Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
preporucila bih svima da pogledaju film (zaboravila sam kako se zove, ali proguglajte). pa eto prisjesti ce mu folija.
i ja je upotrebljavam tu i tamo kod pecenja, ali sve manje i manje...

a odgovor onoga prof. dr. - kao pa tih spojeva ima i u nekim tabletama protiv zgaravice, pa eto nije stetno. ma mislim se. bas je to garancija, jelte, da neki spoj nije stetan.
a bas u tom filmu pokazuju primjer covjeka koji je 20 godina gutao neke tablate protiv zgaravice... (no sad, naravno moras zaista biti "pametan" pa da 20 godina gutas tablete, umjesto da nesto promjenis u prehrani), u uputstvima lijepo pise da se smije uzimati samo povremeno.
uglavno alzhajmer dosao, pa i kod njega poviseni level aluminijskih spojeva u mozgu.
iako i sama tu i tamo koristim teflon, mislim da je najbolje posude nerdajuci celik, te posude ala le creuset. i jako, jako dobar neosteceni email.

i nisam americki paranoicna.
ali ne vjerujem ni mikrovalnoj, ni teflonu, ni aluminijumu...
A zašto mislišda nisi američki paranoična?
Dr. sc. je kemičar i toksikolog. Sviđa mi se njegov stil, i ono što piše, i perspektiva koju daje. Svakako ne vidim zašto bi njegovo mišljenje blo manje relevantno od filma?
Čudi me da si tako skužila primjer s tabletama, da bi to tebalo značit da je je nešto bezopasno zato što je u tabletama. Radi se o usporedbi doza u tableti (kad se uzima u preporučenoj dozi) i doze kojoj si izložen upotrebom aluminijske folije. Ako netko krka tablete u višestruko premašenm dozama cijelog života - a ne znam šta bismo o tome uopće razgovarali. Reko bi ti dr. Franjo: popij deset litara vode u sat vremena, pa da vidmo je li otrovna :D