Stranica 31 od 123 PrviPrvi ... 2129303132334181 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Nije točno. Prvi socijalni zakon je donešen još za vrijem stare Prusije, a industrijska revolucija je 1915. bila tek na svojim počecima.
    Mislim da ne razumiješ najjasnije kako točno nastaje pravna i socijalna država, njene tokove i razvoj. Ništa se ne događa preko noći. Ali to ne čudi, pošto i naši političari imaju sa tim definicjama problem, kao i njihovim provedbama. Kase jesu prazne, ali ovakavom poltikom se niti neće napuniti, tj. hoće za jednu klasu, dok će druga i dalje siromašiti. Hrvatska naime ionako nije odabrala model stvaranja socijalne države bez obzira na trenutno stanje u kasama.
    Ne znam kako bi ti sada rekla da sam isla na postdiplomski iz socijalne politike. Da mi se sad da slikala bih stranicu po stranicu svoje udzbenike pa bismo mogli analizirati tko sto jasno razumije. Osim ako ti isto imas neke druge udzbenike u kojima ne pise isto sto i u mojima.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ah, ta desna niša, sami lopovi i prevaranti, ili podržavatelji istih: milanović. Ako niste znali, lijevo je sinonim za poštenje.

Šalu na stranu, u postu od LEIRmom se ne slažem jedino da se ukinu mirovine udovicama branitelja. Barem ne dok se ne riješe tisuće uhljeba u državnim agencijama i ministarstvima. A omjer broja zaposlenih na broj umirovljenike nam je katastrofalan, slažemo se sigurno svi; no ako se ne stvore nova radna mjesta, sama rezanja nas neće spasiti.
    aj dobro je
    budući da mi nisi odgovorila ni na jedno pitanje već sam mislila da sam ti na ignore

ne, lijevo nije sinonim za poštenje niti su svi desni lopovi
    no najlakše je karikirati
    i ja, što sam starija, u nekim stvarima, najviše u ekonomiji, polako naginjem prema desno
    ali što se tiče ljudskih prava, nisam sretna kada ih desničari određuju

moj komentar na LIERmam je bio zato jer si negdje jako zamjerala riječanki ili zuski, ne znam točno kome, malo sam se pogubila u svemu tome, što se spomenula šator
    pa sam mislilia da će te jako uvrijediti spominjanje lažnih branitelja
    i drago mi je da je to spomenula LEIRmam, koju sam doživjela umjereno desno orjentiranom
    možda kriva procjena
    da je to napisao netko drugi bojim se da bi dobio sve one epitete koje si nabrojala, ne da bi vrijeđala, već provocirala

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa evo rekla si Bubilo

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ne znam kako da odgovorim na karikaturu nego isto tako.

Aleksandra, možemo misliti o braniteljima iz Savske 66 (odnosno Trga Nevenke Topalušić koja je preminula tijekom prosvjeda) što god hoćemo, ali nikako ih ne možemo nazvati lažnim braniteljima.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam ni rekla da su oni branitelji iz šatora lažni
    barem velika većina
    nemoj mi stavljati u usta riječi koje nisam rekla
    i baš bi oni trebali potegnuti reviziju braniteljskih statusa i mirovina

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    Pa u tom i je poanta. Unistilo se sve sta se moglo, prodalo za jednu kunu ili stranim korporacijama za veliku proviziju pojedincima i sad ajmo rezat sirotinji, to ce nas spasiti, wow koja genijalna ideja!
    Pa uvijek se uzima i reže sirotinji, odnosno srednjem i nižem srednjem sloju, zato jer njih i je najviše- zakon velikih brojeva. Zato se, ne samo kod nas, taj sloj najviše i gubi, odnosno sve je više bogatih i siri omašnih.

Ali bojim se da nećemo izbjeći rezanja, po načelu bolje odrezati svima po malo nego provoditi masovna otpuštanja. Ako i to izbjegnemo. Izgleda da će saborski zastupnici ovaj put stvarno početi rezati od sebe.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Jel još uvijek u Hrvatskoj porezna stopa od 40% na izlose od 10800kn do 25000 kn, a 50% od 25000 kn ? Informativno pitam.
    o da. još uvijek

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moj komentar na LIERmam je bio zato jer si negdje jako zamjerala riječanki ili zuski, ne znam točno kome, malo sam se pogubila u svemu tome, što se spomenula šator pa sam mislilia da će te jako uvrijediti spominjanje lažnih branitelja
    Pa ne znam kako onda rezoniraš da bi me spominjanje lažnih branitelja uvrijedilo isto kao spominjanje šatora? Ako to nisu iste stvari?

Ma nije ni bitno. Bitno da se slažemo da ih tamo nema.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    o da. još uvijek
    Nije. Nije nikad ni bila. tri su stope, 12, 25 i 40 posto. Ne znam linkati s moba, uguglaj porezne stope.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Stope poreza na dohodak, ako o njima pricamo

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, ali se ne slažemo oko njihovih postupaka
    oko onoga što su radili matiću i glavaševiću

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    je, ali se ne slažemo oko njihovih postupaka
    oko onoga što su radili matiću i glavaševiću
    Tu se nećemo ni složiti.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, država ne plaća za djecu do pet godina, ali police privatnog zdravstvenog koje to pokrivaju su jeftine i lako dostupne svakom tko već nije na socijali pa ionako ima besplatno.
    Eto alga i cure koje idete privatno, kad stvari budu imale realnu cijenu i vi ćete moći tražiti realnu uslugu koju stvarno možete iskoristiti kad vam treba, a s puno manje izdvajanja iz plaća u fond solidarnosti stvarno besplatno i dostupno mora biti za sve koji sito ne mogu priuštiti.
    Ovo sad je pat pozicija u kojoj nitko nije zadovoljan osim države koja siše u posredništvu puno više nego što daje. To nije država skrbnik nego parazit.
    A ja ne znam onda gdje zivim, valjda. Police zdravstvenog osiguranja su jeftine i dostupne onima koji su zaposleni kod poslodavca koji ima dobre police grupnog osiguranja. S naglaskom za dobre. Povoljne su, jel, i onima koji ne placaju nista zbog imovinskog statusa.

Samozaposlenima i nekoj nizoj visokoj klasi su prilicno skupe i nikako lako dostupne, pogotovo kad se uzme obzir da ta ista klasa ima visoka davanja u vidu poreza. Nitko ih ne pita je li im dijete staro ispod 5 godina.

Usporedbe radi - preko muzevog poslodavca, firme od tristotinjak zaposlenika, njegovo osiguranje je besplatno (uvjetno receno, s obzirom da nista nije besplatno - ne placa nikakav iznos, ali sigurno mu je kao beneficija uracunato u godisnju placu, kao i osiguranje svih nas, plus sve ostalo sto dobije ili ne dobije). Za ostatak obitelji, dakle partnera i svu djecu, placa fiksnu cifru od $150 na mjesec. Uzasno prihvatljivo, nema pogovora.

Preko mojeg poslodavca (nas je 28, od toga ce s 1. sijecnja mozda 12-15 biti zaposleno na puno radno vrijeme, dakle 30h/tjedno i vise), moje osiguranje bi bilo oko $400 za mene, nesto manje za muza jer je pet godina mladji, pa onda oko $250 za trogodisnjaka i recimo $220 za novorodjenu bebu. Ovo vise nije bas super prihvatljivo, s obzirom da je rijec o oko $1,200 na mjesec.

Izmedju dva posla sam se raspitivala o mogucnosti osiguranja putem vlastite police, s obzirom da jedno vrijeme nismo bili sigurni sto ce i kako ce biti s muzevim statusom, pa je ispalo da bi me to kostalo, za jednu sasvim prosjecnu policu, izmedju $700 i $1,200 samo za mene. Tu je bilo i dijete koje je trebalo nekamo staviti, s obzirom da su nam primanja daleko iznad onoga sto se smatra pragom za osiguranje iz proracuna ili bilo kakve druge beneficije (a nismo bogatuni, samo oboje radimo relativno specificne poslove iznad entry-level place i zivimo u manjem mjestu s niskim troskovima zivota).

Long story short - ima hrpica stvari koje ovdje ne funkcioniraju oko zdravstvenog osiguranja, ali stvarno nije ni priblizno crno kako se pokazuje. Funkcionira dobro, kao i vecina drugih stvari. Osim ako si jako paglu iliti poznat po donosenju besmislenih odluka, ili bas stvarno nemas srece (najcesce nakon prilicno paglu odluke). Malo je steta sto vise ljudi ne razumije sustave drugacije od ovog americkog pa jako panicare oko promjena, ali doci ce vrijeme i za to.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eto ja pisala s ovog više manje uk stanovišta koji sam samo čitala, pa zato i rekoh nek kaae kaze za US. Sve pet. I ja sam za UK raspitujući se na više strana i službeno i privatno došla do zaključka da treba biti informiran i jako oprezan, ali da i privatno i državno zdrav.drži vodu i da smo na sigurnom. Za UK privatne police nude besplatno za dijete do pet godina uz rodit.policu, a ima i obiteljskih liječnika koji sami daju do 5godina besplatno ili ogromne popuste. To je meni veliko olakšanje jer za nas velike se uvijek mogu dva puta zgruntat, ali za bebača inzistiram na puhanju na hladno... No niš ja to jošne znam. Bumovidjeli.
    Možda se ja vratim i izljubim pod HZZO-a. Ne bi mi bilo prvi put da učim na vlastitoj grešci
    Posljednje uređivanje od pikula : 31.12.2015. at 16:50

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kad je mm imao posao u jednoj ex-soc eu zemlji, na pitanje da li smo ja i djeca osigurani preko njega su ga pogledali kao da je s marsa pao. Pa smo svako od nas morali izvaditi privatnu zdravstvenu policu, i tamo je bila podulja lista sto sve nije pokriveno istom, plus naravno cap od 60.000eur godisnje, sve iznad toga je iz tvog djepa. Vrlo, vrlo razlicito kod nas. Pa sad zamislite da uz svoju policu placate za svako dijete fiksni iznos godisnje, ako ne platite nema osiguranja. Ne znam kako tamo rjesavaju socijalne slucajeve, ali svi kukaju kako je skupo (plomba kod zubara skoro 100eur i sl) a njihovi doktori im masovno otisli na zapad na bolje place. Zvuci poznato?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

.
    Možda se ja vratim i izljubim pod HZZO-a. Ne bi mi bilo prvi put da učim na vlastitoj grešci
    Povratnici nemaju pravo na zdravstveno dok se ne zaposle. Ne vrijedi prijava na burzu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je l samo meni komicno ponavljanje HDZovaca da ce "na kraju odluciti gospodin Oreskovic". Gospodin se vec "zabunio" oko puno stvari od reforme javne uprave do zdravstva jer "ne pozna nase prilike".

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

moj komentar na LIERmam je bio zato jer si negdje jako zamjerala riječanki ili zuski, ne znam točno kome, malo sam se pogubila u svemu tome, što se spomenula šator
    pa sam mislilia da će te jako uvrijediti spominjanje lažnih branitelja
    i drago mi je da je to spomenula LEIRmam, koju sam doživjela umjereno desno orjentiranom
    možda kriva procjena
    da je to napisao netko drugi bojim se da bi dobio sve one epitete koje si nabrojala, ne da bi vrijeđala, već provocirala
    Niti u primisli nisu mi bili naši branitelji iz šatora, niti bilo koji drugi branitelji koji su zaista položili živote ili žrtvovali ruke, noge, zdravlje, mogućnost na normalan život nakon rata!!! Ja sam isključivo mislila na LAŽNE branitelje, kakvih imam zaista puno u susjedstvu, koji rata nisu vidjeli, a ostvarili su nemala prava i ostvaruju ih dan danas. I provedena je revizija prije par godina nad njima, ali eto, i dalje su na platnoj listi. Kako - ne znam. A što se udovica tiče, svakoj koja je osnovala novu bračnu ili vanbračnu zajednicu sa novim muškarcem, a nema više maloljetnu djecu (ili nema djecu uopće) ukinula bih braniteljsku mirovinu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jelena korisna informacija. Bez posla se ionako ne mogu ni vratiti ni otići.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah, očito ne razumijem desni način razmišljanja
    ok je vrijeđati matića, koji je isto tako svoje zdravlje ostavio na ratištu
    i glašavića, koji je odrastao bez oca
    samo zato što su se prepoznali u socijaldemokratskom načinu razmišljanja i poimanja života
    ali nije ok imati mirovinu jer si kao mlada žena ostala sama odgajati djecu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ah, očito ne razumijem desni način razmišljanja
    ok je vrijeđati matića, koji je isto tako svoje zdravlje ostavio na ratištu
    i glašavića, koji je odrastao bez oca
    samo zato što su se prepoznali u socijaldemokratskom načinu razmišljanja i poimanja života
    ali nije ok imati mirovinu jer si kao mlada žena ostala sama odgajati djecu

Onda ćeš sigurno razumjeti "lijevi" način razmišljanja, npr. kad Glavašević nakon smrti braniteljice na prosvjedu, majke četvero djece na svom twitter
    profilu napiše: Dulce et decorum est pro patria mori – Slatko je i lijepo za domovinu umrijeti. Ma, za razumjeti je da je čovjek bio iziritiran, pa se eto, malo naslađivao nečijom smrću.

Ili kad na svom Twitteru napiše: 'Ministarstvo branitelja danas će na ulaz u zgradu izvjesiti raspored čišćenja snijega. Molimo podstanare da se pridržavaju rasporeda." Glavašević je naglasio da se radi o šali. I ljudima bez ruku i nogu, na koje se to odnosilo, je to sigurno bilo smiješno. A oni zdravi su na to pucali od smijeha. Kakav smisao za humor ima taj Glavašević, nevjerojatno.

Jeste li se ikad upitali zašto je baš Glavašević odabran za tu funkciju POMOĆNIKA ministra branitelja? Pa zar mu je uistinu referenca za to mogla biti znanstveni novak iz LINGVISTIKE na Filozofskom fakultetu? Očito je bio odabran zbog svog imena i, socijaldemokratskog, je li, načina razmišljanja, a ne zbog svojih kvalifikacija.

Kako to u ovoj "poštenoj" vladi visokog dužnosnika za tu poziciju kvalificira to što je nečiji sin?

Glavašević koji na pitanje: „Tko je ubio vašega oca" oodgovara : „Ubio
    ga je metak iz nečije puške!". Ma ko nas bre samo zavadi! Nova pravednost se traži!
    Kako su ovu izjavu samo doživjeli Vukovarci koji nakon sveg zla što su doživjeli, od pomoćnika branitelja! čuju takav odgovor. Jer njegovog oca nije bio ubio neki pijanac, već neki vojnik, planski poslan od jedne države, da planski osvoji i razori gradove i uništi i potčini drugi narod.

Ma kakva je to socijaldemokracija?

Inače, ministru branitelja Predragu Matiću Fred, 2000.g, je ocijenjen potpuni 100-postotni gubitak radne sposobnosti, što je bilo preduvjet za ostvarivanje vojno‐invalidske mirovine prema tadašnjem ZPHBDR. potpuni gubitak radne sposobnosti i osamdesetpostotni invaliditet (premda nikada nije bio ranjavan, što je u suprotnosti s Pravilnikom o tjelesnome oštećenju)??

I tako učitelj po struci nije u stanju uopće obavljati svoj posao, ali je u stanju misteriozno ozdraviti od ptsp-a i postati čak ministrom? Funkcija izgleda blagotvorno
    djeluje na izlječenje. Šteta što to i masi drugih branitelja nije pošlo za rukom, pogotovo onima koji su digli ruku na sebe uslijed posljedica ptsp-a.

Posljednje uređivanje od Dijana : 01.01.2016. at 19:43

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jeste li se ikad upitali zašto je baš Glavašević odabran za tu funkciju POMOĆNIKA ministra branitelja? Pa zar mu je uistinu referenca za to mogla biti znanstveni novak iz LINGVISTIKE na Filozofskom fakultetu? Očito je bio odabran zbog svog imena i, socijaldemokratskog, je li, načina razmišljanja, a ne zbog svojih kvalifikacija.

Kako to u ovoj "poštenoj" vladi visokog dužnosnika za tu poziciju kvalificira to što je nečiji sin?

Glavašević koji na pitanje: „Tko je ubio vašega oca" oodgovara : „Ubio
    ga je metak iz nečije puške!".

Dijana, koliko sam shvatila iz tvojih dosadašnjih postova na ovoj temi, tebi je itekakva referenca to što je-tko je čiji otac, deda itd, ti si najviše potezala prošlost ovdje na temi, i čiji deda se iselio i čiji nije i zašto i kako i što je čiji otac.. Pa ako bi Josipovićev otac trebao biti čimbenik koji će sinu biti (po tebi) otegotna okolnost, zašto Bojanov otac ne bi njemu bio olakotna okolnost?? Za funkciju? Bilo kakvu? Itako si, vjerujem stava, da branitelji i njihova djeca trebaju imati primat pri zapošljavanju jelda? Pa tako i Bojan! Ili njega isključuješ??

Što se tiče bilo kakve izjave mladog Glavaševića o smrti njegovog oca - nemoj si utvarati da bolje razumiješ Sinišinu žrtvu nego njegov vlastiti sin, nemo si umišljati da svojim izjavama braniš Sinišinu čast niti da tu čast Bojan blati. Bojan je njegov sin, on je ostao bez oca, on ima pravo o tom pričati što hoće i vjeruj, on kao njegov sin, što god da kaže o svom ocu i njegovoj žrtvi, više je u pravu nego bilo tko drugi, jer radi se o njegovom ocu.
    Napadaš dijete branitelja! Branitelj simbola, bez mrlje! Nisam sigurna da je to ono za što se zalažeš. Budi dosljedna.

Što se Matića tiče, nitko nikad nije mogao naći mrlju na njegovom ratnom putu, pa se traže načini da ga se ocrni, a u tom smislu je i tvoj post.. Kako je neobično da opravadavaš postupke šatoraša iz Savske i to bez osude i bilo kakve selekcije njihovih postupaka u zadnjih godinu dana, a ocrnjuješ Matićeve postupke. I on je branitelj, opet nisi dosljedna.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da se i druge branitelje poticalo na zaposljavanje , ostanak na radnim mjestima , volontiranje ili bilo sto drugo da se ljudi (u punoj snazi i najboljim godinama ) osjecaju drustveno korisni i potrebni , svima bi nam bilo puno bolje.
    Ovako smo ljudima osigurali egzistenciju, ali ne i socijalnu rehabilitaciju i povratak u drustvo, pa mene ne cudi da se razapinju kojekakvi satori i juri na vjetrenjace trazeci smisao.
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.01.2016. at 20:41

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zar nije to plansko osvajanje i potcinjavanje bilo prije 25 godina? Dakle do vijeka vijekova pripadnike tog naroda i tu drzavu treba promatrati u kontekstu 91.?
    Zasto mladom Srbinu koji zivi u Vukovaru treba konstatno govoriti o proslosti, umjesto o buducnosti?
    Tko je ono izglasao cirilicu u Vukovaru?

Ja cu opet reci da mene puno vise od toga muci sto i Hrvati i Hrvatice, vjerojatno i gradani drugih nacionalnosti, vole ovu zemlju samo deklarativno kad treba mahat zastavama. Kad treba biti gradanin, onda ovdje vlada onaj zakon "daj radije meni u dzep". Kako to da Daruvar ima vise registriranih novih automobila nego stanovnika, a cudnog li cuda kad je 7. najjeftinija zona registracije. Preskocit cu malo lazne invalidske mirovine (ne moramo braniteljske ni spominjati), koliko je ono gradana ove zemlje podnijelo zahtjev za legalizaciju - drugim rijecima sagradilo nekretninu ilegalno? 700 tisuca zahtjeva?
    Da, politicari su lopovi i sve su opljackali, a mi obicna raja smo zlato, sve sami fer igraci i postivaci zakona. Imala bih jos gomile primjera, no cemu... Mogu malo o poslodavcima, Institut za financije procijenjuje da se u oko 25-30% slucajeva dio place isplacuje na ruke. Prije 2 dana su skocili jer je povecana minimalna placa za nevjerojatnih 90 kuna.
    Mogla bih do sutra, ne bih nasla 20 ljudi koji po ovim kriterijima vole Hrvatsku.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da se i druge branitelje poticalo na zaposljavanje , ostanak na radnim mjestima , volontiranje ili bilo sto drugo da se ljudi (u punoj snazi i najboljim godinama ) osjecaju drustveno korisni i potrebni , svima bi nam bilo puno bolje.
    Ovako smo ljudima osigurali egzistenciju, ali ne i socijalnu rehabilitaciju i povratak u drustvo, pa mene ne cudi da se razapinju kojekakvi satori i juri na vjetrenjace trazeci smisao.
    a tko ih je doveo u to stanje?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj anin prvotno napisa Vidi poruku
    Dijana, koliko sam shvatila iz tvojih dosadašnjih postova na ovoj temi, tebi je itekakva referenca to što je-tko je čiji otac, deda itd, ti si najviše potezala prošlost ovdje na temi, i čiji deda se iselio i čiji nije i zašto i kako i što je čiji otac.. Pa ako bi Josipovićev otac trebao biti čimbenik koji će sinu biti (po tebi) otegotna okolnost, zašto Bojanov otac ne bi njemu bio olakotna okolnost?? Za funkciju? Bilo kakvu? Itako si, vjerujem stava, da branitelji i njihova djeca trebaju imati primat pri zapošljavanju jelda? Pa tako i Bojan! Ili njega isključuješ??

Što se tiče bilo kakve izjave mladog Glavaševića o smrti njegovog oca - nemoj si utvarati da bolje razumiješ Sinišinu žrtvu nego njegov vlastiti sin, nemo si umišljati da svojim izjavama braniš Sinišinu čast niti da tu čast Bojan blati. Bojan je njegov sin, on je ostao bez oca, on ima pravo o tom pričati što hoće i vjeruj, on kao njegov sin, što god da kaže o svom ocu i njegovoj žrtvi, više je u pravu nego bilo tko drugi, jer radi se o njegovom ocu.
    Napadaš dijete branitelja! Branitelj simbola, bez mrlje! Nisam sigurna da je to ono za što se zalažeš. Budi dosljedna.

Što se Matića tiče, nitko nikad nije mogao naći mrlju na njegovom ratnom putu, pa se traže načini da ga se ocrni, a u tom smislu je i tvoj post.. Kako je neobično da opravadavaš postupke šatoraša iz Savske i to bez osude i bilo kakve selekcije njihovih postupaka u zadnjih godinu dana, a ocrnjuješ Matićeve postupke. I on je branitelj, opet nisi dosljedna.

Bojan Glavašević nije bio nezaposlen, bio je asistent na fakultetu. Ako vi vidite neke reference da se s tog radnog mjesta dođe na mjesto pomoćnika ministra branitelja, ok.
    Ja tu vidim samo sredstvo da se pomoću sina jedne od legendi domovinskog rata provede jedna politika. Ono, smokvin list.

Ja nisam napisala da bolje razumijem Sinišinu žrtvu od njegovog sina, ja sam napisala što je on o tome rekao. Jer nije Siniša Glavašević bio jedini ubijeni na Ovčari, znači po njemu se ne zna se ni od čega su oni ostali poginuli. Ni ta Bojanova izjava uopće ne bi bila problematična, da dotični nije pomoćnik ministra BRANITELJA, ne neki anonimus. Njegova izjava ima težinu, i imala je.

Za mene "šatoraši" iz Savske nisu "šatoraši" već stopostotni invalidi rata, koji su svoju mladost i zdravlje dali za našu slobodu. Ja nisam "ocrnjivala" Matićev ratni put. Ja sam napisala činjenice. Dobio je 80% invalidnost iako nije bio ranjen, a za ptsp se dobivalo najviše 60%. Na temelju visoke invalidnosti dobio je stan. Kad je postao ministar, invalidnost Kad je trebalo dobiti povlastice, i stan, bio je nesposobnost za rad je bila stopostotna. Kad je trebao postati ministar, invalidnost mu je spala na 50%. Ali stan kojeg je stekao na temelju visoke invalidnosti je ostao. Kako se to može manipulirati invalidnošću?

Činjenice nisu ocrnjivanje.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 01.01.2016. at 22:22

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Istekao edit, zbrljala ovaj dio posta, pa evo se ispravljam:

Za mene "šatoraši" iz Savske nisu "šatoraši" već stopostotni invalidi rata, koji su svoju mladost i zdravlje dali za našu slobodu. Ja nisam "ocrnjivala" Matićev ratni put. Ja sam napisala činjenice. Dobio je 80% invalidnost iako nije bio ranjen, a za ptsp se dobivalo najviše 60%. Na temelju visoke invalidnosti dobio je stan.Kad je trebao postati ministar, invalidnost mu je spala na 50%. Ali stan kojeg je stekao na temelju visoke invalidnosti je ostao. Kako se to može manipulirati invalidnošću?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

S ovim se djelomično slažem, osim da jure na vjetrenjače tražeći smisao. Oni su tražili da se prestane obezvrijeđivati njihova žrtva.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za mene "šatoraši" iz Savske nisu "šatoraši" već stopostotni invalidi rata, koji su svoju mladost i zdravlje dali za našu slobodu.

Može se biti i žena i majka i kraljica u isto vrijeme , pa tako i šatoraš i invalid, jedno drugo ne isključuje... Ja neću dalje od ovog s tobom u raspravu o njima, al ostaje mi da si nedosljedna...neke branitelje braniš bez kriterija, a neke isto tako napadaš bez kriterija..
    Da, ostavili su branitelji iz šatora i mladost i zdravlje za slobodu, a ostavio je i Bojanov otac život pa ga ti ovdje prozivaš...ostavio je i Matić i mlasdost i zdravlje, al on valjda ima taj stan, pa nema veze jel??
    A nažalost, bit će još ostavljenih mladosti a i zdravlja, nas i naše djece, usljed egzistencijalne životne borbe u pokradenoj nam našoj..
    Nisu se branitelji za to borili...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Može se biti i žena i majka i kraljica u isto vrijeme , pa tako i šatoraš i invalid, jedno drugo ne isključuje... Ja neću dalje od ovog s tobom u raspravu o njima, al ostaje mi da si nedosljedna...neke branitelje braniš bez kriterija, a neke isto tako napadaš bez kriterija..
    Da, ostavili su branitelji iz šatora i mladost i zdravlje za slobodu, a ostavio je i Bojanov otac život pa ga ti ovdje prozivaš...ostavio je i Matić i mlasdost i zdravlje, al on valjda ima taj stan, pa nema veze jel??
    A nažalost, bit će još ostavljenih mladosti a i zdravlja, nas i naše djece, usljed egzistencijalne životne borbe u pokradenoj nam našoj..
    Je, bas tako.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Glavašević i jest bio postavljen na tu funkciju zato da otupi oštricu bilo kakve kritike prema svojoj politici i politici svog šefa.

I oprosti, uslijed egzistencijalene životne borbe se ipak ne gube ruke i noge.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 01.01.2016. at 23:03

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja nekako vjerujem da bi se svaki invalid ( pa i onaj koji je postao invalid u ratu) zelio biti koristan clan drustva.
    a ne netko kome se stalno klanja kao da je spomenik. Sigurno bi mu taj osjecaj ,da je potreban i da pripada drustvu znacio vise od pustih prica, tabli i povlastica, dok zivi zapravo -iskljucen. Pa je jedini nacin da se osjeca ukljucen ovaj koji imamo danas.
    Tu je ocito razlika izmedu Dijaninog i mog pogleda na situaciju.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Glavašević i jest bio postavljen na tu funkciju zato da otupi oštricu bilo kakve kritike prema svojoj politici i politici svog šefa.

I oprosti, uslijed egzistencijalene životne borbe se ipak ne gube ruke i noge.
    Dijana u demokraciji smo. Svatko od nas može imati "svoju" politiku, pa tako i Glavašević, a i Matić. I nije Matić zbog "Svoje" politike manje branitelj, niti je Bojan zato manje Sinišin sin. Tebe zaparavo boli da Glavašević mlađi, kao i Matić, kao i još puno puno branitelja ima "svoju" politiku koja se razlikuje od tvoje il šta?
    Interesantno je bilo promatrati kako "domoljubi" pljuju po svetinjama u koje se zaklinju, tj po braniteljima koji ne misle kao branitelji iz šatora. Interesantno je bili promatrati kako branitelji koji nisu po nečijem kalupu, odjednom nevaljaju, a posebno je interesantno (i žalosno) bilo promatrati, u zadnjih godinu dana, pljuvanje po mladom Glavaševiću - od strane ljudi koji se domoljubima zovu.

Što se tiče egzistencijalne borbe, ajd me nemoj. Il kao nisi čula da se ljudi ubijaju zbog nemogućnosti vraćanja kredita?Nisi čula da obolijevaju zbog višegodišnjeg kroničnog stresa i neuvijeta na poslu? Nisi čula da ljudima usljed dugotrajne nezaposlenosti rapidno propada zdravlje, fizičko i psihičko? Ako nisi, blago tebi.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja nekako vjerujem da bi se svaki invalid ( pa i onaj koji je postao invalid u ratu) zelio biti koristan clan drustva.
    a ne netko kome se stalno klanja kao da je spomenik. Sigurno bi mu taj osjecaj ,da je potreban i da pripada drustvu znacio vise od pustih prica, tabli i povlastica, dok zivi zapravo -iskljucen. Pa je jedini nacin da se osjeca ukljucen ovaj koji imamo danas.
    Tu je ocito razlika izmedu Dijaninog i mog pogleda na situaciju.

Naravno! Upravo tako.
    Da se taj branitelj, invalid ili ne, mogao na neki način uključiti u društvo nakon povratka iz rata, da imamo razvijeno gospodarstvo koje bi ih podržalo s ponudom njima primjerenih radnih mjesta...Eeee...u takvoj Hrvatskoj koja bi bila uspješna a oni produktivni, ne bi oni bili u šatoru.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

[QUOTE=anin;2837607]
    Dijana u demokraciji smo. Svatko od nas može imati "svoju" politiku, pa tako i Glavašević, a i Matić. I nije Matić zbog "Svoje" politike manje branitelj, niti je Bojan zato manje Sinišin sin. Tebe zaparavo boli da Glavašević mlađi, kao i Matić, kao i još puno puno branitelja ima "svoju" politiku koja se razlikuje od tvoje il šta?
    Interesantno je bilo promatrati kako "domoljubi" pljuju po svetinjama u koje se zaklinju, tj po braniteljima koji ne misle kao branitelji iz šatora. Interesantno je bili promatrati kako branitelji koji nisu po nečijem kalupu, odjednom nevaljaju, a posebno je interesantno (i žalosno) bilo promatrati, u zadnjih godinu dana, pljuvanje po mladom Glavaševiću - od strane ljudi koji se domoljubima zovu.
    Pa ti i ja koji nismo na državnim funkcijama svakako možemo imati neku "svoju" politiku. Ali Matić i Glavašević su provodili državnu politiku. Koja je bila utjelovljenje nazora "rat je posljedica konglomerata loših politika". Praktično, izjednačavanje krivnje.
    Pa je svatko tko se usudio reći - ne nismo jednako krivi, branili smo se jer smo bili napadnuti, proglašen mrziteljem. A onaj koji napadača i žrtvu izjednačava bio je onaj "koji ne mrzi". Kakve li uzvišene pozicije.
    Koja je melem na ranu tisućama bivših branitelja jer eto su saznali da su zapravo jednako krivi kao i onaj koji ih je napao.

I takvu politiku su promicali ova dvojica, i jedna od reakcija na nju jest i šator u Savskoj.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[QUOTE=Dijana;2837611]

Pa ti i ja koji nismo na državnim funkcijama svakako možemo imati neku "svoju" politiku. Ali Matić i Glavašević su provodili državnu politiku. Koja je bila utjelovljenje nazora "rat je posljedica konglomerata loših politika". Praktično, izjednačavanje krivnje.
    Pa je svatko tko se usudio reći - ne nismo jednako krivi, branili smo se jer smo bili napadnuti, proglašen mrziteljem. A onaj koji napadača i žrtvu izjednačava bio je onaj "koji ne mrzi". Kakve li uzvišene pozicije.
    Koja je melem na ranu tisućama bivših branitelja jer eto su saznali da su zapravo jednako krivi kao i onaj koji ih je napao.

I takvu politiku su promicali ova dvojica, i jedna od reakcija na nju jest i šator u Savskoj.

A otkud si izvukla da je državna politika bila izjednačavanje krivnje??
    Postoji li neki javni državni dokument potpisan od strane predstavnika vlasti u kojem piše točno tako kako si rekla da je krivnja izjednačena? Mislim da ne postoji, ako ti misliš dugačije podastri dokaz. do tad, ovo što pišeš je lov na vještice..

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Onda ćeš sigurno razumjeti "lijevi" način razmišljanja, npr. kad Glavašević nakon smrti braniteljice na prosvjedu, majke četvero djece na svom twitter
    profilu napiše: Dulce et decorum est pro patria mori – Slatko je i lijepo za domovinu umrijeti. Ma, za razumjeti je da je čovjek bio iziritiran, pa se eto, malo naslađivao nečijom smrću.

Ili kad na svom Twitteru napiše: 'Ministarstvo branitelja danas će na ulaz u zgradu izvjesiti raspored čišćenja snijega. Molimo podstanare da se pridržavaju rasporeda." Glavašević je naglasio da se radi o šali. I ljudima bez ruku i nogu, na koje se to odnosilo, je to sigurno bilo smiješno. A oni zdravi su na to pucali od smijeha. Kakav smisao za humor ima taj Glavašević, nevjerojatno.
    uuuh, koje je ovo ružno podmetanje! sigurno da se nije naslađivao ničijom smrću!

a u onom šatoru se, npr. podstanar klemm mogao primiti lopate! kako li si se, samo, odmah primila ljudi u kolicima?! to mi je stvarno zlonamjerno!

osim toga, o čemu uopće pričamo? kao da im je ta čestica ispred ministarstva bila uknjižena u ZK pod vlasništvo pa su imali sva prava biti tamo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možda je za tebe lov na vještice, ali Matiću je mentor bio Josipović, koji je evidentno svojim podržavanjem Documente, REKOM-a, nošenjem tajnih dokumenata srpskom veleposlaniku, nastojanjima da se povuče tužba Hrvatske za genocid, bio evidentan zagovaratelj takve politike.

Ja dokaza da se takva politika provodila imam masu(i ne samo ja) a podastri ti dokaz da se takva politika nije provodila.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Blago tebi da imas dokaze.
    kako objasnjavas veliki broj branitelja koji ne podrzavaju ekipu iz Savske? Mora da je i njima ispran mozak.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    uuuh, koje je ovo ružno podmetanje! sigurno da se nije naslađivao ničijom smrću!

a u onom šatoru se, npr. podstanar klemm mogao primiti lopate! kako li si se, samo, odmah primila ljudi u kolicima?! to mi je stvarno zlonamjerno!

osim toga, o čemu uopće pričamo? kao da im je ta čestica ispred ministarstva bila uknjižena u ZK pod vlasništvo pa su imali sva prava biti tamo.
    Dulce et decorum est pro patria mori – Slatko je i lijepo za domovinu umrijeti

Ja ružno podmećem, a ovo gore je reakcija Glavaševića na smrt bivše braniteljice, za čiju je dobrobit on bio nadležan, a koja je skončala maltene na cesti? Pa kako bi ti protumačila ovaj komentar? Iskreno, meni je odvratan.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda je za tebe lov na vještice, ali Matiću je mentor bio Josipović, koji je evidentno svojim podržavanjem Documente, REKOM-a, nošenjem tajnih dokumenata srpskom veleposlaniku, nastojanjima da se povuče tužba Hrvatske za genocid, bio evidentan zagovaratelj takve politike.

Ja dokaza da se takva politika provodila imam masu(i ne samo ja) a podastri ti dokaz da se takva politika nije provodila.

I nema nam pomoći nažalost, dok se izmišljaju kojekakve urote, te stvara bajka o ugroženosti..iz argumentaciju "Srbi .BUUUUUahahaha"

Za to vrijeme ugroženi stvarno jesmo, no trenutno iz drugog izvora, Srbi su prošla stvar, sad smo sami sebi najgori neprijatelj...sa Srbima smo izašli kao pobjednici, a hoćemo li sad sami sebe pobijediti na našu vlastitu dobrobit ostaje da se vidi...ne kaže se uzalud da je nateže sam sebe pobijedit...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

anin, složit ću se s tobom da smo sami sebi najgori neprijatelji.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 02.01.2016. at 00:12

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da ga mogu staviti u kontekst u kojem je izrečen i da mogu čuti glavaševićevo objašnjenje mogli bismo o tome, drugačije ne.
    već si ranije imala gafova i što se mene tiče puno si izgubila na kredibilitetu u ovoj raspravi, tako da je ovo i meni nalik na lov na vještice.
    a čitava rasprava vođena u tom tonu izgleda kao nabacivanje blatom. i da upotrijebim tvoj izraz, baš izaziva odvratnost.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Iskreno, meni je odvratan.
    Iskreno, meni si to ti sa ovim zadnjim komentarima.
    Razumljivo je da ljudi imaju različite stavove, ali ne treba ih tako nasilu gurati kao ti, i tako podcjenjivački prozivati imenom i prezimenom neke ljude koji ti nisu po volji. Brrrr

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Dijana iznosi svoje stavove vrlo smirenim i prilično argumentiranim tonovima. A kada ponestane argumenata kojima biste joj parirale, ili vas možda izbaci iz takta njezina smirenost, onda je krenete napadati potežući pitanje njene stručnosti, odvratnosti, dosljednosti, inteligencije, desne ili pak lijeve strane... Daj se držite rasprave i argumentirajte. Osobno mi je tema baš zanimljiva i pročitam neke stvari koje nisam niti znala.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Beti3, razumijem te, tako je to kad ti cinjenice nisu po volji.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, meni si to ti sa ovim zadnjim komentarima.
    Razumljivo je da ljudi imaju različite stavove, ali ne treba ih tako nasilu gurati kao ti, i tako podcjenjivački prozivati imenom i prezimenom neke ljude koji ti nisu po volji. Brrrr
    A kako bi se ti osjećala da tebi netko kaže da si odvratna?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    da ga mogu staviti u kontekst u kojem je izrečen i da mogu čuti glavaševićevo objašnjenje mogli bismo o tome, drugačije ne.
    već si ranije imala gafova i što se mene tiče puno si izgubila na kredibilitetu u ovoj raspravi, tako da je ovo i meni nalik na lov na vještice.
    a čitava rasprava vođena u tom tonu izgleda kao nabacivanje blatom. i da upotrijebim tvoj izraz, baš izaziva odvratnost.
    Pa kontekst je smrt Nevenke Topalusic, da se taj tweet jos naci na netu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vrlo pojednostavljeno rečeno, dijana, da.
    ali vidjela sam već da si u ovoj raspravi daješ poprilično slobode čija je korektnost malo upitna, a nakon one provale s tihomirom purdom bome ti važem svaku koju kažeš.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Najpametnije mi je da prestanem čitati određenu forumašicu. Više volim živjeti u svom ružičastom oblaku u kojem nema ljudi koji ovako loše misle o svojim neistomišljenicima. Ili ja ne znam da ih ima.
    Post 152 me je ostavio ovako . Ne zbog navedenih činjenica ( bile one to ili ne, sporedno), nego zbog načina pisanja istih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •