Stranica 79 od 94 PrviPrvi ... 2969777879808189 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,901 do 3,950 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala jelena.O, školjke ne jedemo, čokoladu sam samoinicijativno odlučila izbaciti a po tvom savjetu ću izbaciti i paradajiz i jagode.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Danas je stigao mail od doktorice da je iz krvi potvrdena alergija na ljesnjak razred 4 i da ne smije uzimati ljesnjak ni u tragovima.
    Termin kod dr imamo 13.02. i tada cemo saznati sve detaljno. Jel mi moze netko reci sta znaci taj razred 4 i na sto sve ja sad moram
    paziti.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Od cijepljenja sa 22 mj (odgođeno ono s 18 mj) mali opet ima osipano lice. Imao je alerg. reakciju na cjepivo, dermatitis je buknuo (a bio je mir nekoliko mjeseci) i nikako ga smirit. Luda sam više. Mažem svaki dan, pazim da nije suhi zrak u stanu, pazim na prašinu, prehranu...a lice je stalno osipano i suho...
    Jel se još kome pogoršalo od cijepiva?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Danas je stigao mail od doktorice da je iz krvi potvrdena alergija na ljesnjak razred 4 i da ne smije uzimati ljesnjak ni u tragovima.
    Termin kod dr imamo 13.02. i tada cemo saznati sve detaljno. Jel mi moze netko reci sta znaci taj razred 4 i na sto sve ja sad moram
    paziti.
    pazi na sve orašasto, inače to je jako visoko

znači u prevodu nema čokolade ( s lješnjacima) mada je bolje i bez čokolade jel ona povećava svrbež jako, kakao isto, nutela, pahuljice u kojima ima orašasto ....

malo čitaj po deklaracijama, pazi na kekse, ja bi maloj odma ukinula sve vrtićke delicije koje se nudee na ročkasima, napose kaj tu ima i sezama( isto spada u orašasto)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

xena nadam se da će prisilna dijeta dat rezultate, kolko je mala stara?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo da ponovno podijelim svoje iskustvo možda nekome pomogne,

nekad sam pisala o crvenim ranama koje je moja cura imala pa sam pisala da smo izbacili mlijeko i uveli probiotike na nekoliko mjeseci, ali možda nisam dovoljno pažnje obratila da je ona pila po preporuci krvnih rezultata i nutricioniste Milk Thistle Natrol - sikavicu za čišćenje jetre, kapsulu svako jutro (otvarala sam ju i vadila taj prah). Fleke su se povukle, a danas ima naznake suhe kože na tim mjestima i u najgoroj zimi ju svrbe ta mjesta, ali još hvala Bogu već te dvije godine nije buknulo.

Na to čišćenje jetre potaklo me sad da pišem jer mi se mužu kožno stanje pogoršalo preočigledno i koristit će sikavicu za čišćenje, a oni dva imaju slični tip kože i metabolizma, tako da nekako povezujem sve sa time.
    Naravno da ne mislim da mala dječica to konzumiraju, moja je negdje sa 5 godina to pila.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pazi na sve orašasto, inače to je jako visoko

znači u prevodu nema čokolade ( s lješnjacima) mada je bolje i bez čokolade jel ona povećava svrbež jako, kakao isto, nutela, pahuljice u kojima ima orašasto ....

malo čitaj po deklaracijama, pazi na kekse, ja bi maloj odma ukinula sve vrtićke delicije koje se nudee na ročkasima, napose kaj tu ima i sezama( isto spada u orašasto)
    Sto se tice vrtica odnedavno vise nema problema. Inace je hrana u vrticu jako dobra i zdrava a problem smo imali s rodendanima. Moja J i jos 2 curice su poslije svakog rodendana dolazile kuci u flekama i onda je jednoj mami pukao film, nazvala je zdravstvenu radnicu u vrticu i slijedeci dan je osvanula obavijest da se roditelje moli da se za rodendan donosi voce jer ima alergicara.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Oka, možeš molim te napisati više o čišćenju jetre ako ti nije teško? Hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za čišćenje jetre može se uzeti i sikavica plod recimo a placu kod travara, mada toga ima svugdje po apotekama i samljeti mala djeca uzimaju do pola male žličice dnevno može u hranu može posebno kako paše. veliki do jedne i pol male žličice.

i mojem je stanje bilo puno bolje kad je bio na mljevenoj sikavici, skoro i mi ponovo idemo u isti tretman.

moj klinac je to pio/jeo po preporuci Stribora s malo manje od 3 godine do kraja ljeta.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.01.2014. at 10:29

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

xena za tebe bi bilo dobro da u svoju prehranu ubaciš ulje noćurka, tvojoj maloj je to dosta mali dermatitis( znam da je tebi jako veliki problem sve to), ali s ranijim unosom noćurka puno brže se postižu rezultati. Sretno!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.01.2014. at 10:32

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

o sikavici nešto slično što smo mi radili

http://www.gazdarica.com/stranice/zd...ekovi/Sikavica

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

xena nadam se da će prisilna dijeta dat rezultate, kolko je mala stara?
    xena za tebe bi bilo dobro da u svoju prehranu ubaciš ulje noćurka, tvojoj maloj je to dosta mali dermatitis( znam da je tebi jako veliki problem sve to), ali s ranijim unosom noćurka puno brže se postižu rezultati. Sretno!
    Cura ima 11 mjeseci. Prvi put se osula sa 4 mjeseca i od onda joj je taj osip više manje prisutan na jednom ili drugom obrazu.
    Sa 6 mjeseci smo rutinski vadili krv i doktorica nam je rekla da su parametri za alergiju lagano povišeni i da pripazimo sa kravljim mlijekom.
    Mliječne prerađevine (sir) je prvi put probala sa 9 mjeseci, nakon toga joj se osula guza, dali mi je to bio znak upozorenja?
    U međuvremenu sam joj taj dermatitis tretirala sa Stelatopijom a kupanje je bilo samo u vodi.
    Preko praznika se stanje jako pogoršalo, ja sam jela puno kikirikija i naranči a ona je došla u doticaj sa orasima i bjelanjkom. Dermatitis se razbuktao preko oba cijela obraza a nakon nekog vremena se osula i po trupu.
    U ponedjeljak smo išli kod doktorice, dva dana za redom je dobila injekciju, dali su to bili kortikosteroidi ili neki histaminik ne znam, nisam pitala. Uz to sam dobila kremu Afloderm u Belobazi te Fenistil 3x6 kapi.
    Stanje je puno bolje, osip se povukao i smirila se upala na obraščićima.
    Stala sam sa novim namirnicama u dohrani dok se stanje skroz ne smiri. A što onda? Da pomalo njoj i sebi uvodim sumnjive namirnice dok ne vidim koja joj smeta?

Raspisala sam se pošto vidim da nažalost imaš iskustva sa alergijama i dermatitisima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

definitivno joj ne pašu jaja, mlijeko, orašasto, citrusi ( s time da joj orašasto i citrusi definitivno ne pašu iz dojenja)
    jel si bila kod nekog specijaliste, si radila kakva testiranja, što planiraš s detetom kad navrši godinu dana ( jel ti je opcija možda nastavak njege ili skraćeno radno vrijeme ako ste oboje zaposleni). Ja bi svakak napravila neku pretragu kod alergologa dermatologa ili slično kaj imapš tam na raspolaganju i odradila testove iz krvi i prick testove ( ako ti alternativa nije strana posebne stvari bi napravila i kod jelića u rijeci )

inekcija koju ste dobili je kortić sodu medrol, koju ja nisam htjela jedanput uzeti za klinca kad je imao gadne probleme po koži ( za dišne sam uzela tu inekciju više puta).

Afloderm je kolki koncentrat, fenistil je antihistaminik.

sad kaj se tiče hrane mliječno, jaja, citruse, orašasto nikak ne uvoditi dok ne dobiš neki papir ,a aonda opet uz veliku dozu opreza.
    Kak je s mesom koje jede? Ubaci proso ( ako niste), zeleno povrće kojeg sad na svu sreću ima ko pljeve, suho voće pripazi na porijeklo i dobro operi prije upotrebe.
    Kaj drugo jede?

svakak ubaci noćuark u svoju prehranu, a i njo možeš poćeti davati u nekoj hrani po 1/4 žlićice na dan
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.01.2014. at 11:38

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mojem malom je unatrag mjesec dana atopiski buknuo prestrasno. Kompletno cijela leda i prsa, nesto po bedrima, rukama i nogama. Cim ga dotakne kapljica vode sve se zacrveni i izgleda ko opekotine. A kad je suh onda se jako peruta. Doktor nam je dao fenistil i rekao da uzmemo neku od krema za AD u ljekarni, uzeli Exomegu od A derme. Danas pocinjemo mazati, pa cu vidjeti hoce li se sto popravit.
    Kaze dok da kad sve prode obavezno moramo napraviti alergo testiranje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tvoj jede gluten i nema problema? Exomega zna ponekad peći pa u nju ubaci još malo neke pavlovićeve kreme da je zgusneš ( ako je jako "ofureno").
    povremeno ga okupaj u hipermanganu.

slobodno ga pitaj odmah kud da ideš na testiranje da se naručiš na vrijeme, za testiranje je važno da je podlaktica donekle čista da se mogu očitati nalazi. Nije te slao kod dermatologa?

inače perutanje je ponekad jako dobri pokazatelj da će i tome doći kraja, dok se par puta olinja.
    Moj se u zadnja 3 tjedna do 4 puta linjao, samo letjelo sve s njega.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.01.2014. at 11:45

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jede sve i do sada nje bilo problema ( ima 21 mj).
    Nije nas slao dermatologu, kaze da vidimo hoce li ovako proci. A testiranje smo mislili ici negdje privatno, vidim da se dosta ceka. Imas neku preporuku?
    Podlaktice su mu ok, gornji do rukice je zahvacen.

A sta sa kupanjem? Dosta se znoji i ja ga svako vecer otusiram nakratko. Dobli smo i A Derminu uljnu kupku, to je ok?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja adermu samo mlijeko sam koristila kod male u ljetnim mjesecima, ali kad je počela pričati uvijek je rekla da je to boli, klinca sam malo mazala s time, ali i brzo prestala jer je on alergičan na zob.
    Uljnu nismo koristili nego se kupaju u maslinovu ulju i ponekad stavimo hipermangan. Ako ga ne smeta svaki dan možeš ga lagano stuširati, a povremeno kupati

ja na testiranja idem u klaićevu ili na sveti duh, ali se pratim kod alergologa, gastriča, dermatologa

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

važno je da iza hišermangana treba kožu dobro namazati jer on djeluje na kožu da se više suši

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

definitivno joj ne pašu jaja, mlijeko, orašasto, citrusi ( s time da joj orašasto i citrusi definitivno ne pašu iz dojenja)
    jel si bila kod nekog specijaliste, si radila kakva testiranja, što planiraš s detetom kad navrši godinu dana ( jel ti je opcija možda nastavak njege ili skraćeno radno vrijeme ako ste oboje zaposleni). Ja bi svakak napravila neku pretragu kod alergologa dermatologa ili slično kaj imapš tam na raspolaganju i odradila testove iz krvi i prick testove ( ako ti alternativa nije strana posebne stvari bi napravila i kod jelića u rijeci )

inekcija koju ste dobili je kortić sodu medrol, koju ja nisam htjela jedanput uzeti za klinca kad je imao gadne probleme po koži ( za dišne sam uzela tu inekciju više puta).

Afloderm je kolki koncentrat, fenistil je antihistaminik.

sad kaj se tiče hrane mliječno, jaja, citruse, orašasto nikak ne uvoditi dok ne dobiš neki papir ,a aonda opet uz veliku dozu opreza.
    Kak je s mesom koje jede? Ubaci proso ( ako niste), zeleno povrće kojeg sad na svu sreću ima ko pljeve, suho voće pripazi na porijeklo i dobro operi prije upotrebe.
    Kaj drugo jede?

svakak ubaci noćuark u svoju prehranu, a i njo možeš poćeti davati u nekoj hrani po 1/4 žlićice na dan
    Kod specijaliste nismo bilo, doktorica je rekla ako se problemi nastave da će nas onda slati.
    Vraćam se na posao za dva i mjeseca , nisam imala pojma da se u takvim situacijama može tražiti nastavak njege ili skraćeno radno vrijeme.
    AflodermBelobaza 40/100. Nije mi do kraja jasna primjena te kreme, pedica je rekla koristiti ovaj tjedan kremu 5 dana pa slijedeći tjedan dva dana ??? Skužila sam da treba raditi pauzu i po malo smanjivati korištenje

Od mesa je jela kunića, piletinu,puretinu,junetinu sve domaće. Proso jede već dosta dugo, zašto je ono dobro? Suho voće jede iz bio proizvodnje.
    Jede žitarice; riža,kukuruzna i pšenićna krupica, proso, zobene pahuljice, kruh
    Voće;jabuka,kruška,banana, suhe marelice
    Povrće; tikvica,buća,krompir,mrkva,kupus,karfiol,brokula, špinat

Zašto je noćurak dobar? Gdje i u kojem obliku ga nabaviti? Kako ga uzimati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

noćurak imaš ga u apotekama od Kemiga ulje, a ima i u kapsulama

o primjeni zašto i kako, koliko pročitaj i tu http://www.etericnaulja.net/aromater...kozmetika.html

za postupak produljenja ili skraćenog radnog vremena treba imati papire od specijaliste
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.01.2014. at 14:57

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Oka, možeš molim te napisati više o čišćenju jetre ako ti nije teško? Hvala
    Ćuj, nisam ti od nekakve pomoći, prije dvije godine ne sjećam se više detaljnjih objašnjenja nutricionistkinje.
    Radili smo testiranje krvi, nisam baš bila oduševljena rezultatima (pod šokom) tako da se sad jedino sjećam da smo pili tu sikavicu, nisam ulazila u detalje, a više o samoj sikavici vidjeti npr ovdje http://alternativa-za-vas.com/index....ticle/sikavica

Kako vrijeme prolazi vidim da je MM isto sjetljive kože i sve što unosi u organizam odražava se na koži, tako je i sa malenom.

Kombinacija probiotika, mliječne apstinencije i sikavice kod nas je stvarno djelovala po pitanju dermatitisa.
    Za sad se nije vratilo u obliku bolnih ekcema, samo je suha koža.
    Osobno mišljenje mi je da je upravo upotreba sikavice pozitivno djelovala na njen dječji organizam...
    I tak..

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, kod nas nakon dva dana Fenistila Exomege se vec vide pobljsanja, koza je manje crvena i hrapava.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Super ani4, mi smo isto koristili Fenistil i Exomega kupku, kod nas bolje nakon terapije , danas mi se opet osula . U ponedjeljak idem kod doktorice tražiti da nas šalju na alergo testiranje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Izdržite svi, ako se nama smirilo onda će svima
    I dalje smo na eliminacijskoj dijeti ali živimo s tim i sve 5.
    Posljednje uređivanje od bubica27 : 18.01.2014. at 21:49

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bubica jel vam i nestalo?

mojem klincu dok god ima i mala promjena on se češe za poludit, pa napravi još veći kvar

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Izdržite svi, ako se nama smirilo onda će svima
    I dalje smo na eliminacijskoj dijeti ali živimo s tim i sve 5.
    Kakva je bila situacija kod vas i što ste poduzeli?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sve sam pisala 2009.godine, ovaj topic, 30-te ove stranice..cijelo tijelo je bilo zahvaceno, lice curilo, ni cm bijele zdrave koze.
    Nije se smirilo dok sa 15 mj nisam prestala dojiti..ima 5 god i on jos nije probao niti jedan slatkiš, nista mlijecno, jaje, rižu, peciva..nista to ne jede (ide u vrtic).
    Posljednje uređivanje od bubica27 : 19.01.2014. at 09:51

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bubica jel vam nestalo?
    Svaka promjena vremena, klime..ni ne znam sve uzroke..izazivaju mu svrbez..no koža je sad jača i čvršća pa ne napravi toliko rana s krvi..
    Otkriven mu je refluks jednjaka ph metrijom..ima te čudne kašljeve..na flixotideu smo stalno..
    Al to sve je kontrolirano i pod nadzorom kako je teško bilo prvih 15 mj. Dok njegovi nalazi nisu pokazali tocnije sto sve ne smije jest.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Danas opet injekcija kortikosteroida. Bolje mi je pojašnjeno korištenje Afloderma. Za Fenistil mi je doktorica rekla da ga mogu bez straha davati duži vremenski period.Tražila sam uputnicu za alergologa. Naručeni 11.02. .Pedica nas nije slala vaditi nikakve nalaze pa predpotstavljam da ćemo to sve tamo odraditi. Razmišljam nam izbaciti uz sve do sada i krompir,mrkvu i bananu a bojim joj se išta novoga ubaciti u dohranu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama je Afloderm bio za rane iz kojih curi tekucina, na glavici, tjemenu..( i geokorton je za otvorene rane).
    Za zatvorene rane nam je pomagao Elocom.
    Bez kortikosteroida nismo mogli rjesiti upale. Kod dugotrajnijeg curenja rana dobio je i zlatni stafilokok na licu pa smo i pili i mazali antibiotik..nama je bilo prestrasno. Samo hrabro!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ooo bubica vi ste se stvarno napatili , drago mi je da je ono najgore iza vas. Ja sam optimistična, nadam se da ćemo se s vremenom posložiti što se tiće prehrane i nadam se da je ovo samo nešto prolazno čega ćemo se riješiti u kratkom roku.
    Vi ste bili i na rižu alergični, stvarno vam nije bilo lako. Jedva čekam testiranje kod alergologa da vidimo što nam radi probleme, a s druge strane me i malo strah.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jos mu sve smeta samo sto su mu mlijeko,jaja, kikiriki po zivot opasni a riža, psenica i ostalo ne bas po zivot da bi doslo do gusenja vec samo do osipa. Nadam se..ne riskiram ni sa cim.
    Normalno da te strah al bolje je znati nego riskirati. S dohranom polako.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Xena a kak je s glutenom? kruh i slično, dal to jede sama ili prek cice,
    svinjetina ( često dolazi u kombinaciji s alergijom na mlijeko jer se svinje hrane s svime i svačime), teletina?

inače za taj nesretni krumpir sam skroz poludila, a bil nam je takvi alergen, samo kaj od takve kože kakva je bila od rođenja nisam skužila da je on njemu jako nebitan, a tak ga je volel jesti.

oni kod alergologa imaju tablične prickove, traži da testiraju sve kaj ste jeli, i plus stvari koje misliš da joj smetaju.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jos mu sve smeta samo sto su mu mlijeko,jaja, kikiriki po zivot opasni a riža, psenica i ostalo ne bas po zivot da bi doslo do gusenja vec samo do osipa. Nadam se..ne riskiram ni sa cim.
    Ja sam se jedno vrijeme brinula zbog anafilaktičkog šoka , strah me bilo dali nakon osipa stvari mogu krenuti na gore. Kakve su prognoze u vašem slučaju, dali će se s vremenom to sve skupa smiriti? Koliko često idete na kontrole?

Xena a kak je s glutenom? kruh i slično, dal to jede sama ili prek cice,
    svinjetina ( često dolazi u kombinaciji s alergijom na mlijeko jer se svinje hrane s svime i svačime), teletina?

inače za taj nesretni krumpir sam skroz poludila, a bil nam je takvi alergen, samo kaj od takve kože kakva je bila od rođenja nisam skužila da je on njemu jako nebitan, a tak ga je volel jesti.

oni kod alergologa imaju tablične prickove, traži da testiraju sve kaj ste jeli, i plus stvari koje misliš da joj smetaju.
    jelena ja stvarno ne znam na što mi ona reagira .
    Mislila sam da oni imaju istu šemu za sve, da testiraju na najčešće alergene + one koji se malo rijeđe pojavljuju ali da ih obuhvate sve.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

krumpir i mrkvu recimo najćešće ne provjeravaju, ali ti možeš skrenuti pažnju na to ako sumljaš na to

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

krumpir i mrkvu recimo najćešće ne provjeravaju, ali ti možeš skrenuti pažnju na to ako sumljaš na to
    Hvala jelena.O.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vidim da ovdje ima znalaca pa da pitam: cura ima 6,5 mj., danas smo bili kod pedijatrice na sistematskom pa smo iskoristili priliku da pogleda obraziće i osip iznad trokutića i ispod pupka. Na licu je, osim jednog lišajića ispod brade koji je od prije Božića, sve krenulo tijekom novogodišnjih praznika kad sam (očito) pretjerala s orasima. Izbacilo joj je masu sitnih prištića koji su se 'ujedinili', zacrvenili, imala je puno reljefnih, crvenih fleka po obrazima. Sad joj je manje crveno, ali joj je ta koža suha i peruta se. 2 tjedna sam na antialergijskoj dijeti, ne jedem ništa mliječno, jaja, citruse, čokoladu, orašaste plodove...Osim toga, iznad pipice imamo masu sitnih prištića i to je dosta svrbi jer čim skinem pelenu, gura ruke dolje i češe se. Kad ima pelenu izgleda da ju ne svrbi. Lice ju, čini se, ne svrbi, ponekad se počeše kad je umorna, ali to kao da ima više veze s time da je promašila uho, nego prava želja da se počeše.

Ovoliki uvod za pitanje: dr. nam je propisala Fenistil kapi. Čemu one ustvari služe? Da je ne svrbi toliko? Ako je alergična na nešto što je još uvijek u mojoj prehrani ili npr. na prašinu, po prestanku pijanja kapi, svrbež i prištići će se vratiti? Zapravo se pitam da li da joj kapi uopće dajem...hvala na pomoći!
    Posljednje uređivanje od phiphy : 27.01.2014. at 17:20

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kako znate da su mu mlijeko, jaja i kikiriki po život opasni? Po nalazima ili je imao reakcije? Mene muči lješnjak i razred 4, dali to znači da može doći do gušenja?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kako znate da su mu mlijeko, jaja i kikiriki po život opasni? Po nalazima ili je imao reakcije? Mene muči lješnjak i razred 4, dali to znači da može doći do gušenja?
    Imali smo jednu situaciju gdje smo u zadnji cas stigli na hitnu, dr nikad nije vidio tako jaku reakciju na tijelu (mrvicu jaja je pojeo, tj biskvita, i to pod nadzorom dr al nas je ipak prerano otpustio kuci)..dobio 3 injekcije kortikosteroida i receno da su gore nabrojane po zivot opasne.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da ne čitam sve treba mi savjet...za 2 mjeseca npuniti ćemo 7g...prije pola godine nešto se počelo pojavljivati i nestajati s laktova...u zadnjih par mjeseci to je grozno crveno itd. imamo i na koljenima a od neki dan i na rukicama

1.prije par mjeseci bili kod pedijatra on kaže AD a znam da vi nećete kortiće- i tako ostavio nas bez rešenja kako se to rijetko pojavljivalo ja mazala s A-dermom nisam se brinula

2. dobili smo nešto između bronhitisa i laringitisa, doktorica na Hitnoj na Srebrnjaku reće da ona misli da su na jednom laktu čak i gljivice i da mora dermatologu

3. s 4g testirali smo se na Srebrnjaku jer smo imali reakciju na pencilin-Klavocin...testirali su je na hranu, trave itd. osnovno, ništa se nije pokazalo pozitivnim osim jako visokog Ige....

4. dojena je do 2,5 godine (otac atopičar,sezonska alergija na trave), kupana 5g. samo u vodi s par kapi maslinova ulja....kako je nakon cijepljnja znala regirati osipom, od jednog smo dermatologa dobili tu A-dermu na bazi zobi pa ju ponekad namažemo...cijepljeni do 8 mjeseci dalje ne....u zadnjih par godina koristimo i šampon i nekaj za tijelo jer je velika a i ima kosu do guze....zadnji 3g jedva jede povrće a voće nikad i nije osim jabuke (koliko sam čula citrusi nisu preporučljivi kod AD-a) ali ne jede ni salame, ni paštete, već sve kuhano...istina je da zadnjih dvije godine hoće slatko

5. mene zbunjuje to što sam čitala da se AD pojavljuje do 5g ili u odrasloj dobi a poslije se smanjuje, zašto smo ga mi dobili gostovo s 7g? Čitala sam da netko tko ima herpes u obitelji može biti okidač za AD, a ja sam ga zbog stresa prvi put dobila prije 2 g i od onda čim mi padne imunitet, da nisam ja kriva?

6.Išla bih pedijatru po uputnicu za dermatologa, neki mi preporučuju Šalatu, molim sve iskusne mame da mi preporuče dobrog dermatologa (prije smo bili u Klaićevoj i kod jednog preskuuuupog privatnog) postoji li test na metale iz cjepiva i koliko košta? Kakve pretrage su najučikovitije i najtočnije za AD, jer mene ne zanima lijek zanima me uzrok za početak. Puno hvala.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

O dobvanju AD u kasnijoj dobi ne z am nista. J je dobila s par mjeseci i njoj se nakon 3. godine pogorsao.
    Mogu ti toplo preporuciti dr. Nives Pustisek u Klaicevoj. Divna je, pristupacna, obavili smo u 4 dana i patch, prick, vadili rist i rast uglavnom hrpu pretraga koje koliko cujem drugi obavljaju mjesecima.
    A sto se tice trazenja uzroka meni se to cini kao tapkanje u mraku pa luda sreca ako pogodis.
    Definitivno moze biti alergija uzrok ali koliko sam shvatila cak i ne mora.
    Mi smo otkrili visoku alerfiju na ljesnjak i kad smo eliminirali kekse, cokoladu, kolace situacija se jako popravila ali se i poklopilo s 4 dana uzimanja ventolina. E sad cekam da vidim jeli to onaj uobicajeni period poboljsanja ili smo se rijesili.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo otkrili visoku alerfiju na ljesnjak i kad smo eliminirali kekse, cokoladu, kolace situacija se jako popravila ali se i poklopilo s 4 dana uzimanja ventolina.
    Vi ste već jeli lješnjak i nije došlo do gušenja, već ste ga jeli. Važnija je "praksa" nego koji razred piše.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da jela je. S time da su u vrticu bili keksi i zvali su nas iz vrtica da dodjemo po nju jer je dobila jaku urtikariju po cijelom tijelu od glave pa nadalje i nedavno taman prije ovih rezultata je pojela tortu u kojoj s bili ljesnjaci i dobila je fleke po vratu i urlala je da ju svrbi, trgala je majcu sa sebe.
    Ma zanimalo me bez obzira sto nije bilo takve strasne reakcije govori li takav rezultat da se moze dogoditi?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da jela je. S time da su u vrticu bili keksi i zvali su nas iz vrtica da dodjemo po nju jer je dobila jaku urtikariju po cijelom tijelu od glave pa nadalje i nedavno taman prije ovih rezultata je pojela tortu u kojoj s bili ljesnjaci i dobila je fleke po vratu i urlala je da ju svrbi, trgala je majcu sa sebe.
    Ma zanimalo me bez obzira sto nije bilo takve strasne reakcije govori li takav rezultat da se moze dogoditi?
    Mislim da su jaja najopasnija, a u torti ti je bilo svega, i jaja i mlijeka..možda i čokolade. Mi u vrtiću zato uvijek imamo sirup za alergije da mogu reagirati. Nikad ne znaš..

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da ovdje ima znalaca pa da pitam: cura ima 6,5 mj., danas smo bili kod pedijatrice na sistematskom pa smo iskoristili priliku da pogleda obraziće i osip iznad trokutića i ispod pupka. Na licu je, osim jednog lišajića ispod brade koji je od prije Božića, sve krenulo tijekom novogodišnjih praznika kad sam (očito) pretjerala s orasima. Izbacilo joj je masu sitnih prištića koji su se 'ujedinili', zacrvenili, imala je puno reljefnih, crvenih fleka po obrazima. Sad joj je manje crveno, ali joj je ta koža suha i peruta se. 2 tjedna sam na antialergijskoj dijeti, ne jedem ništa mliječno, jaja, citruse, čokoladu, orašaste plodove...Osim toga, iznad pipice imamo masu sitnih prištića i to je dosta svrbi jer čim skinem pelenu, gura ruke dolje i češe se. Kad ima pelenu izgleda da ju ne svrbi. Lice ju, čini se, ne svrbi, ponekad se počeše kad je umorna, ali to kao da ima više veze s time da je promašila uho, nego prava želja da se počeše.

Ovoliki uvod za pitanje: dr. nam je propisala Fenistil kapi. Čemu one ustvari služe? Da je ne svrbi toliko? Ako je alergična na nešto što je još uvijek u mojoj prehrani ili npr. na prašinu, po prestanku pijanja kapi, svrbež i prištići će se vratiti? Zapravo se pitam da li da joj kapi uopće dajem...hvala na pomoći!
    Nama je na sistematskom sa 6 mjeseci rutinski vađena krv, IgE je bio povišen pa nas je pedijatrica upozorila da pripazimo sa kravljim mlijekom kada ga budemo uvodili. I njoj je tada bio obraščić crven ali od pedijatrice nismo dobili nikakvu reakciju.
    I sada kada nam se stanje turbo pogoršalo nekako mi se čini da im je cilj samo riješiti simptome a ne pozabavit se uzrokom problema

Što se tiče Fenistila mi ga koristimo već duže vremena, pedijatrica nam je rekla da ga možemo i duže vremena koristiti bez bojazni jer su to najmanje moguće doze.
    Ja ga Sari dajem zato što mi se budi po noći i očajno se češka, on bi trebao umanjiti simptome alergije tj. svrbež i osip.Njoj je osip i dermatitis jako izražen tako da nemampojma dali i koliko joj taj lijek uopće pomaže

Što je zapravo histamin ovdije je ukratko pojašnjeno;

Svi znamo kako nas imunitet štiti od raznih bakterija, virusa, bolesti i infekcija. U slučaju da osoba pak pati od alergije, tada njezin organizam ima "pojačan" imunitet i neke manje-više bezopasne tvari iz okoliša (određeni alergen ili više njih) registrira kao prijetnju. Organizam, naravno, reagira na prijetnju stvarajući antitijela koja zovemo immunoglobin E i koja "love" alergen i pritom stvaraju histamin, ključni "sastojak" alergijske reakcije.

Dali se čuvaš namirnica koje sadržavaju/ili mogu sadržavati u tragovima hranu koju ne jedeš?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    I sada kada nam se stanje turbo pogoršalo nekako mi se čini da im je cilj samo riješiti simptome a ne pozabavit se uzrokom problema
    Nama stanje nije dramatično, lice je još perutavo i suho, lagano crveno, ali kako je bilo, sad je super, tj. definitivno se vidi spor, ali svejedno napredak i poboljšanje. Prepone češe samo kad skinemo pelenu i ako je s nečim zabavim (dam igračku u ruke), zaboravi na češanje . Ne pokušava se češati kad je obučena, tako da i ako je svrbi, nije jako. Zato se i dvoumim oko Fenistila. Možda će joj se lice još poboljšati, a prepone neće svrbiti, ali da li nam je stvarno potreban...sve nekako mislim da nije. A ovo što si napisala u vezi zabavljanja uzrokom problema, skroz se slažem. Nas je tako nekako nabrzinu sprašila s tim Fenistilom, nije pošteno ni pogledala ni saslušala o čemu se radi. Kužim da oni toga vide masu, ali ipak...Osim toga, nama je ovo bio sistematski sa 6 mj. i nismo (rutinski) vadili krv ?!

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Dali se čuvaš namirnica koje sadržavaju/ili mogu sadržavati u tragovima hranu koju ne jedeš?
    Da i ne , pojedem par keksa dnevno i na pahuljicama mi vjerojatno piše da mogu sadržavati tragove svega i svačega. Ostalo je sve, više-manje, u izvornom obliku, neprerađeno (meso, povrće, voće...) pa ne bi trebalo biti problema. Još ću se riješiti i tih par keksiju, damn it .

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Doktorica nas je poslala na vađenje krvi zbog dojenja da se vidi željezo kod bebe.
    Sa prvom curkom nisam išla (isto dojena beba) a vodila nas je i druga pedijatrica tako da to očito nije strogo pravilo.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ah, kod nas nakon tri dana poboljsanja sve stalo i onda krenulo na gore. Doduse , prestao se perutati, ali se AD prosirio po cijelm tijelu, cijela prsa leda, noge i ruke od lakta i koljena, cak je krenuo i po vrati i oko usta.
    Uz sve dobio je i na podrucju pelene i gornji dio nogu crvene tockice koje curkaju, kaze doktor streptokok.
    I dalje je na fenistilu, a mazemo ga i sa razblazenom Aflodermom.
    Preporucio je da se narucimo na Salatu na testiranje. Znate kako ide postupak i koliko se ceka?
    Izbacili smo skroz km, ljesnjake, kikiriki, ma potpuno sve grickalice i slatkise, cokoladu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u klaićevoj se naručuje kod alergologa tel 4600143, ili kod dermatologa 4600253 ( pon i srijeda popodne, ostalo ujutro).

za šalatu ne znam

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme, termini kod dermatologa popunjeni do 4. mj.
    Trazm sad negdje privatno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •