Ministar kulture je stvarno skandalozan. Strasno.
Ministar kulture je stvarno skandalozan. Strasno.
Je li bilo ovo? http://www.glas-koncila.hr/index.php...&news_ID=22631
Ni prije nisam vjerovala da se u državi išta dobro može dogoditi, ali sam se negdje u sebi nadala promjenama. Nažalost, te promjene su se ostvarile: odosmo na dno dna, u mulj. Pardon, mulj je ponekad ljekovit. Ovo što su izabrali...jel to birano na metkovskoj tržnici ili gdje????
http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...na/869751.aspx
https://hr.wikipedia.org/wiki/Zlatko_Hasanbegović
isti izvor- libela je objavila i CV koji je prilozio uz ministarsku funkciju.
za ubit se od stručnosti.
jer nam svjetonazor nije bitan.
frustrirano čestitam svim lijevim glasačima Mosta.
jedino što će i moje dijete vjerovatno u redovnom školskom programu imati Četverored. Brrrrrrrr.![]()
Platforma 112 i HND pišu oreškoviću protiv hasanbegovića..ajme straha, za ideale, sve se bojim, prije će bit zato što će presušit dosad nepresušna pipa..
Ajde da ja napisem jednu, vjerojatno neocekivanu... Neke stvari su dno dna. Ali cak mislim da ce neki resori biti ok, ovako na prvu, na osnovu priloga u Jutarnjem, gdje su o svakom napisali ponesto. Mislim da je Bozo uspio medju vukovima zadrzat glavu iznad vode. Vidjet cemo koliko ce im trebati da potonu. Npr., ako krenu rusit zakon o životnom partnerstvu, HSLS ce izaci iz vlade.
Ja cu za pocetak i na ovoj temi zadrzati optimizam - disclaimer - glede nekih resora.
Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 22.01.2016. at 10:10
I ja sam pesimist, ali mi je drago da je jedan kandidat za ministra zdravstva ispao iz kombinacije.
Jest da se on sad ljuti, daje ostavke pa možda i osnuje svoju stranku...
Ja sam baš komentirala da bi mi bilo milije vidjeti Anju Šovagović na mjestu ministrice kulture nego ovog lika kojeg su odabrali... Njoj bi to moglo dobro ići, bez obzira na stranku kojoj pripada. Tja... bumo vidli.
Citate li program vlade?
Zaustavljaju kurikul.reformu. Obrazovanje ostaje u pripizdini.
a mislim, ovo što piše sasa.
kao, ideologija nije bitna. bitna je stručnost. i onda izaberu lika koji valjda nikad u životu nije buio u kazalištu il na nekoj izložbi, ako i zanemarimo ideologiju.
al sad se vidi mostov apsurd zanemarivanja ideologije, na praktičnom primjeru.
moš mislit kad mu dođu na stol zahtjevi za financiranje po javnim natječajima kako će dotični, il da se razumijemo, bilo tko, stvarno bilo tko, zanemariti ideologiju.
npr
bodovna lista odobrenih i odbijenih zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima
citat fotkan mobitelom.
https://picasaweb.google.com/1117257...50443678080706
Ma ja ne shvaćam što ti to čitaš čoksa, to nije ili je Timova prezentacija?
Čini mi se da je vama u prošlom sustavu bilo sasvim ok, ni ne trebaju vam promjene..najbolje da zoka i dalje stoluje..samo ne znam dokle bi tako, u prošle 4 godine zadužio nas je 109mlr, više od svih proteklih vlada skupa..a ne vidim da su od tih silnih novaca pokrenuti neki projekti od kojih bi svi imali koristi..
Inače, protekle četiri godine niti jedan film ni knjiga koji bi nešto afirmativno govorili o domovinskom ratu ili braniteljima nije mogao dobiti niti kune..može samo ako je branitelj poludio ili je nasilnik..pa je npr. jedan Ličina (inače sin udbaša), dobio 3.0 milijuna hrka za film "Posljednji Srbin u Hrvatskoj", ali to je ok..
Al drago mi je da se ovdje kritizira, bilo bi mi drago da se moglo nešto pročitati i o radu sdpove vlade u prošle 4 godine, ali to nažalost nije bio slučaj..
Po tome tko i kako napada novog ministra kulture, vidim da je bio pravi izbor..
Meni je jednostavno sve skupa presmiješno. Ova jedna hoće da svi molimo a drugi trabunja o novom nacionalnom obrascu koji prekida sve sukobe. Kao da su skupili najvece redikule s politike na forum.hr A premijeru je postignuce sto ce biti powerpoint prezentacija u Saboru
Srecom, moja identifikacija s tim osobama je vise manje cista nula, eto slucajno zivimo unutar par km i to je vise-manje to. Osim naravno ako nesto od tih svojih bizarnih gluposti ne pocnu provoditi uz pomoc represivnog aparata - onda cu vjerojatno poraditi na fizickoj i pravnoj udaljenosti od navedenih spodoba...
Ti Dijana nemaš problema s tim što je bio predsjednik HČSPa?
I moja srećom sa zokom i sličnima..a represivni aparat sam srećom izbjegla, nisu svi bili te sreće pa su završili i na prisilnom liječenju na psihijatriji na duže vrijeme.
Pravi izbor?! Zato što ga, po svemu dosad od njih pročitanom u ovih 7 i kusur godina forumiranja, kritiziraju obrazovane i kulturne forumašice?
Potkrijepljeno linkovima? Govor s Bleiburga iz svibnja 2012. je stvarno vrh, i baš ono što bi trebalo krasiti ministra KULTURE.
A specijalno me je razveselio Karamarko sinoć kad je uvjeravao Katarinu Perišu Čakarun u to što ovaj je ili nije rekao.
Kao da smo svi pomalo retardirani ili bar nagluhi
I meni je dosta terora antifašizma odnosno komunista preobučenih u liberale..to fercera još samo u hrvatskoj..nadam se ne još zadugo..
Svimbalo, nisam mislila na forumašice, već na javnu hajku onih koji su bili izdašno nagrađivani za podrivanje države, samo je u lovi stvar, kakva ideologija i bakrači..Pravi izbor?! Zato što ga, po svemu dosad od njih pročitanom u ovih 7 i kusur godina forumiranja, kritiziraju obrazovane i kulturne forumašice?
Je, baš se pitam zašto.O radu prošle vlade nismo imali otvoreni topik.
Pa ne moraš u tome vidjeti komunističku zavjeru, jednostavno se na ovom forumu rijetko raspravlja o politici, ali je eto, bila izborna godina pa nas je uhvatilo.
Naravno da je komunistička zavjera i da smo mi svi ovdje dobro plaćeni da podrivamo državu.
Evo ovdje je isto: http://20minuta.hr/teme/detaljan-pop...e-vlade/41364/
Žele ukinuti agencije unutar MZOS-a i osnovati Zavod za školstvo, a današnja agencija je nasljedila Zavod za školstvo
Znači, vraćaju se još korak natrag - ponovo će strategiju, a onda tek pokretati novu reformu.
Ovo mi je daleko najlošija vijest danas.
Koje reference je imala ministrica Milanka Opačić koja je ravno s faksa sjela u Sabor i nije nikad radila u svom sektoru nego je s 24 godine bila "stručnjak"?
Kakve reference je imao Tihomir Jakovina koji je prije nego je postao ministar vodio poljoapoteku koja je propala? Barem je ženu uspio ubaciti na super posao!
Kakve reference je imala Mirela Holy u području zaštite okoliša, kad se na tom području uopće nije obrazovala?
Zašto se ismijava Roberta Podolnjaka što je promijenio prezime, a kad je Marija Antičević postala Ingrid Antičević ( i nije znala reći zašto) to nije bio problem.
I ajmo sad svi plakati zbog novog ministra kulture, da bar nam se vrati Andrea Zlatar Violić koja se pijana valjala po podu restorana nakon što je plesala na cajke.
Stvarno, jako kulturno!
Evo, da se razumijemo, meni nije drago što je ovaj čovjek izabran za ministra, mislim da je to loša odluka i da nema nikakve šanse da će on biti objektivan i da će se stanje u kulturi popraviti.
Ali ne vidim to kao veliki korak natrag u odnosu na ovo što smo imali prije. U kakvom nam je sad stanju kultura?
Kako se financiraju kazališta? Kome se i zašto opraštaju dugovi? Kako se ljudi postavljaju na vodeća mjesta?
I histeriziranje oko stvaranja neke nove NDH je stvarno nepotrebno.
Slušala sam repliku Peđe Grbina koji se boji da će nam vojska hodati po kvartovima i uvoditi redi Ingrid Antičević koja strahuje od masona.
Jako su konstruktivni, nema što.
Dario Nakić je kompetentniji za ministra zdravstva nego što je to bio Jovanović.
Baš zanimljivo da je smijenjen s mjesta ravnatelja bolnice od strane SDP-a. 100% je to bilo jer nije bio dovoljno stručan.
Treba biti objektivan i iskren. Pa onda recite: SDP-ova vlada NIJE bila stručna, namještali su ljude na funkcije po podobnosti i većinu vremena nisu imali pojma što rade (potpuno isto kao HDZ prije njih), ali to nam je bilo ok, jer su nam ideološki bliži.
Dakle; Metković ima 16 000 stanovnika.
To je manje od Zaprešića.
I iznjedrio je 4 ministra.
Stručna, kažu.
Pa se ja pitam: zar su svuda okolo po RH idioti iliti nestručni ljudi?!?
Ovo je užas.
Okupacija Hrvatske.
Prvo je dijaspora odlučila predsjedničke izbore pa je Metković odlučio parlamentarne i sad imamo "stručnu Metkovsku vladu"
....
svaka čast, annvili. ja sam malo tvrđa u stavovima, ali i od pametnih ljudi kakvi ovdje jesu, očekivala bih bar mrvu objektivnosti..
zadužili su nas 100 milijardi kuna, više od svih vlada do sada..blizu smo bankrota jer nećemo moći otplaćivati kamate..je li i za to zaduživanje hdz kriv?
to ti je jedini kriteriji po kojem je on dobar izbor? koje su mu druge reference za ministra kulture? nevjerojatno
mima, na stranicama sabora postoji dokument - program vlade. U programu ministarstva obrazovanja stoji: zaustavljanje kurikularne reforme...analize...analize...i onda uvođenje male mature!
Protekle 4 godine nije mi bilo dobro, ali mi je bilo bolje nego u svakom mandatu HDZ-a. Zato što se manje kralo i zato što sam ideološki udaljena od konzervativizma, nacionalizma, ksenofobije i homofobije.
Tebi oni očito pašu jer, vidim, nemaš problema s vrijeđanjem ljudi i prozivanjem njihovih predaka, kao što su to oni uvijek radili. To je toliko nekulturno i primitivno, ali je na tragu Crnojine prijetnje da će se raditi Registar izdajica. Javi nam kad krene, da se upišemo.
Rad SDP-ove rade se na više mjesta kritizirao na forumu, ljudi koje ovdje kriziraš, nas, je li, imamo dovoljno savjesti i svijesti da znamo, možemo i želimo kritički misliti, raditi i djelovati čak i spram onih s kojima smo ideološki bliski. Dapače, osobno sam prema njima bila kritičnija i žešća jer sam se smatrala prevarenom. HDZ me ipak ne može prevariti.
Bilo bi divno kad bi se tako ponašali i oni ideološki bliski HDZ-u, ali kad bi to bio slučaj, onda ne bi glasali desno.
Čestitam ti na ministru kulture, ima sve što ti je važno.
tanči, a zašto ćemo se sad regionalno prebrojavati? a jel nije bilo stručnih hrvata, pa je u vladi moralo bit 30% srba? koliko je hrvata u srpskoj vladi?
je da, kritizirao se rad sdp-a sve u šesnaest. ma gdje to da mi je znati? ja nikog ne prozivam, udba je bila činjenica, i šta ćemo sad.? imam i ja dovoljno svijesti i pameti da si ne dam mazati oči.
nda, sve što valja, glasa lijevo. ma gdje li sam to samo čula..Bilo bi divno kad bi se tako ponašali i oni ideološki bliski HDZ-u, ali kad bi to bio slučaj, onda ne bi glasali desno.
Prenosim post prijateljice koja radi u jednoj od agencija.
Smjernice rada reformske Vlade. MZOS. Zaustavljanje kurikularne reforme. Sjajno. Ukidanje agencija u MZOS-u (?) - pretpostavljam da misle na ASOO, AOO, AZVO i sl. Dajte nek netko ovom našem stručnom ministru i stručnoj vladi objasni da je AZVO međunarodno akreditirana i neovisna agencija za provođenje postupaka vanjskog osiguravanja kvalitete i da ju ne mo'š baš tako jednostavno ukinuti. uklopiti u MZOS-ev zavod i podrediti *tadadadadm* glavnom školskom nadzorniku (?!) kojeg imenuje sabor na pet godina (?!), a posebice ako ti jedna od deset točaka programa vlade za MZOS napisanih valjda jučer na kavi u Sheratonu "eliminirati snažan utjecaj političkih struktura u obrazovanju i znanosti". Plus, nek isto netko ovim genijalcima objasni što su tijela u sustavima upravljanja i kontrole korištenja ESI fondova i što su točno posrednička tijela razine 2 (npr. ASOO) te kako će ukidanje istog utjecati na isto njihovu smjernicu vlade za MRRFEU koja kaže "maksimalno ubrzati raspisivanje natječaja za povlačenje EU sredstava". Ni nemam želuca za čitati sve.
A zašto ne, Dijana?
Mene to smeta.
Puna mi je kapa da mi dijaspora bira predsjednika.
I sve ostalo što se događa zadnjih 25 godina.
Imamo Hrvatsku!
Ja sam više Hrvatske imala prije '91.
Ovo sad je dno.
Gore ne može.
Posljednje uređivanje od Tanči : 22.01.2016. at 11:57
Pitanje je hoće li novorođenčad na ovom forumu dočekati reformirano školstvo
Jer ovi što su već u sustavu neće.
Dijaspora nije izglasala predsjednika.
Imamo Hrvatsku!A kako da ti ja pomognem? Skupi istomišljenike pa pokreni referendum.Ja sam više Hrvatske imala prije '91.
I po meni je sada dno-dna, ili će se pokrenuti ili će propasti.
Dijaspora NIKAD nije izabrala predsjednika. I bez svih njihovih glasova, Kolinda je opet imala više od Josipovića. Niti su odlučili parlamentarne. Njihovi mandati nisu ništa odlučili.
Ajmo opet malo objektivnosti - kome smeta to što je neke od najvažnijih funkcija obavljao HNS koji ima podršku 3% birača?
Kome smeta to što IDS-u za 1 mandat treba 10 puta manje glasova nego bilo kojoj drugoj stranci?
annvilli, pa nikome to nije smetalo..a ono što mene smeta, kao ženu, je da niti jedna žena ovdje nije našla shodno da prokomentira odvratan, šovinistički tretman bivšeg premijera prema predsjednici..jel mislite da bi bilo tako i da je bila obrnuta situacija? Ma nizali bi se bijesni postovi o primitivizmu, i neodgoju i nekulturi samo tako.. a ovo je bio. pa mangupčić..ako i to..
Meni npr. smeta, ali to nema veze s IDS-om, nego s izbornim jedinicama. Koje je davne 1999. osmislio HDZ s namjerom da poništi urbane glasove na način da je Zagreb podijelio na 4 dijela i spojio ih s Likom i sličnim bliskim područjima. SDP-u to očito nije smetalno ili su previše glupi, ne znam što mi je gore, pa nisu to išli mijenjati.
Tako da svaka regionalna stranka (uključivši HDSSB) tu ima olakotnu okolnost jer su im birači smješteni unutar iste izborne jedinice, dok oni kojima su razasuti po cijeloj zemlji jednostavno ne prelaze prag. Tu je, recimo, jako popušio Živi zid.
Je li ti sad jasnije?
da, kako to da to sdp-u nije smetalo, a proveo je kompletnu čistku javno-medijskog prostora kad je 2000. došao na vlast? onako potiho, ali temeljito.
i ne, nisu oni glupi, oni npr. nikad javno ne bi pričali o nekakvom registru izdajnika, kod njih nije bilo niti crnih lista za ministarstvo kulture, pa se opak dobro znalo tko je mogao dobiti sredstva, a tko ni lipe..dobro se znalo koga će se staviti na čelo hrt-a, kakvog profila će biti gosti u studiju..ništa slučajno.