Stranica 10 od 110 PrviPrvi ... 891011122060 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Čini mi se da ljudi imaju dosta jake osjećaje u vezi nje, ili im je vrlo draga, ili im je simbol svega od čega zaziru.

Bi li se toliko formašica javilo da obrane Rozgine miniće ili Mileyino golo jahanje na kugli ili Janetinu golu bradavicu na čemuono? Grammyijima? Ili lajkalo postove onih kojima se sviđa?
    I bi li se pisalo o ženi kao objektu i kakvi su uzori naših kćeri da je za primjer uzeta neka druga zabavljačica
    meni osobno je sve što si nabrojala podjednako. i podjednako sam ravnodušna na sve

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što je zanimljivo ovdje
    Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da su se pomiješale različite teme. Krenulo je s umjetničkom vrijednosti Sevinih pjesama. Osobno se o tome ne mogu izjašnjavati – nisam apsolutno nikakav muzički stručnjak, niti imam strpljenja upoznavati se detaljno s njezinim opusom. Druga tema je koliko se kome sviđaju njezine pjesme. S obzirom da je ukus osobna stvar, nema se puno šta oko toga raspravljati. Ista stvar je i s njezinim scenskim nastupom. Nekom se sviđa, nekom se ne sviđa. Ako, ne daj bože, nemam afinitete prema njezinoj glazbi, a njezin mi je performans blago odbojan, to znači da sam licemjerna? Otkud takvi nesuvisli zaključci? Idem li okolo s transparentima „Seve mi je bezveze“ - ne, ne idem. Niti koristim svaku prilku da je što ono, popljujem. Ma dajte. Konačno, drago mi je neobično zbog načina na koji se postavila kad je bilo riječi o MPO i referendumu. Ali ako bi mi što bilo "licemjerno", onda bi mi bilo to da sad zbog toga počnem mijenjati svoje afinitete prema njoj kao prema umjetnici (kad me se jel, potegne za jezik).
    najviše se slažem s ovim postom.
    s tim da je za mene ovo zadnje, Sevkino izjašnjavanje po pitanju mpo-a i referenduma, bio velik plus za nju kao osobu. I dalje ne mogu slušati tu glazbu, pa mi to nema veze s njenim umjetničkim izričajem, i slažem se da sevkin performans ima neke poveznice s prostitucijom - ali ne mogu osuđivati ni prostitutke, pa tako ni nju. Teško bih je istakla kao ikonu feminizma, ali cijenim što ima stav i ne boji ga se izreći javno, što nije česta pojava na ovim prostorima.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jurana, ja sam već obrazložila da mi Rozga i Severina nisu isto, a bih li se javila na neku drugu raspravu, ovisi o tome kakva bi točno bila tema i kakvi bi bili stavovi.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    što je zanimljivo ovdje

najviše se slažem s ovim postom.
    s tim da je za mene ovo zadnje, Sevkino izjašnjavanje po pitanju mpo-a i referenduma, bio velik plus za nju kao osobu. I dalje ne mogu slušati tu glazbu, pa mi to nema veze s njenim umjetničkim izričajem, i slažem se da sevkin performans ima neke poveznice s prostitucijom - ali ne mogu osuđivati ni prostitutke, pa tako ni nju. Teško bih je istakla kao ikonu feminizma, ali cijenim što ima stav i ne boji ga se izreći javno, što nije česta pojava na ovim prostorima.
    lijep rezime
    no, mislim da nitko ovdje nije osudio prostitutku (pa ni severinin ajmo ga nazvat odabir s navodnicima ili ne), niti mislim da itko bi, al je drustvo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

upravo mi mama linkala ovaj video (i aplikaciju) koji koriste golotinju i seksipil muškaraca, ako ćemo: svode ih na objekt , u nadi da će žene češće kontrolirati dojke
    http://www.youtube.com/watch?v=VsyE2rCW71o

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajme, jedva da vas uspijem pratiti... a kamoli poduze pisati.
    mislim da kanga ima point - brka se glazba i osoba.

moje se opservacije odnose na osobu. razumijem puno kutova razmatranja. (a ako stignem i detaljnije cu izvuci neke tocke )
    ja bih htjela napomenuti da osobno ne mislim da je severina ima duznost i obavezu biti bilo kakav uzor ili role-model. bez obzira sto je javna licnost. zaista nema duznost ni obavezu.
    niti ja tvrdim da je ona meni uzor, niti nesto sto bi se zvalo role-model (u koje inace vise bas i ne vjerujem)

ne mislim da je uzor mladima, no ne mislim da je anti-uzor.
    niti mislim da je njena poruka (ako ona uopce zeli slati poruke) da zena samo seksipilom i atributima moze postici karijeru. (i inace mislim da je za bilo kakvu karijeru legalne provincijencija nuzna prilicita doza pameti, snalazljivosti i inteligencije)
    za uspjeh u karijeri i zivotu postoji jako puno putova, a svatko sam bira svoj put i sredstva. (ili ga put izabere)
    neka su sredstva nelegalna (dr. ivo) neka su legalna. neka su nama/meni manje simpaticna, neka vise.
    severina je pjevacica zabavljacica i shodno tome bira svoja sredstva. ne vidim nista lose u tome da zeli ozbiljnu zaradu, uspjeh i da se pametno sluzi marketingom.
    ona nije susan sonntag, niti se pravi da to je. nije ni p.j. harvey, niti sama tvrdi da to je.
    ona se ne bavi umjetnoscu, nego komercijalnom glazbom.

a ono sto ja cijenim, je to da je jaka i neovisna. i ne da se lomiti. i ne da se trpati u one ladice svetice ili k....

a sto se tice mozebitnog loseg utjecaja na mlade pogotovo cure, ja mislim da su opasnije:
    sve one reklame o praskovima i precistom rublju
    svaki dnevnik prepun sivih odjela
    svi oni intervjui u kojima se poslovne zene trse odgovarati na ona blentava pitanja tko pece kolace, odnosno uvijek se upecavaju na ono ili, ili.
    puno filmova, npr. social network, inace odlican film, no pogledajte zene u tom filmu - sto su i tko su
    sve oni komentari i poznanika, prijatelja (ne nuzno lose misljenji) o tim marljivim djevojcicama, a takve su vam cure marljive, vrijedne, dobre, ne daj boze da bi bile inteligentne ili pametne, a sacuvajboze jako pametne ili genijalne
    itd
    itd
    ukratko, sve ono nevidljivo i poluvidljivo koje nam porucuje gdje nam je kao zenama mjesto, te sto bi smjele ili ne smjele, trebale ili ne trebale

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a sto se tice nasih vlastitih kceri, mislim da one vise gledaju nas majke, nego severinu.
    sve ono sto mi jesmo, sto mislimo, sto radimo i sto zracimo.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i svijet oko nas, sveukupno gledajuci

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i inace volim joy division, ali mi recimo ian curtis nije uzor. no to uopce nije poanta.
    nije on radio svoju glazbu, da bi bio nekome uzor. a svoj zivot je zivio kako je znao i umio.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    upravo mi mama linkala ovaj video (i aplikaciju) koji koriste golotinju i seksipil muškaraca, ako ćemo: svode ih na objekt , u nadi da će žene češće kontrolirati dojke
    http://www.youtube.com/watch?v=VsyE2rCW71o
    Drago mi je da ljudima postaje jasno da i žene vole gledati...Meni je ovo bolje (bolje rečeno, bolji su mi objekti :D).
    Vaterpolisti
    Posljednje uređivanje od vertex : 11.02.2014. at 10:07

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

danas je darwinov rođendan, pa evo prijedloga da posvetite malo vremena i objasnite djeci tko je bio darwin i zašto je tako bitan )

http://www.youtube.com/watch?v=e7w0HkMeqWc#t=23

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne stignem pratiti, ali svejedno evo jednog kratkog filmića.
    http://www.huffingtonpost.com/2014/0...n_4740248.html
    Sjajan uradak.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ne stignem pratiti, ali svejedno evo jednog kratkog filmića.
    http://www.huffingtonpost.com/2014/0...n_4740248.html
    Sjajan uradak.
    odlicno!
    kako stvari izgledaju apsurno kad malo promjenis kut gledanja i paradigmu.

zanima me da li se procitale knjigu "lean in" od sandberg i kako vam se cini?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bešker o rezultatima ankete katoličkih vjernika.

http://www.autograf.hr/papa-daj-nam-kondome/

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    odlicno!
    kako stvari izgledaju apsurno kad malo promjenis kut gledanja i paradigmu.

zanima me da li se procitale knjigu "lean in" od sandberg i kako vam se cini?
    pri kraju sam i da, nemam pojma.
    mučilo me što i sve vjerojatno, kako se ona odnosi prema drugim izborima, sad mi je sjelo da- ok.

ali me rastužilo koliko sam se prepoznala (i sebe i druge žene) u nekim situacijama.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

žene vidimo se sutra na zrinjevcu?

https://www.facebook.com/events/6466...y_type=regular

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Bešker o rezultatima ankete katoličkih vjernika.

http://www.autograf.hr/papa-daj-nam-kondome/
    meni su rezultati skroz logicni i ocekivani. to vidis svaki dan oko sebe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super je ovaj filmić!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moždabi mogao aco stanković i naučiti nešto od mostarskih studenata.

http://queer.hr/38226/mostarski-stud...-ostati-miran/

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ista mi je misao prošla kroz glavu dok sam jučer čitala članak

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Super mi je i filmić i mostarski studenti

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    moždabi mogao aco stanković i naučiti nešto od mostarskih studenata.

http://queer.hr/38226/mostarski-stud...-ostati-miran/
    Ajd, nek ju je netko...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

bravo za mostarske studente!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bravo za mostarce, a još jednom tuga koliko se mladih kod nas bilo angažiralo za ostvarenje njenog cilja. ono volontiranje za nešto što je meni nespojivo s mladošću, to mi je bio najtužniji dio predreferendumskih zbivanja kod nas.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako nekog zanima: http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/06/19/3327305

gledam andreja nikolaidisa. volim ga slušati/čitati od ovog teksta o kusturici

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ako nekog zanima: http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/06/19/3327305

gledam andreja nikolaidisa. volim ga slušati/čitati od ovog teksta o kusturici
    dobar tekst o nemanji.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U Danskoj su se nedavno dvije stvari dogodile - jedna je uskraćivanje prava religioznim manjinama, druga je javno hranjenje lavova mladom žirafom koja je genetski preslična drugima pa ju je trebalo ukloniti na neki način. Zajedničko im je (ne)humani pristup životima životinja.

Malo su mi pobrkane emocije vezane uz ta dva čina, s jedne strane zabrana maltretiranja životinja pri klanju - daje se prednost životinji, a ne religiji, s druge strane prilično brutalno se žrtvuje mlada žirafa zbog genetike i daruje lavovima. Ovaj moment da se to javno pred djecom u ZOO-u napravilo mi nije jasan.
    Donekle shvaćam argumente struke.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd, ni prva ni zadnja žirafa koju su lavovi pojeli
    zar nije u danskoj onaj brutalni običaj klanja kitova, ono kad svi do koljena u krvi stoje u plićaku i kolju kitove, kao neki ispit zrelosti?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nešto je trulo u državi Danskoj :/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajd, ni prva ni zadnja žirafa koju su lavovi pojeli
    zar nije u danskoj onaj brutalni običaj klanja kitova, ono kad svi do koljena u krvi stoje u plićaku i kolju kitove, kao neki ispit zrelosti?
    Ma istina, licemjerno mi je kao svejedu komentirati jednu žirafu. Ako ne pojede žirafu, pojest će ovcu ili kozu pa se nitko ne sekira oko toga.

Kitove ubijaju u plićaku na Farskim otocima, tako da je i to dansko. To su neke vikinške priče, a koliko sam razgovarala s Dancima, oni su ponosni na vikinge, ne vide to kao neki brutalni dio svoje povijesti.

Mislim, ovaj dio sa zabranom halal i košer klanja mi je svakako pozitivan.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni nije bed da lav pojede žirafu, ali bilo bi mi draže da su problem te genetski shebana žirafe riješili kastracijom. A lava nahranili s nekom normalnom

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dva zoološka vrta su se ponudila da preuzmu životinju.

svakodnevno se životinje ubijaju, pa nitko (na žalost) ne diže frku, ali tranširati životinju pred djecom... to mi je bilo malo scary.

u švicarskoj odavno vrijedi zabrana ubijanja životinja na religijski način.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zanimalo bi me kako prosječan vjernik ili vjernica reagiraju na ponašanje crkve vezano uz slučajeve pedofilije, gdje je crkva godinama sve znala...
    Naravno, potaknuta sam : Puljić o don Ivanovu ? Crkva-objavila-don-nedjeljko-ivanov-cinio-je-djela-pedofilije

Također, zanimalo bi me kako prosječan vjernik koji je na referendumu glasao ZA sad komentira Markićkin posjet osuđenom ratnom zločincu i ponudu za koaliranjem. Kako se to uklapa u kršćanski svjetonazor?

Ok, na krivom sam topicu, ali pretpostavila sam da bi otvaranje nove teme vjerojatno bilo shvaćeno kao provociranje, a mene najiskrenije zanima kako si ljudi racionaliziraju ovakva ponašanja koja nisu konzistentna s onim u što vjeruju ili podržavaju. Možda će se netko od vjernica ili vjernika koji škicaju ovu temu htjeti odgovoriti.
    Posljednje uređivanje od Zuska : 22.02.2014. at 09:53

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

joj, Zuska, to se većina nas stalno pita, ali u okruženju smo gdje se ovakvo, po meni, potpuno opravdano i iskreno pitanje uvijek može shvatiti kao provokacija, što i sama kažeš. zbog iskustva s ovim topicem, možda ga je bolje i ne postavljati. odgovora, zapravo, nema. moja je pretpostavka da nam potpuno druga perspektiva i polazišne ideje jednostavno ne daju mogućnost da pristojno i bez optuživanja, generaliziranja i patroniziranja o tome raspravljamo. uvijek, dakle, izbjegavam nekoga u RL za kojeg znam da je vjernik i da je bio ZA išta od ovoga pitati, a još manje ovdje gdje smo, koliko-toliko skriveni nickovima pa imamo i manju potrebu "kočenja". ne znam, sjećam se prije par godina na TV-u, s jedne strane djeca koja se žale na zlostavljanje i dovoljno su bila hrabra da javno o tome progovore i optuže župnika, a s druge masovna podrška lokalnog stanovništva (uglavnom sjećam se starijih žena, "naoružanih" krunicama i molitvenicima) tom istom, toliko žara, apsolutno niti jednog promila ostavljene mogućnosti da djeca govore istinu. tada je meni postalo jasno da je svaka bitka za istinu koja će dovesti do toga da se stane tome ne kraj "iznutra", da bitku povede sama zajednica vjernika, unaprijed izgubljena. tužno, ali, ništa se u međuvremenu nije promijenilo u mom stavu prema tom problemu - unaprijed izgubljena bitka.
    paralela u političkoj podršci nekim strankama - kraj svih slučaja dokazane i korupcije, pljačke, zločina....još uvijek meni nevjerojatan broj glasača za njih glasa.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimalo bi me kako prosječan vjernik ili vjernica reagiraju na ponašanje crkve vezano uz slučajeve pedofilije, gdje je crkva godinama sve znala...
    Naravno, potaknuta sam : Puljić o don Ivanovu ? Crkva-objavila-don-nedjeljko-ivanov-cinio-je-djela-pedofilije
    a ti znaš da je Crkva znala? ja vidim da je čovjek osuđen u prvom postupku u kojem je prijavljen i postojali su vjerodostojni svjedoci. za Crkvu 'rekla-kazala' i slično nija dokazana istina. po Crkvenom zakonu nema osude bez dokaza. ja bih želio da se za svakog svećenika koji je bilo što skrivio može dokazati krivnja i da ga se kazni.

Također, zanimalo bi me kako prosječan vjernik koji je na referendumu glasao ZA sad komentira Markićkin posjet osuđenom ratnom zločincu i ponudu za koaliranjem. Kako se to uklapa u kršćanski svjetonazor?
    kakve veze ima referendumsko pitanje s Markićkinim političkim djelovanjem? ili s Markićkom osobno? meni Markićka uopće nije po volji, ali sam na referendumu glasao ZA jer je to moj stav. isto tako na izborima sigurno neću glasati (ako što niti do sada nisam) niti za HDZ niti za Markićku

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    U Danskoj su se nedavno dvije stvari dogodile - jedna je uskraćivanje prava religioznim manjinama, druga je javno hranjenje lavova mladom žirafom koja je genetski preslična drugima pa ju je trebalo ukloniti na neki način. Zajedničko im je (ne)humani pristup životima životinja.
    Ovo je stvarno zanimljiv slucaj. Inace bih uvijek stala na stranu Danaca, divim se njihovoj progresivnosti. No u ovom slucaju, ne podrzavam u potpunosti. Ja sam apsolutni ateist, a muz mi je sekularni Turcin odgojen u Islamu (tako da su mi svekiji podosta religiozni).

Rijetko jedemo meso, ali kad jedemo onda je to halal iz free range uzgoja (ne-halal i ne mozemo kupiti). Iskreno, ne vidim problem u halal mesu ista vise nego u mesu zivotinja koje su omamljene ili ubijene pistoljem. Zapravo mi je licemjerno jedan nacin ubojstva zabraniti, a drugi ozakoniti u ime prava zivotinja. Rezultat je mrtva zivotinja cije ce se meso pojesti. Kod halal klanja zivotinja bi trebala biti pod manjim stresom jer ne vidi druge zivotinje koje se kolju, nema krvi prethodnih zivotinja (ukoliko se stvarno postuju svi propisi) i onaj koji je kolje mora za nju moliti, sto pokazuje barem nekakav respekt. Halal meso je popularno i kod ateista, ne samo kod Muslimana. Cak sam citala neke clanke da je mozda i ukusnije.
    Da se razumijemo, i jedno i drugo mi je mucno i zao mi je zivotinja. No prestankom striktnog vegetarijanstva pristala sam na takav circle of life. Ne vidim razlog za zabranu halala, osim da se pokaze poruka o sekularizaciji citavog drustva, sto podrzavam ukoliko je to bio cilj.

Ovo sa zirafom - pa kako su uopce dopustili da dodje parenja srodnih zivotinja? Ne vidim razlog zasto su je ubili, mozda su je mogli negdje izolirati. Al s druge strane, ti lavovi, tigrovi, stovec, koji su je popapali, ionako bi pojeli neke koze ili ovce. Ne vidim razliku.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    a ti znaš da je Crkva znala?
    Pa piše se o tome već dulje vrijeme u različitim medijima, evo čak i Večernji: Don-ivanov-zlostavljao-je-i-svecenike-a-ne-samo-vjeroucenike

kakve veze ima referendumsko pitanje s Markićkinim političkim djelovanjem? ili s Markićkom osobno? meni Markićka uopće nije po volji, ali sam na referendumu glasao ZA jer je to moj stav. isto tako na izborima sigurno neću glasati (ako što niti do sada nisam) niti za HDZ niti za Markićku
    Kako misliš kakve veze ima? Pa ima veze, referendumsko pitanje je također njeno političko djelovanje.
    Ali shvaćam tvoju poantu. Hvala ti na odgovoru.

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a ti znaš da je Crkva znala? ja vidim da je čovjek osuđen u prvom postupku u kojem je prijavljen i postojali su vjerodostojni svjedoci. za Crkvu 'rekla-kazala' i slično nija dokazana istina. po Crkvenom zakonu nema osude bez dokaza. ja bih želio da se za svakog svećenika koji je bilo što skrivio može dokazati krivnja i da ga se kazni.
    I kakva mu je kazna izrečena?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja stvarno ne razumijem ovaj slučaj.
    toliko mi je odvratna njegova faca, da se ne mogu prisiliti ni čitati, majke mi moje.
    ok, to je prvi svećenik koji je po crkvenom kanonu ili štoveć osuđen za pedofiliju.
    i šta sad?
    crkva fakat ni ne može više od toga, zar ne? ne može ga strpat u zatvor.
    i gdje je sad civilni proces?
    da tog odvratnog starog pohotnika strpa u zatvor.
    plus, da istraži jel netko za to znao ili nije.
    pa da i njega isto tako strpa u zatvor.

jel ima netko tko razumije?

juroslav, ajde, nategnuto, al još nekako razumijem stav oko markić i referenduma. teško je to dvoje razdvojiti, al ajd, ako je nekome bilo tako važno zaštiti tu imenicu brak, toliko važno da mu nije bilo bitno ni tko je pokrenuo sve to skupa i lansirao ju među političke igrače u hrvatskoj - ok.
    ne razumijem da se i dalje nitko neće pobuniti kad joj najjači argument u kampanji bude pozivanje na kršćanske vrijednosti. kad s onom svojom nevinom facom bude prozivala one koji rade na rušenju obitelji i društva jer koriste MPO, prije braka se seksaju i koriste kontracepciju, uuuu, nedaj bože idu na abortuse i uuuu nedaj bože žele svoju ljubav i vezu okruniti brakom.
    alo?
    selotejp, garaža, drava????
    bljak.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ok, na krivom sam topicu, ali pretpostavila sam da bi otvaranje nove teme vjerojatno bilo shvaćeno kao provociranje, a mene najiskrenije zanima kako si ljudi racionaliziraju ovakva ponašanja koja nisu konzistentna s onim u što vjeruju ili podržavaju. Možda će se netko od vjernica ili vjernika koji škicaju ovu temu htjeti odgovoriti.
    Zaboga, reagiramo kao i svi normalni, prosječni ljudi. Ne ulazim u to je li Crkva znala ili ne, ali kako bih trebala reagirati ? Oduševljeno ? Ili kao normalan čovjek i roditelj ? Ako misliš da bih zbog toga trebala postati ireligiozna, onda bih valjda trebala i školovati dijete doma da ga ne napadne profesor pedofil, ili zabraniti djetetu kontakte s rodbinom da ga ne napadne stric pedofil (najnoviji slučaj u Slavoniji).... Nije mi jasan tvoj tijek razmišljanja. Na drugo pitanje ne bih niti odgovarala jer na referendum nisam izlazila niti imam ikakve veze s Markićkom.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cvijeta, koliko sam čitala, država ga ne može procesuirati jer je nastupila zastara. Iako mi nije jasno zašto postoji mogućnost zastare za ovakve zločine.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboga, reagiramo kao i svi normalni, prosječni ljudi. Ne ulazim u to je li Crkva znala ili ne, ali kako bih trebala reagirati ? Oduševljeno ? Ili kao normalan čovjek i roditelj ? Ako misliš da bih zbog toga trebala postati ireligiozna, onda bih valjda trebala i školovati dijete doma da ga ne napadne profesor pedofil, ili zabraniti djetetu kontakte s rodbinom da ga ne napadne stric pedofil (najnoviji slučaj u Slavoniji).... Nije mi jasan tvoj tijek razmišljanja. Na drugo pitanje ne bih niti odgovarala jer na referendum nisam izlazila niti imam ikakve veze s Markićkom.
    a gle, nisam zuska. al ne pita te ona što o tome misliš kao majka.
    ima tu jedna velika razlika.
    a ta je da crkva ima veliki krimen zataškivanja pedofilije.
    i, vjerojatno, samo zaslugom pojedinaca unutar te moćne organizacije, kao i pojedinaca vjernika, hrabrih pojedinaca, je to počelo izlaziti na vidjelo. ne sam zločin. ne sami svćenici pedofili. koji je svugdje moguć. nego sustavno zataškavanje.
    da mi dijete ide u školu, i da znam da ministarstvo prosvjete godinama, ma šta godinama, sustavno zataškuje takve zločine unutar svojih redova, najmanje što bih kao svaki normalan čovjek i roditelj, zahtjevala, sankcije za odgovorne. jasno i glasno. i ne bih izjavljivala jel su to trebali znati ili ne. i jel gotovina znao za zločine u oluji.ima nešto što se zove zapovjedna odgovornost. radi puno puno manjih stvari su padale glave, figurativno.
    nije to stric pedofil. i učitelj pedofil. ne.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 23.02.2014. at 11:45

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeta, koliko sam čitala, država ga ne može procesuirati jer je nastupila zastara. Iako mi nije jasno zašto postoji mogućnost zastare za ovakve zločine.
    tenks. da ne moram otvarati linkove.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da mi dijete ide u školu, i da znam da ministarstvo prosvjete godinama, ma šta godinama, sustavno zataškuje takve zločine unutar svojih redova, najmanje što bih kao svaki normalan čovjek i roditelj, zahtjevala, sankcije za odgovorne. jasno i glasno. i ne bih izjavljivala jel su to trebali znati ili ne.
    Da svaki učitelj koji počini seksualni delikt nad djetetom bude samo premješten u drugu školu, bogme bih i ja razmislila o homskulingu Već da da je tamo netko smije istući, bilo bi mi previše, a kamoli ovo.
    Nekako mi se čini da za stričeve pedofile bar ima nade da završe u zatvoru. Pa ih možda to spriječi u počinjenju zlodjela, ako neće kršćanski moral.

Razumijem da mnogi vjernici neće izgubiti vjeru zbog ovakvih slučajeva. Ali sve manje razumijem da i dalje idu u Crkvu, i da svaki put daju onaj sitniš u škrabicu za lemozinu organizaciji koja se, pored sveg navedenog, kupa u novcu, dok oni sami jedva da imaju za račune (ili možda nemaju). Ni ja to ne pitam ljude u rl. Ali evo, ovako iza nicka, zanima me kako se nekad bar ne zapitaju o ispravnosti svega toga?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pozdrav moje žene

tri dana sam uživala u predavanjima filozofkinja i filozofa o "feminističkoj etici odgovornosti". gledale smo film o hanni arendt i film "primirje" o primu leviju. slušali smo kolektivnoj odgovornosti, banalnosti zla, nacizmu martina heideggera i sl. o đorđu agambenu. bilo je jako zanimljivo.

http://www.youtube.com/watch?v=iFS44JpLmSc

http://www.youtube.com/watch?v=uIXRSFuZvdA

zanimljivo mi je bilo čuti kako su i primo levi i jean amery počinili samoubojstvo. preživjeli auschwitz, a onda počinje samoubojstvo.

(jen, sjetila sam se tebe, ti bi sigurno uživala )

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mama courage, zvuci jako zanimljivo. Sjecam se da su nam na studiju rekli da se za Prima Levija ne zna da li je pocinio samoubojstvo ili je pao niz stepenice. Navodno je pred smrt patio od vrtoglavice. Svejedno, nama koji nismo kroz to prosli tesko je zamisliti kakav je to zivot nakon holokausta.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pridružujem se preporici filma o Hannah Arendt, odličan mi je bio.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •