Stranica 333 od 581 PrviPrvi ... 233283323331332333334335343383433 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,601 do 16,650 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sani, sad kad si napisala, kao da mi odzvanja da sam negdje u primozgu imala tu informaciju. Čija je to uopće riječ?

Sutra zovem za dogovor za Harmony (ipak ne Prena test jer ga nešto još nadograđuju na Ruđeru Boškoviću) i nadam se odmah sutra izvadim krv.
    Blagog pojma nemam što ću ako je slučajno koja od gonosomnih aneuploidija. Ne znam ustvari ni što bih s Downom. Oko Pataua i Edwardsa ne dvojim. Ubijte me ako ponekad nije bolje biti neupućen.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

eto,mi odi na jugu kažemo dumna...kako je u nas sve iskrivljena talijanština tako vjerojatno i ova riječ...
    npr. duomo je katedrala na tal. ne znam kako se kaže časna,biće nešto a la dumna....

jopet ja škicam di je žužy....jeli mašeš kuhačom?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Zuzy, kaj se ceka ????

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Joj cure, mene ulovila neka viroza. Nemam temp. ali mucnina, povracanje i od prekjucer u ovo doba doslovce nista nisam jela nego jednu malu kiflicu, deci jogurta i caj.
    da li netko zna da li malenom moze naskoditi takva situacija.
    on je vrlo aktivan kao i inace. Sada sam u 35. tjednu t.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Zuzy ima li što novog...
    Orange80 neznam što bi ti rekla možda da probas nazvat svog doktora i da ga pitaš ....bar da ti na nešto da nedehidriras

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Orange, trebala bi biti u dosta lošem stanju (jako dehidrirana) da to našteti bebi. Ne brini za njega, on od tvog tijela dobiva sve što mu treba (ne samo ono što danas jedeš). Brini o sebi, jedi i pij ako možeš, ako ne ide, odi na infuziju. Bebi ništa neće biti.

Krv za Harmony izvađena. Nalaz za 7-10 dana.
    Umorila sam se naokolo po gradu s malcem koji je danas ekstra hiperaktivan i naporan da jedva gledam.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mišek ima oko 3600g,vidi se vernix po plodnoj vodi,posteljica je još lijepa mesnata,protoci uredni. Mjere su tu negdje,femur je za 37+4 jedino. On je skroz dolje glavicom...polako se sve priprema,ali neće još. Kontrola sad svaka dva dana. Preksutra idem u rodilište na ctg jer ne radi ambulanta,bude me dr odma i vagin. pregledala. Praktikantica mi izmjerila tlak 130/75 pa su se malo ulovili za to jer mi nikad nije veči od 110,al mislim da je fulala. Uglavnom moram ga doma pratiti.
    I uključila dr malo 3D,ajme koje bucmasto lićekooo i čubice! Ljubav samo takva
    Posljednje uređivanje od žužy : 21.01.2016. at 12:32

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Žužy, rastop!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zuzy

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Čubice!!!

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

žužy

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Čubilice!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy ti ćeš to dobrano prijeneti koliko mo se cini

Iščekujem te!

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Cure dali je normalno da u trudnoci mokraca bude zelaenkasta,trudnoca je 10 tjedana?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tina1993 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure dali je normalno da u trudnoci mokraca bude zelaenkasta,trudnoca je 10 tjedana?
    ne znam, ali sam bacila na google.
    http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...-zdravlju.html
    U vrlo rijetkim slučajevima urin može biti plave ili zelene boje. Takva boja može biti uzrokovana bojama u hrani ili pak lijekovima, ali također može biti indikator genetske bolesti ili bakterija u urinarnom traktu. Slično tome, ako urin poprimi zelenu boju, najbolje je posjetiti liječnika.
    http://www.centarzdravlja.hr/zdrav-z...ri-o-zdravlju/
    Plavo zelena boja urina je najčešće znak pretjeranog uzimanja lijekova ili vitamina. Ako ste bili izloženi zračenju tijekom pregleda i testiranja, urin može postati plavo zelene boje. Pretjerano uzimanje B vitamina može uzrokovati zelenkastu boju urina. Ako ništa od navedenog nije objašnjenje plavo zelene boje urina, svakako se obratite liječniku jer je moguće da se radi o infekciji bakterijom iz porodice Pseudomonas. Ona se lako liječi antibioticima, ali je potrebno reagirati na vrijeme.
    svakako pođi liječniku, pretrage neće škoditi.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Zvala sam sad gin,kaze da ovisi sta sam pojela,da ako npr,jedem ciklu da je normalno da je urin pomalo crvenkast i ostalo,rekao je da pijem caj od brusnice ne puno,ali da je on najbolji za infekcije u trudnoci.
    Posljednje uređivanje od tina1993 : 21.01.2016. at 17:15

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da,to sve stoji..ali tebi nije crvenkasta.
    I da,čaj od brusnice je zbilja super za urinarni trakt...ima od encijana,on je mislim jedini 100% brusnica.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Bila sam kod doktorice danas kaze da canesten istrosim pa da probam opet uraditi urinokulturu, i et za 14 dana UZV a ja od sinoc opet povracam toliko imam jake grceve u stomaku i nadutost a dr. mi rece od hormona mozda i tableta.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Skoro sam ćestitala dok sam sad sve upratila, mislila sam da je Žužy rodila!
    Imam nekakav osjećaj da će neko uletit preko reda dok žužy
    radoznalice nekako mi ta tvoja dr.kao da samo nagađa? Nisam skužila jesi li ti počela vaginalno uzimati progesteron ili ti ga još piješ bez obzira na prejake simtome?
    A što se tiče zelenkastog iscjetka koji baš nije karakterističan za gljivičnu inf...ima li taj iscjedak miris?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Frćka prvotno napisa Vidi poruku
    Čuj ti nju...

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ma šalim se, nadam se da ćemo redom! Bravo za pregled i mišeka, ja se nadam da ću više imati taj uzv da malo vidim mjere, zadnja dva puta ništa, baš mi fali da znam...Sad sam pročitala porod od zasad skulirane, svaka joj čast

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Pa sad evo sve normalno,nit me pece,nit nista,koda nista nije bilo,al sam se napila sto caja,sto vode samo da letim sto vise na wc Žužy daj stvarno kreni zeno radati,ja kad nemam nikakva pitanja,udem da vidim jesi rodila

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj tina1993 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jednom imala plavo zeleni urin, nevezano za trudnoću, nego sam pojela malo vise onih vitaminskih gumenih bombona na medeke iz DM-a

Sad slobodno mogu plašiti djecu da ce piskiti plavo ako pojedu npr. 10 tih bombona.

Dakle mislim da ti to mora imati veze s nečim sto si pojela ili popila.
    A brusnica ti nikako ne može štetiti da je pijes, a izuzetno je ljekovita kod eventualnih urinoinfekata.

Uostalom sve trudnice se tu negdje u tvojim tjednima salju napraviti urinokulturu pa ćeš vidjeti.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj Frćka prvotno napisa Vidi poruku
    radoznalice nekako mi ta tvoja dr.kao da samo nagađa? Nisam skužila jesi li ti počela vaginalno uzimati progesteron ili ti ga još piješ bez obzira na prejake simtome?
    A što se tiče zelenkastog iscjetka koji baš nije karakterističan za gljivičnu inf...ima li taj iscjedak miris?
    Nema nikakav miris i ponovo mi postaje tamnozuckaste boje iscjedak, vidim gore neko je govorio da urin mijenja bolju nekad zbog hrane koja se jede, ne znam da li to vazi i za iscjedak non stop jedem zelenu salatu. Pa kaze mi da je problem sto vec pola mjeseca vadim urinokulturu a nikako da uspijem dobiti nalaze, opet moram raditi a vec se brinem da mi opet ne kaze da je zagadjeno i nije obradjeno. a trosim dabroston 2x1

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Ipak za mene nema odnosa dok ne rodim danas mi dokt striktno rece svakako cu dok bude 16t otici privatno po jos misljenje i da vidim moze li se utvrditi spol bebe

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Gumeni bomboni,a danas pojela dva paketica,sad mi je sve jasno,a ma radila ja urinokulturu i vadila nalaze i sve super.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

tina1993 ako su nalazi svi dobri onda nema razloga za brigu dobro je kad mozes nesto i slatkasto jesti meni slatko ne godi ali uzmem ponekad nesto strah me da mozda nije dobro nikako unositi secera i uvijek se odmah ispovracam

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A Žužy stvarno tvoja bebica neće vanka, fino joj kod mame..
    Ja jedva čekam idući petak jer idem na uzv..a 4.2. sam naručena u St na kombinirani probir...tad cu već biti trudna 11+5.
    Posljednje uređivanje od vucica : 22.01.2016. at 13:37

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zuzy? ???

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Žužy ima li što novog ....ja danas na pregledu otvorena 4cm požuri jer meni se neda više čekati u bolnici a nebi preko reda

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajme mona,ide to tebi!aj pričekaj još malo,stisni noge
    Ma nema ništ novog,isto sam...sutra oko 9 imam pregled,pa možda ima kakvih promjena sa mojim cervixom.
    vucice,več tolko? Idu dani.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zuzy, Mona22,ajmo cure vise cu osjediti cekajuci vas

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Pozdrav, imam jedno pitanje ako su ovdije zenice koje su rodile, naime rodila sam prije 2 mj i dobila sam M. 3.1 i ponovno sada 20.1 s tim da su mi na zadnjem papa testu rekli da imam cin 1, ja sam ovo javila ginekologu ali on kaze da jos nema razloga za brigu, ali mene to itekako brine . dali je tko imao slicno iskustvo ?

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Isti nalaz i kod mene
    Rodila sam 6.10. Krvarila punih 7 tj i to fanj .mengu dobila vec u 12 mj i evo drugu 7.1.
    Papa nalaz mi je CIN 1 a nikadaa to nisam imala pa se pitam od kud to.
    Ja sam dobila dalacin vag.kremu 7 dana i sad cekam da prode 5-6 tj pa ponovo na kontrolu

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj micamaca30 prvotno napisa Vidi poruku
    Isti nalaz i kod mene
    Rodila sam 6.10. Krvarila punih 7 tj i to fanj .mengu dobila vec u 12 mj i evo drugu 7.1.
    Ja sam dobila dalacin vag.kremu 7 dana i sad cekam da prode 5-6 tj pa ponovo na kontrolu

Znaci nisam jedina uff, a valjda dok se ne stabilizira to od poroda nadam se .

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Žužyda baš leti...jedva čekam da buša krene..malo se zaobličila ali nije to još to..

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj micamaca30 prvotno napisa Vidi poruku
    Isti nalaz i kod mene

E da koliki je kod tebe ono bio razmak izmedu m ? Jer kod mene samo 20 dana jedva!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

mona evo tebe u samom finisu

curke imam jos jedno pitanje:
    znam da nije preporucljivo uzimati normabele krajem trudnoce jer smanjuju kontrakcije i mogu odgoditi porod
    ali kad bi to bilo kad ih se vise nesmije uzimati.
    ja sam do sada popila mozda 4-5 komada i to onih dana kad mi se je cinilo da imam puno bh kontrakcija.
    dr. mi je tako rekao da napravim.
    ali sada sam vec u 35. tt i recimo danas bas imam dosta kontrakcija,a nekako niti sam jos u terminu, a niti mi puno fali. bdw. rodila dvaput sa 37 tt

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

orange evo mene,prošla dtm termina a jučer mi je dr rekla da slobodno uzmem normabel po potrebi,ako osjetim da mi treba ili ako mi tlak poraste.
    Mislim da nemaš brige po pitanju zaustavljanja trudova u tvojim tt...a ako vidiš da ti pomaže onda uzmi. Ja se ni sad nebi sekirala oko jednoga,u mojim tt...čak i kažu ako se osjete kao trudovi da se popije normabel i ako prestanu,da su lažni.

Baš mi je danas tvrd trbuh dolje non stop..uh. i mišek me lupa jače i od jutra...a jučer je bio pak mirniji..svaki dan je drukčiji,opče nema pravila obzirom da sam u finišu.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    mona evo tebe u samom finisu

curke imam jos jedno pitanje:
    znam da nije preporucljivo uzimati normabele krajem trudnoce jer smanjuju kontrakcije i mogu odgoditi porod
    ali kad bi to bilo kad ih se vise nesmije uzimati.
    ja sam do sada popila mozda 4-5 komada i to onih dana kad mi se je cinilo da imam puno bh kontrakcija.
    dr. mi je tako rekao da napravim.
    ali sada sam vec u 35. tt i recimo danas bas imam dosta kontrakcija,a nekako niti sam jos u terminu, a niti mi puno fali. bdw. rodila dvaput sa 37 tt
    Si probala spasmex uzet? Kod nas u bolnici ga preporučuju u finišu da se razluči između bh i pravih trudova.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jel spasmex moze bez recepta?
    Posljednje uređivanje od orange80 : 22.01.2016. at 18:00

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Si probala spasmex uzet? Kod nas u bolnici ga preporučuju u finišu da se razluči između bh i pravih trudova.

Vidiš kod nas ne...rijetko daju spasmex,više preferiraju normabel,bilo od 2 il 5 mg.
    orange,a da pitaš svog gina?

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Djevojka kod mene je bio raznak nekih 14 dana...jos nisam imala osjecaj nikakav da cu dobit odem na wc ono imam sta vidit i nije mi bilo svejedno.Kazu da zena dok doji ne dobije al nema tu pravila.
    Druga menga mi je kasnila 10 dana i bila obilna..

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel spasmex moze bez recepta?
    Nemam pojma. Al gin će ti dat recept ako slučajno ne ide.
    Žužy, su rekli zašto ne spasmex? Jer naši su anti normabel zbog hipotonije kod beba.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Radoznalice,ja sam se samo jednom ispovracala,i to je bilo tek kad se beba tek uhvatila,islo mi je na povracanje,ali nisam na kraju povracala,sad me navecer znaju uloviti mucnine ali nista strasno,a slatko obavezno pojedem u normalnim kolicinama.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Jer naši su anti normabel zbog hipotonije kod beba.

dosta je dr. protiv normabela, bilo je i tema po forumima o tome, a mislim da ga vani puno puno rijede dr. propisuju nego tu kod nas.
    ja sam ga popila kad su me bas sorale kontrakcije u 20-i nekom tjednu, i naravno da sam bila u situaciji da imam krvarenja ko zuzy i druge cure da bih pila sve sto mi daju, ali iza 37. Tt ( tj. u terminu, kad beba smije izaci) ga necu piti.
    upitno mi je jedino sada kad sam na domak "sigurne zone".
    Spasmex, koliko sam uspjela pronjuskati ima status ipak ozbiljnijeg lijeka. Ono, ne daje se bas ko bombon.
    morat cu nazvati ginica
    Posljednje uređivanje od orange80 : 22.01.2016. at 20:49

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, recimo kod nas ne bi prepisali niti Spasmex niti Normabel. Ovo drugo eventualno kao nepohodan psihofarmak nekome tko bez njega ne moze funkcionirati.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

eryn,neznam. Samo znam da kad god je cimerica u bolnici pitala dali smije popiti spasmex (imala je svoj),rekli su ne i donijeli joj radije normabel.

mona,kak je? Jel tebi ispal sluzni čep? Obzirom na 4cm...nije to malo.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad cu ja opet nesto cendrat:
    dakle popila ja taj normabel jer me kontrakcije deru cijelo popodne ( plus sto sam jos u onoj entero virozi i jedino sto sam uspjela staviti u sebe je pol banane i caj od dumbira, zlo mi je i od obicne vode),
    ali kontrakcije traju i dalje...
    Cure koje ste ih puno imale, zuzy, eryn jel vam se desavalo da ih imate bas tako gotovo neprekidno, jednu za drugom?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

tina1993 heh meni i kocka cokolade naskode, ma samo nek nemas kakvih tezi tegoba.

Ja se vec danima mucim s grcevima u stomaku i nadutoscu imam osjecaj da cu eksplodirati bas sam naporna i teska trudnica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •