Stranica 80 od 581 PrviPrvi ... 3070787980818290130180580 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,951 do 4,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cestitke na deckicima, obojema

Ma guglala sam ja vec sve zivo i stalno nalijecem na suprotna misljenja, glupost. A toliko slinim na ljuto da je to stravaaaaa i nisam nikada imala ikakvih nuspojava, nadam se da bude tako i dalje. Pitat cu sada na Merkuru, 14-tog kada idem, moja je na godisnjem.

I ja sam mislila da se ne smije nikaj osim rennia kojeg sam sa malom gutala doslovno i kada mi je gin ponudila ranital prvo sam odbila pa mi je objasnila da je to jedino kaj se smije i to se smije do 600mg dnevno, valjda zena zna kaj mi je dala. Preporodila sam se kaj se tice zgaravice, jedna dnevno mi pomaze ali mucnine su druga prica, jos uvijek traju.

I toliko se rita ali citavu noooc da pola noci ne spavam jer mi ona preureduje utrobu, mislim to jest najlijepsi osjecaj na svijetu ali je isto toliko funky da ga nemres prespavati.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Za zgaravicu se moze uzeti rennie zar ne ??

Ja sam vaginalni pregled imala prije 2 mj i nisam vise
    Imam samo uzv preko trbuha svakih 10 dana
    Nemam pojma jel sav drži ili ne

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Za zgaravicu se moze uzeti rennie zar ne ??

Ja sam vaginalni pregled imala prije 2 mj i nisam vise
    Imam samo uzv preko trbuha svakih 10 dana
    Nemam pojma jel sav drži ili ne
    Moze se rennie naravno, samo meni se bljuje od tog okusa. Sa malom 2005 sam ga gutala i bila je frka kada ga nije u ljekarni bilo

Vide ti oni na uzv sav, rekli bi ti da ne drzi.

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Meni su užasne ove mučnine, sve mi smrdi... Mama je dolazila već nekoliko puta i oprala mi tepihe. Neki dan sam bila na pregledu i doktor kaže da je beba tjedan dana starija, nego što mi piše u knjižici. Nadam se da to nije problem!?
    P. S. Čestitke curama koje su rodile...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Vaki prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su užasne ove mučnine, sve mi smrdi... Mama je dolazila već nekoliko puta i oprala mi tepihe. Neki dan sam bila na pregledu i doktor kaže da je beba tjedan dana starija, nego što mi piše u knjižici. Nadam se da to nije problem!?
    P. S. Čestitke curama koje su rodile...
    Zakaj bi ti to bio problem?Rodit ces tjedan prije, nije to nikaj neuobicajeno.Ako ti je secer ok onda si ostala trudna tjedan dana ranije.

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ja sam MPO trudnica pa znam točno kad sam ostala trudna, a to ne odgovara doktorovim mjerama. To sam mu spomenula, ali on tvrdi da je beba tjedan dana starija.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam MPO trudnica pa znam točno kad sam ostala trudna, a to ne odgovara doktorovim mjerama. To sam mu spomenula, ali on tvrdi da je beba tjedan dana starija.
    A secer je ok? To je fakat cudno...mislim to da on tvrdi da je starija a mpo trudnica si, tu nema bas mjesta pogreskama. Jedino moze biti krupnija genetski na nekoga u familiji a i ne mora biti da ce uvijek biti tjedan dana veca, nemoj se zamarati. Nasoj su nogice u 19tt bila za tjedan vece pa u 21 taman.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ljubilica za malog pišulinca!

Kris, ja se ne bih baš trpala ljutim, al osim žgaravice i hemoroida, ne znam što ti može uzrokovati. Prema tome, ako ti organizam ne šalje signale da ne jedeš ljuto, udovolji si povremeno.

Vaki, doktor ti je malo u krivu. Kakve ste konstitucije ti i muž?
    Mm je stvarno jako visok, a nije ni moja loza za bacit i prvijenac nam je od samog starta bio veći i tako se i nastavio razvijati, a znali smo u dan kad je začet (tempirani odnosi, folikulometrije, štoperica). Moj dr se uopće nije zabrinjavao i samo je rekao da je do genetike. Rodio se sa 4180 i 54 cm, a sa godinu ima 12-tak kila i 90-tak cm.

Krtice, mi smo terminuše, ja sam sutra 11 tt. Mene isto povremeno zateže, ali sad znam da to nisu jajnici već ligamenti. Rasteže se maternica, rastežu se ligamenti kojima je povezana... Proć će kad rodiš

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Šećer mi je o.k.! Oboje smo visoki i vitki (doduše ja više baš i nisam). Ovo mi je bio 3. ultrazvuk, 2 puta sam bila kod MPO doktorice kad je bilo sve u skladu sa tjednima trudnoće i u pon. prvi put kod soc. ginekologa koji mi je rekao drugačije. Možda je do ultrazvuka...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Šećer mi je o.k.! Oboje smo visoki i vitki (doduše ja više baš i nisam). Ovo mi je bio 3. ultrazvuk, 2 puta sam bila kod MPO doktorice kad je bilo sve u skladu sa tjednima trudnoće i u pon. prvi put kod soc. ginekologa koji mi je rekao drugačije. Možda je do ultrazvuka...
    Eto ti odgovora, beba je na vas. Ne zamaraj se sa time jer ako je crno na bijelo kada si ostala trudna, onda to pobija njegovo.

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam na kraju juce zavrsila na hitnoj. Kazu da je refluks ali da sam mozda dobila i gastritis ali kako sam juce bila grozno nisu nista htjeli testirati vise. Ako nebude bolje do sutra rekli su da bi me ostavili i u bolnici da naprave pretrage da nije mozda bakterija H pilory ali iako je, nju memogu lijeciti dok ne rodim jel se lijeci sa 4 vrste antibiotika istivremeno. Primila sam 3 boce infuzije i dali su mi za doma pantoprazol, primperan i alucol gel. Danas je dosta bolje , povracanje je stalo, mucnine nemam , ostala je jos samo blaga kiselina u ustima za koju se takodje nadam da ce nestati uskoro. U svemu tome opet mi je moja bebica na UZV izmamila osmijeh toliko se vrtila i okretala da je doktorica jedva uspjela joj sve pregledati

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

i nasa beba je mjerama starija tjedan dana. Dr me 3 puta pitala kad je bila ZM i smijali smo se s obzirom da znamo skoro u sat kad je zacet. al geni su kameni pa nista nas ne iznenadjuje.... Na uzv sam se rastopila na ramena i lopatice i nozice i rucice slatke... A tek trbuscic
    Krtice objasnila ti je maca, to su ligamenti. Meni je rekla dr ako bol prestane kad promjenim polozaj, onda nema brige.
    Ja imam odvratan iscjedak. Dr mi ga je doslovno izvukla van. FUJ!!! Kaze da odgovara gljivicama ( pa nisam ih imala 150god) i da koristim Plymicol vag 7 dana. Pa od ceg gljivice?!? Prosli tjedan kad sam bila na izvanrednom pregledu nije nista bilo, normalan iscjedak bio. Uk mi sterilna, CRP 2. Jedino sam anemicna

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Krtice, mi smo terminuše, ja sam sutra 11 tt. Mene isto povremeno zateže, ali sad znam da to nisu jajnici već ligamenti. Rasteže se maternica, rastežu se ligamenti kojima je povezana... Proć će kad rodiš
    Oo terminuš!! Baš zgodno!! Ee sad si me malo umirila... Sve će proći kad rodim! Hehehee... Dobro si to napisala!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I ja sam MPO trudnica i beba mi je naprednija za tjedan dana
    Vaki sto se brines meni to drago da je naprednija ( naprednija ili starija isto je)
    I ja u muž smo visoki očito genetski ali opet muž je rodjen sa 2900 gr a ja 3500gr
    A moja beba ako ovako nastavi bit ce na termin preko 3600
    Meni bitno samo da ne zaostaje to je problem s obzirom da sam u31 tj i dobila sam samo 4 kg , a ono moja beba je na uzv za 32tj
    Moja beba očito voli papati iako mama ne

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam jučer bila na UZV sa punih 14tt,beba veča za 4dana, tt 93gr.,dr. kaže da neznamo kad je začeta reko bih da je trudnoća starija za tjedan dana,onda sam se dala u razmišljanje po pitanju genetike sa svih strana samo ja i moja mama i prabaka smo bile male ženice do 163cm ostali svi dvometraši i stokilaši.

gigii avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

divno, divno, čestitam svima!

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure drage, i ovdje hvala na čestitkama
    evo da mi sad kreće treći porod, ja bih se opet pitala je li to - TO. Sto poroda, sto priča očito. Uglavnom, kod nas je prošlo poprilično dobro (ja uvijek vidim prostora za napredak), tako da vam svima to mogu poželjeti
    Napišem neki osvrt na porod i rodilište ovih dana.
    Svim trudnicama želim sretno dalje

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvala vam! Ma ne znam zašto brinem, nisam prije bila takva, a sad skačem na svaku sitnicu...

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi danas bili na kontroli i decko je ovaj put
    Ja sam isto mpo trudnica i 18+3 tt a uzv pokazuje 19+1
    Dobila sam samo 1 kg iako trbuh ogroman pa izgledam i vise trudna no sto jesam, al imam viska zaliha
    Curicu sam bila rodila sa 2900 i 49 cm a sad je veca od svih skoro za glavu svoje generacije

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    cure drage, i ovdje hvala na čestitkama
    evo da mi sad kreće treći porod, ja bih se opet pitala je li to - TO. Sto poroda, sto priča očito. Uglavnom, kod nas je prošlo poprilično dobro (ja uvijek vidim prostora za napredak), tako da vam svima to mogu poželjeti
    Napišem neki osvrt na porod i rodilište ovih dana.
    Svim trudnicama želim sretno dalje
    super!!! Baš mi je drago što je sve prošlo ok..čekam osvrt

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je beba iz MPO bila cijelu trudnocu naprednija cak i do tri tjedna mislila sam da cu roditi malog kita na kraju je bila skolska bebica 3700 ♥ Sad sam trudna 16 tjedana,prirodnim putem i ova bebica je isto kao i brat napredna po ultrazvuku Ja sam se proslu trudnocu toliko bojala i bila pod stresom od pocetka do kraja, a tri dr. Na tri razlicita ultrazvuka falila :O

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pea predivno čestitam!
    Menei je dr cijelu trudnoću govorija da je beba naprednija za 2 tj i da je velika i tako je i bilo rodija se sa 4600 i 52 !

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Eto mene...i dalje u komadu . Sve mi se čini da ćemo mi prešišati utorak.
    Sviđa se bebi kod mene. Bila sam u petak na sv.duhu i obavila sve kontrole.Sve je u redu.
    Bebu su izmjerili i očekujemo opet malog bumbara.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Rodila 7.7 deckica svog

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Tiia čestitke

Tangerina, čekamo priču i čestitke još jednom

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tiia čestitke!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Tiia cestitam
    Evo nas sa Merkura,mala je presla pol kg,sve je super i konacno mi je doc potvrdila da smijem ljuto dok meni ne smeta, yees

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Čestitam!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tila - čestitam!

Ovaj tjedan idem na OGTT, ali ne znam kako ću to odraditi. Ne mogu dugo sjediti zbog serklaže. Baš me to opterećuje. Jer zna tko koliko važi uputnica kad ju tvoj dr pošalje u bolnicu za neku pretragu?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sad Kris uživaj u klopi.
    Tina mislim da mjesec dana, ali to što mislim uzmi s rezervom.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tiia, čestitam na dečkiću! Ljubi ga i mazi, tako brzo rastu...

TinaB, meni je sestra u labu rekla da prošetam par koraka do auta (bio je ispred DZ) i tamo čekam jer je u čekaoni bilo hladno a i odmah do je čekaonica opće prakse koja je bila puna virozno/gripoznih pacijenata. Možda možeš tako iskombinirati pa leći u auto?

A ja dočekala nekako Uzv, vidjela našu malu bebu mahalicu i sad sam si sva hepi
    I nema više Duphića, Fragmina, isključujem sve alarme i uživam!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Tila - čestitam!

Ovaj tjedan idem na OGTT, ali ne znam kako ću to odraditi. Ne mogu dugo sjediti zbog serklaže. Baš me to opterećuje. Jer zna tko koliko važi uputnica kad ju tvoj dr pošalje u bolnicu za neku pretragu?
    TinaB zamoli ih da legneš ako možeš, tj. ako oni imaju krevet u blizini, obično imaju tako gdje vade krv...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Maco za bebicu mahalicu!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Maco
    Jel netko zna zasto bi se pili dufici do kraja trudnoce? Moja dr je na go a zamjena mi je samo produzila dufice. Mozda mi moja iduci mjesec makne

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Maco
    Jel netko zna zasto bi se pili dufici do kraja trudnoce? Moja dr je na go a zamjena mi je samo produzila dufice. Mozda mi moja iduci mjesec makne
    Meni su utrice produzili kao zamjenu za normabele tj. terapiju za kontrakcije...

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Maco odlično za bebu mahalicu!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala cure na komentarima. Budem se probala dogovoriti s tetom pikalicom da me pusti doma (nisam tako daleko od bolnice - cca 7 min autom).

maco - bravo za bebicu!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jučer sam gotovo cijeli dan preležala jer su me jako boljela leđa i donji dio trbuha...kad bih se ustala imala bih užasan pritisak dolje..Momentalno me ne bole leđa ali me boli u u donjem dijelu trbuha, s lijeve strane..Nadam se da je to samo znak preforsiranja i od sad zaista moram malo više paziti!! U zadnjih 5 dana me ulovio neki nemir i nervoza pa sam po čitave dane stajala na nogama i radila fizičke poslove ko ošinuta...Sada sam 25 tt i mislila sam ranije otići kod doktora da me umiri i da znam mogu li na more ili ne...trenutno se uopće ne osjećam sposobnom za tako nešto...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A tlak mi je i dalje koma, jako nizak, mada doktor kaže da bolje da je nizak nego visok. Radila sam i OGTT i nalazi su kod njega.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

a mene noćas probudila drhtavica, imala sam osjećaj da imam 40temperaturu..nisam toliko, ali imala sam 38,3..popila sam lekadol..jutros sam zvala gina kaže da sam dobro napravila, da svaku temperaturu iznad 38 treba spuštati..idem sad kod moje doktorice opće prakse, da pogleda uho, grlo..zadnjih par dana sam kroz desno uho osjetila nekoliko puta kao nekakvo probadanje tako da moguće da je uho..jutros temperature nema, jedino što me oči bole, onako kad ih okrećem lijevo, desno...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni je beba nisko
    Jel jos kome tako ?
    Bas je osjetim doslovce u gaćama

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je beba nisko
    Jel jos kome tako ?
    Bas je osjetim doslovce u gaćama
    Moja nije toliko nisko ali je glavom na grlicu, osjetim ju itekako a jos nije niti toliko velika, ima za sada posten udarac koji mi odjekne pa u vagini nemam bolji opis

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    A tlak mi je i dalje koma, jako nizak, mada doktor kaže da bolje da je nizak nego visok. Radila sam i OGTT i nalazi su kod njega.
    Ja idem sutra napraviti OGTT. Da li su nalazi odmah gotovi ili se čeka par dana? I meni je tlak jako nizak. Al kako ti je dr rekao - bolje nizak nego visok. Mi smo izgleda terminuše. Meni će sutra biti 25 tt.
    Posljednje uređivanje od TinaB : 17.07.2014. at 10:59

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Još jedno pitanje vezano uz OGTT - do kad smijem danas jesti? Postoji li neko ograničenje? Baš mi se jede lubenica pa...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne preporuca se jesti minimalno 8h prije pretrage

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo izgleda terminuše. Meni će sutra biti 25 tt.
    Da, tu smo negdje, meni je termin 31.10.
    TinaB, nisam ti sigurna jesu li nalazi odmah gotovi, nešto mi se čini da su mi kad sam pitala za nalaze rekli da će nalazi drugi dan doći kod mog doktora.

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni tek danas sa 37+5 ukinuti Duphastoni. Uskoro carski Šav serklaže će mi skinuti pred porod kad ću već biti u anesteziji. Presretna sam što sam do ovdje dogurala, još samo da sam kraj dobro prođe!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

strategija zasto carski

bravo za 37tj

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj strategija prvotno napisa Vidi poruku
    Meni tek danas sa 37+5 ukinuti Duphastoni. Uskoro carski Šav serklaže će mi skinuti pred porod kad ću već biti u anesteziji. Presretna sam što sam do ovdje dogurala, još samo da sam kraj dobro prođe!
    Draga gledam svaki dan kad češ se javiti.
    Šaljem svu sreću ovog svijeta~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •