Mene pere panika! Imam konstantno lagani vodeni iscjedak (ne puno) ali gacice su stalno vlazne,pa se bojim da nije mozda plodna voda? Ne bih htjela nepotrebno dizat paniku,neznam...![]()
Mene pere panika! Imam konstantno lagani vodeni iscjedak (ne puno) ali gacice su stalno vlazne,pa se bojim da nije mozda plodna voda? Ne bih htjela nepotrebno dizat paniku,neznam...![]()
allie i ja sam stalno tako vlažna, kažu da je to normalno. nikad nisam trebala uložak, ali zato sad u trudnoći stalno. međutim pokušavam ih izbjegavati sad kad nemam utrogestane pa radije češće mijenjam gačice...
lili i druge curke koje ste pričale o bolovima...pridružujem vam se. moji bolovi su također počeli rano, nema pravila, nekad boli, a nekad ima dana da boli manje. šetnja pomaže svakako. međutim najveći problem mi predstavlja jedna točka na području rebra s leđne strane i probadajuća bol oko želuca. kao da mi se nešto nabija u crijeva i to boli...
Allie normalno je biti tako vlazani mene je to mucilo..ovo su nama rekli na tecaju: Ako te bas muci, uzmi jednu tetra pelenu i stavi ju dolje.. Ako nakon pola sata mozes i jednu kapljicu iscjediti iz nje onda je to plodna voda, ako ne mozes onda nije..
Uf,hvala curke! Smirena!
Least u kojem si t.t.? Bol moze biti od sirenja maternice,ili ti beba moze natiskati,tj.stvarati pritisak pa te zato boli..
Jos nista ne znam o plodnoj vodi, bol sirenja zdjelice mi je poznata...ali javljam da je ona i dalje premirna. Ja je skoro uopce nisam danas osjetila. Malo sam postala zabrinuta.
to valjda ovisi od zene do zene,neke imaju vece,neke manje probleme sa bolovima,eto npr.ja do sad nemam bolova zdjelice,ali zato su me poceli kukovi rasturati i bokovi.. Mah te cari trudnocenajzesce mi je kad mi kazu da sam u blazenom stanju! (da puknes od smjeha )
![]()
imam i ja iscijedan skoro cijelu trudnocu, sad vec moram i dnevni ulozak nosit jer me smeta.
a to sto kažeš u blazenom stanju, mos mislit :D
je da mi je trudnoca jedna od najljepših stvari sta mi se desila u zivotu al jedva cekam da prođe haha
em boli ovo em boli ono, pa malo panika pa nemozes spavat pa se rostišljaš
al itekako se isplati <3
Ja dnevni nosim cijelu trudnoću. I to par njih tijekom dana mijenjam.
Osjetila sam je jutros oko pol8, 4 udarca, ali od tada se opet baš i ne javlja. Čitala sam da je prošli tjedan (32tt) vrhunac njihovog gibanja i da počinje slabiti onda, valjda zbog prostora. Ja sam danas 33+2 i nekako mi je bilo prenevjerojatno da se aktivnost može smanjiti tako preko noći.
Doktor radi do 16h danas, i ako se neće javljati u nekim razmacima, ja ću ga zvati.
sarasvati najbolje je nazvati doktora ako primjetiš nešto neuobičajeno. Bolje nego da se brineš.
Bebe se zbilja ponekad samo uspavaju pa ju probaj razbuditi sa nečim slatkim. A možda ju je uhvatio takav period pa za dva dana opet nastavi po starom.
Što se tiče bolova ja pokušavam malo više ležati i odmarati. Kod mene baš šetnja izaziva probleme.
Sve mi je to čudno, jer u prijašnjim trudnoćama nisam imala takav problem.
Sara,i moj se od jucer malo smirio. Ali uvijek je imao takav ritam, par dana lupa ko blesav, onda skoro nista. Pa opet lupa.
Već tamo ulaskom u osmi mjesec lagano udarci slabe i sve se mame zabrinu, al beba je ipak veća nego prije nema baš prostora za tulum
Mislim da se ne trebaš brinuti, al ako ćeš se smiriti nazovi svog ginića i reci mu.
A javila se svakako, znači sve je u redu, samo joj je postalo usko.![]()
ja sam u 31 tt i javlja se kak joj psae , ali ja se osjeam danas izzrazito umorno i imam neki bljutavi okus u ustima, cak sam i povracala jer imao tko slicnu situaciju?
Žgaravica možda? Mene par puta natjerala skoro na povraćanje
mislim da sam se predozirala sa narančama, jedem ij ko na normu! D
Ja od klementina dobijem zgaravicu. Smijem pojesti jednu-dvije
Hvala, cure. Ona se javila par puta tijekom dana. Slabijim intenzitetom, ali se ipak javila!Tako da nisam zvala doktora. Malo sam je ja i dozivala rukama pa je uzvratila. To me umirilo. Imamo komunikaciju. Huh.
A povraćanje? Da, žgaravica može dovesti do povraćanja.
Cure jel koja od vas imala osjecaj da vas cijela koza svrbi lagano, ko da vam sitne bubice na mjestima hodaju, traje kratko, pa prestane...onak vise od suhoce koze mozda, ne znam...al nema osipa ili nekih vidljivih znakova da je nesto.
neznam mene cesto zna trbuh svrbit, al to valjda jer je suha koza na tim mjestima
Mene isto svrbi koza trbuha,od rastezanja ,tako da intenzivno mazem..
Sarasvati,ne brini beba sada najvise spava i odmara,mene isto nekad zna uhvatit panika,pa onda uzmem cokoladu i onda se pocne mrdati,nevjerojatno kako slatko djeluje na bebu![]()
niš me koža ne svrbi??a i mažem uljem ne da ne dobijem strije,već zato što mi paše mackanje
ni mene ne svrbi i mazala sam za sad samo par puta!
Ja se mackam i ne svrbi. S obzirom da je kod svake drugačije, zaključak: svejedno je što radimo jer nam je onako kako nam je predodređeno da nam bude![]()
Samo vas ne smiju jako svrbiti ruke/noge/stopala, i da uz to naoticete...to je vec problematicna stvar
ja se mažem svaki dan onako paranoicno![]()
al baš to sto sarasvati kaže nema tu pomoci, mazala se mazala pa svejedno strije.
Ja sam u 28 tjednu i recimo vec sam po grudima popucala (covik bi reka da ih ima, a kad ono dvi naranče), a sad samo cekam trbuh, iako se nadam se nece.
u prvoj trudnoci sam se mazala po trbuhu,nije mi palo na pamet da mazem cice,bokove,i na kraju popucala po cicama i bokovima,trbuh ne.
sada mazem sve nakon tusiranja,baby uljem
Ja se mazem uljem i ne svrbi me nista.
Alii kako je prvi simptom trudnoce bilo extra povecanje grudi, nisam stigla nista preuhitriti pa mi je jedna dojka s unutarnje stranr pukla, druga ne.
Slatke cari!! Ahahahahaa![]()
neznam ja sam sklona strijama, cili život sam mršavica tako da neznam odakle mi sve te strije. Al ocito sam im sklona. Na grudima mi nesmeta ni najmanje, imala sam ih i od prije tako da nista novo, samo se nadam da nece baš cijeli trbuh popucat. To ce mi malo teže past![]()
Danas mi se pojavio nekakav gusci iscjedak. Inace je samo malo vlaznije, prozirno, a danas kao da je bjelji i gusci. Jel se moram nesto brinuti?
što se tiče tog svraba po tijelu. javlja mi se nakon tuširanja najviše, preko dana i ne osim trbuha i dojki štp je zbog rastezanja kože normalno. no navečer ko neke bube povremeno svrbe i noge i ruke, ali ne stopala i dlanovi već samo koža na nekim dijeovima...kažem na način kao da mi neke bube hodaju. mislim nije neizdrživo, nije svaki dan. što ima s tim problematičnim svrabom što je Vrci spomenula?
Least,mozda se tusiras pre toplom vodom,pa to pouspjesuje (posebno u trud.)suhu kozu i svrbez..
Meni se taj iscjedak danas promijenio. Iz vodenkastog prozirnog u gusci bijeli. Trebam li se brinuti?
Meni je lili do prije 1-2 tj iscjedak bio vodenkast, sad mi je nešto gušći. no mislim da je to relativno iz tjedna u tjedan. bilas am prošli tjedan kod ginkača, sve je bilo ok..
a i manje me muči kad je gušči nego vodenkast jer tad si stvarno nekad čovjek pomisli da je plodna
allie može biti, volim vruću vodu i dosad mi nije smetala, ali sada čim se otuširam osjetim te simptome svraba, ali kažem ne neizdrživog
ja sam danas popodne imala trudove svakih 15-20 min
da se nije smirilo išla bih u bolnicu, ali na svu sreću smirilo se
jest da mi je ovo treća trudnoća (do ovih tjedana), ali ovo bome nisam imala u prošlima
baš me uznemirilo
u utorak idem na pregled kod ginice i nadam se da više neće biti takvih "iznenađenja"
Svrbez stopala i dlanova moze biti simptom kolestaze. Nisam ni ja za to donedavno cula
least,probaj se tusirati mlakom vodom,bolje je i zbog cirkulacije..
I ja kazem ,bolje gusci iscjedak nego vodeni (e sad)
Najgore je kad covjek nije dovoljno pametan sto uciniti,a meni je do ri.2h..pa nebi htjela vozikat se nepotrebno amo_tamo.. A prvorotkinja sam ,eto bar cu nesto naucit za 2 trudnocu,iako sumnjam da cu ikad postati flegma i opustenija..![]()
Mene je prije uvijek svrbilo tijelo poslije tuširanja, i onda sam ukinula gelove za tuširanje i umjesto njih koristim prirodne sapune, dakle one kojima u sastavu ne pišu stvari tipa sodium laureth sulfat, glycerin i slično, nego: maslinovo ulje, shea maslac, eterično ulje toga i toga.. i od onda me ne svrbi, sad ćemo vidjet što će biti kad se počne trbuh rastezat
rahela, nadam se da te više neće tako mučiti
meni je danas 8+0,i bas se cudno osjecam,nema vise mucnine,bolnih cica,joj tako sam napeta... nikako da se opustim...
ja se moram pohvaliti,danas kad sam ležala u krevetu osjetila sam nekakvo meškoljenje,leptiriće,kaj god,al onak baš jako...jedva čekam pravo hopsanje
kaj se mazanja tiće,tu sam prava ljenčina,al celulita imam već odavno dosta tak da mislim da me od strija nemreju spasit ni sva ulja i kreme,za sad me niš ne svrbi,neki put malo trbuh,a i skužila sam da mi i smeta neka obleka,ona kaj malo pika,onda me hoće svrbit
mravak, ja nisam imala nikakve tegobe u prvom tromjesečju i sve je bilo, i još uvijek je, super! Ne brini i uživaj u svakom dijelu
Iberc, ja sam oko 16tt počela osjećati nešto. To je tako slatko. A onda kasnije je još slađe. Pa kad se na jedan dan smiri, zabrineš se kao ja neki dan
rahela, koliko tebi do termina? Uh, uh, napeto...
lberc maži sei ako te cekaju strije mozes ih barem malo ublažit tim mazanjem, a i nije baš neki super osjecaj to zatezanje suhe koze. Kroz mjesec ipo ce ti trbuh vjerovatno dosta narasti tako da budi vrijedna
![]()
Joooojj to slatko meskoljenje, zaista najljepsi dio
Ja sam prvi udarac osjetila u 16.tj. Sad se javlja svaki dan kroz jutro i navecer. Jucer je bila mirnija pa sam vec imala neke napade panike, al zato se navecer javila
Mene zasad nista ne svrbi, al svakako se obavezno namazem nakon tusiranja. I nebi se trebalo tusirati vrucom vodom (iako se ja obozavam tusirati da mi se koza zacrveni), bolje je mlakom i zdravije za cirkulaciju.
sad sam u 36. tjednu
bilo bi dobro još 3 tjedna da izguram u komadu, barem da bude punih 38 tjedana
danas je bolje, samo bolne 2 kontrakcije
palo mi je na pamet da sam u prošlim trudnoćama imala jake križobolje i otvorila se relativno rano (u prošloj trudnoći sa 29 tjedana prst otvorena, a sad sam sa 31 tjedan bila skroz zatvorena), a sad umjesto te križobolje imam te lažne trudove koji pomalo otvaraju
to ja sama sebe tješim da neću prerano, a opet kad krene da će biti brzo i lagano :tapš_tapš:![]()