Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 660

Tema: Neprijavljeni u apartmanu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isteklo mi vrijeme za edit : Ne trokrevetnom, već trosobnom apartmanu.
    Tri spavaće sobe su.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moze se i u brelima nac jeftinuje isto kao i u dubrovniku ali pitanje je di se smjestaj nalazi i kako je opremljen

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi kad putujemo , obicno idemo na manje dana i nije nam potrebna kuhinja i sl. Zadnji put dmo u baranji 2sobe ( bez kuhinje ) placali 400 kn dnevno. Smjestan je nekoliko kategorija ispod onog sto ja nudim , al ja sam znala sto uzimam i po kojoj cijeni. Samo nisam znala da je pogled na kokosinjac. Zena je bila ok, ispekla nam je i kiflice. To je bio smjestaj za 4 osobe. I sad , ako taj smjestaj vrijedi toliko , onda valjda i ja apartman za 8 osoba kraj mora mogu cijeniti 70 eur.
    Ali , opet ja ko papiga . Nisu svi apartmani velicinom i ne primaju isti broj osoba.
    Kao odgovor na Anemonino pitanje , samo za nas 4 ne bih platila 120 eur , ali ako troskove dijelim s jos jednom obitelji , onda da ako mi je destinacija super.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa i u Tuheljskim toplicama su apartmani 150-200 kn po osobi i to bez klime i mora

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

joj, čaše za vino! to bih ja stavila kao normu za apartmane.
    po ovom kako ti opisuješ svoj apartman ja mislim da je cijena i više nego korektna.
    inače, ja nemam listu očekivanja. recimo naš je app iznimno skroman, tijesan etc. i skup. ali mi plaćamo najbolju lokaciju, na nama osobno, najljepšem mjestu na obali. i ja mislim da to toliko vrijedi. i očito ne samo ja, jer mi naš app rezerviramo u siječnju.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa case za vino meni spadaju pod normalno, uz ostalo sudje

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Neprijavljeni u apartmanu

Eto, nekome su čaše za vino normalne, a nekome gnječilica za krumpir, a meni, bome puno toga što sam tu pročitala nije normalno.
    Imam i čašice za rakiju i gnječilicu za češnjak i još svašta
    Posljednje uređivanje od Tanči : 18.08.2014. at 10:40

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam išla istraživati te privatne apartmane Na booking.com

Na Makarskoj rivijeri nema šanse dobiti išta, koliko-toliko, dobro za 80 eura za 6 osoba. Za duplu cijenu na dan se nađe, ali jako loše. Tek za oko 200 eura dnevno je fini apartman za 6 ljudi ( 3 odrasle, troje djece)

U Biogradu se nađe za 90 eura na dan. Iako, svi, osim dva, su više od 100 eura.

Pa sam ubacila, Krk, privat apartments, pa pogledajte cijene http://www.booking.com/searchresults..._list_length=5

Očito ne znam naći te po 40ak eura. Ovo su sve neke cifre auuu.

Beti, moguce je da su iznajmljivaci koji idu preko Booking.com i slicnih portala na naplatu digli cijene, otkako je uvedeno ono dodatno placanje poreza...

Edit, mala_beba je to vec napomenula na prethodnoj stranici.
    Posljednje uređivanje od Elly : 18.08.2014. at 10:43

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

tako je, provizija booking coma je 15% i jos na tu proviziju placaju pdv. sigurno su digli cijene

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A opet, preko tih web agencija gost ima nekakvu garanciju da su stvari onakve kakve su napisane jer može pročitati iskustva prijašnjih gostiju, može ocjenjivati iznajmljivača i to koliko znam u više kategorija, pa je i iznajmljivačima bitno da se istinito predstavljaju.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, tako je, to je prednost takvih stranica.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam ovo ljeto prvi putra za naše prijatelje u mom mjestu tražila apartman.
    i, oprostiti će mi svi iznajmljivači, nisam čitala cijelu temu, al pretpostavljam da je došlo do "sukoba" iznajmljivači vs turisti ljudi moji što se sve iznajmljuje za 50 EUR...to je meni naprosto nevjerojatno.
    mislim, da ne mogu 100 EUR u IKEI, ma i manje, potrošiti na dopunu opreme...ja to jednostavno ne mogu vjerovati. na stolu - plastični stolnjak s rupom od cigarete. na prozorima nekakve prastare sintetičke zavjese. u kupaoni odvratna zavjesa za tuš, odvratna. posuđe, posteljina, neke stare deke...sve ono što je doma staro - prebačeno u apartman. i, kao šlag za kraj, stare krpice za suđe na škafu.
    nikad nisam bila u apartmanu po ljeti, al zato po zimi, u italiji, za normalnu cijenu...vidi se da od toga žive i da se turizmom ozbiljno bave. a ne onako uz put, imam kuću s dva apartmana viška pa potrpim malo te turiste, majku im njihovu što su bučni.
    našli smo im poslije super apartman, al ovo mi je bio šok.
    ne znam, čini mi se da i jug i sjever ipak imaju jaču turističku tradiciju valjda.
    ovo ne valja. i onda plaču što im je sezona od 01.08. do vele gospe.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.08.2014. at 12:12

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    pa case za vino meni spadaju pod normalno, uz ostalo sudje
    Case za vino, gnjecilica za krumpir( sta je to, nikad cula? ), komarnici,lijepe krpe za pod, rucnici u istim bojama... Ja to nemam ni doma a ni u kuci na moru. A mislila sam da imam ok uvjete za zivot....

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

RE: prezentacije na Booking.com i sl. - pa da, istinito se predstavljaju zbog recenzija i sl., ali su vrlo vjerojatno i digli cijene zbog placanja PDV-a na proviziju (koje je otpocelo od prosle sezone). Bas na takvim stranicama se primijeti rast cijena.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, to što cvijeta piše je najveći problem, ja sam sigurna da se svašta iznajmljuje i to stvarno ne bi trebalo dozvoliti - valjda postoje nekakve kontrole tih iznajmljivača, stvarno bi trebalo oduzimati pravo iznajmljivanja ako netko ima takvu rupu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daedi , pa memam ni ja doma iste rucnike , al u apartmanima imam i opcenito im posvecujem vise paznje nego kuci u kojoj zivim. Ako se napravi rupica na posteljini , koristim je za sebe ,u apartman kupujem nove.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

deaedi, pa zato to, što jedan app standardno treba nuditi ne trebamo određivati ti i ja.
    ti se čudi komarniku i gnječilici, a ja ću se čuditi što app iz kojeg sam izašla prije par dana nema yebeni ocjeđivač za suđe.
    de sad pitaj šta je to.
    to je ono za ono , plastika koja stoji pored sudopera i u koju odlažeš čisto suđe.
    moj je app bio novi, ni govora o ovome što govori cvijeta, ali, ajde da se još malo čudite, u kupaonici nema ništa osim sanitarija i ogledala. pitate se što bi još trebalo biti?
    pa neka hebena kuka na koju mogu objesiti čistu robu koju ću obući nakon tuširanja, ručnik, k...ca, palca. nekakva poličica za odložiti šampon, zidna ili samostojeća, da ga ne moram nositi svaki dan u kupaonu prije tuširanja.
    pa mislim nije normalno da ako tebi nešto ne treba to nije potrebno za normalno funkcioniranje. ako nemam svoju vikendicu na moru, a nemam, pa nisam se došla patiti u tvoju i kupovati vileda krpe o svom trošku da sa tvojim noževima i mokrim suđem ne uništim tvoju novu kuhinju jer ti nisi čula za ocjeđivač?
    pa dajte me nemojte, molim vas.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Daedi , pa memam ni ja doma iste rucnike , al u apartmanima imam i opcenito im posvecujem vise paznje nego kuci u kojoj zivim. Ako se napravi rupica na posteljini , koristim je za sebe ,u apartman kupujem nove.

Potpis.
    I svi oni koji prigovaraju rasparenim ručnicima, doma vjerovatno imaju rasparene, ali traže dlaku u jajetu.
    Mi imamo gosta, iz Češke.
    Čovjek je vlasnik triju tvornica. Ima jahtu i novaca ko u priči..
    Ali on dolazi svake godine kod nas na dva tjedna i uvijek u isti apartman.
    Prije dvije godine smo temeljito preuredili kupaonicu iako ni stara nije bila loša, ali mama je htjela novu plastičnu kadu pa nove pločice i namještaj... I dođe taj gost s familijom i mama mu ponosno priča i pokazuje kupaonicu, a on flegma odgovori da to njega ne zanima, da on dolazi k nama zbog prirode, dvorišta, mira, hrane. Namještaj ga ne zanima, ali ga je zato kamin oduševio. Svaku večer je sam pekao ribu. Uživao u friškom povrću iz vrta, a mogao je svaku večer u restoran, ali nije.
    I ja ga potpuno razumijem.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam u ljekarni kupila nekakav podložak dosta je veliki koji je s jedne strane pamučan a s druge nepropusan i nije nezgrapan, dapače lako se opere i nosili smo ga na more žao mi uništiti nečiji krevet. Iako nije bilo nezgoda u 3 noćenja koliko smo bili.

Ne šuška i ne primjeti se...
    Posljednje uređivanje od mašnica : 18.08.2014. at 14:34

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije bitam izgled namještaja, niti boja ručnika - ali mi je bitna terasa, hlad, roštilj, a ideal bi mi bio ovo što tanči piše - voće i povrće iz vrta.

Mi se na moru ponašamo dosta robinzonski - pa tako se ne tuširamo prečesto, niti peremo kosu i sl - ja to zovem detoksikacijom od kemije koju koristimo prek godine-. Ionako se svaki dan kupamo u moru. Pećnica mi ne treba, niti klima jer tražim apartman u prizelju, ali bih vešmašinu stavila pod must have. Ovak, moram žicati gazde.
    suđe i čaše mi isto ne moraju biti pasent, ali je bitno da nisu oštećene.
    I cijena mi je bitna jer mi idemo u apartman max što možemo. Ove apartmane od 100 eura ne bih financijski podnjela.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    a on flegma odgovori da to njega ne zanima, da on dolazi k nama zbog prirode, dvorišta, mira, hrane. Namještaj ga ne zanima, ali ga je zato kamin oduševio. Svaku večer je sam pekao ribu. Uživao u friškom povrću iz vrta, a mogao je svaku večer u restoran, ali nije.
    I ja ga potpuno razumijem.
    aha, i ja ga razumijem. i dajem glavu da ga je cvijeta odvela u jedan onakav app pa taman se on nalazio na istom mjestu gdje se nalazio tvoj, sa istim kaminom moš misliti što ga ne bi zanimalo.
    ne zanima ga jer ga ono što vidi krajičkom oka jednostavno zadovoljava. a to što ti pišeš da nudiš nije malo.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj pak prvotno napisa Vidi poruku
    Odlicna mi je ova tema, da je nema jucer kada sam nasla zapisan krevet nebi se u trenu sjetila na one plahte podstavljene. Odmah sam odjurila po jednu. E sada pitanje. Dali je netko spavao na tim plahtama ?
    Suska to i dali se primjeti kod spavanja ?
    Gore sam odgovarala na ovo....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    aha, i ja ga razumijem. i dajem glavu da ga je cvijeta odvela u jedan onakav app pa taman se on nalazio na istom mjestu gdje se nalazio tvoj, sa istim kaminom moš misliti što ga ne bi zanimalo.
    ne zanima ga jer ga ono što vidi krajičkom oka jednostavno zadovoljava. a to što ti pišeš da nudiš nije malo.
    X
    Ne zanima ga jer je ok, a da nije bome bi ga zanimalo.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    meni nije bitam izgled namještaja, niti boja ručnika - ali mi je bitna terasa, hlad, roštilj, a ideal bi mi bio ovo što tanči piše - voće i povrće iz vrta.
    isto tako.
    bitno mi je da je čisto i funkcionalno. ipak, bez deka s konjskim glavama, moliću lijepo.
    što se mene tiče, ja bih bila najsretnija da gazda ima vanjski tuš, mile mi majke. za čas sam istuširana bez da sam se 10 puta nepotrebno saznojila u nečijoj novoj kupaonici.
    mi smo to imali jednom na krku, i oduševljena sam bila, i muž i ja.
    bitno mi je da ne moram sjedati u auto ni kada idem u nabavku, a kamoli na plažu. da imam plac na koji mogu otići (i odem!) svaki dan rano u jutro biciklom po frišku ribu i one divne, mesnate paradajze, domaće mahune ili grožđe.
    meni na moru treba vanjski tuš, natkrivena terasa i roštilj. i da je čisto i da mi daš ono što me sljeduje: za nas 6 recimo svakom po 3 ručnika meni bi bilo normalno za 14 dana.
    ali to što ja koristim/ne koristim ništa više od ovoga što sam nabrojala ne znači da app ništa drugo ne treba sadržavati i da sam smiješna jer pitam za šalice za mlijeko ili čaj.
    sigurna sam da se netko sablažnjava nadamnom jer ja kuham u app koji platim 600 kuna na dan, u smislu kakav je to GO i slično. ma boli te briga. kuham jer mi nije teško, jer volim i želim i jer mi je hrana isto što pogled na najljepši zalazak sunca.
    ni doma ne jedem konzerve, pa neću ni u app. jedva čekam doći na more i kupiti zrele, mesnate paradajze i od njih raditi šalšu, jedva! i ne pitam štapni mikser jer pretpostavljam da ga nema i sama ga od doma ponesem.
    a to što nekome ne paše da ja njemu trošim struju i što misli da njegov app služi samo za spavanje poručujem mu da ja znam spavati i na luft madracu na goloj zemlji i uživati. i to su mi najljepša ljetovanja. ali u "tvom" app neću spavati na luft madracu i kojekakvim pomoćnim ležajevima, imaš mi dat pošteni krevet za novce koje ti dajem i koji nisu mali.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja se u potpunosti slazem s tobom AM

iznajmljivaci koje ja znam vise zugaju za klimu koja radi bezveze, da se grita zbog kuhanja to jos nisam cula.

i naravno da kad naplatis smjestj bilo koju cifru ne mozes nudit rasparane rucnike ili case i pijate od pokojne babe.

mislim, trebalo bi bit tako ali u stvarnosti cesto nije
    Posljednje uređivanje od malena beba : 18.08.2014. at 15:20

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imam i vanjski tuš i to jako lijepo napravljen u zelenilu.
    Možeš se skinut gola i tuširat.
    Ja ga obožavam.
    Imam i sudoper kraj kamina sa ocjeđivačem
    Mi smo to sve rihtali sebi po guštu, ali pošto su tu 4 odvojena stana, a mama sama, zašto ne iznajmiti i zaraditi pa se kuća sama održava jer su troškovi ogromni i iz plaća i mamine mirovine je to nemoguće plaćati.
    I bazen će doći zbog mene, mog gušta. Jer ga ja želim godinama.
    Što se tiče cijene, nju određuje agencija, ali ću vam ja reći kako je prošao jedan susjed koji je stavljao dampinške cijene ofc na crno i rušio ostalima cijenu.
    Netko od susjeda je po noći uzeo šlauf., gurnuo kroz otvoren prozor i pustio vodu.
    Do jutra je sav parket i namještaj bio za otpad, a cijelo prizemlje neupotrebljivo.
    A taj je čovjek samo u prizemlju imao tri apartmana. Minijaturna.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

isto tako.
    bitno mi je da je čisto i funkcionalno. ipak, bez deka s konjskim glavama, moliću lijepo.
    što se mene tiče, ja bih bila najsretnija da gazda ima vanjski tuš, mile mi majke. za čas sam istuširana bez da sam se 10 puta nepotrebno saznojila u nečijoj novoj kupaonici.
    mi smo to imali jednom na krku, i oduševljena sam bila, i muž i ja.
    bitno mi je da ne moram sjedati u auto ni kada idem u nabavku, a kamoli na plažu. da imam plac na koji mogu otići (i odem!) svaki dan rano u jutro biciklom po frišku ribu i one divne, mesnate paradajze, domaće mahune ili grožđe.
    meni na moru treba vanjski tuš, natkrivena terasa i roštilj. i da je čisto i da mi daš ono što me sljeduje: za nas 6 recimo svakom po 3 ručnika meni bi bilo normalno za 14 dana.
    ali to što ja koristim/ne koristim ništa više od ovoga što sam nabrojala ne znači da app ništa drugo ne treba sadržavati i da sam smiješna jer pitam za šalice za mlijeko ili čaj.
    sigurna sam da se netko sablažnjava nadamnom jer ja kuham u app koji platim 600 kuna na dan, u smislu kakav je to GO i slično. ma boli te briga. kuham jer mi nije teško, jer volim i želim i jer mi je hrana isto što pogled na najljepši zalazak sunca.
    ni doma ne jedem konzerve, pa neću ni u app. jedva čekam doći na more i kupiti zrele, mesnate paradajze i od njih raditi šalšu, jedva! i ne pitam štapni mikser jer pretpostavljam da ga nema i sama ga od doma ponesem.
    a to što nekome ne paše da ja njemu trošim struju i što misli da njegov app služi samo za spavanje poručujem mu da ja znam spavati i na luft madracu na goloj zemlji i uživati. i to su mi najljepša ljetovanja. ali u "tvom" app neću spavati na luft madracu i kojekakvim pomoćnim ležajevima, imaš mi dat pošteni krevet za novce koje ti dajem i koji nisu mali.

S ovim se slažem. Skroz.
    Ne volim kad primjetim da smetam tj. da moja prisutnost u unajmljenom apartmanu smeta gazdama...Ne volim kad, ono, baš skužim da stalno gledaju kad sam otišla i došla...ne volim kad im smeta korištenje klime (uključene u cijenu- ako nije za korištenje makni je, il je nemoj uključivati u cijenu))..

Mi se na moru budimo rano i u 7 nas već nema u apartmanu...ali smo zato natrag u 12, i od 12 do 3, pol4, skuhamo nešto na brzinu (ne podnosim na moru dugačka nakuhavanja) il nešto naručnimo il donesemo gotovo jelo...i odmaramo...i klima to vrijeme radi....Oko pol 4 odlazimo i nema nas do najmanje 22h... Imali smo gazde kojima je toj naš raspored smetao..koij je vidio da smo u sred dana doma i da klima 3 sata radi... Isti taj je ulazio u sobu kad nas nema... a također nas je nastojao, prilikom odlaska i plaćanja, uvjerit da smo došli dan prije nego što smo zaista došli...još mi je gorak okus u ustima.. Od sada ću kad negdje dođem tražit gazdu da na papir napiše koji je dan i datum i da to oboje potpišemo i na taj papir pogledamo prilikom odlaska - sigurno će me iznajmljivači pogledati kao čudakinju!! Ima svega...
    Posljednje uređivanje od anin : 18.08.2014. at 16:56

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

AM...potpis..

Naša priča završava tako da smo platili punu cijenu, muž se nije htio gruntati, prijavila nisam niti budem ali ženi sam lijepo objasnila da neke detalje neka malo promijeni...

Jednom sam već rekla nikad više u nepoznati app....eh....

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anin prvotno napisa Vidi poruku
    Od sada ću kad negdje dođem tražit gazdu da na papir napiše koji je dan i datum i da to oboje potpišemo i na taj papir pogledamo prilikom odlaska - sigurno će me iznajmljivači pogledati kao čudakinju!! Ima svega...
    Platite na dolasku, na racunu ce vam biti datum kad ste dosli i kad odlazite. To je sasvim normalna praksa.
    Tebi ide original racuna, iznajmljivac ima svoju kopiju u bloku, pa nema nikakve zabune.
    Posljednje uređivanje od Elly : 18.08.2014. at 17:17

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Postoje efikasne legalne mjere ukoliko se želi prijaviti ilegalnog iznajmljivača, treba samo malo angažmana i upornosti, ne treba mu potapati kuću...pa stvarno svašta! Ide prijava turističkoj inspekciji koja angažira policiju za nalog i pratnju. Što se tiče sadržaja apartmana, za moj ukus ovdje je puno pretjerivanja, mislim čaše za razna vina, gnječilice za češnjak...digitalne vage i rezalice za salamu se još nitko nije sjetio? Tako je moj frend slučajno boravio u super luksuznom hotelu jedne EU metropole i zgražao se kod doručka konobaru što nemaju škarice za rezanje ljuske jajeta.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikad ne bih ni riječ rekla onome tko klimu koristi da se rashladi.
    Pa i cijelu noć, nema veze.
    I ja ju nekada imam uključenu cijelu noć, inače ne bih oka sklopila.
    Ali,
    Da gost ode u 9h na plažu i nema ga cijeli dan, a ostavi klimu uključenu i to na 16 stupnjeva uz objašnjenje da želi rashlađeni apartman kad se navečer vrati, jel' to ok?
    Recite mi, molim vas, jel' se to tako radi?
    Ili drugi primjer: pas.
    Ljudi odoše ujutro, ostavili klimu i psa.
    Cijeli dan. Pas laje, cvili, jauče, ali mu bar nije vruće. Jadna životinja.
    Za nepovjerovat.
    A takvih gostiju je bilo ko u priči.
    I ja više zbilja ne znam kaj da mislim o tome.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čokolada, ne bi vjerovala, ali od inspekcija nema baš neke koristi.
    Još dok se nisu iskrcali iz trajekta, već se zna da stižu.
    Meni su bili iz Državnog inspektorata lani i pregledali svu dokumentaciju i pitam inspektora zašto ne češljaju mini zgrade koje su leglo iznajmljivanja na crno, a on veli da idu samo tamo gdje su pločice.
    Ma kakve pobogu pločice?!? Jasno da iznajmljivač na crno nema pločice jer ju ne može ni imat.
    A što se tiče ulaska u prostor, mogu ući samo ako ih vlas nik pusti. Inače ne. Jer je privatno vlasništvo nepovredivo.
    I fućkaj ga.
    Sivu ekonomiju u turizmu je nemoguće istrijebiti uz ovakve zakone.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Čokolada, ne bi vjerovala, ali od inspekcija nema baš neke koristi.
    Još dok se nisu iskrcali iz trajekta, već se zna da stižu.
    Meni su bili iz Državnog inspektorata lani i pregledali svu dokumentaciju i pitam inspektora zašto ne češljaju mini zgrade koje su leglo iznajmljivanja na crno, a on veli da idu samo tamo gdje su pločice.
    Ma kakve pobogu pločice?!? Jasno da iznajmljivač na crno nema pločice jer ju ne može ni imat.
    A što se tiče ulaska u prostor, mogu ući samo ako ih vlas nik pusti. Inače ne. Jer je privatno vlasništvo nepovredivo.
    I fućkaj ga.
    Sivu ekonomiju u turizmu je nemoguće istrijebiti uz ovakve zakone.
    znam da ne ulaze, zato netko treba pismeno prijaviti, tek onda inspekcija traži nalog policije i pratnju.. Istina, kaos je s inspektoratom jer neprijavljeni sad pripadaju pod carinsku inspekciju, a poslije ih prijavljuju poreznoj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    I meni isto bas nije jasno sto smijem/mogu ocekivati za koju lovu.
    Jasno mi je da razvikano mjesto + app na plazi dizu cijenu za 20ak €.
    I ovo za kategorizaciju i telefon mi je bezveze.
    Meni bi bilo daleko jednostavnije da pise: toliko kvadrata, toliko prostorija, terasa, opremljenost kuhinje takva i takva, kupaonice takva i takva , renoviranje svakih x godina za toliko i toliko zvjezdica.
    Broj rucnika koji se mijenjaju svaka dva/tri/cetiri dana i posteljina svakih x dana bi trebalo biti isto za sve, bez obzira na broj zvjezdica.
    Onda bi mi bilo sve jasno i znala bi sto ocekivati/traziti od vlasnika.
    Ovako mi je svako ljetovanje avantura
    Ovako je i kod nas. Odabir je obično malo mjesto blizu većeg, da se ima što obilaziti... Ove godine smo zapravo dobro prošli (iako to je stvar stava). Imali smo krasan smještaj, 56m2 u relativno novoj kući, ali i solidan komad pješačenja do plaže... Da sam to uzela prije 10 godina, mislim da bi se okrenuli na peti i otišli, ali 13-godišnjak i 14-godišnjak koji kroz godinu sjede i te kako mogu i trebaju hodati do plaže. Pa su hodali. I dobro nam je došlo svima. Ali to nije za obitelji s malom djecom.

Bilo nam je tako krasno vrijeme da nismo stigli sve obići (smještaj: Seget Donji kod Trogira - bilo je sasvim dovoljno stvari koje se isplatilo vidjeti). Morat ćemo ponovno u taj kvart, jer nismo do Splita ni došli iako nam je bilo blizu.

U apartmanu smo imali dovoljno ručnika, dovoljno kuh.krpa... wifi... Nisam imala primjedbi.

Doduše, prošle godine sam u apartmanu imala i vešmašinu i dobro mi je došla za ispiranje ručnika i badića, ali ove godine smo uredno prošli i bez nje - nije mi falila.

Pouka priče (meni iz iskustva): prije rezervacije apartmana treba dobro razmisliti što nam treba. Ne što se nudi za koliko zvjezdica, nego kakve su naše potrebe. I kad se to uskladi s mogućnostima, svi bi trebali biti zadovoljni.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zanimljivo, kao i svako saznanje na ovom forumu: malo kuhinjsko pomagalo sa kojim ljudi tenfaju kuhani krumpir u pire je većini egzotika. A ja mislila da to ima svako kućanstvo. No, dobro, šta je tu je. Ubuduće ću si nositi i to u tudje app kao i stipaljke za ves, susilo odnosno stalak za susenje i naravno, rucnike posteljinu i ostalo. A gazdi ću platiti 600 i vise kuna za 1 dan u njegovom apartmanu i uopće vise necu pitati sta dobivam za te pare jer ko je vidio prosječno opremiti kuhinju. Ali kad se cijena počne preispitivati i opravdanost uzimanja tolike love za goli k kod većine iznajmljivaca, a onda nis nije pretjerivanje.
    Jaosiga nama.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Platite na dolasku, na racunu ce vam biti datum kad ste dosli i kad odlazite. To je sasvim normalna praksa.
    Tebi ide original racuna, iznajmljivac ima svoju kopiju u bloku, pa nema nikakve zabune.
    Račun, što je to?? Sad ćete reći, tako vam i treba kad idete u apartman koji ne prijavljuje goste...e...da...

S druge strane, ja do lipnja neznam točan datum svog godišnjeg, a do tad je već sve rezervirano... nema baš puno izbora

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nikad ne bih ni riječ rekla onome tko klimu koristi da se rashladi.
    Pa i cijelu noć, nema veze.
    I ja ju nekada imam uključenu cijelu noć, inače ne bih oka sklopila.
    Ali,
    Da gost ode u 9h na plažu i nema ga cijeli dan, a ostavi klimu uključenu i to na 16 stupnjeva uz objašnjenje da želi rashlađeni apartman kad se navečer vrati, jel' to ok?
    Recite mi, molim vas, jel' se to tako radi?
    Ili drugi primjer: pas.
    Ljudi odoše ujutro, ostavili klimu i psa.
    Cijeli dan. Pas laje, cvili, jauče, ali mu bar nije vruće. Jadna životinja.
    Za nepovjerovat.
    A takvih gostiju je bilo ko u priči.
    I ja više zbilja ne znam kaj da mislim o tome.

To nije ok! To je jako, jako bahato! Ne bih to tolerirala da sam iznajmljivačica!

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zanimljivo, kao i svako saznanje na ovom forumu: malo kuhinjsko pomagalo sa kojim ljudi tenfaju kuhani krumpir u pire je većini egzotika. A ja mislila da to ima svako kućanstvo. No, dobro, šta je tu je. Ubuduće ću si nositi i to u tudje app kao i stipaljke za ves, susilo odnosno stalak za susenje i naravno, rucnike posteljinu i ostalo. A gazdi ću platiti 600 i vise kuna za 1 dan u njegovom apartmanu i uopće vise necu pitati sta dobivam za te pare jer ko je vidio prosječno opremiti kuhinju. Ali kad se cijena počne preispitivati i opravdanost uzimanja tolike love za goli k kod većine iznajmljivaca, a onda nis nije pretjerivanje.
    Jaosiga nama.
    AM, oštra si, ali si u pravu! U pravu si zbog cijena!

Ja mislim ovako, ako je apartman jeftin, ok, ne treba mi ništa, ni wifi (nisam ga ni imala u apartmanu o kojemu sam već pisala) ni veš mašinu, ni pećnicu, ni ikakav kućanski i kuhinjski aparat, preživjela bih i bez klime...Ako je jeftin, toleriram krevet koji je zapravo kauč (na takvom sam i spavala), par šalica od bake, ormar iz drugog svjetskog rata.. u takvom apartmanu sam i bila, baš takvom, imao je samo tu već spomenutu klimu i točka...2 odraslih, dvoje djece, 45 E - na crno..i još su mi htjeli zaračunat dan više i ulazili u sobu, i rekli da je plaža blizu a do plaže se išlo autom 6 km..hm...uz sve ovo opisano, tih 45 E mi više ne zvuči jeftino!

I da, radi se o cijeni...jer kad gost plaća 80-100E, onda da...hoću kvačice, krpe, stalak za sušenje i sl..ne treba mi gnječilica krumpira naprosto zato jer ju ne koristim ni doma (miksam pire)...da ju koristim, da, za 90E htjela bih i to...i htjela bih da je novije od 20 god i da su ručnici mekani i upareni, kao i suđe..

Netko reče, nemamo sve iste ručnike ni doma (kao ni suđe)...da, istina, nemamo, ja nemam!...al kad idem na odmor i smještaj plaćam 90E dan onda je to luksuz i onda bih to trebala dobit..
    To je slično kao kad npr odem na kolač u slastičarnu- doma ću pojesti kremšnite koje mi nisu sasvim uspjela, nekad i žlicom jer se ne "drže" , ali to ne znači da ću reći da je ok da mi donesu takve u slastičarni...eto..
    Posljednje uređivanje od anin : 18.08.2014. at 20:07

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni se cini da smo ovdje svi istog misljenja. i iznamljivaci i unajmljivaci, ali kao i u vecini stvari u realnom svijetu svega ima.
    ja sam vec napisala da sam kao i cvijeta ostala zapanjena sta se sve nudi za iznajmljivanje. nesto i sama unajmila i to sam napisala, a nesto vidjela sto iznajmljuje daljnja rodbina.
    AM evo ja sam jos jedna koja nema gnjecilicu, znam sto je i cemu sluzi, ali je nemam doma.
    tanci ne znam zasto te toliko piklo to sto sam pitala za rucnike? evo doma su mi svi bijeli. nisu isti imam 3 razlicita seta, svi su bijeli i svi iz jednog seta idu uvijek zajedno.
    koristenje klime dok nisam u app mi nije normalno, ali ja ni ne volim klimu, ni doma je ne palim cesto, zapravo ove godine mislim ni jednom, jer je eto takvo ljeto. uglavnom palimo kad ocekujemo veci broj ljudi u kuci tj. goste, pa se zna zagrijati.
    ja sam ljetovala i u super i u koma app, vecinu sam prosla kad nisam imala djecu, sad kad ih imam tezim necemu sto zadovoljava moje potrebe, a moje potrebe se mijenjaju, bas kako je Peterlin gore napisala.
    Ali jedno mi je najbitnije, a to je lokacija. da je plaza lijepa. to mi je jako bitno.
    ove godine lovu smo potrosili na neko inozemno putovanje s djecom, njihova zelja, pa smo isli kod muzevih. ali svaki dan smo isli na nama dragu plazu, placali parking 30 kn, putovali po sat vremena (ST-mala luka), ali nama je tamo predivno i mi se volimo tamo kupati, pa nam sve to nije problem platiti.
    dakle ja spadam u one koje traze lokaciju, ako je mogu platiti onda za te novce traze minimum pristojnosti od iznajljivaca, krevet u kojem se mogu naspavati, sitnice koje zivot znace (a to je cijedilo za sudje, noz koji reze, lonac koji ima moze podjnjeti rucak za 4 clanu obitelj i sl.) upotrbljivu kuhinju, kupaonu koja s razlogom nosi titulu kupaone a ne WC u koji je naguran tus.
    na deke sam osjetljiva, pa se radje pokrivam nasim rucnicima za plazu koji su veliki i kojih ponesem u izobilju. deke su mi i u hotelu gadljive, pogotovo ako nemaju svoju navlaku.
    sad kad sam se docepala kompa, ko zna sta ce mi sve pasti na pamet za tipkati na ovoj temi LOOL

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako znate da je nešto na crno, vidim da se to često tu spominje?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da kad se priča o opremi apartmana, priča se o klimi, internetu, televizoru, veličini apartmana itd. a ne o stvarčicama kakve su gnječilica za krumpir, metla ili sušilo za veš - svaki, pa i najjeftiniji registrirani apartman trebao bi imati suvislo opremljenu kuhinju, i sonovne stvari za održavanje higijene; ja uopće ne razumijem što je gazdama u glavi da ne stave sušilo za veš u apartman na moru (a opet, ja sam uvije dobila što sam tražila, samo su takve stvari znale stajati u nekakvim zajedničkim prostorima a ne u samom apartmanu). A sad, što je skupo a što nije, to je druga priča, ovdje se spominju kojekakve cijene za kojekakve veličine apartmana, 100 eura za dvoje odraslih i dvoje djece zvuči dosta, ali za dvije obitelji to nije visoka cijena.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    RE: prezentacije na Booking.com i sl. - pa da, istinito se predstavljaju zbog recenzija i sl., ali su vrlo vjerojatno i digli cijene zbog placanja PDV-a na proviziju (koje je otpocelo od prosle sezone). Bas na takvim stranicama se primijeti rast cijena.
    Booking.com je goli racku, preko tog čuda ćete platiti duplo više nego da iznajmite direkt u nekoga. Znam ja jednoga koji preko toga diže masne pare na sobama iz 80-tih, u kojima apsolutno ništa nije promijenjeno od 80 i neke.

I ja gostima dajem nove šugamane lijepih boja a sebi govno. Isto tako i posteljinu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma šišaš gnječilicu, baš mi je žao što sam ju spomenula sad će postat sinonim za pretjerivanje u privatnim apartmanima po jadranu.
    a zapravo, ona je problem onoliko koliko i nije.
    nije problem jer sam ja, kad sam skužila da je nema, krumpire završila tako da sam ih procijedila, zalila s maslinovim uljem i sjeckanim peršinom.
    neš ti problema tamo gdje ga nema!
    a s druge strane, ja nisam ovdje nigdje pročitala vidi, nisam ni znala da to ljudi koriste, dobro da sam pročitala! pa i to, i gnječilicu za češnjak vidim da traže, pa i čaše za vino bi im trebale da se osjećaju ugodno!
    i to sve zajedno skupa možda košta malo više od 100 kuna. i imaš to za sljedećih xy godina i korisnika.
    ali sam zato pročitala da sam gnjavator i da pretjerujem.
    no, 600 i više kuna za dnevni najam app uopće nije diskutabilan! ponuda i potražnja, ljudi bi si malo zaradili, plaćaju plažu a ne app i svašta drugo su dovoljno dobri argumenti da se ta lova bez pardona uzme.

veli netko gore nema ništa protiv da ljudi u app troše struju za ono što im je potrebno. a ja kažem pa kako nemaš kad mi nisi stavila nikakve kućanske aparate, jasno je što misliš o mom korištenju tvojih resursa.
    nema veze što sam ih (pre)platila i što ti za te pare još uvijek možeš dobro zaraditi.
    gledajte, skroz je jasno: uzmi ili ostavi. tako je i tako će i biti. ali imam pravo reći šta želim i imam za reći.

tako je, anin, drago mi je da se razumijemo i slažem se s tobom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moram priznati da te stvarno ne razumijem. Normalno da bi ljudi zaradili, zato se time i bave.
    Apartman mogu iznajmljivati za onoliko za koliko ide, ako cijene 600 kuna i imaju popunjeno, zašto bi spuštali cijenu?!
    Da u mom selu netko stavi 100 eura za apartman za četvero, ne bi imao goste, pa onda cijena nije takva.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

AM slazem se ja i stobom, ali mislim da mladja generacija to vec sve uvidja. no problem su starije, koje jos uvijek haraju ponudom. di se ponasaju kao da oni tebi cine uslugu za tvoje novce, i jos im trebas biti zahvalan sto ti dozvoljavaju spavati kod njih.
    a sto se tice gnjecilice, jasno je meni da je ona samo primjer, kao i meni ostar noz. danas kad je dosta toga zapravo dostupno i nije skupo bi trebalo se naci i u app.
    evo ovo sto cure navode da imaju, pa ja ne mogu reci da iznajmljuju strininu šupu. iz svega sto su nabrojale meni se cini da im je to bitno.
    no dok to predje u standard cini mi se da cu ja jos par ljetovanja prozivjeti.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da te stvarno ne razumijem. Normalno da bi ljudi zaradili, zato se time i bave.
    Apartman mogu iznajmljivati za onoliko za koliko ide, ako cijene 600 kuna i imaju popunjeno, zašto bi spuštali cijenu?!
    Da u mom selu netko stavi 100 eura za apartman za četvero, ne bi imao goste, pa onda cijena nije takva.
    pa mislim, mima, ne znam više kako bih pojasnila bolje da me razumiješ.
    ja ti plaćam 600 kuna a bojim se da ću ti plaćati i više, ali očekujem za te pare neki minimum koji mora sadržavati tvoj apartman i nadam se da će biti uskoro i propisan, da će se netko ozbiljno pozabaviti i time.
    ne možeš me tražiti toliki novac i brijati kako bi si ti malo zaradio, pa tko mene pita šta bi ja? pa i ja nešto trebam s druge strane za tih 600, 700, 800 kuna, halo??
    naporna sam jer trebam kvačice, naporna sam jer mi je malo 2 ručnika za nas 6 za 14 dana!! ne dva svakome nego dva ko dva.
    kupaći kostimi su mi padali na tendu ljudi ispod mene, želudac me zabolio dok sam se naginjala preko ruba ograde i nekom plastikom ih pecala da ih dohvatim jer u apartmanu nema kvačica, a eto vjetar puše s lijepog biokova.
    prljave ručnike s plaže sam vješala po rukohvatima balkona. na balkonu stol sa 2 stolca, a u trpezariji stol sa 4. to je valjda 4+2 ne moramo svi u isto vrijeme ručati ili sjediti na balkonu, a ako hoćemo, onda raznašajmo kao što i jesmo.
    dočekale su me 3 staklene čaše - ne znam gdje mi je onaj buljooki ali nema veze, kupila sam plastične - šta ću praviti problem gdje ga nema.
    šalice za mljeko, djeci za neskvik, meni za čaj - nema ni jedne jedine. čovjek mislio da mi pijemo samo kavu pa stavio 6 malih šalica za kavu.
    u wc u kojem je bio naguran tuš kako kaže spajalica da ne pričam ponovo nisam imala gdje stvari odložiti. stavila sam u ćošak svoj putni plastični frižider i na to postavljala šta mi treba. pa šta ću, jelte, i opet praviti problem gdje ga nema.
    4+2 je značilo da ti ne želim ni prepričavati kako smo spavali, a da nisam imala u čemu skuhati ručak i da sam morala ići tražiti drugu teču gdje me gazda gledo ko da sam pala s marsa i važno me pito: pa zar nisam stavio suđe u app?
    gle, meni je to tu mač sr anja i nepoštivanja gostiju od kojih živiš za mojih 600 kuna dnevno i više.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    AM slazem se ja i stobom, ali mislim da mladja generacija to vec sve uvidja. no problem su starije, koje jos uvijek haraju ponudom. di se ponasaju kao da oni tebi cine uslugu za tvoje novce, i jos im trebas biti zahvalan sto ti dozvoljavaju spavati kod njih.
    a sto se tice gnjecilice, jasno je meni da je ona samo primjer, kao i meni ostar noz. danas kad je dosta toga zapravo dostupno i nije skupo bi trebalo se naci i u app.
    evo ovo sto cure navode da imaju, pa ja ne mogu reci da iznajmljuju strininu šupu. iz svega sto su nabrojale meni se cini da im je to bitno.
    no dok to predje u standard cini mi se da cu ja jos par ljetovanja prozivjeti.
    ama hvala ti na ovom postu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljudi , sve je vise ponude i iz igre ce ispasti nekvalitetni i stari 40 godina. Ja vec imam rezerviran dio 2015. god , sto ipak nesto govori o meni kao iznajmljivacu :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa evo sad razumijem, nisi baš prije ovako jasno sve napisala, naravno da je to katastrofalan apartman, ali bio bi i da ne košta 600 kuna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Osnovni problem je što nema nikakve kontrole, i što se takva mjesta uopće ne bi smjela legalno iznajmljivati.
    Ne mogu u apartmanu za 6 osoba biti 3 čaše, koštao on 200 ili 600 kuna, mora biti 6 čaša. To mislim da stoji i u onim famoznim propisima za kategorizaciju. Ljudi bi jednostavno morali imati neko mjesto na koje se momentalno mogu obratiti u ovakvim situacijama.

Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •