Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 20 od 55 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

It is I :

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Zanimljiva i aktuelna tema. Malo sam "prelistala" postove i vidi se da pratite događanje i imate svoj stav i mišljenje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljiva i aktuelna tema. Malo sam "prelistala" postove i vidi se da pratite događanje i imate svoj stav i mišljenje.
    Obično to tako bude na internetu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Po pitanju integracije, mislim da moramo krenuti od sebe. Ok, oni u Europi i trebaju shvatiti da su žene i djeca! ravnopravni po pitanju osnovnih ljudskih prava, da toleriramo folklor i marame, ali odjeću za specijalne jedinice i plahte preko glave ne.
    Ali moramo shvatiti da nije sve što mi nudimo med i mlijeko kulturološki. Oni ne plaše svoju djecu sveučilišnim profesoricama strojarstva i ne zgražaju se zapravo toliko ženi pilotu koliko prizoru isprednoćnog kluba ili puba gdje curice gole do promrzlosti jedna drugu zovu ho* i bitc* itsl. E to je za njih babaroga o kojoj nije loše razmisliti, tek toliko. Lako je reći oni su primitivni, a mi napredni- treba brvno u svojem oku prvo....
    Ja sam i krenula od sebe, nisu mi pale na pamet ove mrzle curice, ali imas pravo sto se toga tice. Doduse, nitko ni ne kaze da je nase drustvo savrseno, daleko od toga. Ali je u svakom slucaju bolje od onog u kojem se zlostavlja 2/3 populacije.

Jel'da da je Strankinja pretuzna
    Ali je barem film pa se tjesim ajde nije sve tako crno. Ali mene dokumentarci dotuku, gledala sam nedavno No burqas behind bars, e tu sam se isplakala ko kisna godina. Ne znam ni sama zasto gledam takve stvari...

Safran, ne ljuti se, raspravljamo. Dobro cvijeta kaze, trebas vidit Pikulu ga temi o gej brakovima ili kucanicama
    Posljednje uređivanje od Pcelica Mara : 01.10.2015. at 08:40

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jos samo da dodam kako ne mislim da su ove curice problem naseg drustva nego ono sto dovede do toga da se roditelji ne bave svojom djecom pa ona imaju kocijaski vokabular i ulicarske manire.
    Iskrivljene vrijednosti, lazni moral, pohlepa, moc kapitala... imamo i mi na cemu poraditi.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa Pcelice, vidjela sam. Iako se većinom ne slažem sa Pikulinim stavovima po tom pitanju, interpretacija napisanog, način i nivo zaključivanja i kultura komunikacije nekih forumaša izlazila je široko iz definicije onoga što se naziva diskusijom, a još manje intelektulanim promišljanjam, a još manje sa onim što se smatra pod lijevim , a interesantno radi se uvijek o istim članovima. Možda je Pikula oguglala na to, ali netko tko usporedi način izvještavanja javnosti o recimo aferi Volkswagenu ili ruskom bombardiranju Sirije i tako već godinama, nije.

Apsolutno sve hrvatske javne platforme doslovce šopaju hrvatsku javnost iskrivljenim, loše interpetiranim, loše prevedenim, neobjektvinim, senzancionalističkim teorijama zavjera svakodnevno. I to u tolikoj količini da je takav obrazac postao valjda toliko integriran u društvo da se više niti ne prepoznaje kao strano tijelo. Oni koji ga i prepoznaju najednom postaju strano tijelo u takvom društvu, društvu koje je postalo uvjereno pošto ga se svakodnevno u to uvjerava, da je tako i u svim ostalim društvima. Platforma toga je postao i ovaj forum. Pretpistavljam da je to i razlog nepisanju, ili odlasku dosta forumašica koje sam nekad zbilja rado čitala.

Vertex, budi bez brige, o temi na ovom topicu se neću više očitavati. Obrazložila sam samo Pcelici kako ja vidim problem komunakcije ovdje.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

odlasku s ove teme ili foruma generalno? čini mi se da si ipak tu nedovoljno dugo za vući takve zaključke....(osim ako nisi bila pasionirani čitač i prije registracije....)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

http://www.gatestoneinstitute.org/65...grants-housing

nedavno sam i sama postavila to pitanje, ali nije bilo odgovora - biste li primili izbjeglice u stanove koje iznajmljujete. evo gradske vlasti u Hamburgu smatraju da imaju pravo oduzeti vlasnicima prazne stanove da u njih smjeste izbjeglice. Zamislite da se to sjete npr u Dubrovniku, gradska jezgra je preko zime skoro prazna. Tu se stvarno postavlja pitanje do kud sežu ljudska prava, čisto onako filozofski... Imamo li svi pravo na blagostanje? Ili ga ima samo onaj koji posegne za njim? A mi koji pasivno gledamo, ko nas šiša?
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 01.10.2015. at 09:30

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

super,većina vlasnika stanova u gradu su Irci, Englezi i ostali koji su pokupovali nekretnine prije 10ak god i u njima borave 3-4 tjedna godišnje....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

šafran, naravno da bude svega u forumskoj komunikaciji, i često je to sve samo ne komunkacija. Samo što ja i ovaj niz tvojih lekcija s visoka tumačim upravo kao još jedan primjer toga.
    Znale smo si u svađama svašta neugodnoga napisati, ali da netko ovoliko omalovažava sugovornike u raspravi u kojoj uopće nije došlo do nekih tenzija i povišenih tonova, bome, to mislim da do sada nisam vidjela.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

vertex odgovorit ću ti privatno, da ne uzurpiramo dalje temu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

šafran, mogu iz pristojnosti odgovoriti na pp, ali stvarno nemam namjeru tamo seliti ikakvu raspravu. pp koristim rijetko, i to gotovo isključivo za dvije - tri prijateljice koje su na forumu.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

nedavno sam i sama postavila to pitanje, ali nije bilo odgovora - biste li primili izbjeglice u stanove koje iznajmljujete. evo gradske vlasti u Hamburgu smatraju da imaju pravo oduzeti vlasnicima prazne stanove da u njih smjeste izbjeglice. Zamislite da se to sjete npr u Dubrovniku, gradska jezgra je preko zime skoro prazna. Tu se stvarno postavlja pitanje do kud sežu ljudska prava, čisto onako filozofski... Imamo li svi pravo na blagostanje? Ili ga ima samo onaj koji posegne za njim? A mi koji pasivno gledamo, ko nas šiša?
    Koliko sam razumjela, tu govore o napuštenim poslovnim zgradama i zemljištima na kojima bi privremeno improvizirali smještaj za izbjeglica preko zime. U Zagrebu recimo smjestimo majke i djecu u tvornicu Kamensko, bivše radnice im šivaju robu ili ih uče šivati, a obližnje Rodine instruktorice im drže poučna predavanja.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uf

Dok sam čitala članak bilo mi je baš milo što živim u sirotoj lijepoj našoj.

Zvuči nevjerojatno, kao u zlatno doba komunizma.
    A ovo mi je najjače:
    The IFS is now calling for the initiation of a process in which Germans who are currently living in inexpensive housing, but who can afford more expensive accommodations, move out of their existing homes to make way for migrants.
    Osim što je ideja ingeniozna sama po sebi, predivno je i što se odmah definira tko je bogatija, a tko siromašnija klasa, pretpostavljam da će se razdijeliti po kvartovima. I ode sve u kupus, i integracija i iste šanse za sve, a nekakav normalan suživot uz ovakve poteze mi djeluje kao nemoguća misija...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baka, ne govore samo o napuštenim zgradama, nažalost.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moj odgovor je ne. Ne bih dala. Sve i da nisu opterećene s dva kredita. To je ljudima izvor prihoda. Bi li netko ustupio svoj posao nekoj izbjeglici, na svoju štetu?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    .... Al nis mi to ne smeta, sve u duhu rasprave. A kad krene cmoljenje o klanovima klanskom mentalitetu, e to brate e podnosim. i to dok dosta njih tebe potpisuje. To jedino priznajem pikuli kad se recimo jedina jadna svadja s nas sto oko gej braka. Npr.
    veliki potpis. jezim se tih cmoljenja i lamentiranja o "groznom" rodinom forumu u kojem se kakti, ljudi klanovski nesto ovo, pa nesto ono...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

S jedne strane mi je grozna pomisao da netko s djecom, od ni tri godine, vani skapa na kiši i hladnoći, dok su toliki stanovi prazni.
    S druge strane mi je opet grozno da stan za koji je netko, recimo, čitav život radio, samo tako pripadne drugome.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

http://www.index.hr/mobile/clanak.as...esti&id=845202

Baš sam sinoć čitala ovo i htjela pitati šafran jel ovo stvarno istina?
    I jos jedan članak gdje iznajmljivaci stanova otkazuju nijemcima ugovore i uzimaju izbjeglice jer ce im država placati 600 i nesto eur po osobi?
    I u nekim gradovima gradonačelnici ce 'izvlastiti' tu drugu nekretninu koju netko ima i smjestiti izbjeglice protiv volje vlasnika?

Bas me zanima sto pise u njemackim medijima? Šafran?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Sorry -sad sam skuzila da je Angie linkala isti članak...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Angie, meni je ovo jako čudan link, kao što mi je i onaj video od ranije bio čudan, i tekst o krasnom Assadu i njegovoj lijepoj dobroj ženi isto.
    Ne znam što se događa sa stanovima u Hamburgu, teško mogu znati, možda zaista netko radi neko nedopustivo s.ranje. Sajt s kojeg je tekst isto ne poznajem. Ali kad u članku piše ovako nešto
    "I saw an unbelievable situation: the elderly volunteer lifted the table halfway, looked at the migrant and moved his head asking the migrant to lend a hand. The migrant paused for a moment and then just walked away." — Firsthand account, refugee shelter.
    meni se pali alarm. Jer to je samo potpirivanje neprijateljstva, a nema nikakvu, nikakvu vrijednost kao informacija.
    Neka se dogodilo točno tako, i ok, saznali smo da je jedan izbjeglica možda nepristojni kreten (jedno od nekoliko mogućih objašnjenja takvog postupka). I? Šokirani smo da su ljudi često nepristojni kreteni? Nikad u svom životu to ne vidjesmo?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Taj je članak linkao jedan moj prijatelj iz Berlina, vrlo blagonaklon inače prema cijeloj ovoj priči s izbjeglicama i emigrantima... A i Spiegel je imao sličan tekst, tako da izmišljeno nije sigurno. Budimo objektivni, nekamo sve te ljude treba smjestiti. U jeku izbjegličke krize u RH u 90-tima olakotna okolnost je bila što je turizam flopnuo i stotine (više manje državnih) hotela na obali su bile prazne. I to nas je spasilo. U Europi takvih državnih hotela nema

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

negdje sam čitala da recimo u zagrebu trenutno ima 20.000 praznih stanova. e sad, da treba smjestiti negdje te silne ljude, možda je jedna od varijanti i da ih smjeste u te stanove, naravno, da država plaća najamninu vlasnicima. možda je to poziv vlasnicima tih praznih stanova da se prijave za nekakav program stambenog zbrinjavanja izbjeglica.

a da izbacuju njemce mi se čini suludo, sigurno imaju nekakve ugovore o najmu.

kao i da se vrši nacionalizacija kao u doba komunizma. to mi stvarno zvuči previše nevjerojatno. nepovredivost vlasništva je valjda u svim kapitalističkim zemljama zaštićeno ustavom, kao jedno od temeljnih ustavnih vrijednosti, ne?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne znam za Njemacku, ali znam za podatak da je u Nizozemskoj slobodno (neiznajmljeno) 8,3 milijuna m2 poslovnog prostora. Pa da te netko kraj toga izbacuje iz stana, ne mogu si zamislit ni u kakvom scenariju.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I meni se to sve činilo suludo da izbacuju nijemce iz stanova i da ih prisiljavaju da iznajme izbjeglicama...ali sad sam to čula sa vise strana pa ne znam...mozda je i moguce?
    Nadam se da ce se javiti šafran..mozda ona nesto zna...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam oguglala šafran, usprkos često destruktivnom načinu komunikacije sa neistomišljenicima Rodin forum je još uvijek mila majka naspram ostalih foruma, a i presjeka društva u RL, a ja počesto na porodiljnom.
    Nemoj se čuditi klanu- to ti je jedna subkultura koja si svašta dopušta jer su oni iznad društva, tu su da nas educiraju milom ili silom.
    A ti budi dobra pa će milom

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ideš... subkultura! So cool!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vidiš kako sam pristojna

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sto ti "kamencici" koji ne tvore ma ni 5% populacije, zuljaju, to je zaista vrlo interesantno.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj angel 1 prvotno napisa Vidi poruku
    I meni se to sve činilo suludo da izbacuju nijemce iz stanova i da ih prisiljavaju da iznajme izbjeglicama...ali sad sam to čula sa vise strana pa ne znam...mozda je i moguce?

Nadam se da ce se javiti šafran..mozda ona nesto zna...
    pa ako njemacka vlade zeli da je sruse, te da na sljedecim izborima dobije 0,3 % glasova, onda je naravno svasta moguce.
    moguce je da covjek i zdravorazumski razmislja, a moze pogledati i relevantne svjetske/njemacke novine i izvore, sa naglaskom na relevantne.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Bi Seni ja rado sama pročitala , ali ne vladam njemačkim tak dobro još

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    šafran, mogu iz pristojnosti odgovoriti na pp, ali stvarno nemam namjeru tamo seliti ikakvu raspravu.
    Da, kužim, bez publike nije interesantno. Ali ponovit ču ono što sam ti poslala i privat. Nije li možda obrnuto? Obraćanje s visoka nije moj način, ali da, sa onima kojima je to stil komunikacije počinjem razgovarati jednako tako. Sa onima koji se razgovraju s visoka, počinjem mjenjati ton i ja.

Kao recimo i ovaj zadnji Senin post. Digao mi je tlak čim sam jutros otvorila forum, pogotovo kad se sjetim njenih gafova, ishitrenih, nepotpunih i površin zaključivanja, ne samo na ovoj temi.
    Ali samo nekolicini je taj ton ovdje dopušen, bez obzira da li u svom smislu ili besmislu, kao i što si je si je ta ista nekolicina dozvolila da drugima soli pamet čak i o nečemu o čemu sama ima samo maglovitu predodžbu.

A tko doista ovdje cmolji, dalo bi se također prodiskutirati. I tko je uopće spominjao rodin forum, pa niste vas par tu rodin forum.
    Samo činjenica jest da ste si prisvojile to pravo da drugima određujete kako će ovdje plesati, i to točno tako, milom ili silom, i to još sve pod maskom demokracije, humanizma, educiranosti, posebnosti u svojoj širokonazornosti.

Ma hajte molim vas

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Več drugi put u 24 sata, tj. jučer došlo je u Hamburgu do masivnog kravala, ovaj puta između Palestinaca i Sirijaca. U Hamburgu je po učestalosti to postala svakodnevnica. Osim toga dnevno prisiže po 500 novih izbjeglica samo u Hamburg, s njima se nema kamo. Situacija je ozbiljna. Prijeti situacija da izbjeglice počnu spavati i živjeti po ulici, a dolazi zima.

Članak gore nema puno veze sa onim što se zbilja događa u zemlji i o čemu se točno razgovara i zaoštrava retorika političkih stranka u Bundestagu da se riješi krizna situacija. Radi se o praznim zgradama, koje će s obziom na kriznu situaciju i gašenje požara morati biti konfiscirane, uz naknadu naravno, prijeti grad Hamburg. I naravno da su se svi digli na noge, jer radi se i o pravu zagarantiranom ustavom.

Slučaj Bettine i još jednog slučaja koji se pojavio u novinama neće vjerojatno u Hamburgu biti jedini. Radi se o socijalnim stanovima,njezin Vermieter (najmodavac) nije privatno lice, već grad, konkretno u njenom slučaju sama gospođa koja živi tj. navodno je živjela u 90 m2. i u novinama se takav stan naziva malim stanom u potkrovlju. To u Njemačkoj nisu rijetki slučajevi, kao što sam već ranije spominjala i ženu iz susjedstva sa 2 djece koja se žali da joj nije dovoljan 3-sobni stan za njih troje, jer ona mora spavati u dnevnom boravk, a toga ovdje ima na stotine tisuća, pošto je Njemačka zemlja mekog kapitalizma, tj. vrlo socijalno orijentirana, ne u tolikoj mjeri kao Švedska, ali vrlo blizu..

O njoj i još jednoj majci s dvoje djece u Hamburgu nema puno u medijima uopće i ono što ima je nepotpuno i površno, fale informacije. Jedne novine navode kako je izbačena, druge kako su joj uselili 6 izbjeglica u stan, pa ona daje komentarnavodno za novine kako se dobro slažu, pa onda na kraju ipak leti van. Nema slika, niti priloga na javnim kanalima, a ni privatnim. Tako da takve informacije u početku uzmem sa rezervom dok ne pričekam razvoj situacije ili u najmanju ruku pojačano izvješetavanje o sličnim slučajevima koji se najednom nižu kada se uključe i državni i privatni kanali obrađujući temu od a do z. Tko, kada, kako, zašto.

U Njemačkoj svi znaju koliko je onaj koji uđe u najam stana zaštićen kao sveta krava, bez ikakvog pretjerivanja. Živim dovoljno dugo ovdje da to znam pouzdano iz prve ruke. Čak je i nama problem i malo nas je strah ukoliko ćemo ići u kupovinu većeg stana i ovaj naš iznajmiti, kome ga iznajmiti, jer ne možeš ga više izbaciti na ulicu, nikako, osim u slučaju vlastitih potreba, tj. ako ćeš ti sam ili tvoja djeca ili rodbina u njemu živjeti.
    Problem je čak u slučaju neplaćanja stanarine i režija, procesi izbacivanja stanara iz najma su spori da se mogu razvući i na par godina u nekim slučajevima, pogotovo ako se radi o djeci, i uvijek se gleda prije povreda interesa najmoprimca, iznad najmodavca.

Na razini grada, tj. kada je vlasnik grad situacija je ista, izbjeglice su postale u tom kontekstu sam grad. Hamburg ima potrebu za svojim stanovima s obzirom na priličan kaos koji vlada trenutno za sada trenutno samo u Hamburgu, tamo gori, i požar se nekako mora ugasiti. Paralele sa komunizmom, pa ne znam, radije neću to komentirati, ali ukoliko će netko u Europi ponovno krenuti stopama komunizma, Njemačka će u tome u smislu vjerojatnosti, vrlo vjerojatno u Europi biti među zadnjima.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ;2809368 prvotno napisa

Kao recimo i ovaj zadnji Senin post. Digao mi je tlak čim sam jutros otvorila forum, pogotovo kad se sjetim njenih gafova, ishitrenih, nepotpunih i površin zaključivanja, ne samo na ovoj temi.
    Ali samo nekolicini je taj ton ovdje dopušen, bez obzira da li u svom smislu ili besmislu, kao i što si je si je ta ista nekolicina dozvolila da drugima soli pamet čak i o nečemu o čemu sama ima samo maglovitu predodžbu.
    zaista se ne želim upuštati u ove da hominem diskusije, no pošto sam imenom spomenuta, pristojno je da odgovorim.
    dakle smatram se odgovornom za ono sto pišem i trudim se biti pristojna i konstruktivna. Nisam odgovorna za ono kako drugi moje pisanje doživljavaju i interpretiraju. Pa ako im se diže tlak, sto mi je žao, mogu moje postove ne čitati. A ne sve moje gafove, ishitrena, nepotpuna, površna, itd. zaključivanja na svim temama mogu argumentirano odgovarati. I to direktno i odmah. Ja se ne vrijeđam.
    Ne znam tko su ostali koji pripadaju "nekolicini", ali ja si dozvoljavam razgovarati o svemu o čemu želim razgovarati i pisati i nemam ni najmanju namjeru dozvoljavati bilo kome da mi to dozvoljava ili ne dozvoljava. A tko to ne želi čitati, naprosto ne mora.

Citiraj ;2809368 prvotno napisa
    Samo činjenica jest da ste si prisvojile to pravo da drugima određujete kako će ovdje plesati, i to točno tako, milom ili silom, i to još sve pod maskom demokracije, humanizma, educiranosti, posebnosti u svojoj širokonazornosti.
    Sto se tiče drugih, drugi plešu kako žele i kako mogu. Po svojoj vlastitoj želji, procjeni i mogućnosti.
    Ja sigurno nikome, osim sebi, ne određujem sto će pisati, a kamoli misliti.

I da uz to napomenem "prisvojile to pravo (koje pravo? Zakonska odredba?) da drugima određuju..." nikako nije činjenica.
    Posljednje uređivanje od seni : 02.10.2015. at 06:49

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ti se ježiš, meni se diže tlak, koja je točno razlika? Ostalo iz ovog posta mogu samo potpisati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Razlika je u tome, što ne prozivam ljude na forumu i ne optužujem ih da su "krivi" za moje ježenje.
    Niti razglabam o tome tko, što, zašto, kako piše i kojem "imaginarnom klanu" pripada ili ne pripada.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ali zaista nema potrebe za nekakvim povišenim tonovima, koliko god se pojedina mišljenja razlikuju. Na žalost, nitko nas i ne pita za mišljenje, možemo samo jedni drugima izraziti svoje bojazni i nade. I sva su ta razmišljanja sasvim opravdana, jer kakvi god nam svjetonazori bili, ovo je potpuno vanredna situacija za koju ne možemo još ni pretpostaviti kako će završiti i o kojoj će naša djeca jednom učiti iz udžbenika povijesti.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ljudi često koriste projekcije i druge nezrele mehanizme obrane na forumima i internetu općenito, primjerice u komentarima ispod pojedinih članaka...bilo je toga i ovdje, ali što reče Vertex, dosada ne baš u ovoj mjeri.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ali zaista nema potrebe za nekakvim povišenim tonovima, koliko god se pojedina mišljenja razlikuju. Na žalost, nitko nas i ne pita za mišljenje, možemo samo jedni drugima izraziti svoje bojazni i nade. I sva su ta razmišljanja sasvim opravdana, jer kakvi god nam svjetonazori bili, ovo je potpuno vanredna situacija za koju ne možemo još ni pretpostaviti kako će završiti i o kojoj će naša djeca jednom učiti iz udžbenika povijesti.
    Stoji Angie, ali problem je u tome što se na ovoj temi višestruko objasnilo svima koji su imali drugačije mišljenje da nemaju pojma, da iznose gafove i ishitreno zaključuju etc. To uništava konstruktivan ili barem ugodan razgovor.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mogu reći za sebe - ja sam promijenila mišljenje o ovoj temi jedno dva-tri puta Znala sam se i uzrujati, ali i smirivati i sebe i druge, tema je dosta emocionalna i sve je to normalno. Nije dobro zaoštravati retoriku jer je dovoljno emocija i ovako i onako u svemu. I stvarno ne volim poimenična prozivanja, k tomu onda još bude prozvan netko kao seni koja je ako išta, onda stvarno uvijek sabrana i suvisla i pristojna.
    a istina je i da nemamo stvarno pojma jer se služimo informacijama koje nam serviraju, a bojim se da pravu istinu u svom životnom vijeku možda i nećemo saznati. Mene je recimo potresao jutros ovaj članak - Što Sirijci pretražuju na Googlu

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jasno, međutim ukoliko drugi mogu komentirati nečije stavove, koji čak i nisu stavovi, nego pisanja koja se većinom baziraju na izvještavanju, i nazivati ih desničarskim, koji to nisu, mogu si to valjda dozvoliti i drugi.
    Kako bi se netko osjećao da ga se okarakterizira kao neokomunistu, a to po svojim uvjerenjima nije.
    I opet smo na početku koliko je smisla i besmisla kome dozvoljeno. Stoga, slažem se potpuno, čitava diskusija o tome ionako ovdje opet vodi u slijepu ulicu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš tako Angie.
    I ja ne znam više što misliti, žao mi je ljudi, ali strah me i za moju djecu...
    Užasno se bojim rata, a ovakve pojave bude ekstremnu desnicu. I onda to sve može završiti loše.
    Jučer je bila obljetnica početka rata u mom gradu Pa se prisjetim onoga što ne želim pamtiti. I razmišljam kako nema šanse da moja djeca takvo nešto prožive. Ima dana kad bi tako rado skupila sve i pošla s obitelji u... ne znam, Australiju, što dalje to bolje.
    Onda dođem tu, čitam razne stavove, nekad se smirim, nekad uzrujam... ali stvarno nema potrebe za prepirkom. Tim više što svi ovdje imamo slične stavove, tj. slažemo se u jednom - žao nam je tih nesretnih ljudi i željeli bi pomoći njima i njihovoj dječici. Ali bez da pri tom ugrozimo sebe i svoju djecu (na bilo koji način, da, i od pada kvalitete života).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno, međutim ukoliko drugi mogu komentirati nečije stavove, koji čak i nisu stavovi, nego pisanja koja se većinom baziraju na izvještavanju, i nazivati ih desničarskim, koji to nisu, mogu si to valjda dozvoliti i drugi.
    pa tko je rekao da ne mogu?
    jesi dobila opomenu administratora, u čemu je problem?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne mogu više obrisati brzopleti post, a u principu je glupo nastavljati ovu bezveznu raspravu.
    ako se može u američkim serijama, a valjda može i na rodinom forumu - withdrawn. povlačim.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mir, mir, mir, nitko nije kriv. ava, ava, ava... zapravo i ne znam kako ide dalje

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vezano za osnovnu raspravu...
    Ja mislim da ne treba njegovati strahove. I ne treba djelovati iz pozicije straha.
    Ova druga rečenica je rečenica jedne frumašice iz nekog drugog konteksta, a ja je držim nevjerojatno točnom, korisnom i oslobađajućom. Mislim da je iznimno primjenjiva u životu, pogotovo sada.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Znam ja Angie...'nitko nije krava '

Evo jedan izvještaj iz Kolna -mm se sinoć čuo s frendom koji tamo živi... Kaže da ih ima jakoo puno i svaki dan dolaze novi i da bi uskoro stvarno mogli poceti spavati i po ulici.. Pa ubrzano traze nove smjestajne kapacitete.
    Sto se tice one Nijemice koju tjeraju van iz stana...to je neka druga prica-vec je prije 10 mj trebala izaci iz tog gradskog stana, a sad je ona sama pozvala novinare da valjda iskoristi situaciju i napuhala pricu s izbjeglicama pa jos novinari...
    Uglavnom tamo su isto ljudi podjeljeni-od onih koji donose stvari i pomazu do onih koji bi ih sve u konc.logore (kao njegov šef). Izbjeglice kaze ima ih od svukud i sad su čuli da i oni iz Iraka, Afganistana tj bilo koje zemlje gdje se imalo ratuje ce moci ostati. Isto tako da ima jako puno sukoba izmedu njih samih i da nisu zadovoljni smjestajem, hranom, da im smeta sto moraju cekati u redu na hranu ( kao u kantini npr)... Priča da nije mogao u poštu tri dana ući jer je bio red po ulici... Pa si misli šta je sad ovo ? Kaže da im je drzava valjda odobrila neku naknadu za telefone pa su svi pohrlili kupili najnovije smartphone po 100eur uz pretplatu na 2 g i salju dole svojima.
    I jos malo crnog humora za kraj: kaze da je jako puno Roma iz Srbije došlo s izbjeglicama pa ga je jedan žicao na cesti i kaze ovaj : 'mene tamo u Srbiji svaki dan tuku pa je došao ovamo.' A pita ga on pa dobro šta ćeš ti ovdje radit kad dobiješ azil? Kaže R : ' kako šta? Će da obijam kuće !'

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jos malo (crnog) humora: Robi K

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Posljednje uređivanje od Mima : 02.10.2015. at 11:37

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar je Robi, ali moja zvijezda je Pavle Svirac http://www.nacional.hr/u-cetveroredu-s-izbjeglicama/
    Ajme genijalan je, umirem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •