Stranica 5 od 15 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 705

Tema: Bozicni kolaci 2015.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ginger, znam da nisu keksići, ali imaš na "Božićni kolači 2014" moj recept za kokos bajaderu. Nemam sada recept pri ruci. Najbrži i najlakši kolač za napraviti. Zbućkaš, izliješ i čekaš da se stvrdne.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ak ti ostane bjelanjaka - puslice s kokosom

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Aj potrazit cu
    Al trazim i keksice
    I neke dobre medenjake, al isto da mogu biti sitni

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ak ti ostane bjelanjaka - puslice s kokosom
    Kak?
    Omjeri?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ginger, ovo su meni omiljeni medenjaci. radim jako sitne. valjda u promjeru nisu više od 3cm.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eh, ja sam mislila da si radila

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, ja sam mislila da si radila
    nisam, al sam jela
    pa kaj - obične puslice samo dodaš još i kokos - nije to baš neka filozofija

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

omg
    ovo izgleda mrak
    i malo komplicirano s tim punjenjem, al ajd...
    jesi radila kad bez punjenja? samo s glazurim

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nisam. al nije niš komplicirano. malo prtljavo.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    nisam, al sam jela
    pa kaj - obične puslice samo dodaš još i kokos - nije to baš neka filozofija
    al jos nikad nisam radila puslice, lol
    svasta jesam, al to nisam

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    nisam. al nije niš komplicirano. malo prtljavo.
    malo?
    puniti keksiće promjera 3 cm
    skidam ti kapu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene anzac keksići sjete na jednu staru forumašicu, imgu
    pozdrav imgi, ma gdje bila

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

al jos nikad nisam radila puslice, lol
    svasta jesam, al to nisam
    A i ja pisem svasta. Prve koje sam radila bile su savrsene.
    Poslije mi niti jedne nisu uspjele.
    Ali moje su bile bez kokosa

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ova medena srca od sase izgledaju mrak!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato ih i neću raditi, jer moja sigurno ne bi bila tako mrak. Nije mi ni punjenja koliko dog umakanja u čokoladu i petljanja oko toga

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja moram priznati da imam problem sa želatinom i to ogroman, prije sam zazirala od nje dok sam čula da je goveđeg podrijetla, pa mi se to malo gadilo.

Onda sam pred par godina poslovno bila vani u jednoj kožari, da ne ulazim sad u gnjusne detalje od toga kad vidite hrpu sirovih usoljenih koža tek skinutih s krave, koje su došle iz npr. Argentine i tak stoje tjednima, prek procesa obrade, do toga da je na kraju linije bila ogromna hrpa mljevenog otpada od tih koža, doslovno bi čovjek rekao smeća, za koje mi je žena objasnila da se prodaje prehrambenoj industriji i od toga rade želatinu, ali oni zato paze i ne kupuju kožu iz zemalja gdje je bilo registrirano kravlje ludilo.

Mislim da me nakon tog prizora do kraja života neće ništa više sprijateljiti sa želatinom.

Ali prošle nedjelje je na najbolji britanski slastičar bilo prikazano kako se davno u nekom takvom prvom desertu dobila želatina kuhanjem svinjskih nogica, radili su voćni žele, navodno jako ukusan.

Pa tko voli nek izvoli

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eh da, davno sam radila neku finu tortu od lješnjaka kod koje su se tako pekle beze kore i tamo naišla na sjajan savjet, iako se peče na masnom papiru, potrebno ga je još nauljiti prije nego se izlije smjesa za koru, nakon toga nije problem odlijepiti te kore i ispadnu savršene. Netko je pisao da muku muči s tim.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa Vidi poruku
    Ja moram priznati da imam problem sa želatinom i to ogroman, prije sam zazirala od nje dok sam čula da je goveđeg podrijetla, pa mi se to malo gadilo.

Onda sam pred par godina poslovno bila vani u jednoj kožari, da ne ulazim sad u gnjusne detalje od toga kad vidite hrpu sirovih usoljenih koža tek skinutih s krave, koje su došle iz npr. Argentine i tak stoje tjednima, prek procesa obrade, do toga da je na kraju linije bila ogromna hrpa mljevenog otpada od tih koža, doslovno bi čovjek rekao smeća, za koje mi je žena objasnila da se prodaje prehrambenoj industriji i od toga rade želatinu, ali oni zato paze i ne kupuju kožu iz zemalja gdje je bilo registrirano kravlje ludilo.

Mislim da me nakon tog prizora do kraja života neće ništa više sprijateljiti sa želatinom.

Ali prošle nedjelje je na najbolji britanski slastičar bilo prikazano kako se davno u nekom takvom prvom desertu dobila želatina kuhanjem svinjskih nogica, radili su voćni žele, navodno jako ukusan.

Pa tko voli nek izvoli
    Agar agar je skuplja ali dostojna zamjena ☺

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja vec pomalo tradicionalno spremam bozicni panj. Priprema piece of cake a kada zavrsim s njime izgleda fancy

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ode mi edit...
    https://goo.gl/photos/2kVPBg8Qsa4SGFb36

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vec pomalo tradicionalno spremam bozicni panj. Priprema piece of cake a kada zavrsim s njime izgleda fancy

Dobra ideja, umjesto torte. Moja baka ga je radila, stvarno je jednostavno, a izgleda super na stolu. Hvala na podsjećanju.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pratim vas i ja )) Obozavam ovo predblagdansko vrijeme i isto razmisljam sto cu praviti ove godine..
    Kcer je vec izrazila zelju za islerima ali u bozicnim oblicima
    -volimo americke keksice, dio napravim s kokosom a dio s bademima
    -volimo ringlice, krancle ili kako vec tko zove
    -medenjaci su mi iszo odlicni, imam neki dobar recept...
    -a nismo dugo jeli Sacher tortu tako da mislim da ce ove godine to biti na meniju

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ako nebi bilo teško nekome podijeliti dobar recept za ovaj "panj". Izgleda mi odlično, ali nikada to nitko u mojoj okolini nije pravio

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Evo, ja radim po ovom receptu :

Sastojci za biskvit:
    4 jaja
    135g šećera
    1 mahune vanilije
    ¼ žličice soli
    130 g brašna

Sastojci za kremu i premaz:
    500 g čokolade 65% kakaa
    cherry brandy-a ili alkohola po želji
    500 g slatkog vrhnja

Sastojci za dekoraciju:
    kakao u prahu, šećer u prahu

Gljive od meringe:
    30 g bjelanjaka
    prstohvat soli
    70 g šećera

Priprema ganache kreme:
    Za kremu usitnite čokoladu, dodajte alkohol te prelijte zakuhanim slatkim vrhnjem. ostavite 1-2 minute pa energično promiješajte da se čokolada rastopi. Ukoliko želite da se smjesa što brže ohladi, stavite je u posudu sa što većom površinom, prekrijte prozirnom folijom (koju ćete staviti direktno na površinu kreme) i stavite u zamrzivač.

Priprema biskvita:
    Jaja pjenasto tucite sa šećerom, malo soli i sastruganom mahunom vanilije dok ne postanu kremasta i gusta, a smjesa višestruko poveća volumen. Ručno umiješajte brašno, pazeći da smjesa ne izgubi na volumenu. Rasporedite smjesu po najvećem plehu iz pećnice koji ste obložili pek papirom te pažljivo poravnajte površinu. Pecite na 200 stupnjeva 10ak minuta (kada je biskvit gotov, na lagani pritisak prstom, vraća se u početan položaj). Izvadite biskvit, pustite da odmori 2-3 minute, stavite čistu krpu pod pek papir i čvrsto ga zarolajte te ostavite da se u potpunosti ohladi.

Gljive od meringue:
    Bjelanjak sa šećerom i prstohvatom soli miksajte najvećom brzinom dok se šećer u potpunosti ne otopi, a smjesa ne bude sjajna, glatka i čvrsta. Prebacite smjesu u dresir vrećicu sa širim okruglim nastavkom te na pek papir istiskujte vodoravne poteze koji će poslužiti kao stručak (stabljika) gljive, te polusferne oblike za klobuk držeći okomito dr esir vrećicu te je pri kraju povlačeći u vis. Sušite na 90 stupnjeva nekih sat vremena, odnosno dok gljive u unutrašnjosti ne budu skroz suhe (uvijek imajte koji višak da možete provjeriti). Kada su spremne, klobuke lagano izdubite s donje strane, dodajte malo ganachea, umetnite stručak.

Oblikovanje panja:
    Kremu ostavite kratko na sobnoj temperaturi da omekša, polovicu do dvije trećine iskoristite za punjenje, odnosno razmažite po biskvitu, pažljivo zarolajte ne ostavljajući praznog prostora između biskvita i kreme, te čvrsto omotajte prozirnom folijom i ostavite da se dobro rashladi u frižideru. Kada je rolada spremna, ukoso odrežite rubove biskvita, te odrežite na isti način po dvije četvrtine i pozicionirajte ih s lijeve i desne strane da rolada nalikuje na panj s dva ogranka. Premažite ostatkom kreme tako da je stavite u dresir vrećicu s plosnatim nastavkom radeći ravne poteze po površini i uokolo panja. Nazupčenom paletom prijeđite preko površine sa svih strana da nalikuje na neravnu površinu drveta te obilno pospite kakaom u prahu te s malo šećera u prahu da podsjeća na snijeg. Pripremljene gljive pozicionirajte po i uokolo panja po želji, pričvršćujući ih ganache kremom. Lagano ih pospite kakaom u prahu.

Na recept nemam zamjerke, ja nisam dodavala nikakav alkohol ali razmisljam ove godine o narandinoj korici. Ako radis gljive preporuka jest da ga ukrasis prije posluzivanja jer se ne ponasaju bas dobro u fridzu. A najfiniji je kada malo odstoji vani.
    Ovaj biskvit je inace izvrstan za sve roladice.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Agar agar je skuplja ali dostojna zamjena ☺
    baš sam vam ovo htjela napisati
    u dućanima zdrave hrane imate zamjene za tu nesretnu želatinu (i ja zazirem, nikad nisam koristila)
    agar agar, kuzu prah, aru prah

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    baš sam vam ovo htjela napisati
    u dućanima zdrave hrane imate zamjene za tu nesretnu želatinu (i ja zazirem, nikad nisam koristila)
    agar agar, kuzu prah, aru prah
    Kuzu nije zamjena za zelatinu. Zamjena je za npr.gustin, agar agar je biljna zelatina a zapravo alga.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sjećam se da sam u neke kreme stavljala i taj kuzu, dosta davno, ne znam više što sam i kako radila
    a agar agar nikad nisam ni koristila, samo sam čula za njega

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam da li je to baš božićni kolač, ali nekako mi se čini da su se ovdje našle sve dobre kuharice kolača, pa nisam htjela otvarati novu temu. Ali ako moderatorice misle....
    Dakle, imam finog rofačeva brašna sa Visa, bademovog brašna (baš brašna - fino mljeveno) kojem uskoro ističe rok, a bilo bi šteta da propadne i jabuka.

Jednom sam u dobroj hrani, ili u nekim drugim našim novinama našla recept za takav kolač (mislim da su bili orasi umjesto badema), ali sam ga zagubila.

Treba mi neki recept, da je ukusan, sočan i ne presladak. I ne prekompliciran . Uzmite u obzir da smo ja i kolači dvije galaksije, tako da ne bih nekakve pite, ili nešto što se valja, mijesi, zamata i slično. Na Visu uvijek jedem onu njihovu fantastičnu tortu od rogača, ali to je sigurno komplicirano za napraviti....tijesto i slično.
    Ima li neki simpl recept, ono zamutiš sve te sastojke, eventualno jaja (idu li u takve stvari jaja?) pa u pleh da se ispeče.
    Jednom sam išla napraviti kolac skoro od samog rogačevog brašna, ali je bio preintenzivno okus, nekako čudan i sve je završilo u smeću. Pa sam mislila da bi bademi i jabuke to mogli nekako razblažiti, učiniti sočnijim.....
    I inače, što se može sa bademovim brašnom, da je jednostavno?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

sjećam se da sam u neke kreme stavljala i taj kuzu, dosta davno, ne znam više što sam i kako radila
    a agar agar nikad nisam ni koristila, samo sam čula za njega
    Ima smisla
    Kuzu zgusnjava kreme ali kao da si stavila gustin samo lakse i nisu teske a opet postojani je od tapioke. Dok agar radi bas zele i iako je skuplji u startu za pripremu ga treba doista malo. Kuzu je u kombinaciji sa umeboshi(kiselo/luznato) izvrstan napitak za ciscenje crijeva.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

seni, mljevene bademe možeš koristiti umjesto brašna
    imaš jako finih (a jednostavnih) kolača gdje možeš iskoristiti rogač i bademe

http://www.slatkiblog.com/kolac-od-rogaca-i-jabuka/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

seni, mljevene bademe možeš koristiti umjesto brašna
    X ne mogu sad iskopati recept, no radila sam svojedobno od bademovog brašna čak i pizzu (kratkotrajna LCHF faza)
    Posljednje uređivanje od no@ : 29.11.2015. at 08:51

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

http://www.coolinarika.com/recept/825451/
    ovaj kolač ja jako volim. e sad, nema bademovog brašna, a ja mislim da se ne bih usudila umjesto običnog staviti bademovo, obzirom da uz pomoć pzp ovoj kolač ima relativno rahlu konzistenciju, nisam sigurna da bi funkcioniralo s bademom.
    bademovo možeš iskoristiti u ovom kolaču koji je isto sjajan.
    http://www.damijenestoslatko.com/sla...koladni-kolac/

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Božićni panj radim ove godine za školu, uvijek je slatki domjenak nakon božićne predstave.

Ja "koru" radim ovako, kao na ovoj slici, s čokoladnom glazurom, malo gušćom.

http://www.coolinarika.com/preview/r...okoladni-panj/

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Isprobala sam ranije spomenute cinnamon rollse, fini su i jako slicni originalnim cinnabonsima. Nisu komplicirani za napraviti.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    probaj ovu... meni je savršena..najdraža mi torta. Kad radim kremu da budem brža ,ne radim svaku posebno nego napravim sve odjednom u većoj posudi pa prije dodavanja čokolade odvojim polovicu...
    http://www.coolinarika.com/recept/cokoladna-vanilolina/
    uuh, ja imam jako loše iskustvo s ovom vanilolinom. biskvit ne znaš je li više gorak ili slan, sve sam bacila u smeće.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    uuh, ja imam jako loše iskustvo s ovom vanilolinom. biskvit ne znaš je li više gorak ili slan, sve sam bacila u smeće.
    Ajoj, ja se baš spremala napraviti je sutra za jednu feštu. Ovako po receptu izgleda baš ok. Sad nemam pojma što ću. Dajte nešto fino i da provjereno svaki put uspije Inače uvijek radim cheesecake za takve prigode ali baš bi nešto promjenila.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa evo, možda je samo do (mog, iskrivljenog) ukusa, ali možemo analizirati.
    na biskvit od 3 jaja ide 30 deka šećera. bez pretjerivanja bilo je preslatko.
    ide soda bikarbona + prašak za pecivo + prstohvat soli (!!!) - bez pretjerivanja: što gorko, što slano.

čim sam vidjela koliko i što sve ide u biskvit bilo mi je upitno, čak sam se i javila u komentare ispod prije pečenja i poslije (doduše ima par godina)
    ali jutros sam ih preletjela i vidim da me obrisalo

meni nije dobar recept, količine su mi jako upitne. ali je zato slika ko iz bajke.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U svakom slučaju, hvala što si javila svoje iskustvo. Nisam znala da se brišu komentari, to stvarno nije u redu...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ivana, mileramka svaki put uspije i jos nisam imala nikoga kome se nije svidjela
    http://www.coolinarika.com/recept/744711/

i ako stavljas smrznuto voce (a mislim da budes) pusti da se otapa u cjedilu pa onda na tortu

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ivana, mileramka svaki put uspije i jos nisam imala nikoga kome se nije svidjela
    http://www.coolinarika.com/recept/744711/

i ako stavljas smrznuto voce (a mislim da budes) pusti da se otapa u cjedilu pa onda na tortu
    Super! Već sam prije gledala recept i planirala isporobati ali zaboravila skroz na nju. Znači sve se skupa peče, tijesto, krema i voće?

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku

ja radila sve po receptu(doduše ja uvijek stavljam u biskvite manje šećera no ovdje nisam) a radila sam ga nekoliko puta i nikad mi nije loše ispao, čak sam zbog jednostavnosti i prijateljici koja nije jako spretna u kuhinji preporučila taj biskvit i ispao joj je savršen. Ona je radila kombinaciju njega sa ganash kremom i bila je zadovoljna.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma ispekao se on i meni, nije stvar da nije dobro ispao. stvar je u okusu. ali, to su očito ukusi
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 01.12.2015. at 10:24

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da nije stvar u tome šta je kome prstohvat soli?

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja doduše u sve stavljam i manje praška za pecivo... al kako kažeš, 100 ljudi , 100 različitih ukusai. Frendica ej sve po receptu zbuksala unutra i bila je zadovoljna...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma najbolje je probati, pa vidjeti.
    ja volim znati iskustva prije pečenja i zato sam dodala i svoje.
    mislim da je u jednom laganom biskvitu zaista nepotrebno stavljati i sodu i prašak i sol, ali tako su dobri komentari na tortu bili da sam poslušala
    čak su mi na otvoren upit treba li korekcija šećera, trebaju li svi ti prašci unutra - rekli da samo vozim kako piše.
    pretpostavljam da sol služi kao pojačivač okusa i znam da ne može biti dobro staviti je puno jer nije pogača
    od konkretno te vaniloline više ne vozim slijepo ono što po internetu piše nego provjerim sa sobom i sa svojim iskusnim kolačaricama.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ivana, da, sve se zajedno pece
    i skroz je jednostavna, a fina

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Evo, ja radim po ovom receptu :

Sastojci za biskvit:
    4 jaja
    135g šećera
    1 mahune vanilije
    ¼ žličice soli
    130 g brašna

Sastojci za kremu i premaz:
    500 g čokolade 65% kakaa
    cherry brandy-a ili alkohola po želji
    500 g slatkog vrhnja

Sastojci za dekoraciju:
    kakao u prahu, šećer u prahu

Gljive od meringe:
    30 g bjelanjaka
    prstohvat soli
    70 g šećera

Priprema ganache kreme:
    Za kremu usitnite čokoladu, dodajte alkohol te prelijte zakuhanim slatkim vrhnjem. ostavite 1-2 minute pa energično promiješajte da se čokolada rastopi. Ukoliko želite da se smjesa što brže ohladi, stavite je u posudu sa što većom površinom, prekrijte prozirnom folijom (koju ćete staviti direktno na površinu kreme) i stavite u zamrzivač.

Priprema biskvita:
    Jaja pjenasto tucite sa šećerom, malo soli i sastruganom mahunom vanilije dok ne postanu kremasta i gusta, a smjesa višestruko poveća volumen. Ručno umiješajte brašno, pazeći da smjesa ne izgubi na volumenu. Rasporedite smjesu po najvećem plehu iz pećnice koji ste obložili pek papirom te pažljivo poravnajte površinu. Pecite na 200 stupnjeva 10ak minuta (kada je biskvit gotov, na lagani pritisak prstom, vraća se u početan položaj). Izvadite biskvit, pustite da odmori 2-3 minute, stavite čistu krpu pod pek papir i čvrsto ga zarolajte te ostavite da se u potpunosti ohladi.

Gljive od meringue:
    Bjelanjak sa šećerom i prstohvatom soli miksajte najvećom brzinom dok se šećer u potpunosti ne otopi, a smjesa ne bude sjajna, glatka i čvrsta. Prebacite smjesu u dresir vrećicu sa širim okruglim nastavkom te na pek papir istiskujte vodoravne poteze koji će poslužiti kao stručak (stabljika) gljive, te polusferne oblike za klobuk držeći okomito dr esir vrećicu te je pri kraju povlačeći u vis. Sušite na 90 stupnjeva nekih sat vremena, odnosno dok gljive u unutrašnjosti ne budu skroz suhe (uvijek imajte koji višak da možete provjeriti). Kada su spremne, klobuke lagano izdubite s donje strane, dodajte malo ganachea, umetnite stručak.

Oblikovanje panja:
    Kremu ostavite kratko na sobnoj temperaturi da omekša, polovicu do dvije trećine iskoristite za punjenje, odnosno razmažite po biskvitu, pažljivo zarolajte ne ostavljajući praznog prostora između biskvita i kreme, te čvrsto omotajte prozirnom folijom i ostavite da se dobro rashladi u frižideru. Kada je rolada spremna, ukoso odrežite rubove biskvita, te odrežite na isti način po dvije četvrtine i pozicionirajte ih s lijeve i desne strane da rolada nalikuje na panj s dva ogranka. Premažite ostatkom kreme tako da je stavite u dresir vrećicu s plosnatim nastavkom radeći ravne poteze po površini i uokolo panja. Nazupčenom paletom prijeđite preko površine sa svih strana da nalikuje na neravnu površinu drveta te obilno pospite kakaom u prahu te s malo šećera u prahu da podsjeća na snijeg. Pripremljene gljive pozicionirajte po i uokolo panja po želji, pričvršćujući ih ganache kremom. Lagano ih pospite kakaom u prahu.

Na recept nemam zamjerke, ja nisam dodavala nikakav alkohol ali razmisljam ove godine o narandinoj korici. Ako radis gljive preporuka jest da ga ukrasis prije posluzivanja jer se ne ponasaju bas dobro u fridzu. A najfiniji je kada malo odstoji vani.
    Ovaj biskvit je inace izvrstan za sve roladice.
    Puuunoo ti hvala!!!

Stranica 5 od 15 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •