Stranica 130 od 581 PrviPrvi ... 3080120128129130131132140180230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,451 do 6,500 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jo
    Ako te tjesi, meni je moj carski bio lijepo iskustvo
    Dok prvi vaginalni nakon toga bas i ne, a zadnji vaginalni je bio bas lijep porod

ljubilice, amnioskopija ne mora biti neugodna, puno ovisi o doktoru
    U prvoj trudnoci je nisam ni osjetila, doktor je bio divan
    U drugoj mi je izazvala poprilicne bolove i krvarenje, u konacnici i trudove, jer me doktorica "izmesarila"

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jutro trudnice !!! I ja sam jutros nesto nabrijana, slabo sam nocas spavala...ubija me nesanica...obavezno se moram barem 1 put dic na wc i onda nikako zaspat..pa me ulovili neki grcevi, pretpostavljam da su crijeva u pitanju a ne nesto drugo ali isto me odmah ulovi nekakva lagana panika...Kad ste pocele pit magnezij u kojem tjednu ??? Ja za sada pijem samo folnu ( danas sam 9+6 tt).

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Maybe ja sam koristila magnezij direct biolectra i bio mi je super!
    Ljubilice meni je dr najprije radio pregled, uh to je bilo malo bolno (mada je inače nježan), pa poslije odma amnioskopiju koju iskreno nisam ni osjetila!

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bebeto meni je dr.rekao da pocnem u 12 tt

Loly koliko miligrama si unosila dnevno?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bebeto, koliko znam neće štetiti ako ga uzimaš cijelo vrijeme u trudnoći, a preporučljivo je prestati zadnjih par tjedana. Ja sam počela piti dosta kasno, negdje u 6 mjesecu otprilike kad sam počela osjećati kontrakcije i kad nisam mogla spavati zbog grčeva u listovima. U svakom slučaju posavjetuj se sa svojim dr.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Donat pijem i dalje, skoro po 3dcl dnevno a sumeci sam pila od 375mg i sad pijem neki vulgaris, baš slab. I osjećam da moram na wc i ništa. Posebno jer imam pregled pa da me jos tamo ce ćopi

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ljubilice, meni zna pomoći i Bio aktiv. Onaj malo veći u bočici ili dva ona manja. Pa probaj.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisam se uopce naspavala.stalno se vrtila.jutros sve ok.nista me nije bolilo.ali samo sto sam malo pospremila kuhinju i dala sinu dorucak odmah ta bol.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zadarmamica sigurno se sve doli siri kako beba raste pa zato ta neugodna bol...imam i ja ponekad tu bol u donjem dijelu ledja i pritisak na debelo crijevo...Hvala vam na info za magenzij...pila sam onaj sumeci u proslim trudnocama ali se nemogu sjetit od kada...za sada jos nemam grceva u nogama a i stolica mi je prilicno uredna sto me cudi..

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisam imala tu bol u prvoj trudnoci ovako na pocetku.
    Danas sam 11tt.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zazovi svog doktora pa mu opisi tu bol ako ćeš biti tako mirnija...

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Zadarmamica zvrcni ti ipak dr., čisto da budeš mirnija da je sve ok!
    Maybe ja sam negdi od 12 tt (moze se i ranije) počela s magnezijem i pila ujutro i navecer po 300 mg, i po preporuci dr. prestala u 36./37. tjednu!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Popila sam kakao na tašte a inače imam blagu intoleranciju na laktozu pa me nekad iznenadi odlaskom na wc a nekad samo grčevima. Dogodilo se ono prvo ahahaha
    Zadarmamice ja vjerujem da su samo ligamenti u pitanju, čitala sam zadnjih par stranica i neznam da li si pisala piješ li Mg. Ali, radi svog mira nazovi dr. Ja sam do sad mozda 3-4 x Popila i normabel od 2 mg kad me znalo boliti iz nekog meni nepoznatog razloga

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zvat cu ju popodne.imam i njen broj mob ali mi glupo zvati van vrimena.
    Pijem folnu i duphaston 2x.
    Magnezij cu danas kupiti.a donat mg pijem i pomogne za zgaravicu i probavu.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja sve bolove prijavim ginićki. To što ih i druge trudnice imaju i sve je ok, ne znači da ih i ja imam iz istih razloga. I nisam pogriješila jer sam dobila duphiće.
    Meni je rekla da pijem Mg (isto direkt) u 15tt. Nakon mjesec dana prešla sam na 1 vrećicu, ali svaki drugi dan jer imam nuspojave.
    Neki dan sam se prepala na pregledu jer se nije čulo srčeko. Samo je nešto jako rondalo, al srčeko se uopće nije čulo. Panika. Nasmiješila se i rekla da se ne čuje od mojih crijeva. Ipak je u igri 6 duphastona dnevno. Onda je napravila redovni (2.) uzv i beba je dobila sve same 5-ice (i ne vidi se spol). Al škicne ona svaki put na uzv da vidi veličinu bebe i kak se miče.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Evo i mene sa pregleda i ctg-a, i dalje 3 cm otvorena, ctg uredan, mali samo skace i lupa, imam osjecaj da je veliki decko, u ponedjeljak je procjenjen na 3450 g, danas nam je 38+0...
    trudova nema na ctg-u,..trema uhvati na momente, trudim se sto manje misliti na porod...
    Sretna sam sto smo dogurali do ovih tjedana s obzirom da sam se pocela otvarati u 33 tt...
    Sad krece utrka, tko prije rodi, nek javlja!!! Sretno svima...pusa mojoj terminusi, da izdrzi jos 8 dana!!!

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj funky prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene sa pregleda i ctg-a, i dalje 3 cm otvorena, ctg uredan, mali samo skace i lupa, imam osjecaj da je veliki decko, u ponedjeljak je procjenjen na 3450 g, danas nam je 38+0...
    trudova nema na ctg-u,..trema uhvati na momente, trudim se sto manje misliti na porod...
    Sretna sam sto smo dogurali do ovih tjedana s obzirom da sam se pocela otvarati u 33 tt...
    Sad krece utrka, tko prije rodi, nek javlja!!! Sretno svima...pusa mojoj terminusi, da izdrzi jos 8 dana!!!
    Pusa i tebi terminušo

Ja se maksimalno čuvam, samo da ovaj moj malac izdrži još 8 dana.. da me samo vidiš ujutro kad ustanem..sobe su mi na katu, praonica također, tako da ujutro prije nego siđem dolje obavim sve, tako da se ostatak dana ne moram više penjati po škalama gore..ustanemo dam djeci jesti i legnem na kauč, pa ispratim stariju samo vani na dvorište kad je susjeda vozi u vrtić i natrag na kauč. Baš su me jučer moje cure pitale zašto stalno ležim..nisu baš navikle da sam toliko mirna...čim me nešto štrecne odmah se preznojim od muke da se nešto pokreće...eto ja se pazim koliko mogu, mislim 38tt je tu, nemam se razloga baš više toliko čuvati, ali čuvati ću se i probati izdržati dok dragi dođe..iako sve moje čuvanje neznam koliko ima sad utjecaja, jer kad krene krene, povratka nema...

e sad se dosta nas skupilo u sljedeća 2 tjedna ako se ne varam: loly, ljubilica, blueone, željka, ti, moja malenkost..neznam jesam koga preskočila.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma kazem ti, guzva na vidiku, puno nas je u finisu! Ti samo odmaraj, to itekako pomaze...a ja pokusavam vratiti kakvu takvu formu nakon pustog lezanja, sve zivo boli!

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sad ce krenut maraton bebusa

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo ja cekam na pregled i ctg. Pomalo me trbuh boli kao da cu dobiti.....

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ljubilica,
    mislim na tebe!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure sretno! !!!! Koji baby boom će bit uskoro!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

uuuuuuu ljubiliceeee

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni se plače..... Bit će najluđe kad me pošalje doma

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ljubilice što kaže ctg? jesi obavila?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Taj ctg bi zapalila tako mi svega. Kada mi je porod poceo, pon ujutro oko 5h, citav dan u trudovima, hite me na ctg i nema niti jednoga...oni misle da se ja zezam, jel. Kada je mala bila za izgon, pocela sam tuliti da citav dan imam trudove a da mi nisu vjerovali radi glupog ctga i da ja sada nemam snage tiskati

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kod mene ništa novo,ctg uredan,zatvorena,uzv ok,bebač procjenjen na 3300g. U nedjelju opet...već dva tjedna me pregledavaju svaki drugi dan i nikad nisam imala nikakvo krvarenje,danas prvi put smeđi iscjedak nakon pregleda,a nije me ni bolilo,baš je bio ugodan dr. Jel to znači da se nešto pokreće? Nadam se da ne jer mi muž ide na put i vraća se tek sutra popodne...uh toga me najviše strah da ću roditi baš kad je on na putu,a tako odlazi dva puta tjedno.

Ljubilice šta kaže ctg?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni je u prosloj trudnoci krenulo nakon pregleda 39+1tt smedji iscjedak i kao neki lagani grcevi sto sam ja mislila da je probava i onda po noci malo jaci grcevi i ode vodenjak. Sijecam se da me onda bas bilo narucilo da skoro svaki dan dolazim na ctg, i eto bila jednom...sada me jos nisu poslali na ctg, a sljedeci tjedan imam kontrolu bas na 39+1tt

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo i ja obavila ctg i pregled kod svog doktora! Ctg uredan, trudova nema, otvorena i dalje 3 cm, plodna voda bistra, kaze dr doli sve lipo smekšano, spremno za porod, jos samo fale trudovi Sutra ctg u bolnici, bit cemo 40+4

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Savjet: posto kadulja nije dobra, mogu li grgljati slanom vodom? Svrbi me grlo, punim se slajmom, neka prehlada me napala

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ctg savršen - tako dr kaže
    Dolje fino smekšano, prohodna za cak 2 prsta. U ponedjeljak opet ispočetka ali i uzv da se vidi ima li dovoljno plodne vode(ako se do tad naravno nesto ne promijeni). Kaze da nezna da li ce mi raditi amnioskopiju jer ce se to najvjerojatnije izbaciti iz prakse. Sad me sve živo boli, baš me zgrči u trbuhu dok sjedim. Sad sam legla. I pregled me danas bolio.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene ništa novo,ctg uredan,zatvorena,uzv ok,bebač procjenjen na 3300g. U nedjelju opet...već dva tjedna me pregledavaju svaki drugi dan i nikad nisam imala nikakvo krvarenje,danas prvi put smeđi iscjedak nakon pregleda,a nije me ni bolilo,baš je bio ugodan dr. Jel to znači da se nešto pokreće? Nadam se da ne jer mi muž ide na put i vraća se tek sutra popodne...uh toga me najviše strah da ću roditi baš kad je on na putu,a tako odlazi dva puta tjedno.

Ljubilice šta kaže ctg?
    Ja nakon svakog pregleda od 33 tt imam blijedo smedji iscjedak, narocito nakon sto bi me pregledali u bolnici, pa me evo jos u komadu, a danas mi stigao i nalaz briseva, sve ok, tako da to moze biti samo zbog preosjetljivosti u ovim tjednima...

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ljubilice jel ti otišao čep? Ajme i mene sad doli tako boli, prestrašno, i meni je pregled bio bas bolan!

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ajme pa mi smo sve tu na samom kraju...samo što nismo Muž otišao i sad ne mrdam iz kreveta iako znam da ako nešto mora bit bit će Meni isto moja dr. rekla da neće raditi amnioskopiju,al čim je ona otišla na go,danas su me izrešetali cijelu. Kad sam stigla bila je užasna gužva u rađaoni,veli sestra joj čekat čete kaos je,jedna dr. (moja) na go,druga iznenada na bolovanju i puna rađaona. I mislim si ja uhhh ne bi danas nikako u tom kaosu rodila.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Drage mamice koje ste došle do kraja želim vam da sve dobro, brzo i sa što manje boli prođe. Biti će veselo na forumu kad krenete jedna po jedna. Vjerujte mi da uživam dok vas pratim u čekanju, vjerujem da ću i ja dogurati dokle ste i vi. Jučer sam došla sa pregleda. Moram strogo ležati i dalje. Za sad nema promjene kod mene. Sutra 21 tt.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nije mi otišao čep, ali iza svakog pregleda (zadnja 3 puta) bude malo smeđarenja s kao nekom sluzi. Mene zaboli skroz donji dio trbuha. Kako znam imam li trudove? Jel obavezno kreću od leđa?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ljubilice, ja leđa nisam osjetila..mene je samo trbuh bolio..stezanje kao kad imaš kontrakcije, ali bolno naravno...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni je pregled bio zadnja 2 puta jako bolan, nakon predzadnjeg dva dana sam jedva hodala..sjećam se te boli i iz prve trudnoće, onako u neznanju kako izgleda porod i bolovi, pitala sam se ajme meni ako pregled ovako boli kako je tek roditi..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne, ne kreću obavezno od leđa.

I, znat ćeš kad ih budeš imala, bez brige, znat ćeš

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa nije to neizdrživo bolno traje fakat nekih 20-ak sekundi ako i toliko. Zdjelica, odnosno kukovi mi se raspadaju. Danas sam se jedva popela na stol al i jedva sisla. I dok smo snimali ctg nisam se osjećala ovako kao sada. Sad ili je sve od pregleda ili će krenuti nešto

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I da još napomenem, jutros sam se naradila samo tako po kući

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam svoje vise osjetila u zdjelici i kukovima nego u ledima.Ali podnosljivo sve do 6cm.Tada kada je dosao,nisam progovoriti mogla.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ljubilica jel štopaš koliki je razmak?

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cca 25-30min. Samo me zgrči na trenutak i to je to.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Zgrči ti se trbuh? postane tvrd ko kamen?

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne doslovno, od boli me zgrči. A beba skakuce

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

hmm, ne znam što bi moglo biti osim da je to polako krenulo..a vidi kako će teći ostatak večeri..znam da si vjerojatno jako uzbuđena, ali ako je moguće probaj štokod odspavati, dobro će ti doći...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ljubilica, pokušaj se ne opterećivati tim trudovima (jer to definitivno jesu pripremni trudovi, vidi npr. http://www.dnevnikjednogtate.bloger..../15147223.aspx) nego se probaj opustiti i odspavati.

Meni je moj Dr na dan prije poroda kad su ti početni trudovi krenuli rekao da popijem jedan Normabel, jer će lažnjaci od njega prestati, a ako su pravi trudovi će se malo ustabiliti. Ja sam ga poslušala i, poslije temeljitog čišćenja crijeva, za par sati mi je pukao vodenjak. Nisu bili lažni .-)

Ne boj se da ćeš roditi u snu, da nećeš stići u bolnicu i sl, vjerojatnije je da ćeš doći rano i provesti di-koji-sat u predrađaoni i rađaoni (osobito kao prvorotka).

Uživaj u miru svoga doma, skakući na lopti ili što drugo što ti odgovara.

Kad nećeš više moći tipkati na rodi, pisati poruke ili zvati onda je to to.

Sretno, lako i brzo neka je i tebi i svim finalisticama

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ljubi ja sam imala (daaavno) te pripremne 36 sati. Ono tipa 3-4 truda na svakih 10' pa 2-3h ništa pa se onda opet pojavi kud koji na po 20' pa opet stane i tak. Čak sam u međuvremenu bila i na ctg i nije zabilježio ni jedan. Onda sam oko 10 navečer skužila da su se ustalili na svakih pola sata, ali slabi tako da sam između na refule i spavala do 6 ujutro. E kad sam se digla, odmah su junački krenuli svakih 10', do bolnice se smanjili i na 3'. Došla u bolnicu u 7h već 8 cm otvorena i u 7,20 rodila (bušili vodenjak i malac odmah izletio). I da, za vrijeme tih lažnjaka me svako malo tjeralo na veliku nuždu, al' svaki put po mrvica. To čišćenje je normalno, a između možeš normalno jesti i piti. Možeš si olakšati bolove i tuširanjem trbuha i križa vrućom vodom.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja mislim da pomalo kreće. Kad me god stisne,a sad je kroz 10ak min vidim zvijezde i kao da ce me potjerati na veliku nuždu al ništa od toga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •