potpisujem zusku.

ali me iskreno zanima kako vi neke stvari objašnjavate svojoj djeci... možda auditorij nije baš najsretniji jer svatko može čitati ono što i ne želite izreći javno, ali sumnjam da ste u svim razgovorima s djecom - a tema je vjera ili religija - tako "politički korektni".

načelno govoreći.

i ja mogu svojoj reći da svatko ima pravo vjerovati u što hoće, pa i izreći što hoće (to je na tragu ovog zuskinog), ali mislim da imam i sama pravo reći što mislim o nekim stvarima i vjerovanjima ili dogmama ili čemu već.

naravno da ću to reći djetetovoj dobi primjereno (ili neću uopće to govoriti dok ne bude određene dobi). ili primjereno trenutku. ali o nekim stvarima imam prilično konkretno mišljenje - i ne znam zašto bih to nekako uvijala u celofan (nebitno jesam li u pravu ili ne, možda jednog dana saznam da sam bila u krivu).

recimo - logično ili ne, uopće me ne zanima. što vi djetetu kažete za taj potop... da je potop stvarno bio ili da je to bajka?
ajmo nešto konkretnije... što ćete reći - je li isus uskrsnuo? je li to točno ili nije za vas? ako vas dijete konkretno pita? ili ćete reći... pa eto, neki vjeruju da jest, neki da nije, a tvoji roditelji nemaju muda reći što misle o tome?