Stranica 48 od 63 PrviPrvi ... 38464748495058 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 3111

Tema: Imena za decke (5)

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Zapravo bi moglo biti univerzalno, s laganom prednošću za muško.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Moja je lista imena je malo veca haha: leon, arijan, noa, mihael, dorijan hmmmmm?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Hope_12 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je lista imena je malo veca haha: leon, arijan, noa, mihael, dorijan hmmmmm?
    Sva su lijepa i trenutno moderna.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mojih top 5: Andrija, Domagoj, Bartol, Aleksandar, Filip

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Mojih top 5: Andrija, Domagoj, Bartol, Aleksandar, Filip
    Lijepo starinsko ime, a i ostala su dobra!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel da? A baš mi i nekako "muževno" zvuče

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A kaj kažete na ime Toma? To je MM-u zapelo i hoće me nagovoriti! Nekako mi ne sjeda...a uostalom, kao da će biti muško

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A kaj kažete na ime Toma? To je MM-u zapelo i hoće me nagovoriti! Nekako mi ne sjeda...a uostalom, kao da će biti muško
    Ja volim ta starinska imena.... Toma apostol ili Toma nevjerovani (to je bio moj deda) .

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja isto volim starinska imena i bitno nam je oboma da bude tradicionalno hrvatsko kršćansko ime. MM bi žarko želio to ime. To ime nosi njegov otac, no nije ni zbog tog već zbog biblijskog značenja samog imena. Ne znam...za sad mi ne zvuči lijepo, jer u kraju gdje sam ja rođena naglasak bi bio na krivom slogu i onda mi ružno zvuči. Možda se s vremenom i predomislim i ispravljam sve svoje kad se krenu obraćat djetetu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Andrija i Toma su mi super
    Šimun mi je baš jako lijepo

moji favoriti su Šimun i Nikola, Luka mi je isto divno iako ih u zadnje vrijeme zaista ima puno

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Šimun je isto lijepo ime! I Luka i Ivan su vrlo vjerojatno najbrojnija imena...Meni je Ivan najljepše muško ime, ali na žalost zauzeto - u bližoj rodbini postoji to ime i isto prezime pa bi bila dvojica imenjaka i prezimenjaka

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ivan je predivno ime, stvarno je često, ali tako je moćno i profinjeno

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, dobro si rekla, baš je moćno!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Debeli potpis!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam htjela da se dečko zove Toma. To mi je prelijepo ime.
    Ali mm ne želi ni čuti. Lijepa su mi i Šimun i Petar. Tako da mi čekamo Petra.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Toma mi je prekrasno.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Toma mi je prekrasno.
    I meni

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Ja i dragi smo se odlucili za Kai, ali me brine da ce se ljudi sprdati
    sa Kaj I Kai ovdje u Zagorju...razmisljam jos da Mu predlozim Vili, Leo ili Daniel....odustala Sam od Luka jer dragom zvuci ko Loco (on je Inace stranac)

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kai i Gerda
    Kao u priči. Meni je ime lijepo, ali da, vjerojatno bi se ljudi zezali.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sigurno ima još puno ljudi koji tako misle, nije to ime bez razloga među najčešćima u kršćanskom svijetu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj annvilli prvotno napisa Vidi poruku
    Kai i Gerda
    Kao u priči. Meni je ime lijepo, ali da, vjerojatno bi se ljudi zezali.
    Ma ne treba se opterećivati time da li bi se ljudi zezali... Uostalom, zar nije lijepo da ljudi znaju odakle su ta imena došla? Uostalom, moje mlađe dijete je isto predmet takvih asocijacija na lektiru - njega obično pitaju "A gdje su ti detektivi?" Meni je drago da njegovo ime prepoznaju iz literature: http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=44761

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moj kolega je svog sina nazvao Toma; to je bilo prije 5 godina. Kad sam prvo cula, bilo mi je neobicno no brzo sam se navikla i u stvari mi je jako lijepo ime.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jucer smo saznali da je decko i bas me briga sto je ucestalo meni se bas svidja Luka a sad spomenula sam Luka Toprak svom suprugu (Toprak je mislim spomenula Dilek ako se ne varam) i zaista mi je snazno i zvucno ime, i suprugu se svidja ali ja mislim da cemo ostati samo pri Luka i to je to..... Ma samo neka mi je zdrav a sve ostalo ce na svoje. Juhu..... Feeling happy!!!!

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj BeBaMoJa prvotno napisa Vidi poruku
    Moj kolega je svog sina nazvao Toma; to je bilo prije 5 godina. Kad sam prvo cula, bilo mi je neobicno no brzo sam se navikla i u stvari mi je jako lijepo ime.
    Ja imam Tomu i ime mi je sve ljepše i ljepše

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Jedno od cudnijih imena u zadnje vrijeme koje sam cula za decka je Zonični

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Ovo je neki žešći neologizam, Google ne izbacuje nista...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Lilly-rosalie prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je neki žešći neologizam, Google ne izbacuje nista...
    Mislis na Zoničnog?

Ozbiljno se mali tako zove, sin jednog repera

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Da,da- mislim na to ime!

vjerujem ti, samo kazem da su roditelji u ovom slucaju bili (pre)maštoviti :D

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Drage mame,voljela bih kada bi mi pomogle u traženju imena za dečkića,naime,muž mi je stranac i običaj je kod njih da dijete ima dva imena,tako da sada pokušavamo naći ime koje u sebi sadrži neko od hrvatskih slova kao što su č,š,ć...pomozite

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

u zadnje mi se vrijeme Šimun stalno mota po glavi....

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj new mom prvotno napisa Vidi poruku
    Drage mame,voljela bih kada bi mi pomogle u traženju imena za dečkića,naime,muž mi je stranac i običaj je kod njih da dijete ima dva imena,tako da sada pokušavamo naći ime koje u sebi sadrži neko od hrvatskih slova kao što su č,š,ć...pomozite
    Anđelko, Srećko, Šime, Blaž, Saša, Siniša

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sve mi se više čini da će me muž nagovoriti na ime Toma...druga opcija je Andrija oko koje se oboje slažemo

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Toma mi je prekrasno ime.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

new mom, evo još ideja za ime s hrvatskim slovima:

Željko
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.06.2014. at 13:35

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je Toma isto već godinama favorit, doduše asocijacija mi nije bila biblijska nego Toma Bebić
    čak bih rekla da je kod nas u St zadnjih 5-6 godina jedno od najčešće davanih imena, kao i gore spominjani Šimun, pa Bartul, Karlo.. Meni sve lijepa imena, gorda

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Osim nabrojanih, Đuro Krešimir Blaženko Snježan... Ma ima ih.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Puno hvala svima,sada ih imamo dovoljno,kada se odlučimo obavijestim vas,pozdrav svima

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Krševan

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

uff..ja sam sad totalno sva u imenima..neznamo još sigurno jel cura ili dečko..i baš se mislim kako ćemo odabrati ime jer smo i za drugu curku jedva odabrali, a da je bio dečko u prve dvije trudnoće teško bi odabrali ime jer meni osobno je lakše pronaći ime za curicu nego za dečka..Muž je u prve dvije trudnoće dok još nismo znali spol, za dečka spominjao ime Bruno..meni se to ime malo sviđalo, pa malo nije..a starija kćer želi ako bude braco da se zove Filip..Ni jedno od ta dva imena meni nisu skroz sjela na prvu loptu..ali nekako imam osjećaj ako nosim dečka da će se borba voditi između ta dva imena..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    uff..ja sam sad totalno sva u imenima..neznamo još sigurno jel cura ili dečko..i baš se mislim kako ćemo odabrati ime jer smo i za drugu curku jedva odabrali, a da je bio dečko u prve dvije trudnoće teško bi odabrali ime jer meni osobno je lakše pronaći ime za curicu nego za dečka..Muž je u prve dvije trudnoće dok još nismo znali spol, za dečka spominjao ime Bruno..meni se to ime malo sviđalo, pa malo nije..a starija kćer želi ako bude braco da se zove Filip..Ni jedno od ta dva imena meni nisu skroz sjela na prvu loptu..ali nekako imam osjećaj ako nosim dečka da će se borba voditi između ta dva imena..
    Oba su dobra imena i vrijede za cijeli život, prepoznatljiva su u svijetu kao muška imena, nisu predugačka, nemaju hrvatska slova.... pa vidi što bolje paše s prezimenom i ostalim imenima u obitelji. Iz iskustva - puno se lakše dogovoriti kad imaš dva, nego cijelu dugačku listu... Mi smo odustali od drugog odabranog imena za mlađe dijete jer je to ime u sebi imalo R (Marcel), a starije dijete je imalo problema sa govorom, pa sam se bojala kako će to izgovoriti.... Nije neki razlog, ali tako sam tada mislila.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Oba su dobra imena i vrijede za cijeli život, prepoznatljiva su u svijetu kao muška imena, nisu predugačka, nemaju hrvatska slova.... pa vidi što bolje paše s prezimenom i ostalim imenima u obitelji. Iz iskustva - puno se lakše dogovoriti kad imaš dva, nego cijelu dugačku listu... Mi smo odustali od drugog odabranog imena za mlađe dijete jer je to ime u sebi imalo R (Marcel), a starije dijete je imalo problema sa govorom, pa sam se bojala kako će to izgovoriti.... Nije neki razlog, ali tako sam tada mislila.
    Da, što više razmišljam o ovim imenima to mi nekako više sjedaju. Definitivne odluke nećemo donositi dok sigurno ne budemo znali jel dečko ili cura. Doktor je na zadnjem pregledu natuknuo da bi mogao biti dečko, ali čekamo sljedeći pregled da budemo sigurniji.
    Ne volim dugačka imena, jer na kraju rjetko tko dijete zove pravim imenom, uvijek su tu nekakve skraćenice. Moja starija kćer se zove Nela i ne mali broj ljudi misli da joj je pravo ime Antonela.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jeste li dozvolili djeci da sudjeluju u odabiru imena? Ja i suprug se usuglasili oko Tome, ali sad se mojim curama nimalo ne sviđa to ime...one bi Andriju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jeste li dozvolili djeci da sudjeluju u odabiru imena? Ja i suprug se usuglasili oko Tome, ali sad se mojim curama nimalo ne sviđa to ime...one bi Andriju
    Moj L. je bio premali kad se brat rodio, pa ga nismo ništa pitali.

Vjerojatno to ovisi o dobi. Što su ostala djeca starija, to će im više značiti sudjelovanje u odabiru imena, ali ne mislim da je to bitno. Ja sam imala 8 godina kad se brat rodio (i dobio ime koje ste ti i tm odabrali) i ne sjećam se da su me baš nešto pitali, niti sam ja pokušavala nešto nametnuti. Ne kažem da nisam, kažem da se NE SJEĆAM.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kad mi se brat rodio bila sam mlađa nego što će biti starija kćer kad dobije bracu...i sjećam se da sam bila jako tužna što nisu poslušali moju želju.. Možda i njima legne to ime s vremenom, kao što je i meni također trebalo vremena da mi se počne sviđati...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

djeca se znaju poistovjecivati s imenima prijatelja iz vrtica, parkica pa im se to neko ime vjerovatno trenutno svidja... Makar nije lose cuti i njihovo misljenje

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    djeca se znaju poistovjecivati s imenima prijatelja iz vrtica, parkica pa im se to neko ime vjerovatno trenutno svidja... Makar nije lose cuti i njihovo misljenje
    Da, u potpunosti se slažem. Starija kćer želi ako bude braco da se zove Filip, a s njom u vrtić ide dečko koji se tako zove i mislim da joj je on čak i simpatija

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo odlučili - Jan.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

istina je da djeca vole dati ime bratu/sestri po svojoj simpatiji, ili npr. ne žele dati neko ime jer poistovjećuju s poznatom djecom, a uostalom kao i mi odrasli..no mi smo im ponudili dva imena Tomu i Andriju i ne znaju ni jednu osobu pod tim imenom i od ta dva imena one se odlučile na Andriju..iako, jučer mi je moja starija kćer rekla kako joj se sve više počinje sviđati ime Toma...mislim da sam tu ja zaslužna jer sam joj pričala kako mi se na prvu nikako nije sviđalo ime Toma i da mi se sad svakim danom počinje sve više sviđati i da vjerujem da će tako i njoj...Kad se sjetim liste od preko 10-ak imena, lakše mi je što su u uži krug ušla dva imena..i vjerujem da će na kraju zaista i ostati Toma, na našu sreću, a na nesreću baka i djedova...njima se isto ne sviđa to ime, no ne protestiraju jer znaju da ćemo i tako mi biti ti koji će odlučiti
    nekad mi se čini da radim pravu pravcatu dramu oko odabira imena!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja bi isto bila za Tomu, nekako mi je puno ljepše nego Andrija (njega se pak može zvat sa 100 nadimaka)
    Toma je Toma, al vi najbolje znate za sebe.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ali i Toma će biti Tomo, Tomek, Tomica...itd..itd...mislim da se oko nadimaka ne smijemo opterećivati, jer svatko će ga zvat kako želi..znat to i na žalost to se ne može spriječiti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •