Pa svaka čast ani, kako ti to sve stigneš.
Podižem temu. Družite li se s ljudima s posla, idete li na team buildinge, da li vam je uobičajeno otići s ekipom s posla (u svrhu zezancije i zbližavanja) na par dana negdje (odmorište, hotel, kuće na osami u svrhu roštiljanja, itd.., jedrilice..), bez partnera? Da li vi idete i da li vaši partneri ide i da li ste vi ok s tim?
Nažalost zbog krize se broj team buildinga smanjio, priej je muž znao otići, nemam ništa protiv, nek čovjek uživa al tražim isto i za sebe.
Taman se malo poželimo...
To mi nema nikakve razlike od mojih službenih putovanja na koje idem puno, puno češće nego MM.
Ne znam jel neka posebna kvaka baš team building ili...?
Ne, nije, možemo to postaviti kao odlazak negdje sa 10 ljudi na tri dana bez muza/žene. Nikakvo specijalno mjesto sa specijalnim sadržajem, čisto zahebancija, roštiljanje, muzika i pice u velikim količinama. Bas me zanima sto mislite o tome.
Meni se to ne bi sviđalo, mislim da on tako izlazi/odlazi
a da ja izlazim, možda bi mi bilo i ok
Al ozbiljno, ne sviđaju mi se takvi izlasci u braku. Konzerva sam ja..
Ako to posao zahtjeva onda nema problema.
Ako je to druženje radi zbližavanja i zabave, u tom slučaju je problem. Nek se odmara uz mene.
Posljednje uređivanje od bubica27 : 05.12.2014. at 13:38
vi ste baš neke ljubomorne ženske, da mene muž tako ograničava u team buildingu, ja bih poludila, inače ludim da bilo kakvu naznaku ograničavanja moje slobode. Zato sam i odabrala muža koji nema posesivne crte![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.12.2014. at 13:41
Nisam uopće ljubomorna..nego zašto bi se on odmarao a ja rintala
kad bi on išao na takve odmore, onda bi išla i ja i ostavljala njemu djecu na par dana.
Pravda, a ne ljubomora.
ako izlaze oboje tako onda ok.
Posljednje uređivanje od bubica27 : 05.12.2014. at 13:48
bubice, pa ako već posao ne pruža takve prilike, stvori si ih sama. Odeš fino na vikend s frendicama u neke toplice ili whatever i njega ostaviš s djecom a djeci fino složite priču da imaš nekih poslovnih obveza da te ne zagnjave pričom: "Hoćemooooo s mamom, a ne ostat s tatom."![]()
Mi znamo ponekad tako otići s ekipom s posla/rekreacije/... Ali uvijek ima nekakav "razlog": teambuilding, turnir... Koliko god taj razlog, povod putovanja bio beznačajan, nekako mi je bitno da postoji. Odlazak samo radi odlaska mi se ne sviđa.
nije al sanja
ja nemam nista protiv odlaska MM na bilo kakavo druzenje, vise on ima problem, ali mene to ne sputava
evo jučer mi rekla kuma da ima za 400 kn u daruvarskim toplicama za 2 noćenja čak (mislim da je rekla) za 2 osobe), mislim nisu neke toplice al bar se makneš od doma![]()
Kod nas nema puno teambuildinga niti druženja, a kad i ima ja ne idem.
Jednostavno se ne mogu ufurati u to da mi bude privlačno druženje sa ljudima sa posla, iako su u ovoj firmi ljudi stvarno rijetko ležerni i simpatični.
Možda da sam desetak godina mlađa, ovako mi se stvarno ne da.
obzirom da zbog prirode posla godišnje i po 10-tak puta odlazim na službena putovanja (po 4-5 dana), a muž ne, apsolutno ne bi imala nikakvih problema kad bi on otišao s ekipom negdje, bez mene. bez obzira da li bi išao s kolegama i kolegicama s posla ili s privatnim frendovima.
evo, mi cure s posla u prvom mjesecu idemo na 4 dana u Istanbul (Turkish objavio jeftine karte i nas 7 se u pet minuta na poslu dogovorilo da idemo. same, bez muževa i djece). MM nije ni trepnuo na to.
Viš vraga, a kod mene ovako: ja radim, muž je sa curkom kući (čuva, kuha, sprema). Ja lumpujem s firmom (dvaput u adrenalinski park, rafting i sl.). Sad se spremamo na neku božićnu feštu/večeru sa muzikom uživo. Nisam imala nikad problema, jedino ako se meni nije išlo. Ja bi voljela da MM ide s bilo kim (dobro ne baš doslovno) i bilo kad, malo izludira i sl. Ali neće, umirovljenik, iziša iz mota...
Ovaj put ne pričam o sebi nego o prijateljuci. Daklem, ide se na tri dana u kućicu na otoku, pripidzina donja, njih 10-ak, pola žene, pola muskarci. Bez sadržaja, plana, programa, samo lokacina i zahebancija. Prijateljica neda, muž se ljuti, ona pita mene kako bi ja, a ja ne nogu biti objektivna, naša rak rana je pice pa bi mi to smetalo. Njoj smeta sve, imaju dvije bebe, ona ne može nikud, a i ljubomora je proradila. Rekoh, idem pitati pametnije žene.
starija 2, mlađa 9 mj. Ok, nisu baš bebe, bebe ali činjenica je da ona nikuda ne ide. I ljubmorna je ko pas.
ups priznajem manje sam tolerantna na izbivanja takve vrste koju si navela kad su u pitanju mala djeca pogotovo tako male dobne razlike.
Ajme u toj dobi sam bila mortus naveče dok ih se ne spremi u krpe.
A ovo ljubomorna ko pas-ne znam ja baš ne razumijem ljubomoru, ni nepovjerenje, jel ima neki razlog/povod otprije pa puše na hladno? Ljubomora joj se ne isplati ni za njeno zdravlje niti za njihov odnos.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.12.2014. at 15:38
Ma nema sanse, kud na 3 dana, ako je zeni tesko sa djecom. Po meni, idu ili oboje ili ne ide nitko.
Posljednje uređivanje od Deaedi : 05.12.2014. at 15:59
ja sam jednom bila na teambuildigui uživala sam. Jedan dan rafting na Zrmanji, a drugi dan safari po Velebitu
. I to ja jedina žena s njih 7, 8 muškića
U ovom konkretnom slučaju ako bi mi bilo teško da i vikend budem sama rekla bi mu nek pričeka dok djeca malo odrastu.
Pas kojeg se drzi na lancu pobjegne kad lanac pukne
Ima pravo, al nije joj pametno vezat ga za radijator. Osobno smatram da nemam pravo sputavati partnera, pa nije moje vlasnistvo.
E sad, sa dvoje male djece, ja bi mu rekla da je ona stvar i da nije fer ostavit me da crknem. Ako se ja nemogu organizirati da si olaksam ta tri dana (baka servis i sl.), onda nema mrdanja. Ako mogu, onda napravim jos i deal da i ja dobijem svoja 3 dana, pa nek onda ide.
A tek kad bi iskusio ta tri dana sam sa djecom...huhuuuu!
A ne drži ona njega na lancu uopće. Recimo, puno je tolerantnija nego ja, i vise obaveza u vezi djece je preuzela na sebe bez pogovora jer on ima zahtjevan posao i dodatne hobije koje mu daje za pravo, bas zbog tog ispušnog dijela. Nema kome ostavljati djecu ali nije joj to problem, hendla ih brz problema sama i bas je ono, super mama. Mislim da joj smeta to sto je ovo čisto bancenje, ništa obavezno i ništa pametno, samo papanje i pijenje uz žestoke ritmove, ono tipa srednjoškolskih zabava. Jačanje odnosa u firmi uz hektolitre alkohola. I bas se naljutila. A i muž isto. I mene našla pitati, a moj je na ispitu alkohola pao petsto puta, pa nisam kompetentna.
Nego, ovaj dio o pregrizanju jezika.. Mi ne znamo za to.
Kod nas ima timebuiding kod jedne ekipe koji su sposobni popiti više od svoje težine, pred koji mjesec su objavili da ne žele da idu cure s njima,jer im ametaju u lokanju
Neka ga pita bi li on nju tako pustio (ili ne ljutio se, ružno je reć pustio..)?
ako inače ima hobije i vrijeme za svoj gušt mimo posla i obitelji onda mi je ovo previše..mislim čemu?
pa nek malo pomogne njoj i vrijeme provode zajedno..nek jača obiteljske odnose![]()
Idu s njima udane žene ili slobodne cure?
ne znam koje bi mi bila gora varijanta..
MM je išao u privatnom aranžmanu sa dečkima s posla na 4 dana
ide povremeno na vikende (u našu vikendicu), ali tad je uglavnom neki posao u pitanju, nekad ide netko s njim od frendova, nekad samo majstori
sad kad sam doma na porodiljnom smeta mi, jer sam ja ko u zlatnom kavezu
ali ne iz ljubomore da će njemu bit super, nego što ja trenutno ne mogu nikuda
ja kad mogu ići, idem s mamom i sestrom, ne sa ekipom s posla
Uf, kad sam rodila prvo dijete, ostala su mi dva ispita do diplome, tudji grad, moji u Sarajevu, MM radi do 6-7 uvece, jednom u 7-10 dana na poslu ostaje i duze, ja k'o u kavezu... ma cini mi se glavu bih mu razbila da mi je dosao sa takvim prijedlogom. Sad, sa gotovo deset godina radnog staza i dvoje relativno velike djece, sluzbeno putujem bar 2-3 puta godisnje i nimalo mi ne smeta da i on ode negdje. Jednostavno, vise nisam upucena samo na njega sto je u nekom smislu rasteretilo nas odnos.
Zato mislim da bi i meni bilo tesko to "progutati" da sam u kozi tvoje prijateljice i ne bih se slozila da ide. A iz mojih trenutnih cipela apsolutno mislim da treba ici, kao sto bih otisla i ja.
A vezano za situaciju da nemaju djece, po mom misljenju, dvoje ljudi u zdravoj vezi ne bi trebali ogranicavati ni sputavati kontakte partnera sa prijateljima i kolegama. Jesam majka, ali ne smatram da to definise cjelokupnu moju licnost. To sto sam supruga, definise me jos manje. Ima mnogo toga van ova dva zadata okvira i ne bih voljela da me neko njima steze, to je dopusteno samo djeci do neke dobi a kasnije postepeno popusta.
To vrijeme odnosno osjećaji kad si na porodiljnom i cijele dane samo s djecom..to baš treba doživjeti da bi se osjećaj razumio..dobro kažeš, kao u zlatnom kavezu..
čekaš taticu da dođe s posla, a onda on umoran i sve što ide s poslom u paketu (nervoza, posao još u glavi..) i nije čovjeku jasno što si nezadovoljan kad si ionako "samo" doma..
osjetljiv je to period života..
Posljednje uređivanje od bubica27 : 05.12.2014. at 18:35
Olja, sad si mi dala misliti, i u pravu si skroz. Ja sam skoro 14 godina kuci, uz posao između porodiljnih, sto je neznatno u usporedbi s tih puno godina uz djecu. I dobro zboriš, iz Ove perspektive ja sam vise skoncentrirana na te neke stvari nego kad radim. I vjerojatno to igra veliku ulogu kod moje prijateljice, ona je radila skoro 15 god u komadu prije djece i možda joj zbog toga sve to tako teško pada.
Olja je napisala bas dobar post, slazem se.
Tesko je iz moje koze gledati nekog drugog, istina.
Da sam ja doma, vjerujem da bi mi zasmetalo, ali ne bih radila problem oko njegovog odlaska.
Ja nisam protivnik druzenja s ljuda s posla niti protiv timbildinga. Druga je stvar ako su odnosi na poslu losi i zatrovani kakvi znaju biti, onda mi se ne bi ni islo. Ako je sve relativno ok, s druzenjem van posla moze biti samo bolje.
Bubice, ne kuzim te. Posebno komentar da ne znas jel gore jel idu cure ili udane zene? Pa i mi smo ovdje udane zene, sto znaci to da idemo na bizicni parti ili sluzbeni put nas par s muskim kolegama?
Slazem se s oljom potpuno.
A sto ce tice tatice, nek ide drugi put kad pijancevanje traje 1 dan. Kaj, pa ima hobije!
Ili samo u zamjenu za njena tri slobodna dana. Da mu predlozi takav deal, mozda bi malo razmislio koliko mu je vrijedan taj njegov izlet.
Da se ispravim: moja reakcija bi ovisila o mojoj prosudbi njegovog i mog opterecenja. Ako je npr. on jednako ili vise od mene opterecen, onda bi ga pustila.
Ako je samo ovo razlog zbog kojeg se ljuti na njega, meni je to
Ono, zabila se u kuću, pa isto očekuje od muža. Smeta li njoj netko da negdje ode ?
Ja svom mužu nikada ne bih takvo što branila, niti on meni. Smiješno mi je uopće da dvije odrasle, punoljetne osobe u partnerskom brane izlaske jedno drugome.
Ok, da mi je teško (npr., djeca su bolesna, neispavana sam i slično), ja bih ga zamolila da ne ide jer ne mogu izdržati tih nekoliko dana sama.
Ali da mu zabranim da ide jer sam ja na taj način formirala svoj život, pa očekujem isto od njega... Jok.
Posljednje uređivanje od maria71 : 05.12.2014. at 20:43
moji kažu "teško da je 'ko suh iz vode izaš'o" elem potpisujem mariu71