Pokazuje rezultate 1 do 50 od 300

Tema: Prvašići 1979/1980

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Janko je k'o Rade Končar, milosti ne tražim niti bih vam je dao. Baba jednom mog poznanika kaže da je gledala strijeljanje Rade Končara i da nije istina da je ono rekao, pače, nije, jadan, uopće progovorio. Čekamo da se javi netko tko će reći da Tito nije stavio brašno u onu glavu.

Moja škola kao rossina, Maršal Tito, danas Juraj Šižgorić. Popriličan pad u prestižu.

Vrlo sam sretna da Pucka više nema u prirodi i društvu jer bi mog sina sigurno svi u razredu onda tako zvali.

Nasmijala sam se više puta na temi i puno je odličnih postova, ali ovi tvoji, ivarice, su mi divni, mogla bih ih čitati po nekoliko puta. Ajde piši knjigu, danas autobiografske proze odlično prolaze!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Janko je k'o Rade Končar, milosti ne tražim niti bih vam je dao. Baba jednom mog poznanika kaže da je gledala strijeljanje Rade Končara i da nije istina da je ono rekao, pače, nije, jadan, uopće progovorio. Čekamo da se javi netko tko će reći da Tito nije stavio brašno u onu glavu.
    A možda je to rekao na suđenju (ako je uopće bilo suđenja, zaboravila sam), pa su to poslije povezali sa strijeljanjem u dobru priču
    Janko iz pjesmice bi se u današnjoj terminologiji vodio kao nestala osoba.

Kad smo već kod pjesmica iz tog vremena, meni je uvjerljivo bila najdosadnija "Mala partizanka" - ona što je pušku nosila, bombe bacala i poslije kolo igrala. Haj nek se čuje, čuje, haj nek se zna, da je mlada partizanka... (što je već radila). Ali sve na istu melodiju i isti podjednako monoton umjeren tempo.
    Dosadne su mi bile i one crnogorske narodne na tri tona koje smo učili u 2. osnovne (Durmitor, Durmitore, pa tako 5-6 puta. Ili ona Pod onom, pod onom gorom zelenom; pa ista melodija do unedogled).
    Ali sve te pjesmice smo naučili pjevati direkt od učiteljice, a ne sa CD-a s nasnimljenom groznom sintetičkom matricom i klincem koji se dere bez sluha i glasa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •