Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimalo bi me kako prosječan vjernik ili vjernica reagiraju na ponašanje crkve vezano uz slučajeve pedofilije, gdje je crkva godinama sve znala...
    Naravno, potaknuta sam : Puljić o don Ivanovu ? Crkva-objavila-don-nedjeljko-ivanov-cinio-je-djela-pedofilije

Također, zanimalo bi me kako prosječan vjernik koji je na referendumu glasao ZA sad komentira Markićkin posjet osuđenom ratnom zločincu i ponudu za koaliranjem. Kako se to uklapa u kršćanski svjetonazor?

Ok, na krivom sam topicu, ali pretpostavila sam da bi otvaranje nove teme vjerojatno bilo shvaćeno kao provociranje, a mene najiskrenije zanima kako si ljudi racionaliziraju ovakva ponašanja koja nisu konzistentna s onim u što vjeruju ili podržavaju. Možda će se netko od vjernica ili vjernika koji škicaju ovu temu htjeti odgovoriti.
    Zaboga, reagiramo kao i svi normalni, prosječni ljudi. Ne ulazim u to je li Crkva znala ili ne, ali kako bih trebala reagirati ? Oduševljeno ? Ili kao normalan čovjek i roditelj ? Ako misliš da bih zbog toga trebala postati ireligiozna, onda bih valjda trebala i školovati dijete doma da ga ne napadne profesor pedofil, ili zabraniti djetetu kontakte s rodbinom da ga ne napadne stric pedofil (najnoviji slučaj u Slavoniji).... Nije mi jasan tvoj tijek razmišljanja. Na drugo pitanje ne bih niti odgovarala jer na referendum nisam izlazila niti imam ikakve veze s Markićkom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboga, reagiramo kao i svi normalni, prosječni ljudi. Ne ulazim u to je li Crkva znala ili ne, ali kako bih trebala reagirati ? Oduševljeno ? Ili kao normalan čovjek i roditelj ? Ako misliš da bih zbog toga trebala postati ireligiozna, onda bih valjda trebala i školovati dijete doma da ga ne napadne profesor pedofil, ili zabraniti djetetu kontakte s rodbinom da ga ne napadne stric pedofil (najnoviji slučaj u Slavoniji).... Nije mi jasan tvoj tijek razmišljanja. Na drugo pitanje ne bih niti odgovarala jer na referendum nisam izlazila niti imam ikakve veze s Markićkom.
    a gle, nisam zuska. al ne pita te ona što o tome misliš kao majka.
    ima tu jedna velika razlika.
    a ta je da crkva ima veliki krimen zataškivanja pedofilije.
    i, vjerojatno, samo zaslugom pojedinaca unutar te moćne organizacije, kao i pojedinaca vjernika, hrabrih pojedinaca, je to počelo izlaziti na vidjelo. ne sam zločin. ne sami svćenici pedofili. koji je svugdje moguć. nego sustavno zataškavanje.
    da mi dijete ide u školu, i da znam da ministarstvo prosvjete godinama, ma šta godinama, sustavno zataškuje takve zločine unutar svojih redova, najmanje što bih kao svaki normalan čovjek i roditelj, zahtjevala, sankcije za odgovorne. jasno i glasno. i ne bih izjavljivala jel su to trebali znati ili ne. i jel gotovina znao za zločine u oluji.ima nešto što se zove zapovjedna odgovornost. radi puno puno manjih stvari su padale glave, figurativno.
    nije to stric pedofil. i učitelj pedofil. ne.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 23.02.2014. at 12:45

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da mi dijete ide u školu, i da znam da ministarstvo prosvjete godinama, ma šta godinama, sustavno zataškuje takve zločine unutar svojih redova, najmanje što bih kao svaki normalan čovjek i roditelj, zahtjevala, sankcije za odgovorne. jasno i glasno. i ne bih izjavljivala jel su to trebali znati ili ne.
    Da svaki učitelj koji počini seksualni delikt nad djetetom bude samo premješten u drugu školu, bogme bih i ja razmislila o homskulingu Već da da je tamo netko smije istući, bilo bi mi previše, a kamoli ovo.
    Nekako mi se čini da za stričeve pedofile bar ima nade da završe u zatvoru. Pa ih možda to spriječi u počinjenju zlodjela, ako neće kršćanski moral.

Razumijem da mnogi vjernici neće izgubiti vjeru zbog ovakvih slučajeva. Ali sve manje razumijem da i dalje idu u Crkvu, i da svaki put daju onaj sitniš u škrabicu za lemozinu organizaciji koja se, pored sveg navedenog, kupa u novcu, dok oni sami jedva da imaju za račune (ili možda nemaju). Ni ja to ne pitam ljude u rl. Ali evo, ovako iza nicka, zanima me kako se nekad bar ne zapitaju o ispravnosti svega toga?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •