Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 357

Tema: štrajk prosvjetara

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Najnoviji info . Mene uciteljica trazi pisanu ispricnicu za izostanak E. u petak. Jer u nasoj skoli ( kako se cini )nitko nije strajkao , a u petak je bila normalna nastava. Samo od kuda bih ja to mogla znati , kada je i sam ministar rekao da ce " cuvanje " biti organizirano. Ipak sto se " cuvanja" tice to radije organiziram sa bakom u toplini doma.
    PS: Ne, nismo imali nikakvu obavijest na WEB-u, vratima skole, sms-om , mail-om , a niti golubom pismonosom.
    istina, uciteljica je rekla muzu dan ranije da " skola radi" , ali ne i da ce imati normalnu nastavu.
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.10.2015. at 20:25

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Vidi se da ne poznaješ sustav odnosno kako stvari funkcioniraju u školi. Nema šanse (niti ikakvih mehanizama) da se stvari riješe samo s takvim pojedincima koji štancaju ispričnice i eskiviraju pisane provjere znanja. Mi smo u cjelini društvo u kojem jako dobro znamo svoja prava a zaboravljamo obaveze (odnosno kreativni smo u zaobilaženju istih). Možda je to dječja bolest tranzicije, ne znam. Ali nadam se da će proći.

Naime pokušaji takvog rješavanja priče o izostancima s roditeljima čija djeca su uvijek bolesna za ispit redovito završavaju kontra optužbama za "diskriminaciju" i ugrožavanje prava i sl.
    Jao kao da je škola jedina sredina u kojoj se kažnjava svakoga jer se nema hrabrosti ili mehanizma kazniti onoga tko stvarno radi nešto loše. Ne da nije jedina, nego je to opća pojava, i u tom je smjeru bio moj prvi komentar.

Ako već nemamo mehanizam/hrabrost, onda to radije priznajmo i pomirimo se sa tim, a nemojmo kažnjavati sve radi toga što pojedinci krše pravila.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja općenito ne volim školu, još od doba kad sam istu pohađala. Mislim da imam problema s uklapanjem u sustav. Besmisleno je meni uvijek besmisleno. A mnoge stvari u obrazovnom sustavu su takve. I ništa se ne mijenja, čini mi se da je sve gore.
    Danas školu još manje volim. Škola mi je teška tlaka i nikako ne razumijem kad je postalo normalno da se roditelji bave školom i gradivom.
    Uglavnom, više se ja veselim praznicima nego djeca.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema pojma kad je postalo normalno da se roditelji toliko bave skolom...
    Mislila sam da je problem samo u meni jer mi djeca imaju probleme u ucenju pa mi se cini da se skolom bavim puno vise nego u doba kada sam ju sama polazila.
    samo mi je danas puno teze. Tesko lovim konce jer ne pohadam nastavu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

gita

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Jao kao da je škola jedina sredina u kojoj se kažnjava svakoga jer se nema hrabrosti ili mehanizma kazniti onoga tko stvarno radi nešto loše. Ne da nije jedina, nego je to opća pojava, i u tom je smjeru bio moj prvi komentar.

Ako već nemamo mehanizam/hrabrost, onda to radije priznajmo i pomirimo se sa tim, a nemojmo kažnjavati sve radi toga što pojedinci krše pravila.

Koja pravila su kršili pojedinci? Koliko ja znam nisu do sada bila jasno propisana, a pojedinci su koristili priliku u nedefiniranoj situaciji .

Po tvojoj logici (jao,o jao!) zašto se uopće donose pravila i zakoni i time ugrožavaju slobode većine, umjesto da se obračuna s pojedincima koji manisfestiraju neka odstupanja u ponašanju!!?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam baš da je to tako po mojoj logici. Vi donosite pravilo kojim komplicirate život svim roditeljima i djeci zato što neki roditelji zloupotrebljavaju mogućnost ispričavanja djeteta iz škole. Dakle, niste ste u stanju nositi sa pojedincima, pa nametnete svima nebulozno pravilo. To me podsjeća na situaciju kad u mojoj firmi zabrane ispijanje kave u kafiću jer "neki" piju pet kava dnevno, a tim "nekima" se to nitko ne usudi reći, pa je onda lakše kazniti sve.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nemoguće je propisati sve. To dovodi do ovakvih bedastoća. Umjesto da se propiše postupak u slučaju odsustva s pisane provjere.
    Uostalom nije mi jasno zašto se koriste kupovni testovi kod kojih je velika mogućnost da ih se nabavi. Uopće nisam te struke, ali ja bi sastavila katalog pitanja iz kojih profesor slaže ispit po svom nahođenju. Katalog je naravno dostupan i učenicima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam baš da je to tako po mojoj logici. Vi donosite pravilo kojim komplicirate život svim roditeljima i djeci zato što neki roditelji zloupotrebljavaju mogućnost ispričavanja djeteta iz škole.
    Nešto je pogrešno u toj logici, jer svi zakoni, propisi i pravila donose se radi one manjine koja bi kršila određene norme te za posljedicu imaju kompliciranje života i ograničavanje sloboda onima kojima to nikada ne bi palo napamet.

Voljela bih svakako znati iz kojeg razloga ti nisi rekla ispijačima kave u svojoj firmi , da prestanu piti toliko kave i prevenirala zabranu svima? Nedostatak hrabrosti, jakosti, moći?!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoguće je propisati sve. To dovodi do ovakvih bedastoća. Umjesto da se propiše postupak u slučaju odsustva s pisane provjere.
    Uostalom nije mi jasno zašto se koriste kupovni testovi kod kojih je velika mogućnost da ih se nabavi. Uopće nisam te struke, ali ja bi sastavila katalog pitanja iz kojih profesor slaže ispit po svom nahođenju. Katalog je naravno dostupan i učenicima.
    Gita kupovni testovi se koriste upravo zbog roditelja koji se previše bave školom, mislim da smo o tome već raspravljali na nekim temama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno ne bih rekla da se zato i tako donose zakoni.

A ispijačima kave nisam rekla da prestanu jer to nije moj posao, ja im nisam nadređena osoba.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Gita kupovni testovi se koriste upravo zbog roditelja koji se previše bave školom, mislim da smo o tome već raspravljali na nekim temama.
    Ne kužim svejedno. Za jednu cjelinu postoji test a i b grupe. Ja nabavim test i moje dijete zna sva pitanja iz testa. Da li sam ja onda roditelj koji se previše bavi školom?
    U stvarnom svijetu ja ni ne znam kad mi dijete piše test, a kamo li da ga nabavljam.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A ispijačima kave nisam rekla da prestanu jer to nije moj posao, ja im nisam nadređena osoba.
    Ako sam dobro razumjela nadređena osoba u tvojoj firmi u opisu svog posla ima brojanje popijenih kava sebi podređenih.... ili bi to trebala raditi spontano, po defaultu samim tim što je u šefovskoj poziciji?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako ćemo povući paralelu sa školom - tamo ne postoje nadređene osobe roditeljima, znači nema nikog tko bi razgovarao s roditeljem iz pozicije moći.
    Postoje osobe kojima je u opisu posla razgovarati s roditeljima o izostancima učenika, međutim nikome nije u opisu posla ispitivati vjerodostojnost roditeljskih isprika.

Ne vidim u toj situaciji nikakav kukavičluk niti nedostatak hrabrosti.
    Posljednje uređivanje od no@ : 01.10.2015. at 22:03

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne kužim svejedno. Za jednu cjelinu postoji test a i b grupe. Ja nabavim test i moje dijete zna sva pitanja iz testa. Da li sam ja onda roditelj koji se previše bavi školom?
    U stvarnom svijetu ja ni ne znam kad mi dijete piše test, a kamo li da ga nabavljam.
    Ti si dobra. U mom svijetu ja znam kada se pise test jer sam prepisala datume na pocetku godine, ali pojma nemam ŠTO se pise u testu. Jos nekako lako za mene, ali ne zna niti moje dijete koje zuji dobar dio svakog sata. Pa onda danima prije testa pokusavam shvatiti sto se u testu uopce pise. A nabavljanje tiskanog testa ... to bi mi olaksalo zivot. Molim linkove i informacije kako bezbolno do stampanih testova na PP.
    ( ps. dijete ne pise niti jedan stampani test, nego ih profesori sastavljaju).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam sigurna da razumijem situaciju: testove roditelji financiraju ali ih nabavlja učitelj/škola. Znači zapravo nemaš priliku vidjeti test, niti dijete prije same pisane provjere.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i ne treba škola preispitivati vjerodostojnost roditeljskih isprika, nego treba definirati kako se nadoknađuju propušteni pismeni ispiti, na način da se korist od markiranja testa minimizira.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako sam dobro razumjela nadređena osoba u tvojoj firmi u opisu svog posla ima brojanje popijenih kava sebi podređenih.... ili bi to trebala raditi spontano, po defaultu samim tim što je u šefovskoj poziciji?
    Apsolutno, po defaultu. Nadređena osoba u nekoj firmi ima dužnost i pravo primijetiti kad podređeni počnu malo preslobodno koristiti radno vrijeme i reagirati na tu situaciju.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

U našoj je školi praksa da ako dijete izostane sa pisanog ispita, ispit piše neki drugi dan, pod satom kada je u razredu tišina i mir. Bar je do sada bilo tako. Moja cura je zbog bolesti propustila par ispita i sve ih je uredno pisala. Nisam znala da postoji mogućnost da je dijete neocijenjeno zbog izostanka.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam sigurna da razumijem situaciju: testove roditelji financiraju ali ih nabavlja učitelj/škola. Znači zapravo nemaš priliku vidjeti test, niti dijete prije same pisane provjere.
    Pa ne razumijem ni ja. Tiskani testovi su uvedeni zbog angažiranih roditelja. Kako su oni to angažirani? I kako pomažu tiskani testovi?
    A otkud meni testovi? Pa nije državna matura u pitanju. Mogu se nabaviti. Doduše ne u slobodnoj prodaji, ali kad je to bila zapreka.
    Da se razumijemo, nemam testove jer ne podržavam takvo ponašanje, ali da ih želim imati, nabavila bi ih bez većih problema.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa ne razumijem ni ja. Tiskani testovi su uvedeni zbog angažiranih roditelja. Kako su oni to angažirani? I kako pomažu tiskani testovi?
    A otkud meni testovi? Pa nije državna matura u pitanju. Mogu se nabaviti. Doduše ne u slobodnoj prodaji, ali kad je to bila zapreka.
    Da se razumijemo, nemam testove jer ne podržavam takvo ponašanje, ali da ih želim imati, nabavila bi ih bez većih problema.
    Naravno da ne razumiješ kada ti nisi angažirani roditelj

Angažirani roditelji se bave analizom forme i sadržaja te validacijom home-made učiteljskih testova, pa se onda to zaobilazi nabavom kupovnih.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa i ne treba škola preispitivati vjerodostojnost roditeljskih isprika, nego treba definirati kako se nadoknađuju propušteni pismeni ispiti, na način da se korist od markiranja testa minimizira.
    Ne bi li to bio još jedan besmisleni i birokratski propis, jer se ne mogu predvidjeti i obuhvatiti sve situacije i specifičnosti takvih izostanaka.
    Ne vidim razloga zašto ne ostaviti autonomiju svakom učitelju da odredi na koji način će nadoknaditi propušteni test s djetetom.
    Posljednje uređivanje od no@ : 02.10.2015. at 06:52

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja se slazem malo s mimom, malo s no@-om, kako koja napise post, ja bih sve potpisala:D

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim da mima jednostavno ima pravo da je fer da dijete koje je propustilo test iz bilokojeg razloga bude ocijenjeno na temelju testa koji nije pisan u njegovom razredu. Naravno, to je više posla nastavniku, ali svakako je to dio posla nastavnika. Ono nezgodno je, al se mora.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ti si dobra. U mom svijetu ja znam kada se pise test jer sam prepisala datume na pocetku godine, ali pojma nemam ŠTO se pise u testu. Jos nekako lako za mene, ali ne zna niti moje dijete koje zuji dobar dio svakog sata. Pa onda danima prije testa pokusavam shvatiti sto se u testu uopce pise. A nabavljanje tiskanog testa ... to bi mi olaksalo zivot. Molim linkove i informacije kako bezbolno do stampanih testova na PP.
    ( ps. dijete ne pise niti jedan stampani test, nego ih profesori sastavljaju).
    Evo, ja ću ti odgovoriti javno - ali odnosi se na djecu u nižim razredima.

Ja sam svom sinu svojevremeno kupila ove testove http://www.alfa.hr/artikl/info/4fa0a1d83988ccee6700001b s ciljem da vježba doma.

Igrom slučaja pokazalo se da potpuno istu bateriju testova ima i učiteljica, jer to je par s odabranim udžbenikom. Eto - nisam tražila, to je našlo mene. I to je jedina godina kad je moj mlađi imao 5.0 iz prirode jer je i njemu problem pročitati s papira. Zato sam to i nabavila (misleći da će se učiteljica potruditi sastaviti nešto SLIČNO - ali figa, lakše je kupiti potpuno isto) - daklem, ja sam dala novac i za školu, a od svoje volje i prije nego je to učiteljica zatražila, kupila sinu i za doma. Nisam imala nikakvih namjera varanja, mislila sam da će djetetu to dobro doći da vježba. E, pa, uvježbao je i bolje nego sam si mislila. Nismo ponovili.

Pouka priče - kad nabavite udžbenike, pogledajte ima li kakvih gotovih testova. Ponekad ima, ne uvijek. Za djecu s teškoćama to je sigurno sasvim dobra vježba. A ako je prosvjetar toliko komotan da se oslanja na gotov tiskani materijal - zašto bi to bio problem roditelja?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne bi li to bio još jedan besmisleni i birokratski propis, jer se ne mogu predvidjeti i obuhvatiti sve situacije i specifičnosti takvih izostanaka.
    Ne vidim razloga zašto ne ostaviti autonomiju svakom učitelju da odredi na koji način će nadoknaditi propušteni test s djetetom.

Pa normalno da ne treba biti propis, ja kažem propis jer često čujem da se nastavnici žale da ne smiju ovo ili ono. Pa računam, ako postoji propis na nivou škole, onda se imaju na što pozvati.

Inače jasno da nastavnik može i treba odrediti kako će nadoknaditi propušteni pismeni ispit, a ja mislim da bi bilo pametno to napraviti tako da se markiranje sa pismenog jednostavno ne isplati.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ne zaboravimo pedagoski aspekt skole. Kakvu poruku saljemo djeci ako dozvolimo naknadno pisanje testa uceniku koji je lazno bolestan u vrijeme pisanja testa? Ucenici to uvijek znaju.
    Nismo mi samo obrazovna ustanova ili kako novinari pisu,mjesto za zbrinjavanje ucenika.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj perla5 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne zaboravimo pedagoski aspekt skole. Kakvu poruku saljemo djeci ako dozvolimo naknadno pisanje testa uceniku koji je lazno bolestan u vrijeme pisanja testa? Ucenici to uvijek znaju.
    Nismo mi samo obrazovna ustanova ili kako novinari pisu,mjesto za zbrinjavanje ucenika.
    Kako ćeš dokazati da je lažno bolestan!?
    Izigravat ćeš Sherlocka Holmesa?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kako ćeš dokazati da je lažno bolestan!?
    Izigravat ćeš Sherlocka Holmesa?
    Pa ni ne trebaš ništa dokazivati. Ni provjeravati ispričnice - uvijek ima onih koji muljaju.... Ali ako se ponavlja uzorak (da isto dijete baš svaki put izostane s testa iz istog predmeta) nije teško zaključiti što se događa. Moj stariji je znao s temperaturom otići pisati test samo da ne izostane, jer je znao da će u drugoj rundi biti teži zadaci. To je baš ono o čemu Mima govori - nije problem učiniti izostanke neisplativima. Ali to nije pravilo.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam imala u srednjoj školi kolegicu iz razreda koja je jako često izostajala s nastave kad su bili najavljeni pismeni ispiti. Mi smo to i spomenuli razrednici, kako nije fer i tako to, a ona je samo rekla da ona ništa ne može jer joj roditelji uredno opravdaju te dane. Kasnije je uglavnom usmeno odgovarala, što je u pravilu bilo teže nego pisati pismene testove pa ni danas ne kužim što joj je to trebalo.

A što se tiče ovih štampanih listića za vježbanje....
    Uglavnom sama djetetu sastavljam listiće za vježbu doma, ali ponekad ih isprintam sa raznih stranica na netu pa puno puta to isto dobije u školi.
    Vidjela sam da postoje nastavni listići uz udžbenik iz engleskog koje nismo kupovali pa sam to htjela uzeti za doma, ali nemam pojma da ili ne. Možda da prvo pitam prof.iz engleskog da li to koriste u radu da ne bi bilo da doma rješava isto ko u školi.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Vecina testova je dostupna na web-u i ja ih zato nikad ne koristim. Potrudim se i sastavim razlicite zadatke s razlicitim grupama za sve razrede. Osim toga,treba ujednaciti i stupanj tezine ta sve grupe i razrede. I to se potrudim.
    I sad jos da radim jos testove za lazne bolesnike koji zivciraju ostale ucenike svojim namjernim nedolascima?
    To mi ne pada na pamet.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Shvaćam te i slažem se s tobom. S jedne strane, nije fer imati isti tretman muljatora i zapravo bolesnih. A opet, čak i da 100% znaš koji su kakvi, smije li učitelj/profesor reći tebi dam da pišeš test, tebi ne dam jer muljaš.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imala u srednjoj školi kolegicu iz razreda koja je jako često izostajala s nastave kad su bili najavljeni pismeni ispiti. Mi smo to i spomenuli razrednici, kako nije fer i tako to, a ona je samo rekla da ona ništa ne može jer joj roditelji uredno opravdaju te dane. Kasnije je uglavnom usmeno odgovarala, što je u pravilu bilo teže nego pisati pismene testove pa ni danas ne kužim što joj je to trebalo.
    možda je disleksija bila u pitanju?

neka djeca su jača u usmenom odgovoru imoj bi često imao lošije pismene rezultate provjere.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    možda je disleksija bila u pitanju?

neka djeca su jača u usmenom odgovoru imoj bi često imao lošije pismene rezultate provjere.
    Vjerojatno...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da me se krivo ne shvati ja to ne opravdavam, samo mi je palo na pamet kad se pitaš šta joj je to trebalo.
    tko zna šta ju je mučilo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vecina testova je dostupna na web-u i ja ih zato nikad ne koristim. Potrudim se i sastavim razlicite zadatke s razlicitim grupama za sve razrede. Osim toga,treba ujednaciti i stupanj tezine ta sve grupe i razrede. I to se potrudim.
    I sad jos da radim jos testove za lazne bolesnike koji zivciraju ostale ucenike svojim namjernim nedolascima?
    To mi ne pada na pamet.
    Apsolutno se ne slažem i smatram ovo povredom radne obveze. Ono nastavnik je tu da sastavlja testove za svu djecu koja pohađaju školu. Nije poanta u tome koliko je to posla za nastavnika, jer naime ne idu djeca u školu kako bi nastavnici imali posao. Nastava je odgojnoobrazovni proces, ali meni je baš neodgojeno odlučit ne izvršavat svoje obveze jer ih netko drugi ne izvršava. Djeca uče primjerom.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prilično sam sigurna da nije bila disleksija, nije bila ništa uspješnija usmeno nego pismeno. Ali nevažno, poanta je u tome da su roditelji to uredno opravdavali, a prof. je slijegala ramenima jer ona tu ništa ne može. Mislim, glupo je očekivat da se profesori time bave, ali opet nije fer prema drugima.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Da,uce primjerom.
    Zbog toga isti tretman za sve,a ne saginjanje glave lazima i obmanama.
    Zbog toga je prosvjeta sad na koljenima.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Isti tretman za sve znači da svi pišu test, neovisno o tome jesu li bili bolesni, na putu ili lažno bolesni u ponedjeljak. I ovo ne pisanje testa je po meni lakši način, i za djecu i za nastavnika.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

NI MED CVETJEM NI PRAVICE, kaže se u Baladama Petrice K. Priči o strahu od testova i ispitivanja, o roditeljskom upletanju i bavljenju školskim obvezama djece, treba doista priči individualno i s otvorenom suradnjom učitelj - roditelj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da,uce primjerom.
    Zbog toga isti tretman za sve,a ne saginjanje glave lazima i obmanama.
    Zbog toga je prosvjeta sad na koljenima.
    Eh, da je samo prosvjeta...

Da nije privreda na koljenima, lakše bi se našlo 4% i više za prosvjetu i za zdravstvo i za sve kojima to treba. A tako dugo dok se sustavno vara i podržava varanje i laganje i krađe na svim razinama nema šanse da nam bude bolje. A počinje se (očito) od malih nogu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.10.2015. at 11:38

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vi ozbiljno mislite da je onima koji nisu došli u školu kako bi izbjegli test kazna da ga uopće ne pišu? Da je pravedno da dijete koje je stvarno bilo bolesno ima priliku manje za dobit odličnu ocjenu?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja mislim da bi dijete svakako trebalo odgovarati taj dio gradiva, a jel pismeno ili usmeno, tu odluku prepustiti učitelju.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se sa svim što je casa napisala

perla ti uporno pričaš o djeci varalicama, koliko je takvih u razredu, ima li više bolesne djece ili varalica? Trebaju li sva bolesna djeca ispaštati zbog jednog varalice po generaciji. I, nije dijete varalica, netko mu odobrava takvo ponašanje, a to su i roditelji i škola. Iako riskiram da me No@ zaskoči, ali ja mislim da bi jedan ozbiljan razgovor stručne službe s roditelje skratio ovakve izostanke na pola. Nisu ni svi roditelji tako zagriženi, neki stvarno vjeruju da time pomažu djetetu, neki ne znaju, neki idu linijom manjeg otpora...

Ono što je meni smetalo, kad je moje dijete bilo bolesno, što bi mu prvi dan nakon povratka s bolovanja svi uvalili testove koje je propustio. Pa dijete je bilo bolesno, sigurno nije štrebao dok je kurio 39., pa dajte mu makar jedan dan lufta...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a inače, mijenjala bih sva pismena ispitivanja za usmena, uvijek sam dobivala bolje ocjene usmeno nego pismeno, a nemam disleksiju

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Srecom,broj varalica je zanemariv u odnosu na stvarno bolesnu djecu(koja,naravno,odgovaraju po dogovoru,kad koje gradivo stignu nauciti). I naravno da to ne smije biti problem, dogovoriti naknadno ispitivanje bolesnoj djeci.
    Inace,iz mog iskustva pedagoska sluzba ne moze utjerati u red roditelje koji podrzavaju lazne bolesti (jako mali broj u mojoj skoli),to je njima jednostavno postao normalan nacin funkcioniranja.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A ti ovim stvarno bolesnima daš novi test? Zbunila si me sad...

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Naknadna provjera znanja je uvijek omogucena stvarnim bolesnicima(kod mene dobiju par zadataka iz propustenog testa u novom testu). Smatram da se usmeno odgovaranje razlikuje od pisanog te ga tako i ne provodim kao nadomjestak propustenom testu.
    Mene ljute laznjaci. I ostale ucenike koji su i inace jako osjetljivi na nepravdu. S potpunim pravom.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Samo ono što je meni ovdje i dalje nejasno je kako ti uspijevaš razlikovati lažnjake od stvarnih bolesnika. I koliko je pravedno lažnjaka kažnjavat nepisanjem testa?
    Ja mislim da prvo možeš samo s nekom vjerojatnošću, odnosno nagađanjem pa da time neminovno nanosiš nepravdu nekim nelažnjacima. A za drugo, mislim da nije nikakva kazna, već nagrada.
    I naravno, mislim da nastavnik ima obvezu dati svoj djeci pismeni ispit jednako kao i usmeni. Neovisno o tome jesu li ta djeca lažnjaci, bolesnici, odlikaši, markiranti... To su budući potencijalni dobri ljudi, i zaslužuju priliku.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
    Ja bi, recimo, uvijek uvazila mišljenje, kao strucnije, osobe koja se bavi nekom djelatnošću o kojoj ja nemam blagog pojma. Ali eto nismo svi isti.
    Vec je nekoliko puta rečeno kako se lažnjaci otkriju. Treba pročitati postove. Ali eto, kao što rekoh...

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •