Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
A ja da pitam, ozbiljno. Ovo pod jedan, zašto je bitno da uči da bude bez najbliže rodbine?
Hoću reći, ja sam opet iskrivljene percepcije zbog svoje biološke struke pa sa te majmunske grane i posmatram. Ono, ljudi su stotinama hiljada godina živeli u porodicama, decu ostavljali rodbini na čuvanje i učenje, u poznatom prostoru sa poznatim ljudima. I ja verujem da je to nešto čemu je naša vrsta na ovaj ili onaj način prilagođena-i da se dete na taj način oseća i psihički dobro i sigurno. Na kraju, rodbina i jeste jedan zalog sigurnosti u slučaju smrti roditelja. A rodbinske veze i jesu zalog da će se sa detetom dobro postupati, jer su oni rođaci onog ko ih čuva.
A praktično odnedavno, pre trena oka u evolutivnom smislu, pojavljuje se gledište da je za decu mnogo bolje da ih što pre nakon rođenja navikavamo na postepenu, ali što dužu fizičku fizičku odvojenost u najranijoj dobi ne samo od roditelja, nego i od rodbine i od njima poznatog i sigurnog dečjeg prostora-praktično ispada da je najbolje za njihov psihički razvoj da se što pre i postepeno što duže fiziički odvoje i od roditelja, i od rodbine i od poznatog prostora.
Ono sto zaboravljas da nam se je nacin zivota promijenio.prije su ta ista djeca odgajana i cuvana od porodice ostajala zivjeti u istom tom krugu cijeli zivot.ili eventualno se prizenila ili udala u istu takvu porodicu u drugom selu.
Vrtic nije samo cuvaliste.super ako dijete moze krenuti u vrtic kasnije i na par sati ali mislim da su stvari koje djeca tamo nauce vazne.jednostavno se odnosi koje tamo razviju ne mogu nauciti u krugu obitelji.ni u parku jer je u tim situacijama dinamika grupe drugacija.i vecina djece na kraju uziva u vrticu.

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk