju pečenu koricu). Ostaviti da se hladi u kalupu sve dok potpuno nije hladna. Izvaditi iz njega i posipati šećerom u prahu.Može se poslužiti uz šlag, ali savršena je i bez njega. Reže se na tanke šnite jer je to kalorijska bomba. Najbolje ju je držati na temp. izvan frižidera ili je narezati pa ostaviti da malo stoji na sobnoj temperaturi jer je tako ukusnija.
Mim, thnx - stvarno je jednostavna! Radit cu ju sa stevijom umjesto secera preko blagdana, pa naknadno napisem utiske.![]()
elly, kako dolazi stevija, u prahu kao šećer ili u tekućem obliku?
i ja ću sa onda sa malo stevije.
baš sam si razmišljala što bih sebi mogla peći da nisam sirota jer sam na dijeti.
AM, imas ih oboje - i u prahu i tekucu, npr. u dm-u imas dobar izbor (samo nemoj uzeti onu koja sadrzi i laktozu, ta pokvari ukus... barem meni). Npr., Slatki list u prahu je zadovoljavajuca za kolace.
Nego, ima li negdje za kupiti tamne cokolade koja uopce ne sadrzi secer?
evo ja upravo pecem princess pufice...stvarno jednostavno i brzo cak i za mene pocetnika
klincice sam prvi malo zgnjecila batom za snicele pa ih tako polomljene uvalila u mlinac za papar i super se samljelo
ako imate jos neki brzinski recept za mamu malih blizica koja je ujedno losa slasticarka just shoot!
Trebala bih recept za neke čokoladne kekse. Nešto kao krašuljci ili tako nešto.
Radi li netko Medenu Katu? Zanima me stavljate li u kore margarin ili mast? Imam recept u kojem piše da u kore ide 20 g margarina, ali mi je lani tijesto bilo teško razvaljati pa razmišljam da stavim mast i povećam na 40 g. Može to tako?
Mast uvijek moze. Ali ne znam zasto da ju povecas za duplo?
Tijesto mi je stvarno bilo teško razvaljati pa sam pomislila da je premalo masnoće. Da ne povećavam?
Mozda je bilo prehladno?
nemam recept za taj kolac, pretrazi malo internet pa vidi koji su omjeri u drugim receptima.
Nije, bilo je toplo, čak sam tijesto držala u posudi koja je bila u vrućoj vodi, jer se tijesto treba valjati dok je toplo. Tnx!
15 godina gledam one kućice od medenjaka i želim ih raditi i nikada se nisam usudila i danas sam skupila hrabrosti i napravila sam tijesto i stavila ga u frižider i sad skužim da sam zaboravila staviti 6 žličica maslaca. Šta da sad radim?
80g maslaca - omekšalog
120g šećera
1jaje
1van.šećer
125gbrašna - piše za dizana tijesta, ali ako nemaš, stavi 1/2 žličice p.z.p
5gsuhog kvasca
50gzobenih pahuljica
115g gorkoslatke tamne čokolade, grubo sjeckane
115g bijele čokolade, grubo sjeckane
Zagrij pećnicu na 190stupnjeva. Mješaj šećer i maslac dok ne posvijetli i dok ne postane pjenasto.Dodaj jaje i šećere i miksaj. Dodaj prosijano brašno i kvasac i lagano promiješaj. Dodaj zobene i obje vrste čokolade i ravnomjerno izmješaj. Velikom žlicom stavljaj na padelu obloženu pek papirom s razmakom. Peci 12-15 minuta, ovisno kakva ti je pećnica, izvadi ih iz padele i hladi na rešetki.
Meni su super fini, radim ih često!!!
trenutno mi se ne radi nista
ali vjerojatno ce biti nesto iz standardnog repertoara keksa koji mogu stajati:
kiflice (vanilin, kokos, orah), spekulasi, coko espresso budnici, coko kokos kuglice
neka od nepecenih rolada s keksima (kokos rolada, ili salama sa zeleom)
fingertips šta misliš dali bi mogla u ove keksiće stavti kombinaciju raženog i zobenog brašna, izbaciti jaje i staviti margarin ili mast umjesto maslaca?
Ni bijelu čoksu ne bi stavila :/
U 10 minuta jučer napravila moja kćer: http://www.coolinarika.com/recept/lazni-cupavac/
Fino i jednostavno: ne može ne uspjeti. Kad se režu ispadaju točno kao na fotki i meni su bolji od običnih jer nema onog suhog dijela. Moraju stajat jedan dan da keksi omekšaju.
Ja bih rekla da je maslac.
Spremam se raditi te kesice drugi vikend, uz to jos gingermane da se dijete zabavlja izrezivanjem i cupavce, ali prave, za svoj gust.
Ako to uspijem bit cu prezadovoljna![]()
Btw, jel netko radio princess pufice bez grozdjica? Ja ih ne podnosim, ne bih ih stavljala, hoce li mi to jako promijeniti ishod?
Ako stavljaš zobeno i raženo, neznam kako oni reagiraju s kvascem, mislim da se ne bi digli lijepo, pa stavi više praška za pecivo, onu jednu kesicu. Umijesto jaja stavi malo mlijeka oko 1dl, ipak ti treba neko vezivno sredstvo, a masnoću možeš koju želiš. Kažem, jedino neznam za brašnoBijela čoksa je za ukus, nije bitna za razvoj priče. Stavi malo više tamne!
Posljednje uređivanje od fingertips : 15.12.2013. at 22:24
peterlin, molim te možeš li ponoviti svoj recept za medenjake