Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 842

Tema: novi kriteriji za upis u srednje škole

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je ovo isto nevjerojatno. za osnovnu školu. naprosto nevjerojatno. sad sam znatiželjna koji je to predmet

s time da, znam da je tako, al školski uspjeh stvarno ne bi trebao u najvećoj mjeri ovisiti o angažiranosti roditelja.
    trebalo bi naći neki modus.
    sad ću ja, u moje doba ja sam imala obavezu, kao odlična učenica, pomagati najslabijima.
    nema - hoćeš/nećeš...morala sam dio svog slobodnog vremena posvetiti da idem doma, kod ovih slabijih, i da učim s njima. nije mi to bilo baš najdraže na svijetu, istina, malo mi i nelagodno bilo koji put u njihovim domovima gdje bebe plaču, a sto djece se mota oko stola, ali sjećam se i sreće i ponosa kad su ispravili ocjenu/dobili dobru ocjenu, pisala sam već o tome.
    moj j, u šest godina školovanja, niti jednom takav zadatak nije dobio.
    Naravno da ne bi najveci dio trebao ovisiti o angaziranosti roditelja, ali nisam neki pokazatelj jer ima dijete sa teskocama u ucenju .
    ali nekoj djeci ( pogotovo u nizom razredima) treba pomoci da se strukturiraju i organiziraju.
    vecina djece bez teskoca to nauce u nizim razredima uz pomoc roditelja.
    ali ako roditelj ne zna, ili nema vremena ih poduciti u tome, a njima to nije jaca strana , onda dijete kasnije ima problem ( iako nema opipljivi problem u ucenju).
    neka djeca se rode organizirana, neke treba vise uciti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    danas više nije zgodan, lol).

.

generacijo

suncokret, ja uopće ne mislim da si nesposobna učiteljica. i da sposobnim učiteljicama svi učenici moraju imati 4 i 5. i da nešto nije u redu s tobom ako dobiju dvojku. ovo od ivarice imam u glavi, statistiku, ne pojedinačne slučajeve. ako je procijenjeno da djeca nižeobrazovanih roditelja imaju niže ocjene, treba naći neki modus da im se pomogne.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, ja imam malo učenika u razredu, frontalno radim vrlo malo, stalno šetam po razredu i pomažem djeci. djeca rade zadatke različite težine-prilagođene, što je to moguće više, njihovim sposobnostima. dobro smo i opremljeni, pa u radu često koristimo i tablete-znači računalne simulacije, itd.
    na testovima me rijetko koja ocjena iznenadi, jer za svakog učenika u pola noći mogu reći što mu ide, ili ne ide.
    i opet, nekima jednostavno ne ide. nema ih puno, ali ih ima. i to bez obzira na način učenja, ili testiranja.
    Ok, ne kazem da je to nemoguce.
    prihvacam da je to moguce.
    zapravo nemam iskustva sa takvim slucajem , samo sa onim kad su sposobnosti maksimalne , ali mogucnost izvedbe istih - prema minimali.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    , ali nisam neki pokazatelj jer ima dijete sa teskocama u ucenju .
    i.
    pa evo, zamisli svoje dijete da je upao u neku drugu familiju gdje roditelji ne znaju/ne mogu/ne žele/ne shvaćaju... pomoći djetetu. ni u učenju ni u strukturi ni u organizaciji.
    ovako muku muči a kako bi onda? jedva dvojke dobijao?

to je ono što želim reći.
    tu mi se čini da fali neka karika.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 02.05.2014. at 13:47

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

samo da ispravim gornji post:
    u redu i sa mnom.
    da ne ispadne da su učitelji posve nepismeni

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa evo, zamisli svoje dijete da je upao u neku drugu familiju gdje roditelji ne znaju/ne mogu/ne žele/ne shvaćaju... pomoći djetetu. ni u učenju ni u strukturi ni u organizaciji.

pa je li tako teško prihvatiti činjenicu da su neki ljudi pametniji od drugih?
    ima mi kolegica učenika kojemu je mama maksimalno angažirana, a dijete nikako da savlada osnove-ok, možda ima i diskalkuliju.
    iako, mislim da su bili na obradi u suvagu i da je to isključeno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Itekako fali.
    da ne pricam o neprovodenju IP i nepostojanju podrske strucnih sluzbi ( njemu, profesorima i meni).
    nisu samo djeca prepustena sama sebi , ili roditeljima.
    ili samo roditelji sami sebi...
    i profesori i ucitelji su zapravo prepusteno sami sebi. Neka se snalaze kako znaju i umiju.
    sa onima bez problema , ali i sa onima sa problemom.
    pa kako im svima grah padne...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

suncokret nemaš uopće razloga biti tako defenzivna, nit te tko napada niti sam ja recimo uopće znala da si ti nastavnica, pa da nešto od tebe očekujem.

ja ne vjerujem da prosječno dijete koje se trudi ne može dobro savladati osnovnoškolski program.

btw. mislim da bistrom djetetu koje nema dobre ocjene nemaš osnove zaključiti pet.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

generacijo

suncokret, ja uopće ne mislim da si nesposobna učiteljica. i da sposobnim učiteljicama svi učenici moraju imati 4 i 5. i da nešto nije u redu s tobom ako dobiju dvojku. ovo od ivarice imam u glavi, statistiku, ne pojedinačne slučajeve. ako je procijenjeno da djeca nižeobrazovanih roditelja imaju niže ocjene, treba naći neki modus da im se pomogne.
    oproban nacin da im se pomogne, jest da imas skole sa popodnevnim boravkom, koji nije tipa, stavimo djecu u jednu sobu, dok ne dodu roditelji, nega da je to strukturirano vrijeme sa jelom (po mogucnosti dobrim), igrom i druzenjem domacom zadacom i ucenjem. (da odmah bude jasno, to je naravno institucija -, za one koji ih bas ne vole)

to nije nikakva mudrost, vrlo je logicno. no drustvo to treba htjeti i zeljeti.

u Austriji npr. kao i mnogim drugim zemljma, statistike vise nego jasno pokazuju da stupanj obrazovanja djece, ovisi ponajvise o obrazovanju i socioekonomskom statusu roditelja.
    dakle, ako to hoces ublaziti, moras skole tako organizirati da djeca dobiju u njima ono sto nemaju doma. ukljucujuci i odgojnu komponentu.
    od banalnih stvari, da ima djeca koja se maltene ne znaju sluziti zlicom i vilicom, o kulturnom ponasanju da ne govorim.
    do usadivanja humanistickih vrijednosti drustva u kojim zivimo.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo u prva 4. razreda pomagali drugima tako da smo odlazili kod njih doma drzati im lekcije, a u visim razredima smo dobivali ucenike iz nizih razreda kojima smo lekcije trebali drzati u razredu, grupno
    ja se jos sjecam tog stresa, ja bez ikakvih vjestina, tiha, sramezljiva, u razredu s desetak njih koji su mladji par godina od mene, svatko od njih po necem problematican, i jedan tjedan s njima radim matematiku, jedan kemiju... jedan hrvatski. uh, odma mi se vrati taj osjecaj nesposobnosti, grc u zelucu, ne mogu vjerovati kako me moji doma nisu od tog zastitili (ma mogu vjerovati, nisu ni znali da imam taj zadatak)
    to su nam na kraju godine platili izletom u kumrovec

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    suncokret, mislim da imas point.
    jedan od problema i jest sto mislim da momentalno uopce ne postoji konsenzus, sto skola uopce treba biti i pruziti.
    ne postoji globalna ideja ni ponaosob na nivou skolskih institucija, ili roditelja.
    a kamoli na drustvenom nivou.
    čak ni neki učitelji ne znaju što bi učenicima na svom predmetu trebali pružiti.
    što mi se čini posljedicom toga da svatko prosječnih sposobnosti može završiti fax i onda misli da je baš sve što piše u udžbeniku potrebno nekritički nabubat na pamet.
    jer jao ako ne znaš nabrojati sve kosti lubanje u osmom razredu.
    a s druge strane djeca me pitaju tko je vladimir nazor, iako imaju njegovo djelo za lektiru?
    Posljednje uređivanje od suncokret : 02.05.2014. at 14:00

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cvijeta, ja te sasvim razumijem. i ja sam imala par djece iz razreda kojima sam po zaduzenju trebala pomagati. i u oredenoj mjeri mislim dato moze imati i pozitivne aspekte. no iskreno receno, nije mi to bas neka super solucija.
    mozda to dijete koje je u skoli jako dobro, ima sasvim druge planove sto bi sa svojim slobodnim vremenom.
    uz to, poducavanje ne lezi svima. osim toga uspostavljaju se neke druge relacije izmedu djece koje ne moraju nuzno biti pozitivne.

moram reci da mi se ni najmanje ne bi svidjelo da recimo netko zaduzi moju kcer da u svoje slobodno vrijeme mora pomagati drugima.
    ako bi to bio njen izbor, sve 5. medutim ako bi ona u to vrijeme rade citala, isla u kino, ili sto vec, ona na to treba imati pravo.
    Posljednje uređivanje od seni : 02.05.2014. at 14:02

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    Ženo, barem danas znaš što je vijak, a što matica. Jer to praktično znanje je nezamjenjivo. Za što. Za život. Nikada ne znaš kada će ti dobro doći.
    Evo šašave zgode vezano na pušku. Odem ja pod stare dane sudjelovati u predstavi Eksplicitni sadržaji u ZKM-u. Na probi odvedoše nas u podzemne prostorija, skladišta, što li, glumac Bogdan odluči nas zaplašiti i pojavi se s puškom. Ja se spontano ustanem i uzmem mu pušku i počnem govoriti...a ovo je vojna puška M-48...
    ja podrzavam praktican rad u skolama, pa mi je i zao sto smo vrlo rano izgubili domacinstvo (mada se ne sjecam sto smo tamo uopce radili)
    sjecam se da smo na tehnickom u OS radili puno vise nego sto danas djeca rade, moja titova kuca je isla na izlozbu, ali sam npr najponosnija bila na neki semafor koji sam napravila.
    ali nista bas nista nisam naucila turpijajuci maticu cijelu godinu. i bez toga sam mogla nauciti kako matica izgleda i cemu sluzi da su nam dali, npr nama u informatickoj SŠ, nekoliko starih Orlova iz ucionice da ih raskopamo pa da vidimo kako izgleda ram, kako hd, kako maticna

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    suncokret nemaš uopće razloga biti tako defenzivna, nit te tko napada niti sam ja recimo uopće znala da si ti nastavnica, pa da nešto od tebe očekujem.

ja ne vjerujem da prosječno dijete koje se trudi ne može dobro savladati osnovnoškolski program.

btw. mislim da bistrom djetetu koje nema dobre ocjene nemaš osnove zaključiti pet.
    a još se i trudim biti što manje defenzivna

problem je što učenik nije samo bistar, nego ima i znanje, ali i hrpu lošijih ocjena.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[QUOTE=Mima;2613708]

btw. mislim da bistrom djetetu koje nema dobre ocjene nemaš osnove zaključiti pet.[/QUOTE

slazem se.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi nismo morali pomagati drugima, ali ja jesam prilično pokušavala pomoći jednoj prijateljici koja zaista nije mogla savladati matematiku u oš, a danas sam prilično sigurna da je patila od diskalkulije.
    Kao što se sjećam djece koja nisu mogla naučiti čitati, koja nisu znala jezik, koja su očito patila od poremećaja pažnje itd itd.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Problem je što djeca te dobi najčešće ne znaju reći ne, pogotovo ako im u školi to predstave kao nešto što se mora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram promijeniti avatar, vidim neki post i mislim se - kad sam ovo ja napisala LOL

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram primijetiti da kad se govori i djetetu koje ima znanje, bistro je, ali ima i loših ocjena, uvijek se govori o UČENIKU, a nikad o UČENICI.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

problem je što učenik nije samo bistar, nego ima i znanje, ali i hrpu lošijih ocjena.
    Ocjene nisu samo rezultat znanja i bistrine nego i motiviranosti.
    Da, mozda bi se ucenika moglo dodatno motivirati , pa i i ocjene bile kao rezultat toga -bolje.
    kad ucenik ( jos ) nema tu unutarnju motivaciju ...
    Nemoj me pitati kako. :D

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hm, malo nezgodno. ja bih isla u korist ucenika.

dovoljno cesto nagradujemo trud , kada rezultati ponesto i stekaju.
    pa mozemo ponekad nagraditi i znanje bez truda.
    Posljednje uređivanje od seni : 02.05.2014. at 14:10

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    uh, odma mi se vrati taj osjecaj nesposobnosti, grc u zelucu,
    ko meni od tog tvog tehničkog otprilike i glupih pilica koje su stalno pucale

ma ne zagovaram ja pomaganje učenika kao soluciju, rješenje, to sam samo navela kao primjer. barem osvještenosti da roditelji - neće pomoć. da sirius veliki trud ulaže u školovanje svog djeteta. i to je ok. al isto takvo dijete, dijete istih sposobnosti/karakteristika, koje nema mamu sirius je debelo zakinuto.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Moram primijetiti da kad se govori i djetetu koje ima znanje, bistro je, ali ima i loših ocjena, uvijek se govori o UČENIKU, a nikad o UČENICI.
    dobro si primjetila.
    jer zna se, muskarci su pametni. a mogu biti i vrijedni i lijeni.
    cure naravno nisu pametne. a ako imaju dobre ocjene onda su zna se:
    vrijedne streberice.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    je, ali u zadnje vrijeme bude i pokoja učenica
    meni bi tu puno značila pomoć psihologa, pa da mi na osnovu testiranja kaže hoće li motivirajuće djelovati viša, ili niža ocjena.
    ali psiholozi u oš, uglavnom, nisu za to niti osposobljeni, niti im je to u opisu radnog mjesta.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dobro si primjetila.
    jer zna se, muskarci su pametni. a mogu biti i vrijedni i lijeni.
    cure naravno nisu pametne. a ako imaju dobre ocjene onda su zna se:
    vrijedne streberice.
    to nisam nigdje napisala.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

to nisam nigdje napisala.
    ma znam. to je onako moj issue. (potkrijepljen istrazivanjima o tretiranju djevojcica i djecaka, vezano na njihov skolski uspjeh)

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ocjene nisu samo rezultat znanja i bistrine nego i motiviranosti.
    Da, mozda bi se ucenika moglo dodatno motivirati , pa i i ocjene bile kao rezultat toga -bolje.
    kad ucenik ( jos ) nema tu unutarnju motivaciju ...
    Nemoj me pitati kako. :D
    a znam, pokušavam, možda i uspijem.
    sve skuži za čas, pa moram imati pripremljene zadatke kojima ću ga zabaviti dok ga ostali ne stignu i tak...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a znam, pokušavam, možda i uspijem.
    sve skuži za čas, pa moram imati pripremljene zadatke kojima ću ga zabaviti dok ga ostali ne stignu i tak...
    Da, to je tipicno.

na kraju je kaznjen jer je prepametan pa mu je -dosadno.
    Ako pali " vise" dobro.
    Kad ne pali " vise " probaj sa " drugacije".

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

inače, kad smo već prešli sa upisa na općenito stanje u školstvu, dobru analizu stanja u školstvu sa konkretnim prijedlozima za bolju školu dao je juul u svojoj "školi u infarktnom stanju". meni je knjiga odlična.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, to je tipicno.

na kraju je kaznjen jer je prepametan pa mu je -dosadno.
    Ako pali " vise" dobro.
    Kad ne pali " vise " probaj sa " drugacije".
    dobije on i više, i drugačije
    ali nikako dovoljno, jer sve prilagođeno prosjeku.
    i tu njegovu, eventualno, četvorku doživljavam i kao svoj neuspjeh-prije svega.
    Posljednje uređivanje od suncokret : 02.05.2014. at 14:43

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a i ti ga sad pretjeruješ sirius brate mili.
    pa šta ako mu je dosadno.
    i neš ti kazne - zaključena četvorka.
    ja bih mu mirna srca i bez imalo premišljanja zaključila 4, ako do kraja godine ne ispravi za 5. i ako uopće više može ispraviti od tih zalomljenih loših ocjena.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

inače, kad smo već prešli sa upisa na općenito stanje u školstvu, dobru analizu stanja u školstvu sa konkretnim prijedlozima za bolju školu dao je juul u svojoj "školi u infarktnom stanju". meni je knjiga odlična.
    da , malo smo prosirili temu...
    mozda da ju podjelim na dvije, moram razmisliti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bih mu mirna srca i bez imalo premišljanja zaključila 4, ako do kraja godine ne ispravi za 5. i ako uopće više može ispraviti od tih zalomljenih loših ocjena.
    Nije problem u zakljucenoj cetvorci, nego u tome sto mu je dosadno pa vjerojatno ometa nastavu.
    a za to sto ometa nastavu zapravo nije kriv .
    kriv je skolski sustav koji ga tjera da bude ispod svojih kapaciteta , a dosada je samo rezultat toga.
    I tako osam skolskih godina.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a gdje je sad ono da treba učenicima kojima se roditelji ne angažiraju dovoljno pomoći?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S obzirom na početni naslov i smjer teme, to je itekako kazna odmah bod manje za upis u srednju školu!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako zna za 5, ja bih mu dala 5, a promjenila bih nacin kako testiram njegovo znanje.
    mada je njemu vjerojatno svejedno da li ce imati 4 ili 5.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nije problem u zakljucenoj cetvorci, nego u tome sto mu je dosadno pa vjerojatno ometa nastavu.
    a za to sto ometa nastavu zapravo nije kriv .
    kriv je skolski sustav koji ga tjera da bude ispod svojih kapaciteta , a dosada je samo rezultat toga.
    I tako osam skolskih godina.
    X
    plus, što roditelji ne smatraju da je obrazovanje nešto jako važno, pa ne uči doma i zadaće piše rijetko.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a gdje je sad ono da treba učenicima kojima se roditelji ne angažiraju dovoljno pomoći?
    Cvijeta, priznaje samo ako dijete koje ima problem za koju mozes imati dijagnozu.
    ne priznaje (pre)veliku pamet kao poteskocu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

no, kao sto tanja kaze, ako bih mu s 4 smanjila njegove buduce opcije, dala bih mu 5.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

X
    plus, što roditelji ne smatraju da je obrazovanje nešto jako važno, pa ne uči doma i zadaće piše rijetko.
    o, da , to sa ne pisanjem zadaca je tipicno za " dijagnozu"...
    Mozda da mu das puno teze zadatke , pa mu budu izazov.
    to je isto zadaca.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ako zna za 5, ja bih mu dala 5, a promjenila bih nacin kako testiram njegovo znanje.
    mada je njemu vjerojatno svejedno da li ce imati 4 ili 5.
    njemu je 4 super
    teško je samo jednog učenika drugačije, i to bez nekog posebnog razloga, testirati nego ostale. iako, i o tome razmišljam.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

razumijem ja to suncokret. na faksu su stvari malo drukcije, veci je radijus mogucnosti.
    znam da ti to moze prouzrokovati probleme.
    ali vrijedno je razmisljanja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Paa ne znam. Ja sam u oš imala prijateljicu koja je bila vrlo fizički sposobna i mogla je na tjelesnom sve napraviti za najbolju ocjenu, i ona uopće ne bi dolazila na tjelesni, pojavila bi se zadnja dva puta, sve napravila i imala pet. Nama nesposobnima se to baš i nije činilo pravedno, i vrlo nas je demotiviralo, dapače nagnalo da se počnemo ponašati kao ona.
    Dakle jedno je ako je djetetu dosadno na satu pa ometa - to je posljedica njegove nadarenosti i trebalo bi ga na neki način zainteresirati.
    Ali ako je nadareno za predmet zašto dobije loše ocjene iz testova i ne piše zadaće?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

knjiga od juula je odlicna, ali ja se uopce ne nadam da ce se ista u skoroj buducnosti promijeniti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Paa ne znam. Ja sam u oš imala prijateljicu koja je bila vrlo fizički sposobna i mogla je na tjelesnom sve napraviti za najbolju ocjenu, i ona uopće ne bi dolazila na tjelesni, pojavila bi se zadnja dva puta, sve napravila i imala pet. Nama nesposobnima se to baš i nije činilo pravedno, i vrlo nas je demotiviralo, dapače nagnalo da se počnemo ponašati kao ona.
    Dakle jedno je ako je djetetu dosadno na satu pa ometa - to je posljedica njegove nadarenosti i trebalo bi ga na neki način zainteresirati.
    Ali ako je nadareno za predmet zašto dobije loše ocjene iz testova i ne piše zadaće?
    Jer su mu nelogicne , obzirom da su mu prelagane?
    Ne kazem da zadacu uopce ne treba pisati, ali mozda treba drugacije zadatke ( jer ocito je da ove vec savrseno zna).
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.05.2014. at 14:59

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

o, da , to sa ne pisanjem zadaca je tipicno za " dijagnozu"...
    Mozda da mu das puno teze zadatke , pa mu budu izazov.
    to je isto zadaca.
    bolji i inače imaju često različitu zadaću, jer već na satu naprave što je predviđeno za sve.
    ostavim ga koji put na dopunskoj, pa ju nažvrlja začas. ili ga jednostavno pustim pa ju ponekad samoinicijativno napiše, i sav mi ponosan već na hodniku to priopći

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mima, to je dobro pitanje.
    no ako sve zna, meni su testovi i domace drugorazredni.
    ja nagradu za trud vidim kao neki bonus. i to u principu za djecu, koja preko nekih granica ne mogu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A kako znamo da zna ako ne napiše dobro testove, ne kužim. Odnosno, ako zna zašto onda nema dobre ocjene iz testova?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

razumijem ja to suncokret. na faksu su stvari malo drukcije, veci je radijus mogucnosti.
    znam da ti to moze prouzrokovati probleme.
    ali vrijedno je razmisljanja.
    ne meni, nego drugoj djeci.
    vidiš što mima piše

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a je, imaš pravo, nisam shvatila da je to problem, nego sam imala u glavi svog j, koji bi mogao odgovarati opisu . i isto mu je jednom poklonila 5 iz jednog predmeta i to mi je užasno išlo na živce.
    dobro je znao kad se pišu testovi i da treba pisati zadaće. ocjena se sastoji i od ocjene zalaganja, nije samo znanje u pitanju.
    da sam ja učiteljica, oprala bih ga samo tako. a ne bih mu poklonila nikakvu peticu.
    to nije pravedno prema ostaloj djeci, ovaj se zahebava, ne piše zadaće, ima i koju trojku iz testa jer mu se neda učiti, i na kraju - hop, pet. a zašto? jer mu je dosadno na satu jer sve zna jer je simpa i šta kaže marta, jer je dečko. ma nemoj.
    madre mia, ja sam stvarno koji put ostala u nekom drugom vremenu, i nemam previše živaca za taj individualizirani pristup.

osim, što kaže sirius, kod specifičnih slučajeva. tu mi je super ovo naše vrijeme gdje se to ipak prepoznaje.
    al ovi telci vulgaris...

Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •