Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Zanimalo bi me kako prosječan vjernik ili vjernica reagiraju na ponašanje crkve vezano uz slučajeve pedofilije, gdje je crkva godinama sve znala...
Naravno, potaknuta sam : Puljić o don Ivanovu ? Crkva-objavila-don-nedjeljko-ivanov-cinio-je-djela-pedofilije

Također, zanimalo bi me kako prosječan vjernik koji je na referendumu glasao ZA sad komentira Markićkin posjet osuđenom ratnom zločincu i ponudu za koaliranjem. Kako se to uklapa u kršćanski svjetonazor?

Ok, na krivom sam topicu, ali pretpostavila sam da bi otvaranje nove teme vjerojatno bilo shvaćeno kao provociranje, a mene najiskrenije zanima kako si ljudi racionaliziraju ovakva ponašanja koja nisu konzistentna s onim u što vjeruju ili podržavaju. Možda će se netko od vjernica ili vjernika koji škicaju ovu temu htjeti odgovoriti.
Zaboga, reagiramo kao i svi normalni, prosječni ljudi. Ne ulazim u to je li Crkva znala ili ne, ali kako bih trebala reagirati ? Oduševljeno ? Ili kao normalan čovjek i roditelj ? Ako misliš da bih zbog toga trebala postati ireligiozna, onda bih valjda trebala i školovati dijete doma da ga ne napadne profesor pedofil, ili zabraniti djetetu kontakte s rodbinom da ga ne napadne stric pedofil (najnoviji slučaj u Slavoniji).... Nije mi jasan tvoj tijek razmišljanja. Na drugo pitanje ne bih niti odgovarala jer na referendum nisam izlazila niti imam ikakve veze s Markićkom.