Procitala je i nama posljednju knjigu iz serije Gregov dnevnik (8., u originalu Hard Luck). ). Devetu knjigu (The Long Haul) ne mozemo pronaci u biblioteci, stavili smo zahtjev za nabavku, a 10. knjiga jos nije izasla.
Sutra ce za skolu napisati preporuku za citanje za cijeli serijal.
Od ostalog je procitala Paolu Zannoner, "Io, la danza, le amiche e papà" - ne znam da li je prevedena na hrvatski. Inace jako lijepa (procitala sam ju i ja), o djevojcici koja studira na baletnoj akademiji i zbog toga mora zivjeti u velegradu, daleko od svoje obitelji.
I za to je rekla napisati preporuku za citanje.
Onda je procitala i prirucnik Susan Meredith, "What's Happening to Me?" - na brzinu je samnom prokomentirala neke cinjenice, i to je to... Mislim da cu jos neke stvari prokomentirati, kad budemo same (sad imamo goste).
Od skolske DVD-lektire za ovdasnji 7. razred je pogledala "It" i "Beetlejuice" - komentari su joj bili da jedno nije strasno, a da je drugo zapravo bljakasta komedija, a da "It" potvrdjuje pravilo da se ne smije pricati sa nepoznatima cak i ako nam se cine poznati (kostim klauna, Djeda Mraza, itd.).
Nisam bila sigurna kako ce reagirati na "It", no bio je na tom popisu, pa smo rekli, idemo gledati zajedno, ako bude strasno, gasimo. Medjutim, cini nam se da smo samo dobili novog fana Stephena Kinga.
Sad paralelno cita "Die drei Musketiere" (skracena verzija, naturlich) i jednu sa popisa preporucene lektire za 7r, E. Nava, "La mummia che fuggi' dal museo" - nisam nasla u originalu, uglavnom Mumija koja pobjeze iz muzeja.

Odgovori s citatom