ključić, ja tu logiku financijski ne kužim.
minusi i krediti su najneisplativiji, štedi se od viškova. Ako ti se nedaobog nikad nešto dogodi, džaba osiguranje, kad treba pokriti minus ili kredit. Kad nisi osobito potkožen ili nema nade u nasljedstvo/dobar posao, čini mi se da je najbolje živjet povoljno od danas do sutra. Jednako je produktivno, a psihički lakše.

Ja se ne slažem sa svima koji su napisali da djeci nemaju NAMJERU ostavljat ništa. Ja nemam mogućnost, pa ni neću, ali imam sve želje svijeta. KOma je početak od nule, ali ne zbog luksuza, trošenja novaca ili ne znam čega, nego zbog činjenice da kad ti radiš sve od nule, danas, u ovim uvjetima, ne možeš pravim putem daleko. Ne možeš birat posao. Ne možeš stat i realizirat poduzetničku ideju. Ne možeš otići sa zlostavljačkog posla. Samo silom prilika možeš dobro zaradit i nešto si osigurat. Biraš između plaćanja rate školovanja i plaćanja rate kredita, npr.
Kad ti imaš financijski minimum kojem se možeš vratit (npr. stan), onda je i malo rizika dozvoljeno. Može i ne biti tako, naravno, ali...