Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ali koliko sam čula (opet iz tuđih iskustava) u većini gradova europe je javni prijevoz jeftiniji nego kod nas
    Samo da se osvrnem na ovo...
    u ITL je jedna karta gradskog busa 1,25 €. Vrijedi 1h i za voznju s vise linija (ako moras presjedati), ali kad istekne tih sat vremena, treba ti druga.
    MNOGO buseva je nastimano tako da ne stignes poloviti vezu.
    Npr., kad sam vodila E. u vrtic, morala sam doslovce trcati natrag na stanicu da bih ulovila bus koji mi se vraca kuci da ne moram novu kartu ponistavati.
    Nedjeljom i praznikom je povoljno jer ta ista karta vrijedi 4h.

Skolski bus (1-5 razred) smo placali 14 € mjesecno, i to je bilo dosta povoljno, s obzirom na to da je bus imao i pratiteljicu i da je bilo osigurano da djecu-putnike prihvati skolsko osoblje s obzirom na prijevoz.

Sada (6.razred pa zauvijek) vise ne postoji skolski bus, ali postoji "skolski pokaz", znaci placas godisnju kartu koja vrijedi od 01.09. do 30.06. a moze se koristiti za neograniceno voznji i preko vikenda i praznika - ali samo unutar linije koju si izabrao. To placamo 230 eura godisnje (moze se platiti u 4 rate).
    Znaci za skoro 10 eura je skuplje od nama klasicnog skolskog busa.

Ako dijete treba presjesti, onda uzimas "skolski pokaz - linija mreza", i to kosta 280 eura, i vrijedi za sve gradske linije.

Mi se nikad ne svercamo, a cak i kad bi htjeli (a ne bi), kontrolori su cesti, a kazne su jako visoke.

I kad god mogu biram javni prijevoz vs. auto jer dok pronadjem parking, platim parking (kod mene nema SMS placanja parkinga, to mi jako fali), odem do kamo trebam, vratim se... Ovako izgubim manje vremena, a i vise je green.

Ono sto je, barem u mojoj okolini nepogodno, je to sto mi zadnji bus za kuci ide u 19:13 - fakat prerano, pogotovo npr. na ljetno doba.
    I to sto preko zime srezu linije, pa imam bus svakih 40 minuta - cekanja su duga. A radi se o gradskoj (a ne prigradskoj) liniji.

S obzirom na to da u HR za 4 km voznje platim 16 Kn u jednom smjeru, ipak sam zadovoljna.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da se osvrnem na ovo...
    u ITL je jedna karta gradskog busa 1,25 €. Vrijedi 1h i za voznju s vise linija (ako moras presjedati), ali kad istekne tih sat vremena, treba ti druga.
    ne možemo to na taj način uspoređivati,
    jer se plaće i platežna moć hrvata poprilično razlikuje od zapada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •