Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Zbog svega ovoga mi stvarno nije jasno kako kuć.poslovi u današnje vrijeme mogu biti tlaka, a imamo 1001 aparat da nam to olakša... ne peremo veš na rifljaču, ne peglamo ko nekad peglom na ugljen, ne pečemo kruh ako to ne želimo itd. Pa kako je onda ljudima teško, fakat ne razumijem. To je često samo nedovoljno dobra organizacija.
Potpis na svaku riječ. Ja stvarno često čujem da ljudi kukaju i grcaju u poslu, a imaju par komada djece kojima treba očistiti i skuhat s mašinom za robu, za suše, usisivačem, parnom postajom, štednjakom na struju, bojlerom...na raspolaganju.
Mi već 5,6 godina imamo peć na drva zimi i nosimo sami drva na treći kat, a prije toga mm i ja idemo po našim maslinama ili uokolo po borovini i pilamo, pakiramo u vreće, nosimo do auta, pa istovarimo pred kućom. Ja sam gradsko dijete koje je do prije 6 godina živjelo na centralnom i stvarno nije mi teško. Čak mi je lijepo tako provodit vrijem s mm, ali da na isti način moram prati robu, da za ugrijat mlijeko ujutro djeci moram naložit vatru itd. bilo bi mi teško. I ovo s peći spominjem jer ponekad je dovoljno samo malo promijenit perspektivu kako bi čovjek naučio cijenit ono što ima.