Recite vi kaj hoćete, ali onako dobar i kvalitetan kožni naslonjač kakav sam jučer vidjela u Ikei nisam vidjela nigdje osim u Natuzziju, ali je i cijena četri puta manja u Ikei.
Domaći proizvođači?
Ukratko, koma.
Obišla sam dućana i dućana, zvala, surfala...sve da bi našla nekog tko mi može napraviti ležaj za svakodnevno spavanje na razvlačenje, ali s kvalitetnim, čvrstim podnicama i isto takvim madracem.
Nema. Nitko mi to ne može napraviti.
Pogotovo ne u dimenziji 180x200. Može 190cm dugo, ali 200cm a-a.
A cijene?
Kod Margalića npr 16 000 kn od špricane kože bez leđa, plus madrac ekstra jer ovisi koji izaberem, a to je još cca 7000 kn pa ti vidi.
Da dobro ste pročitali: špricane kože.
To je stara koža smljevena i našpricana na podlogu i to oni zovu koža i prodaju kao kožu
Znači platim 16 000kn na više za prekratki krevet od špricane kože.
I još nešto, nikad mi nisu odgovorili na moj direktan upit za predračun i ponudu madraca.
Nikad, a lijepo je prodavačica važno zapisala sve traženo i moj broj mobitela.
To je poslovnost na RH način.
U Ikei sam i ja jučer bila kao dijete sretna.
Sve je tako lijepo uređeno.
Imaju kompletne stanove namještene u 28 i 55 m2 pa na licu mjesta možete vidjeti kako to izgleda i ući unutra.
Suđe, ručnici, posteljina, prekrivači...sve je tako lijepo, od prirodnih materijala.
Ikea puno polaže na obnovljive izvore i recikliranje i to mi je isto super i podržavam.
I još jednom: prodavaći, kuharice, spremačice...svi odreda ljubazni i s osmjehom na licu.
Neprocjenjivo.