Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3542

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

vidim za polikliniku Š...

postotak trudnoća su računali prema broju transfera a ne prema započetim ciklusima.
    svatko od nas može izračunati za koliko će se uspješnost postupka samnjiti ako se postotak trudnoća izračuna po započetom ciklusu.

nije fer na taj način prikazivanja prividno povećavati postotak uspješnosti jer računa se svaki početi postupak, ne samo onaj u kojem je došlo do tranfera.

a nigdje nema ni napomene da se brojke o uspješnosi moraju uzeti sa rezervom jer se radi o ukupno malom broju odrađenih postupaka u svim dobnim skupinama i da rezultat uspješnosti nije u potpunosti statistički značajan.

evo npr., stimuliranih kod žena starijih od 41 godinu bilo je 9, od toga 8 transfera i 4 trudnoće, pa je uspješnost za žene starije od 41 godinu iznosi prema tim i tako računatim podacima cijeloh 50%.

cilj liječenja neplodnosti nije ostvarivanje trudnoće, cilj je živorođeno dijete. kad će statistike o koje će prikazati broj kliničkih trudnoća i broj trudnoća koje su završile živorođenom djecom?
    u ove statistike kod poliklinike Š. uračunate su čak i bikemijske trudnoće, dakle one koje se nisu mogle dokazati ultrazvučnim pregledom!

kao žena starija od 40 godina, pitaal bih koliko je kliničkih trudnoća/živorođene djece iz postupaka za 2014. godinu kod žena starijih od 41 godinu?

imam samo jedan komentar za sve koji su objavili svoje statistike i one koji nisu: neplodni parovi nisu budale!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 18.02.2015. at 08:34

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam jedna od onih stimuliranih iznad 41.g,s uspješnim transferom i uspješne početne trudnoće do negdje 7-8 tt.,i nisam dogurala do sretno živorođenog djeteta...ali to je već drugi par rukava.
    Uglavnom,ja sam zaista i prezadovoljna njihovom klinikom,pristupom,i svime što nudi jedan privatnik(naravno,to mu je i u cilju,zar ne),bez obzira što sam ja htjela iskoristiti postupak preko hzzo-a,pristup je isti i da nisam.
    Od samog početnog upita i maila prošlo je-ujutro mail(srijeda),navečer iza 20.h,poziv dr.Škvorca,dogovor za konzultacije za dva dana(petak).
    Same konzultacije trajale su sat vremena,dr.je na papiru crtao reproduktivne organe,i objašnjavao-što,kad,kako i zašto.
    Kako sam bila u fazi ciklusa kad je trebalo odlučiti,da li ići na jedan prirodni ivf,ili čekati sljedeći stimulirani-odluka,ajmo probat,niš nas ne košta(osim puta,naravno),ali odlučili smo riskirati bez obzira to što je mm taj dan kad je trebala bit po nekim proračunima ovulacija bio odsutan,i pomaknuli smo je za jedan dan,ja sam htjela ići na sve ili ništa-a dr.je rekao,nisam siguran,možda će biti kasno,ali ako vi želite idemo...Naravno dr.je bio u pravu,jedan dan je odigralo veliku ulogu..ali što je tu je,kriva sam ja..nije mi računao taj postupak,uputnica mi je vrijedila za stimulaciju,platila sam samo štopericu(i naravno prvi pregled)
    Stimulacija je bila pun pogodak,mogli smo se dogovarati da ne izostajemo s posla radi dolaska na fm,tako da smo za samobor išli u popodnevnim satima,a i inače su mi pregledi padali za vrijeme vikenda,kao i sama punkcija u nedjelju,što je jako pohvalno za njih da rade i vikednom,po dogovoru.
    Platila sam anesteziju,1000 kn,jer sam imala 10 fol.,sve je prošlo super,odležala s jednom curom koja je bila na transferu,jedno pola sata,razgovarala s biologicom,mlada je,ali jako draga i mislim da zna svoj posao a zove se Sonja-dan nakon punkcije,zvala sam je sa strahom da vidim koliko se i da li išta oplodilo(imala sam 8 js)...kaže meni ona-imate tulum u labu,sve su se oplodile i lijepo se razvijaju..zvat ću vas sutra,da vidmo kad će transfer.Sutra stanje nepromijenjeno,sve i dalje napreduju,i kaže,imate ih dosta,lijepo se dijele,čekat ćemo 5 dan,i tad će bit tr.,ne trebate ivše zvati.Ali,zvala sam je i htjela znati napredak,tlačila ženu sa sto pitanja,ona bila strpljiva i draga.Na dan tr.razgovarala s nama,o mogućnostima smrzlića(jedan odličan,a za drugi će čekati još jedan dan,jer je u stanju morule),vraćanju dvije odlične bl.od kojih jedna samo što se nije puknula..
    Drugi me je dan osobno zvala,i rekla je -dva eskimića.
    Kad sam im javila za pozitivnu betu,dr.je bio na god,razgovarala sam s njom,žena samo što nije od sreće plakala sa mnom..
    I bez obzira na daljni tijek događanja,bila sam na prvom pregledu kod njih...i javljala im na/nenapredak trudnoće,osobno su me zvali i raspitivali se,i mislim da s moje strane zaslužuju svaku pohvalu..i planiram i daljne postupke,kod njih..prvo slijede smrzlići,a onda ćemo vidjeti.

Uglavnom,to je moje mišljenje za polikliniku Škvorc,ne moraju se svi složiti s njime.

p.s sorry na dugom postu.

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    vidim za polikliniku Š...

postotak trudnoća su računali prema broju transfera a ne prema započetim ciklusima.
    svatko od nas može izračunati za koliko će se uspješnost postupka samnjiti ako se postotak trudnoća izračuna po započetom ciklusu.

nije fer na taj način prikazivanja prividno povećavati postotak uspješnosti jer računa se svaki početi postupak, ne samo onaj u kojem je došlo do tranfera.

a nigdje nema ni napomene da se brojke o uspješnosi moraju uzeti sa rezervom jer se radi o ukupno malom broju odrađenih postupaka u svim dobnim skupinama i da rezultat uspješnosti nije u potpunosti statistički značajan.

evo npr., stimuliranih kod žena starijih od 41 godinu bilo je 9, od toga 8 transfera i 4 trudnoće, pa je uspješnost za žene starije od 41 godinu iznosi prema tim i tako računatim podacima cijeloh 50%.

cilj liječenja neplodnosti nije ostvarivanje trudnoće, cilj je živorođeno dijete. kad će statistike o koje će prikazati broj kliničkih trudnoća i broj trudnoća koje su završile živorođenom djecom?
    u ove statistike kod poliklinike Š. uračunate su čak i bikemijske trudnoće, dakle one koje se nisu mogle dokazati ultrazvučnim pregledom!

kao žena starija od 40 godina, pitaal bih koliko je kliničkih trudnoća/živorođene djece iz postupaka za 2014. godinu kod žena starijih od 41 godinu?

imam samo jedan komentar za sve koji su objavili svoje statistike i one koji nisu: neplodni parovi nisu budale!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •