Stranica 40 od 581 PrviPrvi ... 3038394041425090140540 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bilo bi dobro da si još koji tjedan u komadu, ali opet ne bi bilo ništa opasno i da dođe koji dan ranije od sada pa nadalje. Ali ti lijepo miruj!

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Bok trudničice, kad ste prestale sa progesteronom? duphastonom? ja sam smanjivala i prestala u četvrtak prošli, tako mi gin rekla, sad je posteljica preuzela tu funckiju progesterona jel?
    Inače mi mene zna posvrbit koža radi širenja, pa si mažem trbuh svaki dan. iscjedak je i kod mene vodeni pa malo bjelkasti ali da je to ok u trudnoći.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam na utricima bila do 18 tt. Ali do 16 tt sam bila na 3x2, zatim 2x2 i zadnjih par dana na 2x1.Icjedak je normalana pojava ja ga imam cijelu trudnocu a imam jos malo od 2 mjeseca za odgulit, bitno da nije zute boje i da nema miris!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam prestala s 9tt.
    Onda sam opet morala na progesteron u 22tt, i prestala sad u 35tt

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

pa šta nije ono da nekad bude i sunčan iscjedak u trudnoći?? ja sam postupno smanjivala sa progesteronom.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, ok je i žućkast iscjedak. Ako ne svrbi, ne peče i nema neugodan miris

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Može biti žučkast, osobito jer ono što vidiš na gačicama i na ulošku je povezano s mokraćom. Ja bar tako gledam..uvijek se nešto iscjedi, koliko god da se dobro obrišemo.
    A što se tiče progesterona, ja sam do 17tj (prošli tjedan) bila na utrogestanima 3x2 i odmah sam prestala. Nije mi ništa rečeno o postepenom smanjenju, jednostavno sam prestala. Ali znam da se mnoge ako dođe do nekih komplikacija i nakon ta prva 3 mj vrate na progesteron.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Može biti žućkast i kad nije povezan s mokraćom. Dobro znam jer sam se naproučavala iscjedaka u svom stažu... Jer nikad ne gledam što je na gaćicama (previše detalja jel...)

Uglavnom kažu da može biti žućkast i od dodira sa zrakom, ali i prirodno

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

I tako, ima sto stvari koje ne znate o iscjetku!
    Mislim da je najvažnije ovo da nema popratnih simptoma, promjene boje il mirisa.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bila sam na pregledu konačno
    one moje kontrakcije od neki dan nisu me ništa otvorile

sve je mekano, ali zatvoreno, cerviks 3cm još uvijek

bebač ima 3060g, još 3 tjedna nek dođe na 3500, pa odoh rodit

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Samo 3500?
    Ja se nadam da ce biti max 3200 kad se rodi, i nek bude oko 50-52 cm. Sad vec imam zelje jel...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Super, rahela!

Ja bih isto do 3500, a cm po njezinoj želji.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma zapravo, ja bih epiduralnu, a onda nek ima i 4 kile ako hoće

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A ja ne bih epiduralni. Ni drip. Ni epi.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    A ja ne bih epiduralni. Ni drip. Ni epi.
    Ni ja... ja bih samo da se beba okrene da ne rađam na zadak

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

curke, u periodu 17-18 tjedana dal su vam ginkači gledali bebice u 2d ili 3d/4d?
    zanima me vide li se eventualne malformacije i na 2d jednako dobro? pretpostavljam da im je 2d puno bolji što se tiče pregleda unutarnjih organa, a 3d/4d za pogled na vanjski dio tijela...ili?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Stalno me gin gledao na 2d, čak i za anomaly scan gdje se sve detaljno gleda.
    3d i 4d je palio uglavnom da mi vidimo bebu, nikad mislim za neki svoj pregled

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

vrci isto je kod mene..pa me zanimalo kak je kod drugih cura

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Samo 3500?
    Ja se nadam da ce biti max 3200 kad se rodi, i nek bude oko 50-52 cm. Sad vec imam zelje jel...
    ma da, takve sam već izgurala, pa znam da ide

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja nisam nikad ni bila ni na 3D, a kamoli 4D
    ni u jednoj trudnoći
    moja ginica kaže da ona bolje sve vidi na običnom UZV, a ovo su slikice za mame i tate, kako i Vrci kaže

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Cure može pitanjce, sad sam 30 tt i u urinokulturi mi je nadjen streptokok, Dr mi je dala antibiotike, malo sam se pripala jer nisam nikad to imala, a kaže da ne tribam raditi briseve, koliko je to opasno? Hvala

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bris na streptokok ces ionako morati raditi prije poroda, obvezno je. Antibiotik bi trebao pomoci, ne brini

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Baš tako i moj doktor, sve što treba on pogledati, gleda u 2D, a za nas prikazuje 3D i 4D. A ona uglavnom ne želi pokazati lice.

Antibiotik bi trebao pomoći, ali meni nije. Tek nekad naknadno se sam povukao. I neću sada raditi briseve jer je već jednom nađen i to je dovoljno da moram primiti antibiotik tijekom poroda.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma taj streptokok nije bed, osim za porod. Zato ga moj dr ni ne lijeci,i ja cu dobiti antibiotik u radaoni

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A eto, ja sam pristala na prvu turu antibiotika, a drugu ni on sam nije htio, a i ja bih je odbila. A meni je nađen u urinu.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala cure, uf meni bas nekako tesko piti antibiotike uvik mislim da to šteti bebi, ali naravno ako će pomoći sve ćemo pritrpiti

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Samo da se javim, 13.01 postala mama... Pisem cim ugrabim malo vremena. Ljubi vas Twister

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Čestitke twister

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Twister, sjetila sam te se večeras i htjela baš pitati gdje si!

Čestitam!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Drage mame i trudnice, pozdrav od nove članice foruma Pridružujem se ovoj temi i malo je podižem, jer nova sam trudnica u 12.tjednu i inače sam paničar po prirodi,a sada POGOTOVO!Do prije par dana sam imala osjećaj da strašno nešto nije uredu, a onda je taj osjećaj nestao jer sam počela sanajti da imam malog dečkića, pa sam se malo primirila.No onda sam se sjetila kako u PON.idem na pregled gdje cemo gledati nabor,itd.i strašno me strah tog pregleda, jer čitajući po forumima žene oko ovog tjedna najčešće imaju spontane,srčeko prestane kucati i sl.sama pomisao na to me rastužuje i zabrinjava!I samo jedva čekam da čujem da je sve uredu i da nemam razloga za paniku(iako mislim da mi taj osjećaj neće proći jer inače volim imat sve pod kontrolom,a ovo naravno da nemam Ovo mi je prva trudnoća i mlada sam pa se nekako nadam da će sve proći u najboljem redu, no kako si pomoći u razmišljanjima?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Twister ČESTITAMO!!

Ulala, misli na lijepe stvari. Odagnaj misli od toga da nešto neće biti u redu ili bili što slično.
    Izađi i uživaj u najljepšem stanju!
    Kako si sama rekla, ovo ne možeš imati pod kontrolom (pod uvjetom da se ponašaš odgovorno i normalno, a vjerujem da jesi). Moraš pozitivno razmišljati da i bebi bude lijepo s tobom.
    Teško je zapravo utjecati na ikoga, jer svaka od nas ovdje ima svoje neke strahove. Mene uhvati panika ako primjetim bilo što što prije nisam, al' sama sebi kažem da ne razmišljam o glupostima nego da se opustim. Što smo mi više u grču i bebe to osjećaju.
    Sretno u ponedjeljak!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

čestitam svim novim trudnicama , nemojte zamjerit ako sam koju preskocila, nisam bas u toku!!

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Twister, čestitke!!!! Jedva čekamo detalje.. Tko je slijedeći na redu? Ne valjda ja..
    Ulala, dobrodošla. Znam da je lako reći tj. napisati, ali stvarno pomaže kada razmišljaš pozitivno. Nemoj guglati loše stvari, komplikacije, čitati stvari koje krenu po zlu, usredotoči se na svoju bebicu koju ćeš kroz koji tjedan, mjesec svaki dan osjetiti, pričaj s njom, mazi bušu, zdravo se hrani i redovito kontroliraj. Nema što poći po zlu. Pusa i sretno!!

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel znate kad je iduci anomaly scan,prvi sam radila u 15tt?Hoče li mi raditi u 22tt,ili 26tt kaj mislite?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Twister, čestitam

Peony, ako može, ja bih prije tebe, ali evo ne prije 5.02. (tad imam prvi pregled u bolnici, pa što se tiče mene, poslije pregleda me mogu i zadržati )

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Opet nastaje gužva za porod

filip, anomaly scan će ti prije raditi ko 22tt.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sad skakucem izmedu:htjela bih porod za tjedan dana i htjela bih nek jos ceka. Malo pocinje frka.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure imam veliki upitnik nad glavom???
    Od sinoć me boli stomak, u predjelu oko pupka, onako svako malo prisutna bol i oštra bol, kad me probode moram se skupiti. Otišla sam spavati, jutros ustala i velim hajde super sve prošlo, kad ono za par min isto.
    Da li u slučaju nekih komolikacija u trudnoći stomak uvijek boli u dojnjem dijelu ili ne nužno?
    Skužih da me boli samo na izdisaj. Al stalno prisutna bol.
    Posle ću svejedno zvati ginića, al sam htjela čuti vaše mišljenje...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mene je tako nekad bolilo. I sto bi ja vise dirala pupak to me vise bolilo. I sve je bilo ok. No zovi gin pa pitaj!

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sad skakucem izmedu:htjela bih porod za tjedan dana i htjela bih nek jos ceka. Malo pocinje frka.
    ajmo skupa za 2 tjedna
    i tako nam je termin na dan razmaka

btw. u koje rodilište ćeš ići?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

U Vinogradsku

Al nek se malac u ta 2tj malo spusti,vec nekad jedva disem,uzas...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a onda ću ti mahat s brda (ja ću na Sv. Duh)
    meni je ionako skroz nisko, pa relativno lako dišem

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Bruna..nazovi gin i pitaj, ali mislim da sam već čitala o tim bolovima u predjelu pupka i puno curka ti se žali na to, a sve im je ok.

Nego curke, pričale smo o 2d/3d/4d uzv...međutim zanima me koliko toga, izuzevši nuhalni, nosnu kost i tako to, primjerice u 17 tjednu može naš ginkač vidjeti? Odnosno dal uopće može vidjeti bilo što ako bebica ima neku trisomiju? Znam da je sa srcem škakljivo jer su tad komorice jako male, ali što je s ostalim stvarima?

I da, moja bebica me jučer zezala..baš smo bili veseli. Bila sam na lijevom boku, a on kao da mi se bunio što sad mora biti na toj strani...sad su to već pravi pokreti, osjetni. Danas sam 18+4

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Bravo Least, ja neznam kad ću osjetiti i dali išta osjetim, sad sam 17+1.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    Bruna..nazovi gin i pitaj, ali mislim da sam već čitala o tim bolovima u predjelu pupka i puno curka ti se žali na to, a sve im je ok.
    Zvala sam upravo gin, kaže da u ovom stadiju (9-i tjedan) bol u predjelu pupka ne bi trebala imati nikakve veze sa trudnoćom.

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bruna, u 9 tt, maternica je još daleko ispod razine pupka, tako da najvjerojatnije nije do trudnoće, ali nemoj se zabrinjavati, vjerojatno je do probave ili sl., uglavnom bezopasno.
    Rahela, ja ne bih žurila, što se mene tiče pristajem i na početak ožujka. Doduše zadnjih tjedan dana sam bila toliko aktivna (čitaj: preseljenje) da me ne bi čudilo da se ova moja živahna bebica odluči doći ranije. Danas sam točno 35 tt.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

danas smo za sad malo tihi, posto smo i tatek meteropati mozda smo i to preselil na smjeskicu!

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo moja je vec 3 dan nekako mirnija....sad ulazimo u 29 tjedan pa jeli normalno da se malo smire tada, jer je dosad bio tulum po cijeli dan

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Koliko se "malo" smirila?
    Ovako možeš pratiti pokrete. Ovakvo mjerenje pokreta se primijenjuje u zadnja dva mjeseca trudnoće, a ti si tu negdje pa vjerujem da vrijedi.
    Legni na lijevi bok, stavi kraj sebe papir i pisaljku. I crtom zabilježi svaki pokret. Možeš popiti čašu slatkog soka prije nego se umiriš. Ne moraš ležati nepomično, ali nemoj da ti nešto odvraća pažnju (TV na primjer)

Ako nabrojiš 10 pokreta u manje od 1 sat, sve je u redu. Ako ne, legni još jedan sat. Možeš odmah nastaviti ili malo kasnije. Tako možeš mjeriti tri puta dnevno, pa ćeš biti sigurna da je beba u redu, a odmor svakoj trudnici dobro dođe.

Ako slučajno ne bude 10 pokreta, pojedi nešto slatko, stavi jako glasnu muziku kraj trbuha, ili uzmi zviždaljku i zazviždi kao na utakmici tada bi se beba trebala probuditi.

Ako nikako ne možeš nabrojati bar 10 pokreta u sat vremena, odi isti dan doktoru. Ili nazovi i pitaj.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

beti hvala javila se , snijeg ju je uspavao. 10 pusa se smigoljila u 10 minuta, sad mi je lakse. Drugo znam da nije mjesto ovome a jer ima koja mama a da je rodila a da joj je ostalo viska pronatala ili nekih slicnih vitamina imamo jos nesto, ako ne ici cu do ljekarne!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •