Stranica 39 od 581 PrviPrvi ... 2937383940414989139539 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mene pere panika! Imam konstantno lagani vodeni iscjedak (ne puno) ali gacice su stalno vlazne,pa se bojim da nije mozda plodna voda? Ne bih htjela nepotrebno dizat paniku,neznam...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

allie i ja sam stalno tako vlažna, kažu da je to normalno. nikad nisam trebala uložak, ali zato sad u trudnoći stalno. međutim pokušavam ih izbjegavati sad kad nemam utrogestane pa radije češće mijenjam gačice...
    lili i druge curke koje ste pričale o bolovima...pridružujem vam se. moji bolovi su također počeli rano, nema pravila, nekad boli, a nekad ima dana da boli manje. šetnja pomaže svakako. međutim najveći problem mi predstavlja jedna točka na području rebra s leđne strane i probadajuća bol oko želuca. kao da mi se nešto nabija u crijeva i to boli...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Allie normalno je biti tako vlazan i mene je to mucilo..ovo su nama rekli na tecaju: Ako te bas muci, uzmi jednu tetra pelenu i stavi ju dolje.. Ako nakon pola sata mozes i jednu kapljicu iscjediti iz nje onda je to plodna voda, ako ne mozes onda nije..

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Uf,hvala curke! Smirena!
    Least u kojem si t.t.? Bol moze biti od sirenja maternice,ili ti beba moze natiskati,tj.stvarati pritisak pa te zato boli..

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jos nista ne znam o plodnoj vodi, bol sirenja zdjelice mi je poznata...ali javljam da je ona i dalje premirna. Ja je skoro uopce nisam danas osjetila. Malo sam postala zabrinuta.

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

to valjda ovisi od zene do zene,neke imaju vece,neke manje probleme sa bolovima,eto npr.ja do sad nemam bolova zdjelice,ali zato su me poceli kukovi rasturati i bokovi.. Mah te cari trudnoce najzesce mi je kad mi kazu da sam u blazenom stanju! (da puknes od smjeha )

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

imam i ja iscijedan skoro cijelu trudnocu, sad vec moram i dnevni ulozak nosit jer me smeta.
    a to sto kažeš u blazenom stanju, mos mislit :D
    je da mi je trudnoca jedna od najljepših stvari sta mi se desila u zivotu al jedva cekam da prođe haha
    em boli ovo em boli ono, pa malo panika pa nemozes spavat pa se rostišljaš
    al itekako se isplati <3

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja dnevni nosim cijelu trudnoću. I to par njih tijekom dana mijenjam.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Jos nista ne znam o plodnoj vodi, bol sirenja zdjelice mi je poznata...ali javljam da je ona i dalje premirna. Ja je skoro uopce nisam danas osjetila. Malo sam postala zabrinuta.
    Jel danas sve ok?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Osjetila sam je jutros oko pol8, 4 udarca, ali od tada se opet baš i ne javlja. Čitala sam da je prošli tjedan (32tt) vrhunac njihovog gibanja i da počinje slabiti onda, valjda zbog prostora. Ja sam danas 33+2 i nekako mi je bilo prenevjerojatno da se aktivnost može smanjiti tako preko noći.
    Doktor radi do 16h danas, i ako se neće javljati u nekim razmacima, ja ću ga zvati.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sarasvati najbolje je nazvati doktora ako primjetiš nešto neuobičajeno. Bolje nego da se brineš.
    Bebe se zbilja ponekad samo uspavaju pa ju probaj razbuditi sa nečim slatkim. A možda ju je uhvatio takav period pa za dva dana opet nastavi po starom.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Što se tiče bolova ja pokušavam malo više ležati i odmarati. Kod mene baš šetnja izaziva probleme.
    Sve mi je to čudno, jer u prijašnjim trudnoćama nisam imala takav problem.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sara,i moj se od jucer malo smirio. Ali uvijek je imao takav ritam, par dana lupa ko blesav, onda skoro nista. Pa opet lupa.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Osjetila sam je jutros oko pol8, 4 udarca, ali od tada se opet baš i ne javlja. Čitala sam da je prošli tjedan (32tt) vrhunac njihovog gibanja i da počinje slabiti onda, valjda zbog prostora. Ja sam danas 33+2 i nekako mi je bilo prenevjerojatno da se aktivnost može smanjiti tako preko noći.
    Doktor radi do 16h danas, i ako se neće javljati u nekim razmacima, ja ću ga zvati.
    Već tamo ulaskom u osmi mjesec lagano udarci slabe i sve se mame zabrinu, al beba je ipak veća nego prije nema baš prostora za tulum
    Mislim da se ne trebaš brinuti, al ako ćeš se smiriti nazovi svog ginića i reci mu.
    A javila se svakako, znači sve je u redu, samo joj je postalo usko.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam u 31 tt i javlja se kak joj psae , ali ja se osjeam danas izzrazito umorno i imam neki bljutavi okus u ustima, cak sam i povracala jer imao tko slicnu situaciju?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Žgaravica možda? Mene par puta natjerala skoro na povraćanje

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mislim da sam se predozirala sa narančama, jedem ij ko na normu! D

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja od klementina dobijem zgaravicu. Smijem pojesti jednu-dvije

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Allie normalno je biti tako vlazan i mene je to mucilo..ovo su nama rekli na tecaju: Ako te bas muci, uzmi jednu tetra pelenu i stavi ju dolje.. Ako nakon pola sata mozes i jednu kapljicu iscjediti iz nje onda je to plodna voda, ako ne mozes onda nije..
    Krivo.Moja tetra tj.mali rucnik je bio suh,a amnisure test je pokazao da plodna voda curi.......

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala, cure. Ona se javila par puta tijekom dana. Slabijim intenzitetom, ali se ipak javila! Tako da nisam zvala doktora. Malo sam je ja i dozivala rukama pa je uzvratila. To me umirilo. Imamo komunikaciju. Huh.

A povraćanje? Da, žgaravica može dovesti do povraćanja.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cure jel koja od vas imala osjecaj da vas cijela koza svrbi lagano, ko da vam sitne bubice na mjestima hodaju, traje kratko, pa prestane...onak vise od suhoce koze mozda, ne znam...al nema osipa ili nekih vidljivih znakova da je nesto.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

neznam mene cesto zna trbuh svrbit, al to valjda jer je suha koza na tim mjestima

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Koža zna svrbiti i od rastezanja. Mazati i puno mazati.

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mene isto svrbi koza trbuha,od rastezanja ,tako da intenzivno mazem..
    Sarasvati,ne brini beba sada najvise spava i odmara,mene isto nekad zna uhvatit panika,pa onda uzmem cokoladu i onda se pocne mrdati,nevjerojatno kako slatko djeluje na bebu

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Krivo.Moja tetra tj.mali rucnik je bio suh,a amnisure test je pokazao da plodna voda curi.......
    hm,sad se taj vodenkasti iscjedak smirio,htjela sam i ja kupit te neke uloske za provjeravanje plodne vode,ali ih ne nađem u ljekarni? Nadam se da cemo izgurati jos bar tjedan dana,da polako uđem u 37 t.t

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

niš me koža ne svrbi??a i mažem uljem ne da ne dobijem strije,već zato što mi paše mackanje

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ni mene ne svrbi i mazala sam za sad samo par puta!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja se mackam i ne svrbi. S obzirom da je kod svake drugačije, zaključak: svejedno je što radimo jer nam je onako kako nam je predodređeno da nam bude

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Samo vas ne smiju jako svrbiti ruke/noge/stopala, i da uz to naoticete...to je vec problematicna stvar

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja se mažem svaki dan onako paranoicno
    al baš to sto sarasvati kaže nema tu pomoci, mazala se mazala pa svejedno strije.
    Ja sam u 28 tjednu i recimo vec sam po grudima popucala (covik bi reka da ih ima, a kad ono dvi naranče ), a sad samo cekam trbuh, iako se nadam se nece.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

u prvoj trudnoci sam se mazala po trbuhu,nije mi palo na pamet da mazem cice,bokove,i na kraju popucala po cicama i bokovima,trbuh ne.

sada mazem sve nakon tusiranja,baby uljem

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja se mazem uljem i ne svrbi me nista .
    Alii kako je prvi simptom trudnoce bilo extra povecanje grudi, nisam stigla nista preuhitriti pa mi je jedna dojka s unutarnje stranr pukla, druga ne.
    Slatke cari!! Ahahahahaa

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

neznam ja sam sklona strijama, cili život sam mršavica tako da neznam odakle mi sve te strije. Al ocito sam im sklona. Na grudima mi nesmeta ni najmanje, imala sam ih i od prije tako da nista novo, samo se nadam da nece baš cijeli trbuh popucat. To ce mi malo teže past

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Danas mi se pojavio nekakav gusci iscjedak. Inace je samo malo vlaznije, prozirno, a danas kao da je bjelji i gusci. Jel se moram nesto brinuti?

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nema ih.....

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

što se tiče tog svraba po tijelu. javlja mi se nakon tuširanja najviše, preko dana i ne osim trbuha i dojki štp je zbog rastezanja kože normalno. no navečer ko neke bube povremeno svrbe i noge i ruke, ali ne stopala i dlanovi već samo koža na nekim dijeovima...kažem na način kao da mi neke bube hodaju. mislim nije neizdrživo, nije svaki dan. što ima s tim problematičnim svrabom što je Vrci spomenula?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Least,mozda se tusiras pre toplom vodom,pa to pouspjesuje (posebno u trud.)suhu kozu i svrbez..

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj allie.rock prvotno napisa Vidi poruku
    Mene pere panika! Imam konstantno lagani vodeni iscjedak (ne puno) ali gacice su stalno vlazne,pa se bojim da nije mozda plodna voda? Ne bih htjela nepotrebno dizat paniku,neznam...
    eto cure samo da vam javim,kako me taj iscjedak mucio,a i cjelu noc sam imala bolove tipa menst.i kriza i bokovi rasturali,zaputili se mi danas u rijeku ,i eto nije plodna voda,sve ok. Jedino sam uloziva usce 1,5cm do gl. Eto nas doma ,bar sam smirenija!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Meni se taj iscjedak danas promijenio. Iz vodenkastog prozirnog u gusci bijeli. Trebam li se brinuti?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Meni je lili do prije 1-2 tj iscjedak bio vodenkast, sad mi je nešto gušći. no mislim da je to relativno iz tjedna u tjedan. bilas am prošli tjedan kod ginkača, sve je bilo ok..
    a i manje me muči kad je gušči nego vodenkast jer tad si stvarno nekad čovjek pomisli da je plodna

allie može biti, volim vruću vodu i dosad mi nije smetala, ali sada čim se otuširam osjetim te simptome svraba, ali kažem ne neizdrživog

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam danas popodne imala trudove svakih 15-20 min
    da se nije smirilo išla bih u bolnicu, ali na svu sreću smirilo se
    jest da mi je ovo treća trudnoća (do ovih tjedana), ali ovo bome nisam imala u prošlima
    baš me uznemirilo
    u utorak idem na pregled kod ginice i nadam se da više neće biti takvih "iznenađenja"

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Svrbez stopala i dlanova moze biti simptom kolestaze. Nisam ni ja za to donedavno cula

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

least,probaj se tusirati mlakom vodom,bolje je i zbog cirkulacije..
    I ja kazem ,bolje gusci iscjedak nego vodeni (e sad )
    Najgore je kad covjek nije dovoljno pametan sto uciniti,a meni je do ri.2h..pa nebi htjela vozikat se nepotrebno amo_tamo.. A prvorotkinja sam ,eto bar cu nesto naucit za 2 trudnocu,iako sumnjam da cu ikad postati flegma i opustenija..

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mene je prije uvijek svrbilo tijelo poslije tuširanja, i onda sam ukinula gelove za tuširanje i umjesto njih koristim prirodne sapune, dakle one kojima u sastavu ne pišu stvari tipa sodium laureth sulfat, glycerin i slično, nego: maslinovo ulje, shea maslac, eterično ulje toga i toga.. i od onda me ne svrbi, sad ćemo vidjet što će biti kad se počne trbuh rastezat

rahela , nadam se da te više neće tako mučiti

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

meni je danas 8+0,i bas se cudno osjecam,nema vise mucnine,bolnih cica,joj tako sam napeta... nikako da se opustim...

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja se moram pohvaliti,danas kad sam ležala u krevetu osjetila sam nekakvo meškoljenje,leptiriće,kaj god,al onak baš jako...jedva čekam pravo hopsanje
    kaj se mazanja tiće,tu sam prava ljenčina,al celulita imam već odavno dosta tak da mislim da me od strija nemreju spasit ni sva ulja i kreme,za sad me niš ne svrbi,neki put malo trbuh,a i skužila sam da mi i smeta neka obleka,ona kaj malo pika,onda me hoće svrbit

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mravak, ja nisam imala nikakve tegobe u prvom tromjesečju i sve je bilo, i još uvijek je, super! Ne brini i uživaj u svakom dijelu

Iberc, ja sam oko 16tt počela osjećati nešto. To je tako slatko. A onda kasnije je još slađe. Pa kad se na jedan dan smiri, zabrineš se kao ja neki dan

rahela, koliko tebi do termina? Uh, uh, napeto...

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

lberc maži se i ako te cekaju strije mozes ih barem malo ublažit tim mazanjem, a i nije baš neki super osjecaj to zatezanje suhe koze. Kroz mjesec ipo ce ti trbuh vjerovatno dosta narasti tako da budi vrijedna

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Joooojj to slatko meskoljenje, zaista najljepsi dio
    Ja sam prvi udarac osjetila u 16.tj. Sad se javlja svaki dan kroz jutro i navecer. Jucer je bila mirnija pa sam vec imala neke napade panike, al zato se navecer javila

Mene zasad nista ne svrbi, al svakako se obavezno namazem nakon tusiranja. I nebi se trebalo tusirati vrucom vodom (iako se ja obozavam tusirati da mi se koza zacrveni), bolje je mlakom i zdravije za cirkulaciju.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

rahela, koliko tebi do termina? Uh, uh, napeto...
    sad sam u 36. tjednu
    bilo bi dobro još 3 tjedna da izguram u komadu, barem da bude punih 38 tjedana
    danas je bolje, samo bolne 2 kontrakcije
    palo mi je na pamet da sam u prošlim trudnoćama imala jake križobolje i otvorila se relativno rano (u prošloj trudnoći sa 29 tjedana prst otvorena, a sad sam sa 31 tjedan bila skroz zatvorena), a sad umjesto te križobolje imam te lažne trudove koji pomalo otvaraju
    to ja sama sebe tješim da neću prerano, a opet kad krene da će biti brzo i lagano :tapš_tapš:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •