Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

s tim zelim reci da je dio odgovornosti i na ljevici i na desnici. i uopce ne idem zatim da "istjeravam" neku krivnju, nego mislim da je bitno razumijeti procese i uzroke.

naravno da je islamski terorizam jednim djelom dio posljedica geopoliticke situacije i mnostva dogadaja (to je povijest, propadala su carstva, stvarala se nova, sredista moci su se premjestala od eufrata tigrisa, preko grcke, rima, atlanske obale, amerike, azije...itd) i na mnoge stvari europa, odnosno mi ne mozemo utjecati. i bog zna sto buducnost nosi.

no postoje stvari na koje mozemo utjecati, a moje misljenje je da je dosadasnja neuspjela integracija migranata iz islamskim zemalja djelomicno uvjetovana jacanjem politickog islama, opcenito, nezainteresiranosti migranata, ali i prokockanim sansama koje je nase drustvo i zakonodavstvo napravilo u proteklih tridesetak godina.

paralelna drustva nisu nastala preko noci, niti je bilo tesko pretpostaviti da djeca roditelja koji su analfabeti, ako nisu stimulirana/prisiljena da prije skole idu u vrtic gdje ce nauciti jezik, naprosto nece vladati jezikom dostatnim da pohadaju prvi razred. i time ce biti gurnuta u zatvoreni krug, te je vrlo jednostavn korak koji te vodi u radikalizaciju.

isto tako nije bilo tesko pretpostaviti da ce zene/majke zatvorene u enklavama bez dodira sa jezikom i svakodnevnicom kulture zemlje u koju su dosli, ostati u tim enklavama i zacahuriti se i vise. a one su prema nekim teorijama alfa i omega integracije.

i eto, to se je dogodilo, pa se sad svi nesto cude.
    Posljednje uređivanje od seni : 20.01.2016. at 12:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •