-
a meni nije promašeno. iako, voljela bih ja da ste vas dvije u pravu :D daleko od toga. od početka je bilo jasno da se radi o desnoj opciji, meni se osobno sviđala cijela ta situacija. i tu sam pisala o tome. čak mi ga bilo jedno vrijeme i žao. hbg, iznenadilo ih, našli se u poziciji koju nisu očekivali, nisu stranka, nisu vični ni politici, osim na lokalnoj razini što je prilično drugačije. nisu ni stručni niti na jednom polju pa glavinjaju s tim reformama. al ajd, nek im i to bude, opet konzultiraju se s guvernerom hnb-a, mijenjaju stavove.
no, ne sviđaju mi se ipak njihove laži. svjetonazorska neopredjeljenost? na tome su stalno inzistirali. počnimo od toga da, kako je rekla ona s ekonomskog instituta, most je trenutno najdesnija politička opcija kad je ekonomija u pitanju. ok, nemam ništa ni protiv toga, al dajte tako i recite.
onda odjednom neko nacionalno vijeće. što je pak sad to? tko su ti ljudi, a nisu ni odabrani od birača? izbacivanje prgometa je bilo toliko ekspresno da je to isto malo skeri. slažem se, ni milanović se nije bolje ponio prema nekim pojedincima iz svoje stranke. al opet - nemojte nas farbati.
prije desetak dana ključno pitanje reformi je bila reforma lokalne i regionalne samouprave. to je najnajbitnije, bez toga nema naprijed, to je reforma nad reformama. sdp se složi, hdz i ne bi baš ukidao županije.
i onda, najednom, u žiži pregovora - gospodarski pojas? kao kamen temeljac pregovora, pitanje od presudne važnosti za spas države. ono, WTF? kakakv brate mili gospodarski pojas? hdz se slaže. s tom nebulozom od gospodarskog pojasa.
ideja o vladi nacionalnog jedinstva je promašena. o vladi stručnjaka, još je više promašena. promašena je i ideja - mi ne želimo fotelje. i sve je to više-manje jasno sad i boži. i šta sad? kako će odabrat stranu? a ova dvojica, što je netko napisao, da božo kaže da treba ić na mars, klimali bi glavom. i rekli - idemo.
to je, naravno, moj dojam. i ponavljam, nadam se da me vara.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma