sad kad smo već kod "uživanja" u blagodatima komplikacija (mislim, ja sam stvarno morala i to me financijski zbilja dosta koštalo, dok moja kolegica i s trećim kalkulira kad joj se najbolje isplati otići na komplikacije jer se nakon 3 mjeseca dobije onih 3000 i kusur kuna od poslodavca - to neki poslodavci daju), zanima me jel još uvijek vrijedi to što planira koristiti ta moja spomenuta kolegica?? to da se može dobiti nakon 3 mj. bolovanja (bilo koje vrste, ne moraju nužno biti komplikacije u trudnoći) ta naknada?

inače, voljela bih moći ostati doma s 3. djetetom i do mature, ako treba, ali na žalost, MM ima još manja primanja od mojih, a ni moja nisu baš bajna, tako da ću biti primorana vratiti se na posao nakon 6 mjeseci starosti 3. djeteta (tj. sa 7. mjeseci jer ću imati pravo na stari godišnji). i naravno da razmišljam o opciji rada na pola radnog vremena. raspitala sam se i u HZZOu, ali i ovdje na stranicama i ispada da će mi HZZO za to vrijeme što ću biti na pola radnog vremena plaćati 1660 kn, kao i da sam skorz doma, cijelo vrijeme. plus da ću dobiti pola plaće od poslodavca.
i što sam sad ja? oportunista koji lovi u mutnom i iskorištava ono što mu država omogućava? loša osoba jer ću dobiti i 1660 kn i pola plaće? jer na žalost ne možemo preživjeti s muževom plaćom i primanjima od samo 1660 kn koja bih ja dobila da sam cijelo vrijeme doma. jesam li ja sad kriva što se nama zbilja financijski bolje "isplati" (termin koji se ovdje često rabio) da odem raditi na tih pola radnog vremena i omogućim time svima nama koliko-toliko bolji standard od opcije kopanja po kontejnerima, ako ostanem svih 3 godine doma? a kaj mogu kad HZZO daje svih 1660 kn, a ne pola za pola radnog vremena??...da daje polvicu, morala bih se vratiti na puno radno vrijeme. srce me bolilo kad sam se vratila s C. nakon 6 mj., bila je mala, dojila sam ju 14 mj., ali je MM bio drugu polovicu roditeljskog doma pa mi je bilo utoliko lakše. sad si ne bismo mogli priuštiti niti takvu soluciju s ovim 3. djetetom jer nam se ipak više "isplati" da ja radim na pola rv. uz sve kredite i davanja koja imamo...
stoga ne bih voljela da osobe koje me ne poznaju (pritom ne mislim na vas forumašice) govore o meni kao o onoj koja je iskoristila sve "blagodati" ovoga sustava i namlatila se para, pobrala i povrat poreza jednog dana, a nije radila...