Pokazuje rezultate 1 do 50 od 669

Tema: Ispisali smo ju iz vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, sirius jesi i pročitala što sam napisala? Je li psiholog koji je na pregledu djeteta radi odgode upisa u školu pisao o seksualnim odnosima trudne žene kulturno i suosjećajno iznio problem, je li bio bezobrazan, je li se držao s visoka? Je li mu bilo stalno da ti predloži alternativna rješenja, da te ispita o pozadini problema, je li ponudio vlastitu pomoć i odluku prepustio tebi? Rekla bih da je on definitivno kategorija nekulturan... O zajedničkom spavanju ne bih, jer uistinu ne znam što tu struka kaže.
    I pa valjda je jasno da osoba s iskustvom trostrukog majčinstva razumije da ne rade svi ljudi dobro svoj posao, neki jer ne znaju bolje, neki jer su nesposobni za bolje, neki jer ih baš briga... Ali ako ćemo raspravljati samo o njima, onda se isključujem iz rasprave...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, sirius jesi i pročitala što sam napisala? Je li psiholog koji je na pregledu djeteta radi odgode upisa u školu pisao o seksualnim odnosima trudne žene kulturno i suosjećajno iznio problem, je li bio bezobrazan, je li se držao s visoka? Je li mu bilo stalno da ti predloži alternativna rješenja, da te ispita o pozadini problema, je li ponudio vlastitu pomoć i odluku prepustio tebi? Rekla bih da je on definitivno kategorija nekulturan... O zajedničkom spavanju ne bih, jer uistinu ne znam što tu struka kaže.
    I pa valjda je jasno da osoba s iskustvom trostrukog majčinstva razumije da ne rade svi ljudi dobro svoj posao, neki jer ne znaju bolje, neki jer su nesposobni za bolje, neki jer ih baš briga... Ali ako ćemo raspravljati samo o njima, onda se isključujem iz rasprave...
    al i cvijeta i sirius ne pisu o kulturnom ophodjenju psihologa, ono se podrazumijeva, vec, kako je to cvijeta napisala, tvrd stav.
    stav struke prema zajednickom spavanju, koji je zapravo, so las year.
    ovaj zadnji siriusov psiholog je rekao nesto sasvim drugo i u skladu s "novijijm" ucenjima i shvacanjima.

jer nije (samo) pogresan pristup i u slicaju sisius i cvijete i mayato vec i njihovo "znanje".
    to je isto ko s dojenjem. naletit ces na lijecnika koji ce ti vec s 12mj reci da trebas prestati dojiti i na onog koji ce ti reci i s 24 da je to sasvim ok, pozeljno i da nastavis dokle god vas dvoje to zelite.
    tako je i pedagoga i pedagoga kao i psihologa i psihologa.
    i ja samimala iskustva i s jednim i s drugim i nevjerojatna je razlika ne samo u stavu oko istog problema vec i pristupu.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 28.02.2014. at 10:57

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    .. O zajedničkom spavanju ne bih, jer uistinu ne znam što tu struka kaže.
    ...
    da te ispita o pozadini problema
    casa, upravo kako je leo napisala.
    kultura se podrazumijeva.
    al ova rečenica mi nije jasna, odnosno oko nje se, čini mi se, cijelo vrijeme (barem ja) raspravljamo.
    ti nemaš stav jer ne znaš što struka kaže.
    ma, sori, al šta ima struka za reć o zajedničkom spavanju?
    i o kakvim točno problemima pričamo?
    nema problema.
    samo zajedno spavamo.
    di ti (struka) vidiš problem?
    ok, da postoji problem, pa ajmo istraživati.
    al - problema nema.
    problem je - izmišljen.
    uostalom, jedan psiholog u tome vidi krucijalan problem, patologiju čak. a drugi - ne vidi.
    psihologija nije matematika.

stručnu pomoć i stručan savjet ću tražiti kada pomoć treba. kad postoji problem.
    a zajedničko spavanje i ne odlazak u vrtić - nisu problemi. ne treba mi pomoć.

ok da roditeljski instinkt griješi. to mi je jasno.
    al oslanjati se na stručnu pomoć za svaku glupariju, isto je pretjerivanje. oće ić u vrtić ili neće s tri godine. oće spavati sa mnom u krevetu ili neće s 9. oće dojiti do godinu ili tri godine.
    kao što je seni napisala. lijepo je pa vrijedi ponoviti:
    a kakvi ce to nacini biti, ovisi o meni, o mm-u, o curki, o interakciji i okolnostima.
    ne o tome što struka kaže.
    ponavljam - naravno, u slučaju da nema problema koje treba riješiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •