Pokazuje rezultate 1 do 50 od 890

Tema: Što čitaju?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala je i nama posljednju knjigu iz serije Gregov dnevnik (8., u originalu Hard Luck). ). Devetu knjigu (The Long Haul) ne mozemo pronaci u biblioteci, stavili smo zahtjev za nabavku, a 10. knjiga jos nije izasla.
    Sutra ce za skolu napisati preporuku za citanje za cijeli serijal.

Od ostalog je procitala Paolu Zannoner, "Io, la danza, le amiche e papà" - ne znam da li je prevedena na hrvatski. Inace jako lijepa (procitala sam ju i ja), o djevojcici koja studira na baletnoj akademiji i zbog toga mora zivjeti u velegradu, daleko od svoje obitelji.
    I za to je rekla napisati preporuku za citanje.

Onda je procitala i prirucnik Susan Meredith, "What's Happening to Me?" - na brzinu je samnom prokomentirala neke cinjenice, i to je to... Mislim da cu jos neke stvari prokomentirati, kad budemo same (sad imamo goste).

Od skolske DVD-lektire za ovdasnji 7. razred je pogledala "It" i "Beetlejuice" - komentari su joj bili da jedno nije strasno, a da je drugo zapravo bljakasta komedija, a da "It" potvrdjuje pravilo da se ne smije pricati sa nepoznatima cak i ako nam se cine poznati (kostim klauna, Djeda Mraza, itd.).
    Nisam bila sigurna kako ce reagirati na "It", no bio je na tom popisu, pa smo rekli, idemo gledati zajedno, ako bude strasno, gasimo. Medjutim, cini nam se da smo samo dobili
    novog fana Stephena Kinga.

Sad paralelno cita "Die drei Musketiere" (skracena verzija, naturlich ) i jednu sa popisa preporucene lektire za 7r, E. Nava, "La mummia che fuggi' dal museo" - nisam nasla u originalu, uglavnom Mumija koja pobjeze iz muzeja.
    Posljednje uređivanje od Elly : 17.08.2015. at 21:33 Razlog: dodano u tekst

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sad paralelno cita "Die drei Musketiere" (skracena verzija, naturlich ) i jednu sa popisa preporucene lektire za 7r, E. Nava, "La mummia che fuggi' dal museo" - nisam nasla u originalu, uglavnom Mumija koja pobjeze iz muzeja.
    Gore boldana knjiga procitana u sat vremena. Jako joj se dopala.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moj je ovog ljeta pročitao dvije trilogija žanra fantasy: Bartimejevu trilogiju Jonathana Strouda koja se bavi povijesnim događajima onako kako odgovara žanru i tri knjige koje govore o oživljenim kipovima Charlieja Fletchera.

Pisala sam dosad kako mu uglavnom ja donosim knjige po narudžbi ili mu pokušam nešto sugerirati, ali ovo ljeto sam ga ipak uspjela par puta prebaciti do Gradske knjižnice i zadovoljna sam da se uspio snaći među policama, a čak je nešto našao i u online katalogu što se pokazalo dobro.

Čitao je i neke knjige iz serijala Ratovi zvijezda.

Onda smo nabavili Gregove dnevnike na engleskom, od četvrte do devete, i sve ih je progutao jednakom brzinom kao na hrvatskom, što mi je bilo drago. Pročitala sam ih i ja i uvjerila se da nije samo gledao slike , naprotiv, primijetio je i par detalja koji su meni promakli.

Čitanjem svih tih nastavaka promijenila sam mišljenje o Gregovom ciklusu. Osim što su zabavne, ima u tim knjigama i jako oštroumnih pogleda na školu, odnose u obitelji, dječja prijateljstva. Objasnilo mi je i neka od čudnih (meni nelogičnih) ponašanja moga sina

Inače, Elly, Izašla je i deseta knjiga, zove se Old School.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 11.09.2015. at 10:54

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Čitanjem svih tih nastavaka promijenila sam mišljenje o Gregovom ciklusu. Osim što su zabavne, ima u tim knjigama i jako oštroumnih pogleda na školu, odnose u obitelji, dječja prijateljstva. Objasnilo mi je i neka od čudnih (meni nelogičnih) ponašanja moga sina

Inače, Elly, Izašla je i deseta knjiga, zove se Old School.
    Znam za Old School (vidjela na Wikipediji), nema je jos kod nas u biblioteci ali stavila sam ju na njihovu wish-listu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Za lektiru je Koko u Parizu, a samoinicijativno Pustolovine Toma Sawyera i Huckleberryja Finna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •