sushi prvotno napisa
jesam, sve po redu čitam i hvala sanji na svim odgovorima do sad, postavila sam puno pitanja... nisam htjela reći da bi to sve trebali ponoviti, nego sam pokušala objasniti zašto vas ljudi ovdje to sve ispituju (samo ste dvije nažalost pa sve ide vama) i zašto bi bilo lijepo da se npr. ta istraživanja objave tu. postoji par tema na ovom forumu na kojima često sudjelujem i tamo redovito postamo istraživanja na koja naletimo...i to mi je super pročitati i znati na koji način je netko došao do brojke kojom mi "obećava" uspješnost. što je tu loše? pa samo želim znati koje su mi šanse statistički, kad nešto već plaćam i ulažem vrijeme i napor u to.
ako se ti osobno ne osjećaš ok s pisanjem svog protokola (i meni je teško pisati o sebi, tako da te kužim), naravno da ga nećeš napisati...nisam te ni tražila da mi ga šalješ...nego se pričalo o istraživanjima.
moji postovi nisu napad...pišem pitanja koja mi se pojavljuju dok čitam o NaPro...voljela bih dobiti sliku što bi nekom s mojom dijagnozom takav program mogao pružiti u odnosu na način na koji se sad liječim i koliko bi takav pokušaj koštao financijski i vremenski. ta slika mi je zahvaljujući sanji sad puno jasnija nego prije...ali i dalje imam takva pitanja, zanima me, volim znati i shvatiti. ne očekujem da ćete mi ti i sanja odgovoriti na sve, naravno. postovi stoje tu, pa možda se naknadno pojavi još netko
mm je davao uzorak za spemiogram do sad u 4 navrata, u 2 klinike u Zg - poliklinici Beta+ i KBC Zagreb, Petrova. svaki put nam je rečeno da uzorak nije uputno donositi od kuće i uvijek ga je davao na licu mjesta pri čemu je sa sterilnom posudicom išao u prostoriju/wc namijenjen za davanje uzorka. NaPro uputa "uzorak je preporučljivo prikupiti spolnim odnosom" je dakle totalno suprotna svemu što sam do sad čula i teško mi je zamisliva. dakle, nije napad nego veliki upitnik u mojoj glavi... ne očekujem da ti budeš ta koja će odgovoriti na moje pitanje...
isto tako, zanimalo me da li "dalje" znači upućivanje u proces posvajanja djeteta, mpo, odustajanje od liječenja neplodnosti ili neka četvrta opcija za koju ne znam...
hvala na info svima koji žele odgovoriti ili razmijeniti razmišljanja.