Stranica 7 od 20 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 964

Tema: Los brak.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Olja, izvrsno si to napisala.
    Ja bih još dodala da postoje dva aspekta nezadovoljstva u braku "sitnicama". Gledano iz jednog kuta, dvoje ljudi se može voljeti, imati slične poglede na život i svijet, slagati se oko bitnih stvari ali ne razumjeti se oko svakodnevnice. Tad se može naći način za riješiti te svakodnevne sitnice, bilo podjelom posla bilo angažiranjem nekog za pomoć.
    S druge strane, ta svakodnevna sitna neslaganja mogu zapravo otvoriti oči puno dubljim problemima i ubrzati shvaćanje da dvije osobe nisu jedna za drugu.
    Mislim da se nitko ne razvodi zbog (ne)čišćenja stana, (ne)šetnje s djetetom i (ne)iznošenja smeća, tu samo nastane nezadovoljstvo koje raste ako se stvari ne mijenjaju i baza svjetlo na one dublje stvari koje ne štimaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, istina je da je razvod jedno od mogućih rješeenja, čak ne nužno najlošija mogućnost, ali....svatko za sebe mora doobro razmisliti što želi za sebe, za partnera i za dijete, kao i što je najbolje, a što najmanje zlo... Najgore je ako se ništa ne mijenja ni ne poduzima, to je siguran put nizbrdo.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Nije neki konstruktivan savjet kako poboljšati situaciju, samo moram reći...

Baš me nervira taj balkanski mentalni sklop. Nailazila sam na njega i kod mog muža i kod puno ljudi iz moje okoline, ma svuda. Znači to je ono: žena se rastrgala na sto strana, ali žena je, to je normalno, a on ako ne radi ništa, normalno, muško je, ili ako pomaže nešto malo ooo, pa s tim treba biti super zadovoljan (ipak je on kao jedan muškarac mrdnuo svojim cijenjenim prstom i udostojao se pomoći).

Ili ono: ma on je muško pa je smotan / eto ne zna on / neorganiziran, pa ne može on ili u najboljem slučaju ne može on baš tako kao jedno žensko... Ma ne može zato što neće ili nije nikad imao potrebu (odnosno bio je mažen i pažen kod majčice, a poslije svjesno ili nesvjesno i kod ženice). Pa ako je žena u takvom slučaju nezadovoljna, onda se ne misli da on ima neku grešku u ponašanju, načinu na koji je odgojen, nego ta žena eto nije baš...

E pa ja bih razumjela takav stav da se radi o malom djetetu ili odraslom čovjeku s posebnim potrebama, ali pošto se ne radi o ni jednome, nego o zdravoj i sposobnoj odrasloj osobi, onda ne mislim da ako jednako radimo u zajedničkom kućanstvu i oko zajedničke djece on zaslužuje neke pohvale i nagrade za to. Ništa više nego ja.

I Peterlin, svaka čast na odgoju sinova. Ja sina nemam, ali kad bih ga jednom i imala, znam da bih ga htjela tako odgajati.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Slazem se s napisanim na zadnje dvije stranice,da sad ne citiram pojedinacno.

Autumn,dobro si to srocila. I bas to-cak i kad je muz nesposoban/nevoljan,opet je zena falicna,jer on je sveto musko.
    Najgore mi je kad zene imaju takav stav. Pogotovo kad su u stanju jos i braniti muskog kakav god da je (al je musko,bogomdan), a zenu jos popljuvati.
    Al zene su valjda zenama najgori neprijatelji.

Ipak,drago mi je da je vecina vas razumjela i dala pokoji dobar savjet.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Da, a AQ doma rašpa nokte i još od "jadnog muža" traži da radi po kući. Sram je bilo što ga ne dočeka s mašnom u kosi i lavorom da mu opere noge. I svakako neka bude sretna što je pijan ne tuče .
    Haha Lili,dobro si ovo napisala! )
    Ono,seks mi je gnjusan dok smo u losim odnosima. A on nije uopce tip koji probleme tako rjesava. Tu je jos kruci od mene..

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj perla5 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja inače svemu u životu prilazim s pozitivne strane, ništa ne gledam kao ozbiljan i dubok problem, već kao nekakvu malenu prepreku koju treba preskočiti. I tako mi je lijepo živjeti. Možda i griješim, ne znam.
    A btw, nije da sam mladica, jok
    Ma ovo u biti i je super razmisljanje! Nije lose nekad u kompleksnijim situacijama biti ovakav.. Pozitiva

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo, ali je tu još bilo nekih drugih okolnosti o kojima ne bih.
    Samo sam htjela reći AQ da ju razumijem i pružiti joj podršku.
    Hvala ti. Zao mi je sto razumijes (

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    AQ pročutala sam cijelu temu na tvoj problem. Možda sam neke postove preletila ali razumijem šta te muči....
    Da, voliš ga i on voli tebe,zajedno volite svoje dijete ali te to sve skupa izluđuje i iscrpljuje i u biti si u začaranom krugu. Savjet koji su ti dale cure da moraš sebe mjenjati je u biti točan jer moraš promjeniti i sebe da bi promjenila njega.
    Točno znam kako se osjećaš jer sam u jednom trenu našega života i braka i ja bila u sličnoj situaciji jedino što ja nisam radila od doma nego sam svaki dan išla na posao... sve je bilo odrađeno ali nazadovoljstvo i frustracija u meni je rasla, često smo se svađali a sexa nije bilo ni u primisli. Tonuli smo.
    I onda sam nakon 100. razgovora sa frendicama i čitanja foruma i sl. odjednom pogledala sve nekim drugim očima, pa čak i sebe.I bila sam svjesna svojih greški jer sam i ja nastupala slično kao i ti, dosta agresivno i imala sam ispade ljutnje. Jednostavno bi mi tlak skočio na 1000 kad bi se poslije zajedno pojedenog ručka(koji sam ja skuhala večer prije) on zavalio na kauč na popodnevni odmor (na stranu to da on radi fizički teži posao od mene -jbg. nemožeš odmarati svaki dan-imamo djecu koja traže svoje i moramo ispuniti te obaveze koliko god bili umorni).Jedan dan sam se samo sjela kraj njega na kauč i rekla mu mirnim tonom da sam i ja imala naporan dan na poslu i da bi se i ja sad najrađe legla ali.. sa starijom kćeri treba napraviti zadaću, sa malim se treba poigrati, treba počistiti stan i otići u dućan i da nemam čarobni štapić te ako ne želi da bacim kroz prozor i njega i kauč neka se ustane i skuha kavu i da popričamo o podjeli obaveza jer ću ja ravno za 5 minuta dobit slom živaca .... stvarno više nisam mogla-pucala sam po šavovoma. Vidio je da je vrag odnio šalu i kad smo popričali, najveći izgovor je bio upravo: pa reci mi šta da napravim i napravit ću a to da moram reć 10x nema veze... uglavnom, polako, baby koracima dmo došli do nekog kompromisa, on bi npr. uzeo malog u parkić i obavili bi dućan na povratku a ja bi odradila sa malom šta treba i pospremila. Ja bi npr. peglala a on bi sredio kupaonicu... ali uvijek sam ja morala napraviti plan i reći-ja budem to, ti budeš to-jbg, on jednostavno mrzi te kućanske poslove. Sad tu i tamo opere kupaonicu, redovito ide u dućan a iz ostalog se uglavnom izvukao jer su klinci veći ali opet ja moram sve postrojiti ii dati zadatke..
    Moraš mu dati do znanja kad ti je teško, pokušaj ne raditi navečer nego popodne-neka on malu izvede u park, nek odu na kavu i na sladoled a ti odradi posao da ne trebaš po noći. Ne mora kuća biti kao apoteka-bitno da su zadovoljene osnovne norme čistoće, ne mora biti sve po špagici i sve uvijek popeglano i pospremljeno u ormar-jbg opusti se malo, odspavaj nekad pola sata sa malenom popodne daj i sebi oduška jer ovako ćeš izgorit.
    Da..vidim da sve takve price imaju slicnu putanju.. Nakon 1000 ponavljanja,1001.put se samo promijeni ton. Ma vidim i ja kad on reagira. Ne kad sam ljuta i kad vicem..

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Olja,tako je i meni,ali vjerujem da ce se isto stvari mijenjati.. Valjda to tako je u nasem drustvu,ali nismo one zene iz proslosti koje su samo kucanice,ovo je dvostruki posao.
    Jednostavno ne ide.
    Ja moram pridobiti baku i dedu da nam ponekad uskoce,bar da odemo u kino il na cugu sami jednom

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

AQ, jel se išta pomiče s mjesta, jeste li uspjeli barem razgovarati otkako si otvorila temu? Ili je i dalje svatko u svom filmu?

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj AmaranthQuinoia prvotno napisa Vidi poruku
    Da..vidim da sve takve price imaju slicnu putanju.. Nakon 1000 ponavljanja,1001.put se samo promijeni ton. Ma vidim i ja kad on reagira. Ne kad sam ljuta i kad vicem..

da se razumijemo...kao što si napisala i sama i moj ima brdo vrlina zbog kojih ga volim i stvarno neke stvari odradi da ja ne moram razmišljati o tome...npr, meni majstor nikad u kuću nije kročio-stvarno je snalažljiv što se tiče svih tih kućnih popravaka, čovjek je sam napravio kuhinju(elemente) jer (kako on kaže) ionako je stvar samo u nacrtu-fino sve nacrtaš, odneseš u Elgrad, oni sve izrežu,iskantiraju i ti to doneseš doma i spojiš-nikakva nauka ... ali sjetiti se usisat stan je nauka. Jbg,kućanske poslove nemogu čak reći ni da mrzi nego ih jednostavno ne vidi i nije samo stvar odgoja jer iako je moja svekrva tip da ih je sve dvorila i od frenda mama je ista takva i nikad ništa po doma nije radio al ovaj se rodio sa tim mentalnim sklopom da je takav čistunac da on još hoda po stanu za ženom i posprema .
    No u trenu kad sam šizila na njega zbog obaveza i premorenosti zaboravljala sam sve ovo zbog čega ga volim. Na kraju smo našli neki kompromis, ja sam spustila svoje kriterije čistoće i pospremljenosti kuće a on ih je podignuo i fakat-ljepše je subotu ujutro provesti na izletu, u zabavi nego u pospremenju kuće ali kao što je negje napisla mudra naša peterlin-pospremeti se mora jer ipak ne možemo živjet u svinjcu pa onda prisilim svekoliki puk u kući da svatko odradi svoj dio i budemo rel. brzo gotovi i onda pičimo van no lako meni sad kad već imam djecu koju mogu iskorištavat ovaj dio dok su bili mali-trebalo je preživjet ali moj savjet je da se opustiš, malo sniziš kriterije(ne previše, malo samo) i vidjete ćeš da će i tebi biti lakše.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja bome ne volim čiščćenje i spremanje subotom ujutro, vikendi su za odmor, skitnje, obilaske nekih novih mjesta...mi nastojimo kroz tjedan npr oko četvrtka malo sredit nered a vikendom haj lajf.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa da, tako i ja , krivo sam napisala jer ispada da subotom ujutro posprememo.Dobro, zalomi se nekad i to kad preko tjedna svi zaglibimo u neke obaveze pa se ne stigne...
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 31.07.2015. at 09:27

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja bome ne volim čiščćenje i spremanje subotom ujutro, vikendi su za odmor, skitnje, obilaske nekih novih mjesta...mi nastojimo kroz tjedan npr oko četvrtka malo sredit nered a vikendom haj lajf.
    Čekaj samo da ti djecamalo narastu... naše pospremanje se silom prilika odselilo na subotu popodne jer je jutro pojela glazbena škola. Isto je bilo s većinom popodneva u tjednu.

Najpametnije je rasporediti to kroz tjedan i napraviti svaki dan nešto, ali taj raspored ovisi o puno stvari...

Lako je ljeti, sve se stigne.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 31.07.2015. at 09:34

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj samo da ti djecamalo narastu... naše pospremanje se silom prilika odselilo na subotu popodne jer je jutro pojela glazbena škola. Isto je bilo s većinom popodneva u tjednu.

Najpametnije je rasporediti to kroz tjedan i napraviti svaki dan nešto, ali taj raspored ovisi o puno stvari...

Lako je ljeti, sve se stigne.
    peterlin kod nas to nikako neće biti moguće jer mi nikad i bez djece i sa djecom pogotovo, nismo subotom doma, uvijek imamo planove za negdje zgibat. Svi 4 smo takvi, jedva čekamo vikend "u stavu spremni za pokret." Evo sutra već znamo da idemo u Krapinski muzej i toplice, kakvo god bilo vrijeme. Doručkujemo i bjež... u nedjelju slavimo rođendan od dede i ubacit ćemo još neko đipanje okolo.

Ja se iskreno nadam da mi djeca neće imati obveze svako popodne poslije škole (to sam se sebi zarekla al forum me naučio nikad ne reci nikad :D), oni su i sad imali obveze 2x tjedno pon i sri su im bili za ritmiku (kćer, imala je svojedobno i ENG pa je bilo 3x tjedno) i sport(sin), ja idem 3x tjedno na sport, obično predveče,al nađe se tih 2 h negdje za brzinski pospremit. Naravno kriteriji su se jako snizili s godinama :D al NAMA je bitnije da mi okolo zajedno skitamo i provodimo vrijeme nego da se kuća blista.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

peterlin kod nas to nikako neće biti moguće jer mi nikad i bez djece i sa djecom pogotovo, nismo subotom doma, uvijek imamo planove za negdje zgibat. Svi 4 smo takvi, jedva čekamo vikend "u stavu spremni za pokret." Evo sutra već znamo da idemo u Krapinski muzej i toplice, kakvo god bilo vrijeme. Doručkujemo i bjež... u nedjelju slavimo rođendan od dede i ubacit ćemo još neko đipanje okolo.

Ja se iskreno nadam da mi djeca neće imati obveze svako popodne poslije škole (to sam se sebi zarekla al forum me naučio nikad ne reci nikad :D), oni su i sad imali obveze 2x tjedno pon i sri su im bili za ritmiku (kćer, imala je svojedobno i ENG pa je bilo 3x tjedno) i sport(sin), ja idem 3x tjedno na sport, obično predveče,al nađe se tih 2 h negdje za brzinski pospremit. Naravno kriteriji su se jako snizili s godinama :D al NAMA je bitnije da mi okolo zajedno skitamo i provodimo vrijeme nego da se kuća blista.
    Vjerujem ti... alii kod nas je tako bilo relativno dugo. A ondaaa u krarkom vremenu djeca su dobila svoj život, svoje interese, svoje obveze odvojene od naših. Pa je subotom skupno muziciranje, dodatna matematika tj.pripreme i natjecanja...pa smo se mm i ja iznenada našli slobodni u vrijeme kad bi inače bili svi zajedno. I ne pitaju mogu li,nego eventualno možemo li ih voziti štajaznam u Lucijanku na natjecanje.

Djeca rastu,brzo, pa se odlijepe, htjeli mi to ili ne. Meni je to još novost, ali sva sreća da se mm i ja dobro snalazimo i s djecom u blizini i bez njih... Da nije tako, sad bih se osjećala ljuto osamljenom, ne samo subotom prije podne.
    Vjerujem da je pokretačici topica ovo još na tak dugačkom štapu da je izvan vidokruga, ali meni je došlo brzo. Jako brzo.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da je inspirativno ovo pročitati i razmisliti koliko smo zapravo žrtve, a koliko naše ponašanje možda ima nasilnih elemenata: kopiram s drugog topica:
    Definicija nasilja/sukoba u školstvu
    Nasilništvo podrazumijeva šest definirajućih činitelja: namjera da se nanese bol ili šteta; intenzitet i trajanje; moć nasilnika; ranjivost žrtve; manjak podrške i posljedice.

Normalni sukob vršnjaka ima sljedeća obilježja:
    Ne postoje elementi navedeni za nasilništvo; djeca ne inzistiraju da mora biti po njihovom po svaku cijenu; mogu dati razloge zašto su u sukobu; ispričaju se ili prihvate rješenje da nitko nije pobijedio; slobodno pregovaraju da bi zadovoljili svoje potrebe, mogu promijeniti temu i otići iz situacije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo to prakticirali dok je dijete bilo malo, sad ono ima svoj život koji ne uključuju izbivanja oba dana u vikendu. Pregovorima smo došli do jednoga .
    No ja sam zadovoljna i s novim rasporedom, subotom dopodne obavim plac i skuham ručak, za to vrijeme MM usisa, opere podove i kupaonu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vjerujem cure da je tako al ja radije odem subotom s muzem na Sljeme nego da ribamo. Ne djiramo mi samo radi djece nego i radi svoje guzice :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa i ja Lily, ali dijete kad se subotom vrati s treninga je gladno, a da i subotom samo "kuha" rucak ne zelim.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ovako nekako i mi. Kao larmama. Subotom pjaca, kuhanje, ciscenje, utakmica od j. Nedjeljom planinarenje.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj autumn prvotno napisa Vidi poruku
    Ili ono: ma on je muško pa je smotan / eto ne zna on / neorganiziran, pa ne može on ili u najboljem slučaju ne može on baš tako kao jedno žensko...
    Autumn, pročitala si mi misli.
    Ovo je fenomen. Diže mi se kosa na glavi kad čujem takve stvari. Postalo je moderno od muža radit idiota koji nije sposoban obavljat kućanske poslove. Kao da smo mi rođene s kuhačom i peglom u ruci. Tako je moja mama, koja je radila 8+ sati svaki dan, radila SVE doma, iako je tata bio spreman sudjelovati ravnopravno. Jer "ja ne mogu gledat kako on pola sata pere suđe, on ne zna kuhat, nespretan je, nije on za to, lakše je meni itd".
    I nije to specifično za Balkan, ima toga svugdje nažalost.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj annvilli prvotno napisa Vidi poruku
    Autumn, pročitala si mi misli.
    Ovo je fenomen. Diže mi se kosa na glavi kad čujem takve stvari. Postalo je moderno od muža radit idiota koji nije sposoban obavljat kućanske poslove. Kao da smo mi rođene s kuhačom i peglom u ruci. Tako je moja mama, koja je radila 8+ sati svaki dan, radila SVE doma, iako je tata bio spreman sudjelovati ravnopravno. Jer "ja ne mogu gledat kako on pola sata pere suđe, on ne zna kuhat, nespretan je, nije on za to, lakše je meni itd".
    I nije to specifično za Balkan, ima toga svugdje nažalost.
    To bas nije Balkan nego perfekcionizam, a to je jedna drugacija dijagnoza.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

slažem se sa Sirius
    prečesto oko sebe viđam žene koje same sebe miniraju

"neće on meni usisavati ni veš slagati ni s djecom ga neću ostaviti jer ne zna on to tako dobro kao ja"
    "djetetu je obukao dvije različite čarape, onu staru majicu s rupicom, a ormar pun nove robe, a nije ih ni počašljao, bla bla bla"
    pa što?
    što fali djetetu kojem je tata obuo različite čarape ako su proveli lijepo popodne npr. u parku?
    djetetu ništa ne znače te čarape, ništa
    ali mu znači vrijeme s ocem
    ali NAMA znače čarape, NAMA je važna ta idealna slika
    umjesto da nam je važniji sadržaj

eto, to je jedna iskarikirana situacija ali ima ih million ako smo takvi da muža/tatu smatramo nedovoljno sposobnim da obavlja stvari poput nas
    hoću reći, treba pustiti takve nebitne detalje i partneur dozvoliti da ih obavlja na svoj način iako se nama on možda ne sviđa

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i apropos spremenja po kući
    pa moj nikada ili gotovo nikada ne obavi npr. usisavanje podova poput mene, tako dobro jel
    al neću mu to reći, nek obavi kako zna, pogotovo što kod mame u životu nije ni čašu morao/trebao pomaknuti sa stola
    zato obožavam čitati Peterlin i druge mame muške djece koje ih uče takvim stvarima i usađuju im navike koje će im sigurno dobro doći u obiteljskom životu jednog dana

i hbg, ne možemo ni uvijek biti sretni do bola i da nam sve paše u svakom trenutku
    AQ pokušaj se prisjetiti nekih dobrih osobina koje tm ima, a sigurna sam da ih ima
    dozvoli mu da obavlja stvari na svoj način
    malo i ti spusti kriteerije oko higijene stana
    meni je užasno važno da mi je proctor čist
    a ponekad mi je malo manje važno ako ne stižemo
    pa obavim/o drugi dan, neće se bome sviejt srušiti zbog toga
    tako, nedje treba popustiti i ne nametati sebi i drugima previsoke standard
    pogotov kad su djeca mala, to je najiscrpljujuće razdoblje
    i malo poradi na snu, upiši djete ne znam, u 4-satni program ako si u mogućnosti
    za to vrijeme odradi posao pa navečer provedite vrijeme skupa, tm i ti
    pogledajte skupa neki film, lezite u miru i tišini...

to treba iz dana u dan, graditi strpljivo
    nema ništa od ultimatum i vikanja
    i javi kako ste
    Posljednje uređivanje od flopica : 02.08.2015. at 07:39

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Flopice, hug!

Ovo što su cure napisale o necjepidlačenju kad netko drugi radi kućne poslove je jako bitno. Muž ili djeca nisu usisali kao ja? Nema veze. Nije sjajno, ali je bolje nego je bilo. Savršenstvo se postiže samo ustrajnom praksom.

Meni su sad ti dani s malom djecom u kući daleka prošlost...tak su brzo klinci narasli da mi se vrti u glavi.

Btw.nije ih jednako lako/teško uvježbati jer je jedan poslušan, ali bez inicijative, a drugi kreativac, ali šlampav do bola... uvijek ostavi bar jednu čarapu pod stolom ili krevetom. Jednom će me možda njegova žena kleti što ga nisam drugačije odgojila, a za starijega vrijedi isto jer taj sve posluša, ali se nikad sam ne pokrene...

Eto, ljudi su različiti. Treba i to uzeti u obzir. Ni mi nismo isti kakvi smo bili prije braka ili rođenja djeteta. Treba se prilagoditi i dogovoriti tako da teška vremena svima budu podnošljiva.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo moj sin svaki dan prazni perilicu i jednom u dva tjedna nešto razbije. Mm bi mu već sto puta zabranio išta radit. Puno je to suđa kroz godinu, nakupi se, al ja ne dam. Nek razbija i radi.
    Treba imati malo deblje živce i jeftinije suđe. Ali koja je alternativa? Da ja sve radim i padam unesvjest od umora a juniori da smišljaju gluposti za ubit vrijeme. Neš majci.
    Za mene su kućanski poslovi idealan izum za otjerat objest iz čeljadi i muške i ženske. Nitijedno učenje ne formira karakter ko sparivanje milion sličnih crnih čarapa 39-43 lol Shaolin trening

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hahaha
    mentalni trening.
    MM je imao neki dan mentalni trening juniora koji se morao dici u 4 30 ujutro i ici s njim odraditi voznju . Tek toliko da vidi da se mora odraditi popravak mobitela. Oduseljenje pubertetlije ne moram niti opisivati.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Odlična fora. Šteta što Mm ne može povest juniora na posao. Te životne lekcije su najbolje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Odlična fora. Šteta što Mm ne može povest juniora na posao. Te životne lekcije su najbolje.
    Slažem se, a nažalost imamo relativno malo prilike za to... ne možeš djecu učiti cijepati drva ako jeu kući plin... gdje da ih pošalješ okopavati vrt ako živite na 11.katu nebodera?

Zbog svega ovoga mi stvarno nije jasno kako kuć.poslovi u današnje vrijeme mogu biti tlaka, a imamo 1001 aparat da nam to olakša... ne peremo veš na rifljaču, ne peglamo ko nekad peglom na ugljen, ne pečemo kruh ako to ne želimo itd. Pa kako je onda ljudima teško, fakat ne razumijem. To je često samo nedovoljno dobra organizacija.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pikula
    odlicno ti je ovo s carapama to bih mogla mom malenom uvalit.jest mal 4 god.al nek krene vjezba i mozak.

ja sam danas dok sam bila sama s njima doma a morala nesto pakirat uvalila krpe i one sprejeve za prskanje i rekls ajmo da se sjaje komoda fronte odkuhinje i stol. Oni presretmi jer su korisni a ja sve stigla.nahvalila ih poslijea stvarno su lijepo osvjezili namjestaj

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slažem se, a nažalost imamo relativno malo prilike za to... ne možeš djecu učiti cijepati drva ako jeu kući plin... gdje da ih pošalješ okopavati vrt ako živite na 11.katu nebodera?

Zbog svega ovoga mi stvarno nije jasno kako kuć.poslovi u današnje vrijeme mogu biti tlaka, a imamo 1001 aparat da nam to olakša... ne peremo veš na rifljaču, ne peglamo ko nekad peglom na ugljen, ne pečemo kruh ako to ne želimo itd. Pa kako je onda ljudima teško, fakat ne razumijem. To je često samo nedovoljno dobra organizacija.
    slazem se osim u slucaju imanja manje djece i veceg broja djece tad je stvarno teze sve za izvest.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Potpis na svaku riječ. Ja stvarno često čujem da ljudi kukaju i grcaju u poslu, a imaju par komada djece kojima treba očistiti i skuhat s mašinom za robu, za suše, usisivačem, parnom postajom, štednjakom na struju, bojlerom...na raspolaganju.
    Mi već 5,6 godina imamo peć na drva zimi i nosimo sami drva na treći kat, a prije toga mm i ja idemo po našim maslinama ili uokolo po borovini i pilamo, pakiramo u vreće, nosimo do auta, pa istovarimo pred kućom. Ja sam gradsko dijete koje je do prije 6 godina živjelo na centralnom i stvarno nije mi teško. Čak mi je lijepo tako provodit vrijem s mm, ali da na isti način moram prati robu, da za ugrijat mlijeko ujutro djeci moram naložit vatru itd. bilo bi mi teško. I ovo s peći spominjem jer ponekad je dovoljno samo malo promijenit perspektivu kako bi čovjek naučio cijenit ono što ima.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I ovo s peći spominjem jer ponekad je dovoljno samo malo promijenit perspektivu kako bi čovjek naučio cijenit ono što ima.
    Potpis na veliko! Baš si to lijepo sažela

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

a meni nema veze s temom. možda bi ipak trebali imati malo empatije.
    sa svim aparatima ovog svijeta majci koja doji i ne spava u komadu godinu, dvije, pet.. je teško. san je primarna čovjekova potreba i nenaspavanoj osobi je teško.
    fizički je nositi drva puno teže nego upaliti radijator. psihički je nositi drva puno lakše nego živjeti s osobom koja svaki slobodan trenutak visi na kompu i ne sudjeluje u zajedničkom životu.
    nosili ste drva ZAJEDNO i poslije ste bili umorni, zadovoljni i sretni.
    ako pričamo o zajedništvu, dobroj komunikaciji i ljubavi koju dijelimo potpuno je nebitno nosimo li drva ili usisavamo stan ali bitno je da imamo osjećaj da smo obitelj u punom smislu te riječi. da svi članovi sudjeluju i da se sve članove cijeni i voli.
    podjela posla može biti pola- pola ili nekako drugačije ukoliko ljudima tako odgovara.
    većina ljudi u radnim akcijama uživa. fizički rad oslobađa ukoliko dijelimo i zajedništvo.
    rijetke su one koje cijeli život uživaju u skupljanju prljave robe po podu.
    ' fali samo dobra organizacija'- da je dobra organizacija 'samo' mi bi danas živjeli u puno boljoj državi...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sve je jos gore. Na moru smo. On s nama par dana. Cijelo vrijeme mobitel,surfanje. Nema razgovora,nema druzenja. Kad je dijete budno,onda se vrti sve oko nje. Kad zaspe,on konstantno visi na mobu. Pukla sam u trenutku kad sam shvatila koliko sam usamljena s njim i koliko se osjecam sama,bio on tu ili ne. Komunikacije nema. Pokusala sam biti mirna i ne prigovarati cak i onda kad mi nesto zasmeta. Al puko mi film! Ne znam sta ce biti od svega..

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    a meni nema veze s temom. možda bi ipak trebali imati malo empatije.
    sa svim aparatima ovog svijeta majci koja doji i ne spava u komadu godinu, dvije, pet.. je teško. san je primarna čovjekova potreba i nenaspavanoj osobi je teško.
    fizički je nositi drva puno teže nego upaliti radijator. psihički je nositi drva puno lakše nego živjeti s osobom koja svaki slobodan trenutak visi na kompu i ne sudjeluje u zajedničkom životu.
    nosili ste drva ZAJEDNO i poslije ste bili umorni, zadovoljni i sretni.
    ako pričamo o zajedništvu, dobroj komunikaciji i ljubavi koju dijelimo potpuno je nebitno nosimo li drva ili usisavamo stan ali bitno je da imamo osjećaj da smo obitelj u punom smislu te riječi. da svi članovi sudjeluju i da se sve članove cijeni i voli.
    podjela posla može biti pola- pola ili nekako drugačije ukoliko ljudima tako odgovara.
    većina ljudi u radnim akcijama uživa. fizički rad oslobađa ukoliko dijelimo i zajedništvo.
    rijetke su one koje cijeli život uživaju u skupljanju prljave robe po podu.
    ' fali samo dobra organizacija'- da je dobra organizacija 'samo' mi bi danas živjeli u puno boljoj državi...
    Bravo cipelice! Toliko si pogodila u srz!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad zaspe,on konstantno visi na mobu. Pukla sam u trenutku kad sam shvatila koliko sam usamljena s njim i koliko se osjecam sama,bio on tu ili ne.
    Posalji mu poruku, kad vec samo u mob gleda. FB, WhatsApp, whatever. Ovako kako si nama rekla.
    Ako mu je to jedini nacin komunikacije, mozda ako virtualno otvoris dijalog, uspijete doci i do lice-u-lice kvalitetne rasprave o svemu sto te (vas) muci.

Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma nece. Prije sam mu znala napisati mail. Prije tjedan-dva sam ga molila da mi napise pismo mailom i da mi opise sto mu smeta kod mene,da opcenito napise sta misli i kako se osjeca. On naravno nikad nema vremena za to. Ma boli ga!!

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma naravno da neće, vjerojatno prčka po mobitelu baš zato da bi izbjegao ozbiljne razgovore

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ma naravno da neće, vjerojatno prčka po mobitelu baš zato da bi izbjegao ozbiljne razgovore
    To je najvjerojatnije, a opet, što ako je čovjek ovisan o internetu? To je problem kao i druge ovisnosti.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nece. Prije sam mu znala napisati mail. Prije tjedan-dva sam ga molila da mi napise pismo mailom i da mi opise sto mu smeta kod mene,da opcenito napise sta misli i kako se osjeca. On naravno nikad nema vremena za to. Ma boli ga!!
    Mail je dug, kompliciran za takve stvari.
    Probaj chat.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma i chat je predugačak. Najbolje da ga gađa slovima-magnetićima za frižider.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nisam citala bas svaki post, ali sam stekla dojam da je korijen problema nakacenost na internet zbog kojeg on zanemaruje ostatak zivota.

Ja bi mu bacila mobitel u more. Ne znam samo jel krisom, kao slucajno, ili demonstrativno.

Ne znam je li ovo dobar prijedlog, ali cini mi se da mu definitivno treba period apstinencije, da se suoci s problemom, a onda i potrazi odgovarajuce rjesenje.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni palo napamet nešto manje invazivno ali isto tako učinkovito- sakrit punjač,ako toliko pimpla brzo će mu se istrošit...

pa ne mogu vjerovat da ako ga zamoliš:daj ajde skloni taj mob na uru-dvije da popričamo isl da ne želi?
    ili uzmi karte,neku društvenu igru što li već i reci:ajde,makni to amo zaigrat isl....

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Iskreno me žalosti da jedna žena mora moliti i smišljati načine kako da dobije malo pažnje od svog muža, kojem je pak zauzvrat rodila dijete, čisti mu, pegla, kuha i još radi par sati... I zbilja ti se divim na upornosti da učiniš pomake u vašem braku, ja bih osobno već odavno "okrenula ploču" i zakonitom vratila istom mjerom. Ne trebaš me? Ne trebam te! Pa kud puklo da puklo... Ali ja sam i inače nagla osoba i strašno me pogađa nepravda, pa možda moji savjeti i nisu najrealniji...

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

hm vidiš može biti stvarno ta cyber ovisnost u pitanju...
    Probaj stvarno sakriti punjač pa ćeš vidjeti kakva će biti reakcija.

oprostite unaprijed ali evo malo OFF topic ... prije par godina prijateljica je bila na moru sa dečkom koji je stalno visio na telefonu skoro pa 0 -24 sata (i inače je bilo tako ne samo na moru) ali ona se na to već bila navikla jer je pravnik itd itd ali je u jednom trenutku mobitel pao između dvije stjene...po njezinim riječima on je tu pokazao novo lice bio je totalno izbezumljen, ljut čak i agresivan...mobitel su nekako uspjeli izvući.
    Uglavnom sad više nisu zajedno a nakon nekog vremena je saznala da je imao čudne klijente pa ona misli da se možda čak i bojao za život ... što bi mogli zaključiti da na kraju krajeva možda nije on izravno kriv za to što je stalno visio na telefonu nego samo nije znao (ili htio) kako da se iz toga izvuče...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam citala bas svaki post, ali sam stekla dojam da je korijen problema nakacenost na internet zbog kojeg on zanemaruje ostatak zivota.

Ja bi mu bacila mobitel u more. Ne znam samo jel krisom, kao slucajno, ili demonstrativno.

Ne znam je li ovo dobar prijedlog, ali cini mi se da mu definitivno treba period apstinencije, da se suoci s problemom, a onda i potrazi odgovarajuce rjesenje.
    To ne bi bilo rjesenje. To sto ne bi imao mob ne znaci da ne bi imao zelju surfati. Nije mi cilj da nema mob, nego da to bude u normalnim kolicinama.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno me žalosti da jedna žena mora moliti i smišljati načine kako da dobije malo pažnje od svog muža, kojem je pak zauzvrat rodila dijete, čisti mu, pegla, kuha i još radi par sati... I zbilja ti se divim na upornosti da učiniš pomake u vašem braku, ja bih osobno već odavno "okrenula ploču" i zakonitom vratila istom mjerom. Ne trebaš me? Ne trebam te! Pa kud puklo da puklo... Ali ja sam i inače nagla osoba i strašno me pogađa nepravda, pa možda moji savjeti i nisu najrealniji...
    Ja sam inace jako impulzivna osoba. Al kod njega to ne pali bas skroz. Iako,jucer sam pukla. Digla se,otisla. Kupila cigare (on to mrzi) i otisla sama na kavu. Poslije smo imali razgovor. Skroz me je preplavio los osjecaj. Predlozila sam mu ili razvod ili komunikacija+rjesavanje problema. On razvod ne zeli. Dogovorili smo da cemo probati komunicirati. Jbt,meni uopce taj dogovor zvuci kao zezancija-ono,ajmo komunicirati! Al dobro,stalo mu je..sam se nadam da ce mi strucna osoba osvijestiti dijelove mozga zbog kojih se tako ponasa. A i takav je karakter..zatvoren..pasivac..omg,a ja cista kontra!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dobrih ideja za mob..... najbolje mi je ovo s punjacem.
    Zasad skulirana fotka ti je odlicna.

Stranica 7 od 20 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •