Stranica 14 od 15 PrviPrvi ... 412131415 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 705

Tema: Bozicni kolaci 2015.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Marta, odvaljujem!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ima i jednobojnih?
    Da. Imala sam crvene. Vidjela i druge boje mislim u N.Zagrebu u kvartovskom dućanu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Radila sam snowballse prvi puta ove godine, zgodni keksici. Rekla bih - šape pecene izvan modlica. Mislim da će biti omiljeni.
    Sretan vam Božić!
    Ja ću isto rakijasiti, malo ljute, malo medene.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ovdje je trenutno najživlje pa da pitam tu za savjet...
    Trebam pravit malenoj rođendansku tortu...nabavila sam ovaj kalup
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00KSA...t6L&ref=plSrch
    Pa bi trebala preko staviti glazuru od bijele čokolade. Kako nisam nikad ništa radila s bijelom ( osim ribanja ) čoksom molim neke tips & tricks ... Kako se otapa? Jel treba stavit maslac možda, vode ? Da mi ispadne lijepo tekuca i prelije se preko tog konjića...
    Help ?
    I sretan Božić svima !

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bijela zna biti zeznuta. A da kupis gotovi preljev od bijele cokse? Misli da je bilo u Lidlu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

marta vriiiistiiiim

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja topila bijelu čokoladu za božićne keksice. ispalo ke super krzno na polarnim medvjedima, cupavo do boli.
    Nikad više. Osim za efekt krzna.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Hmmm...pa i konj je dlakav ?
    Ne znam ..sad čitam neki dodaju slatko vrhnje pa možda probam tako...
    Marta kakav je to gotov preljev?
    Misliš na one u plastičnim tubama što znaju preljevat sladoled s tim?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Konj se prije ukrašavanja strmoglavio s pulta i raspao.
    Sreća moja. Jer su pretežno ravnodlaki.

No, Pipi i ekipa će biti tema za sebe u nekom drugom trenutku.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod nas:
    vanili kiflice
    husarski
    rafioli s pekmezom i orasima
    i neke tu s foruma koje svi hvale, kopirala recept ali ne i naslov pa pliz pomozite - klasicni sastojci plus sjeckani orasi i cokolada

Trebala sam jos prhke orehnjacu i makovnjacu, iscurilo vrijeme.

Napravila sam i imotsku tortu, ali zato sto sutra imamo krstenje. Danas cu i bajadera tortu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

za ng planiram raditi ovo
    http://www.coolinarika.com/recept/kresenti/

i vjerojatno cheesecake
    ili bih mogla isprobati mileram tortu, a privlači me i ona Jozefina od Peterlin

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    Da se pribiljezim kao i svake godine, no ove se bas i nisam iskazala...radila sam medenjake, krancle, coko kuglice, sape s orasima, lazne cupavce (Peterlin, zasto mi se fil odvaja od biskvita?!), neke keksice i to bi bilo to.
    Kod mame ceka 6 vrsta, pa ce biti slatkog preko usiju.
    Sretne vam i slatke blagdane zelim!
    Biskvit se odvaja ako je premalo vode u kremi. Imaš premalenu žlicu kojom mjeriš. Drugi put stavi dosta više vode jer ona ishlapi kad se stavlja na vruć biskvit. Dosta znači bar 50% više nego si stavila sada.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    zašto se kombinira maslac i margarin?
    Maslac daj3 fini bogati miris, a margarin mehaničke karakteristike tijestu, da se može ljepše oblikovati.

Ja tako radim pitu od jabuka. U kore stavljam maslac i margarin u omjeru 1:1. Ako stavim samo maslac, kore se trgaju. Ako je samo margarin, znaju biti tvrde i žilave, iako ih je lakše lijepo razvaljati. Mješavina je kompromis.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam neki dan napravila tijesto s germom i rogačem (nadjev: mljeveni rogač i moj domaći džem od šljiva 1:1).
    Može recept? Imam i rogač i puno domaćeg džema od šljiva pa da iskoristim .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    Može recept? Imam i rogač i puno domaćeg džema od šljiva pa da iskoristim .
    Klasično tijesto kao za orehnjaču. Za pravokutni pleh manji (28-30cm) stavila sam 60 dag namjenskog brašna, 1 vrećicu kvasca, na vrh noža soli, 1+2 žlice šećera, 1 vanilin šećer, ribana limunova korica, 0,5 dl ulja, 1 jaje i još 1-1,5 dl tople vode.

Mlijeko zagrijem u lončiću u mikrovalnoj da bude dosta toplo, ali ne prevruće. U to zamiješam 1 žlicu šećera i kvasac, pa frk na radijator da se digne.
    Brašno stavim u zdjelu koja ima poklopac (to nije nužno, ali je brže gotovo), u to zamiješam 2 žlice šećera, ribanu koricu limuna i promiješamviljuškom na suho. Napravim udubljenje u koje stavim jaje i ulje. Do tada se kvasac u mlijeku obično digne, pa ubacim i to i zamiješam mikserom, svrdlima za tijesto. Obično treba još 1 dl vode da se lijepo umijesi, ali to dolijevam dok miješam, malo pomalo. Kad se oblikuje u kuglu, tj.odlijepi od posude, gotovo je. Treba biti mekano, a ne smije se lijepiti.
    To je sve. Sad se samo treba dignuti. Ja poklopim i ostavim na toplom mjestu. Zapravo, važnije je da nema propuha nego da je baš toplo. Ako nemam mjesta na radnoj plohi, uguram zdjelu u pećnicu, nezagrijanu. Kad udvostruči volumen, gotovo je. U međuvremenu napravim nadjev, a to je s rogačem jednostavno. Za ovu količinu treba 12,5 do 15 dag mljevenog rogača i isto toliko džema ili pekmeza. Točan omjer ovisi o gustoći džema. Treba biti lako mazivo, ali ne tekuće.

Dignuto tijesto podijelim na 2 dijela i svaki razvaljamna duljinu pleha x 1,3 širine pleha, ne pretanko. Namažrm nadjevom i zarolam pazeći da ne ostanu zarobljeni mjehuri zraka. Frknem u pleh i izbodem viljuškom na par mjesta. Pleh ne mažem, kolač isto ne mažem iako se može premazati žumanjkom. Stavim u hladnu pećnicu ili zagrijanu ali na max.150 oC da se ne digne prenaglo. Polako pečem na toj temp.dok se ne digne do kraja, pa dignem temp.na 175 i ispečem do kraja. Treba oko 45 min.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja makovnjače, rogače radim po amalteinom receptu za klipiče, i bašsuper isodne tjesto, radila sad od kile brašna, napravila dve štruce maka i 2 štruce rogača, sve to skup stavimu normalnu tepsiju od pečnice
    Nema više ništ kolača kod mene, sve smazali

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ja makovnjače, rogače radim po amalteinom receptu za klipiče, i bašsuper isodne tjesto, radila sad od kile brašna, napravila dve štruce maka i 2 štruce rogača, sve to skup stavimu normalnu tepsiju od pečnice
    Nema više ništ kolača kod mene, sve smazali
    Bravo za dobre jelce! Mojima su pune guz*ce svega jer sam ja napravila desetak vrsta, pa ne trzaju na dizana tijesta. Zato ih pečem u malom plehu. Moji više vole mađarice, medene pite, čupavce, crne salame i bakine pišingere vulgaris. Mene još čeka lješnjakova šnita i mak kocke za NG. I spomenuti klipići.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to su večinom smazali moji veći, muž i ja tek nakaj sitno,

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku

i vjerojatno cheesecake
    ajme ovaj recept za krešente
    kada vidim nečiju rukom pisanu bilježnicu
    i ja imam maminu
    predivno
    možda i ja to probam napraviti
    samo radi tog recepta

moja V je napravila nuttela cheesecake
    nije loš
    nuttelast , što je njoj glavno
    s mascarponeom, mislim da s abc ili nekim drugim krem sirom ne bi bio fin

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i ja imam maminu
    predivno
    možda i ja to probam napraviti
    samo radi tog recepta

moja V je napravila nuttela cheesecake
    nije loš
    nuttelast , što je njoj glavno
    s mascarponeom, mislim da s abc ili nekim drugim krem sirom ne bi bio fin
    bravo za V!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku

i vjerojatno cheesecake

Ovo izgleda sjajno. I... Smjehuljica može sudjelovati. Moram probati

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Klasično tijesto kao za orehnjaču. Za pravokutni pleh manji (28-30cm) stavila sam 60 dag namjenskog brašna, 1 vrećicu kvasca, na vrh noža soli, 1+2 žlice šećera, 1 vanilin šećer, ribana limunova korica, 0,5 dl ulja, 1 jaje i još 1-1,5 dl tople vode.

Mlijeko zagrijem u lončiću u mikrovalnoj da bude dosta toplo, ali ne prevruće. U to zamiješam 1 žlicu šećera i kvasac, pa frk na radijator da se digne.
    Brašno stavim u zdjelu koja ima poklopac (to nije nužno, ali je brže gotovo), u to zamiješam 2 žlice šećera, ribanu koricu limuna i promiješamviljuškom na suho. Napravim udubljenje u koje stavim jaje i ulje. Do tada se kvasac u mlijeku obično digne, pa ubacim i to i zamiješam mikserom, svrdlima za tijesto. Obično treba još 1 dl vode da se lijepo umijesi, ali to dolijevam dok miješam, malo pomalo. Kad se oblikuje u kuglu, tj.odlijepi od posude, gotovo je. Treba biti mekano, a ne smije se lijepiti.
    To je sve. Sad se samo treba dignuti. Ja poklopim i ostavim na toplom mjestu. Zapravo, važnije je da nema propuha nego da je baš toplo. Ako nemam mjesta na radnoj plohi, uguram zdjelu u pećnicu, nezagrijanu. Kad udvostruči volumen, gotovo je. U međuvremenu napravim nadjev, a to je s rogačem jednostavno. Za ovu količinu treba 12,5 do 15 dag mljevenog rogača i isto toliko džema ili pekmeza. Točan omjer ovisi o gustoći džema. Treba biti lako mazivo, ali ne tekuće.

Dignuto tijesto podijelim na 2 dijela i svaki razvaljamna duljinu pleha x 1,3 širine pleha, ne pretanko. Namažrm nadjevom i zarolam pazeći da ne ostanu zarobljeni mjehuri zraka. Frknem u pleh i izbodem viljuškom na par mjesta. Pleh ne mažem, kolač isto ne mažem iako se može premazati žumanjkom. Stavim u hladnu pećnicu ili zagrijanu ali na max.150 oC da se ne digne prenaglo. Polako pečem na toj temp.dok se ne digne do kraja, pa dignem temp.na 175 i ispečem do kraja. Treba oko 45 min.
    Hvala !
    Nadjev mi se sviđa. Čim pojedemo ovo od Božića, pa se malo odmorimo od kolača, probat ću ovo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

radila sam i ferrero rocher, društvo je bilo zadovoljno,
    ali brzo se otope, ne možeš ih uopće primiti u ruku.
    jel i vama bude tako?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i ja imam maminu
    Ja imam svoju tekicu iz 1986, kad sam se zaposlila. Sad će imati punih 30 godina. To je zapravo rokovnik s datumima, a naprijed je adresar gdje su imena kolača upisana po abecedi, s datumom stranice na kojoj je recept. Valjalo bi to digitalizirati jer je ova sva masna i slatka, gotovo do nečitljivosti. Još piše i od koga su recepti, a na mnogima i dagum kad su zabilježeni, s komentarima.
    Imam drugu tekicu s receptima za zimnicu, a u trećoj, najnovijoj su rukom pisani jednostavni recepti za moju djecu, s preciznim uputama za početnike.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

za stare bilježnice
    moja je odnosno mamina s prvim receptima koje sam ja pisala sa 10 ili 11 godina

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah, biljeznice! Ja imam biljeznicu od bake koja je pokojna vec 35 godina.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni sveki poklonila svoje, jako su stare i bila sam bas ganuta kad mi ih je darovala.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

I mi čuvamo bilježnice ... Mamine, svekrvine... I planiram ih, baš kao Peterlin nekako digitalizirati, samo nikako da uhvatim vremena...

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Nego, ima li neka od vas dobar recept za one "breskvice"? Ja nisam dugo radila i recept kojeg sam imala, a da je bio dobar, negdje sam izgubila... Sada sam ih mislila raditi za Novu godinu i naravno da ih je internet pun, ali ja bih voljela nešto provjereno...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja imam svoju tekicu iz 1986, kad sam se zaposlila. Sad će imati punih 30 godina. To je zapravo rokovnik s datumima, a naprijed je adresar gdje su imena kolača upisana po abecedi, s datumom stranice na kojoj je recept.
    joj, tako i ja imam svoj rokovnik s receptima, od 2001. (kad sam počela kuhati i peći kolače) do danas (sad već pišemo u drugi)
    uz recepte smo muž i ja još pisali što su cure radile za to vrijeme dok smo kuhali/radili kolače, s datumima

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme prekrasno. Koja ideja

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam internet

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, ima li neka od vas dobar recept za one "breskvice"? Ja nisam dugo radila i recept kojeg sam imala, a da je bio dobar, negdje sam izgubila... Sada sam ih mislila raditi za Novu godinu i naravno da ih je internet pun, ali ja bih voljela nešto provjereno...
    ja stalno sve nagovaram da probaju ove najjednostavnije koje mogu biti, od 3-2-1 prhkog tijesta.
    i mekane su odmah, jedeš ih isti dan, a sve druge moraju odstajati jer budu tvrde. i ja ću ih raditi za Novu.
    http://probajovako.blogspot.hr/2014/...breskvice.html

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam internet
    i ja ovako
    ali ima jedna caka: pravi mi se neki kolač, nađem recept za njega, napravim, bude super.. za godinu dana ne mogu nać koji je to bio recept.
    a nikako da se sjetim dobre i provjerene recepte čuvat na pinterestu

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nego, imam pitanje za sve koje su radile snoviđenje kiflice
    koliko ste vi stavljale brašna?
    naime, kako je pisalo 2 cups ja sam iz nekog razloga zaključila da je to 400g, i toliko stavila, a tek kasnije skužila u zagradama da piše 250g
    a tijesto je bilo savršeno za valjat, ne mogu zamislit kako bi funkcioniralo sa skoro duplo manje brašna, zar se da radit s tim?

Kiflice su mi puno ljepše tople nego hladne, i moram još vježbat motanje i lijepljenje jer iz većine mi je iscurio pekmez. ali neću sudit ništa kad nisam napravila po receptu
    imam još skute doma i mislila sam za ng napravit slane varijante, s malo pršuta i mozzarelle ili tako nešto, ovaj put s manje brašna ako mi netko kaže: 250g ti je sasvim ok, ne brini

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja imam internet
    Je, i ja.

A dosjetila sam se jadu kako povezati internet i tekicu - s interneta skidam nove recepte, a kad se uvjerim da valjaju, idu u tekicu u obliku u kojem su se dokazali. Prije mi se znalo dogoditi da napravim nešto savršeno, pa izgubim recept s interneta i nema više... maca papala. Sad sam pametnija.

Sad vidim da je tangerina nešto slično napisala.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.12.2015. at 11:43

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja cu raditi za novu one linzere ali sa ganache kremom kaj mi je ostala od panja...bas me zanima kako ce uspjeti...

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da li netko ima provjereni recept za rusku tortu
    zaželio MM za Novu godinu

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam se za ovaj Bozic potrudila kao nikad dosad. Napravila 7 vrsta kolaca: sape, crno-zutu oblatnu, rafaelo kuglice (super recept bez mlijeka u prahu), snowballs, cimet kekse, kokos rolat i cokoladne muffine. Rezultat- savrseni kolaci i 3 kg vise na vagi. Sto bi rekao Mujo, ne prodajem nista, samo se hvalim :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde daj rafaelo bez mlijeka ( nadam se i bez lješnjaka)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja imam internet
    mi imamo izreku - jel ide u tekicu?

dakle, napravim kolač po receptu, s interneta, rode il bilo što, i onda se vijeća jel dovoljno dobar. ako je dovoljno dobar, svima, onda može u tekicu. prošao je tekica test.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel to ovaj http://www.coolinarika.com/recept/825821/

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam radila ove: http://www.coolinarika.com/recept/ko...lom-cokoladom/

jako su fine, jedina mana je što ih je malo ispalo

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam prije par mjeseci zapocela svoju 4. tekicu s receptima
    a prva je "otvorena" kad sam imala 17
    i vec je u raspadnom stanju, listovi zuti, zaflekani, korice se malo klimaju

u tekice idu samo isprobani recepti
    s jedne strane kolaci
    s druge slana jela
    i obavezno tko mi je dao recept, i datum kad sam ga napravila

a ima i djecjih poruka unutra, natuknica, crteza mame kako kuha

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se za ovaj Bozic potrudila kao nikad dosad. Napravila 7 vrsta kolaca: sape, crno-zutu oblatnu, rafaelo kuglice (super recept bez mlijeka u prahu), snowballs, cimet kekse, kokos rolat i cokoladne muffine. Rezultat- savrseni kolaci i 3 kg vise na vagi. Sto bi rekao Mujo, ne prodajem nista, samo se hvalim :D
    Bravo, zbilja si se potrudila!

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    ja stalno sve nagovaram da probaju ove najjednostavnije koje mogu biti, od 3-2-1 prhkog tijesta.
    i mekane su odmah, jedeš ih isti dan, a sve druge moraju odstajati jer budu tvrde. i ja ću ih raditi za Novu.
    http://probajovako.blogspot.hr/2014/...breskvice.html
    Hvala ti puno! Zbilja mi se čini jednostavan za napraviti, a i sličan je onom kojeg sam imala do sada... Svakako ću probati!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imas na coolinarici, naslov je rafaelo kuglice mame Zorke. S tim da ja nisam stavljala liker od kokosa kako pise u receptu, a nisam stavljala ni ljesnjake u njih ( mos mislit, 7 vrsta kolaca, jos da przim, gulim ljesnjake i tiskam u 70ak kuglica) i opet sam dobila samo pohvale za kuglice.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bila sam ekonomicna. Zamjesila sam ono tijesto za lincere i od njih napravila i londonere. Ostalo mi malo smjese i tijesta i pekmeza i zvijezda je rodena: nesto kao tart s punjenjem od kreme i oraha izvana pekmez od marelice s vanilijom. Ispala je kao mala tortica, nismo docekali da ju ne probamo

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

https://goo.gl/photos/cuCKTBdr2STkMTuA7

Zaboravih link

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    https://goo.gl/photos/cuCKTBdr2STkMTuA7

Zaboravih link l

Super! Kod mene je u pećnici druga runda čupavaca i ja sam s kolačima gotova. Amaltheine klipiće u to ne računam, to ide sutra, a možda i preksutra, ako me jaaaako odobrovolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •