Stranica 42 od 123 PrviPrvi ... 3240414243445292 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

i masi=koji masi

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zašto Frljić u znanosti i prosvjeti?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zato jer je čovjek od kulture, ugleda, morala, uspjeha i nadasve, antifašist, moralna vertikala, totalni nemrzitelj, sinonim za toleranciju i sve najbolje što se od jednog čovjeka može očekivati. Odlično bi odgajao našu mladež, da ne znaju ni kojim jezikom govore, ni u kojoj zemlji žive. Majketimile.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijana,, ok, neka ministar uspije dokazati da niti za jednu aferu nije kriv
    ali, ako su mediji uspjeli sve ovo izvući o njemu za 24 sata, pa kakao da karamarko i Mostovci niš to ne znaju, prvi put čuli. Pa kakav je to probir?

Ja nikako skuziti koje kriterije moras zadovoljiti da dobijes zemljiste kao branitelj, kredit...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to vjerojatno stvarno nije teško skužiti, sigurno se lako pronađe pravilnik na stranicama ministarstva branitelja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dijana, Frljića ne volim. HDZa se ježim. SDP prezirem. Sva mi koljena hrvatska, volim svoju domovinu.
    Za mene nema odgovarajućeg registra.
    Eto, to je naša tragedija.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 26.01.2016. at 23:14

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam vise optimistis. A ni pesimist. Ocajna sam i zlo mi je na svim temama .

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pogledala i otvoreno. Malo je rec da mi se bljuje od ovakvog novinarstva-lesinarstva. Fuj.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Premijer će se očito baviti ekonomskim pitanjima, a ostalo ga baš i ne zanima. Ili mu je pojašnjeno u što se ne bi trebao miješati, ima za to kvalificiranog potpredsjednika
    To si i ja brijem vec 3 dana, i da je sve ovo zabava za narod... Al ne mislim vise tako. Evo jedne cenzurirane kolumne:
    http://www.virovitica.net/cenzuriran...remijer/26391/

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nema majci, ako sdp nije na vlasti, a ono barem da naprave da se narod pokolje medjusobno. Nista nije posteno nego da partija vlada.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Istom argumentacijom kojom vlada koja se bavi strucnim, a ne politickim problemima, ukida termin "regija", trebalo bi ukinuti i "osnovnu ponudu" u zdravstvu. Nije dobro definirano.

Osobno mi se ne svidja trenutna situacija u zdravstvu. Meni se cini da upravo ovakva kakva jest odgovara tipicnom hdzovom biracu. Zato mi nije jasno sto ce ispasti.

Jucerasnji zagrebacki prosvjed je dno. Mogu samo reci da me je uuuuuzasno sram.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku

Ja nikako skuziti koje kriterije moras zadovoljiti da dobijes zemljiste kao branitelj, kredit...
    kaze MM ( branitelj) da moras biti u HDZ-u.
    Koliko nas pamcenje sluzi niti nam je itko zemljiste nudio , a niti povoljniji kredit. : svicarci:

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jelda da boli Jelena? Nema više službeno "regije" i "ovih prostora".

To stvarno nije fer. A toliko su truda uložili u to.

Partija slomila zubiće na dvije "najslabije" karike. Ministra kulture koji se nije baš pokazao zahvalan materijal. Ali crnoja je fakat bio obećavajući.

U medije netko očito pumpa brdo love kad su spremni objavljivati laži znajući da su laži i da će morati platiti odštetu. Ali ako se ipak u međuvremenu netko iz Mosta izleti, ili bar netko od stresa završi u bolnici, pa i to je dosta. Još malo svađe među narodom, savršeno.

Baš me zanima tko je sljedeći. Ovo je fakat postalo zabavno.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Frljića ne volim. HDZa se ježim. SDP prezirem. Sva mi koljena hrvatska, volim svoju domovinu.
    evo još jedne. ajmo osnovati svoj registar

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Jelda da boli Jelena? Nema više službeno "regije" i "ovih prostora".

To stvarno nije fer. A toliko su truda uložili u to.

Partija slomila zubiće na dvije "najslabije" karike. Ministra kulture koji se nije baš pokazao zahvalan materijal. Ali crnoja je fakat bio obećavajući.

U medije netko očito pumpa brdo love kad su spremni objavljivati laži znajući da su laži i da će morati platiti odštetu. Ali ako se ipak u međuvremenu netko iz Mosta izleti, ili bar netko od stresa završi u bolnici, pa i to je dosta. Još malo svađe među narodom, savršeno.

Imaš neki podatak koji ne znamo a koji dokazuje da je sve s Crnojom laž? Ako imaš-super, mogla bi ga podijelit s nama ili odmah tisku kako bi demantirali optužbe i platili odštetu. Ako pak nemaš onda si u istom košu u koji bi rado strpala medije: i ti onda lažeš govoreći da su natpisi u tisku lažni, zar ne ?

Što se ostalog tiče-ovaj folklor s prosvjedom... prestrašno. Tko je dozvolio da se zaustavi promet? Misli li itko da npr. privreda osiromašene zemlje barem malo pati u to vrijeme jer ljudi u tom trenutku ne mogu na posao, dostava ne funkcionira, za one koji npr. idu liječniku ili s djecom nekamo takvu svitu ionako nije briga: glavno je da su "spremni za dom" i da urlaju. Užas!! Sramim se samo zbog toga što sam to morala gledati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jel moguce da smo mi imali pravo na novcanu potporu za kupnju stana, a nismo ju iskoristili? Jel moguce da smo to fulali? O majko mila.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Istom argumentacijom kojom vlada koja se bavi strucnim, a ne politickim problemima, ukida termin "regija", trebalo bi ukinuti i "osnovnu ponudu" u zdravstvu. Nije dobro definirano.

Osobno mi se ne svidja trenutna situacija u zdravstvu. Meni se cini da upravo ovakva kakva jest odgovara tipicnom hdzovom biracu. Zato mi nije jasno sto ce ispasti.

Jucerasnji zagrebacki prosvjed je dno. Mogu samo reci da me je uuuuuzasno sram.

Što se zdravstva tiče ja sam uglavnom zadovoljna.
    Neću sad u epske širine, ali ostaje činjenica da se još uvijek može, uz malo čekanja, dobiti svaka pretraga potpuno besplatno. Odnosno, na uputnicu.
    Da, točno je da se MR u Zagrebu čeka duže, ali u Gospiću sam za dva tj na redu, a ako ne želim u Gospić, mogu u Avivu za 600-1000 kn.
    Holteri, uzv srca itd se u Magdaleni dočekaju za maks. tri tjedna...
    Ja zadovoljna.
    Za dijete dobijem termin u bolnici kod neuropedijatrice sutradan iako je doktorica jako zaposlena, ali ona moju kći uvijek primi jer zna da dolazimo s debelim razlogom.
    ...
    Za prosvjed se slažem.
    I mene je sram.
    Užasno!
    Zaustavili su tramvaje, okupirali grad da bi izvikivali ustaške pokliče i još je potpredsjednik Sabora bio s njima.
    Fuuuuj!
    A zašto?
    Zato jer su ti ljudi dokoni.
    Zato jer ih je netko strpao u mirovinu u naponu snage, dao im velike novce i kaj sad da oni rade?!?
    Mogu se smucat po birtijama, kladionicama, šatorima.... I smišljat gluposti poput jučerašnjeg prosvjeda.
    Žalosno.
    I moj muž je branitelj i ima ne samo dijagnozu PTSP, već i još neke pa je otišao u starosnu- punu mirovinu iz radnog odnosa i to sa 65g i tražio je produženje, ali nije dobio.
    Sam je rekao da može još raditi i želi raditi i kaj će doma, ali eto, morao je silom zakona u mirovinu.
    I isto kao bivši ministar polako odbacivao lijekove i radiona sebi.
    Znam, mnogi će pomisliti; budala.
    Možda i je jer nije dobio drištveni stan, nego smo ga zaradili krvavim radom, nije dobio kredit jer mi ne živimo od posuđenog, nije dobio ništa.
    I ne treba.
    Niti želi.
    Niti žali.
    Ali nije ni heroj.
    Već za neke budala.
    Crnoja je i heroj i ministar.
    I sve bu tužil.
    Nek tuži i mene, prosim lepo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iako se slazem s coksom nemam potrebe nabrajati ovi oni.
    Ali Dijana ja sam tebe shvatila ovako tijekom topica. Dosta ti je prethodne vlasti jer su po tvojim kriterijima srozali sve sto je tebi sveto. Cak i to mogu prihvatiti, potom si nam objasnila da je HDZ zajedno sa KAramarkom prosao katarzu i sad su bas ono sto nam treba. Vlast je onakva kakom si je prizeljkivala.
    I sad na kraju mediji lazu. je ona dascara je MMov hotel, al odlucise podvaliti ministru barnitelja samo jer je branitelj.
    Jucer mi dioptrija koju sam frisko uzela, jos za prethodne vlasti prelomila sliku na TV i nevidjeh podpredsjednika Sabora, vec je to neki gospodin iz UDBE slican njemu ima zadatak podvaliti nam da shvatimo kako je SDP zlato.
    A u ponedjeljak vasar oko ministarstva branitelja je zapravo borba ovnova bila negdje u srednjoj Bosni, samo su malo prilagodili da sve izgleda kao da je u savskoj 66.

Na topicu se ne sjecam da sam velicala SDP, ali molim te nemoj me uvjeravati da je HDZ umiven i opran nesto novo. Jer nije bar po svemu sto je pokazao.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali Dijana ja sam tebe shvatila ovako tijekom topica. Dosta ti je prethodne vlasti jer su po tvojim kriterijima srozali sve sto je tebi sveto. Cak i to mogu prihvatiti, potom si nam objasnila da je HDZ zajedno sa KAramarkom prosao katarzu i sad su bas ono sto nam treba. Vlast je onakva kakom si je prizeljkivala.
    I sad na kraju mediji lazu. je ona dascara je MMov hotel, al odlucise podvaliti ministru barnitelja samo jer je branitelj.
    Jucer mi dioptrija koju sam frisko uzela, jos za prethodne vlasti prelomila sliku na TV i nevidjeh podpredsjednika Sabora, vec je to neki gospodin iz UDBE slican njemu ima zadatak podvaliti nam da shvatimo kako je SDP zlato.
    A u ponedjeljak vasar oko ministarstva branitelja je zapravo borba ovnova bila negdje u srednjoj Bosni, samo su malo prilagodili da sve izgleda kao da je u savskoj 66.

Na topicu se ne sjecam da sam velicala SDP, ali molim te nemoj me uvjeravati da je HDZ umiven i opran nesto novo. Jer nije bar po svemu sto je pokazao.
    Potpis na napisano. Što se boldanog tiče-ni ja ne veličam SDP niti sam glasala za njih, ali da se ponove izbori istog trena bih to napravila. Ne iz razloga jer sam štovatelj lika i djela Zokija Milanovića nego samo u inat ovim.... nedostaje mi politički korektan naziv za te ljude. Ustvari su napravili izvrsnu stvar za konkurenciju: natjerali su narod da se probudi, ali s obje strane. Jedna urla po ulici, a drugi, možda do sad uspavani, ustaju polako na noge jer im je dosta takvih bjelodanih prevara, političkih igara i spremnosti za dom. Bune se protiv "četničkih pjesama", a što oni rade??? Sve je to ista bagra-imala bradu ili U na čelu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene nije sram
    nemam se što sramiti
    mene je strah

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Dijana, Frljića ne volim. HDZa se ježim. SDP prezirem. Sva mi koljena hrvatska, volim svoju domovinu.
    U ovaj ću se ja isto upisati kad ga otvoriš. Nikog ne prezirem nit se ježim ali da ne bi trebali raditi niti u komunalcu u državnoj službi ne bi svi ponaosob.
    Tanči u potpunosti te razumijem.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mim tvoje izražavanje je iz posta u post toliko ulično da ti moram reći da mislim da ti tvoj inat, mržnja ili bijes, što god bilo stvarno ružno utječe na način komunikacije. Time izazivaš iste osjećaje u onima koje vrijeđaš koliko god to subjektivno bilo opravdano i time imaš zagarantiran krug. Zato se i izmjenjuju hdz i sdp na vlasti. Tužno i ružno.
    Znala sam da Most neće moći puno kad se jednom ovi opet dočepaju vlasti, ali nisam mogla povjerovati da će iste sekunde biti jednako bahati.
    Ovo s Mostom i Oreškovićem je sam milimetar pomaka prema civilizaciji, a do cilja kilometri.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Velika je razlika u ostvarivanju prava kao branitelj ili kao hrvatski ratni vojni invalid. Nemojte brkati pojmove.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A s Dijanom se slažem da su novinari još uvijek čisti navijači sdpa i da je to negledljivo zajedno s akterima zbivanja.
    Rašeta na televiziji. Strava. I nije opravdanje Z1. Ne može na nacionalnoj tv soliti pamet netko toliko nemušt samo zato jer je podoban pa da su oko njega svi drugi novinari ne znam kakvi. Onda bolje nitko. Sve nam je jasno i bez takvih tumačenja.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, al tamo pise i dragovoljci. A dragovoljci su svi koji su odmah isli. Ovaj pravilnik je iz 2013, tjesiti cu se da toga nije bilo kad smo mi kupovali stan.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    mim tvoje izražavanje je iz posta u post toliko ulično da ti moram reći da mislim da ti tvoj inat, mržnja ili bijes, što god bilo stvarno ružno utječe na način komunikacije. Time izazivaš iste osjećaje u onima koje vrijeđaš koliko god to subjektivno bilo opravdano i time imaš zagarantiran krug. Zato se i izmjenjuju hdz i sdp na vlasti. Tužno i ružno.
    Znala sam da Most neće moći puno kad se jednom ovi opet dočepaju vlasti, ali nisam mogla povjerovati da će iste sekunde biti jednako bahati.
    Ovo s Mostom i Oreškovićem je sam milimetar pomaka prema civilizaciji, a do cilja kilometri.
    Retoriku je lako prilagoditi situaciji i (pojedinim) sugovornicima. Moja potpuno odgovara uličnom urlanju kojem sam protiv svoje volje morala biti svjedokom. Mislim da bi bilo puno konstruktivnije da se osvrneš na prosvjed nego na moje postove. Ja ne zaustavljam promet i ne izvikujem ustaške parole. Ukoliko ti ona smeta slobodno ne čitaj, ali neću je mijenjati samo zato jer se tebi ne sviđa. Ako misliš da ikoga vrijeđam slobodno citiraj te uvrede i prijavi mi post: stvarno se neću ljutiti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

Pa znam da nemaš potrebe nabrajati ovi,oni, već samo oni. Ne samo ti, već je to pravilo.
    Već sam napisala da je nevjerojatno koliko se prilike na rodi imalo čitati o lopovluku sdp-a. Upravo nevjerojatno. Jedna objektivna forumašica sustizala drugu. Samo sam negdje propustila potpisati peticiju za smjenjivanje lopova iz sdp-a.

Što se nesretnog mc-a tiče, nisu oni odlučili podvaliti ministru jer je branitelj već jer je ministar branitelja, pa ako malo bace kost razdora između mosta i hdz-a, super. Zavadi pa vladaj. Vrijedi i kod naroda isto. Sasvim legitimno.Osim ako se služiš lažima. Da, čovjek koji je glavu stavio na panj za tu nekakvu bezveznu tamo slobodu, je namjerno išao okradati državu za 140 kn mjesečno. I nasilnik je isto. Uhićen i držan u Remetincu tri dana, pa mu se država za to morala ispričati i isplatiti naknadu od 800 kn. Pa šta se buni, dobro je zaradio. I tako dalje, i tako dalje.

Onog koga zanima, istražit će malo što je prethodilo izjavi marka juriča na z1, pa ukidanju koncesije na z1, pa prosvjedu, ma neka sitnica oko pjevanja prvaka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolita porfirirja zagrebačko-ljubljanskog četničkih pjesmama "što se ono na dinari sjaji". Evo i linkić.
    https://vimeo.com/129081001 Pa se Jurič malo poslužio sarkazmom, ali nije mu pomoglo. To je govor mržnje. Ako to kaže HND, onda mora da je tako.

Ove koje je strah, mene samo zanima, kako ih nije strah živjeti u medijski tako izmanipuliranoj državi? Da nekim slučajem dospijete u taj žrvanj, i da ste nekom stali na žulj? Bogu hvala, bar se valjda više kulturnog ostojića ne moram bojat.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa znam da nemaš potrebe nabrajati ovi,oni, već samo oni. Ne samo ti, već je to pravilo.
    Već sam napisala da je nevjerojatno koliko se prilike na rodi imalo čitati o lopovluku sdp-a. Upravo nevjerojatno. Jedna objektivna forumašica sustizala drugu. Samo sam negdje propustila potpisati peticiju za smjenjivanje lopova iz sdp-a.
    dakle ti bolje znas ko su oni kod mene od mene same.
    mozda i ja konacno otvorim oci i priznam sama sebi.

ne znam zasto ima potrebu nas sve proglasiti pripadnicima neke opcije, iako su dvojebe prema istoj pokazane vise puta kod nekih forumasica. ne kuzim tvoju misiju. zbilja je ne kuzim. zelis me uvijeriti da sam postivatelj lika i djela prethodnog premijera?
    kazes da sami malo istrazimo jer nas mediji zavaravaju, pa daj i sebi isti zadatak. mozda ti svi i nece tako lijepo izgledati.

ali apsurd je da je govor ministra kulture zapravo samo izvucen iz konteksta, a govor u pravoslavnoj crkvi povod za blokiranje savske ulice. ma daj. i jedno i drugo za mene je nesto sto treba ne samo dobiti po prstima vec napraviti sve sto se moze.
    ali ne mi cemo uvijek imati strane. i trpati se u tabore. i dat cemo si pravo da bez imalo griznje savjesti i odgovornosti kazemo on pripada tamo, kao sto ti upravo cinis.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Naravno da treba mitropolita priupitati za zdravlje, legalno ga prijaviti za širenje mržnje, ne pozivati ga na svečane državne inauguracije dok ne objasni što ga je ponijelo u pesmi, ali ne i javno na TVu izreći upozorenje majkama da sklone djecu s Cvjetnog da im ih ne zakolju oni koji izlaze iz crkve.
    Naše talentirane interprete isto bi trebalo priupitati za isto zdravlje junačko - guglaj malo Thompsonove o crncima i srbima, iako, vidjeli smo jučer u povorci, ima i poštenih crnaca.
    (i ne, nemam dilemu tko je rat započeo!)
    Posljednje uređivanje od čokolada : 27.01.2016. at 08:27

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, al tamo pise i dragovoljci. A dragovoljci su svi koji su odmah isli. Ovaj pravilnik je iz 2013, tjesiti cu se da toga nije bilo kad smo mi kupovali stan.
    Dragovoljci sa više od tri godine sudjelovanja u HV. (što znači da su dragovoljci svi koji su odmah išli, to ne znam)

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pitala Dijana tko je sljedeci ...
    vjerovatno Panenic ili Tepes

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo da odgovorim anvili. ne, nisu doticni bili sposobni. kao ni maras, ni dončić. grčić je bio svakako stručan, doktor regionalnog razvoja, no praksa mu je štekala. kasnili su zakoni, provedbeni dokumenti, pravilnici, itd. uzdam se u ovog novog, po prvim javljanjima obećava.

tako možemo razgovarati kad uspoređujemo njih. npr novi ministar obrazovanja, rječanin, možda se varam, al on mi djeluje potpuno nesposobno za tu funkciju. potpuno. no, vidjeti ćemo.

al ovaj cirkus kojem svjedočimo zadnja dva dana, to ne možemo uspoređivati. ovo necivilizirano ponašanje, ovo orgijanje u ministarstvu branitelja, nahrupili, kidali i gazili pločice prošlog ministra, dolazi časna odlazi nečasnama... ma nek mu se dokaže da nije ni nasilnik, ni lopov, nit kriv za barake. to vraćanje retorike koju smo zaboravili već i za vrijeme prošlog mandata hdz-a. to sam vjerovala da stvarno pripada prošlosti.

o čemu mi pričamo, hoćemo se praviti da svega toga nema? da 5000 ljudi u središtu zagreba, predvođeni potpredsjednikom sabora! ne urla za dom spremni?
    hoćemo se praviti da to ne postoji pa ajmo sad malo razglabati oko toga jel šustar bolji od mornara?

plus, taj osjećaj prevare koji ne napušta. i kako su došli na vlast i sve ovo. o čemu se tu radi? o čemu je riječ? predsjednik odbora za kulturu daje ostavku jer je najednom isplivao taj mračan hasanbegović, dok je anja šovagović izvisila nabrzinu. pa i ta je dovoljno desno, kud ćeš više desno, od kud su ovog izvukli za majku milu. i zašto.

nisu imali drugog kandidata nego baš crnoja?
    mjesec dana su pregovarali, stavljali veta, nudili ministre, most, hdz, tim... i nitko, ama baš nitko nije primjetio tu baraku i rekao tom čovjeku, ako ništa drugo, čovječe, prijavi se u zagreb, u sekundi će ti mediji nahrupiti u baraku. božo nije rekao, ajte ljudi, kleo sam se u moral i poštenje, i sad stavljate ovog kojega će mediji u sekundi razapeti? baš nikog drugog nemate? timov tim? njega bi u svoj tim stavio?
    a cijela plejada hdz-ovog kadra ostala bez fotelje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Dragovoljci sa više od tri godine sudjelovanja u HV. (što znači da su dragovoljci svi koji su odmah išli, to ne znam)
    dragovoljci su oni koji su sudjelovali u ratu dok još nije bila HV. mm je pozvan, nije se dobrovoljno javio, ali još nije bila HV nego zbor narodne garde i ima status dragovoljca. al to je za drugi topik, pravni savjeti, samo me znoj oblio kad si linkala onaj pravilnik. i sad si mislim dal da kopam dalje il bolje ne
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.01.2016. at 08:41

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

- Dragovoljac iz Domovinskog rata je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji je sudjelovao u obrani njezina suvereniteta najmanje 100 dana u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992.
    - Dragovoljac iz Domovinskog rata je i hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji je sudjelovao u obrani njezina suvereniteta najmanje 30 dana u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992. ukoliko:
    – nije imao obvezu sudjelovanja u pričuvnom sastavu ili
    – nije regulirao obvezu služenja vojnog roka.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zar nije Krstićević trebao biti ministar obrane?
    Cvijeto potpis na svaku riječ.
    Ne samo o minstrima sdp-a. Nego neke stvari koje su se odvijale daleko od očiju javnosti, po nekim malim sektorima, užas. Isto kao i prijašnjih mandata hdz-a. Barem dvije branše koje ja poznam.
    Nitko, ama baš nitko nema muda lupiti šakom i reći dosta namještanja natječaja, dosta lopovluka. Zašto, vjerovatno jel i njima to pogoduje.
    BTW baš me zanima kako je crnoja dobio kućni broj. Koliko znam možeš saznati koji kućni broj će biti tvoje kuće, ali ga nećeš moći dobiti na korištenje i službeno jer kuća nije upisana.
    Kućni broj izdaje katastar. Oni šalju svoju potvrdu gruntovnici i nakon toga se kuća upisuje i na gruntovnicu.
    Da bi se kuća upisala na katastar, potrebna je uporabna dozvola za tu kuću koje izdaje ured za prostorno uređenje određene županije ili grada.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad sam se ja prijavljivala prvi put na adresi na kojoj je kuca, zena na policiji me iznenadila s pitanjem gdje mi je potvrda o kućnom broju. a ja joj donjela sve moguće ugovore, izvatke iz gruntovnice i sto sve ne. Tad sam prvi put cula uopce o toj potvrdi.
    I da dobro pitanje od kud mu potvrda o kucnom broju? bez te potvrde ne mozes se prijaviti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kućni broj dodijeljuje se po službenoj dužnosti ili na zahtjev, objektima koji zadovoljavaju uvjete propisane Pravilnikom o načinu označavanja imena naselja, ulica i trgova te obilježavanju zgrada brojevima.
    Stambeni i poslovni objekti kao i objekti javne namjene koji se stalno ili povremeno koriste obilježavaju se brojevima. Kao stambeni odnosno poslovni objekti u smislu stavaka 1. ovoga Članaka smatraju se i planinske kolibe, vinogradske kuće, kuće za odmor, planinski domovi, stalne barake za smještaj radnika i sl. Ne obilježavaju se brojevima poljoprivredni objekti koji služe isključivo za smještaj poljoprivrednih mašina i alata, smještaj i čuvanje stoke ili hrane i sl., te objekti koji po svojoj prirodi mogu mijenjati mjesto kao što su prikolice, željeznički vagoni, stanovi na plovilu i sl.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Može li mi netko objasniti što točno za nas znači današnji dolazak MMFa u Hrvatsku?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kućni broj dodijeljuje se po službenoj dužnosti ili na zahtjev, objektima koji zadovoljavaju uvjete propisane Pravilnikom o načinu označavanja imena naselja, ulica i trgova te obilježavanju zgrada brojevima.
    U Zagorju imamo klet: čvrsta gradnja, septička jama, visoki roh-bau, dvije etaže (svaka 4x4 kako propisuje zakon jer se ista tretira kao ostava za alat-nema struje, bez vode osim iz cisterne). Nismo mogli dobiti kućni broj za nju.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

S kojim objašnjenjem?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpisujem čokoladu kad će ovdje početi funkcionirati građansko društvo joooj
    mim kaj ćeš svatko po svojoj savijesti. Ja ne volim tužakati. Nikad nisam. Lijepo kažem osobno u dobroj namjeri, a ti shvati kako želiš.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Primjera kad, ne da se nije tražila glava ministra, već se nije trznulo okom na ovom forumu na razne lopovštine bivših ministara ima sijaset; kotromanovićev izlet na lošinj vrijedan 28000 kuna, ni jedne riječi zgražanja nisam imala prilike ovdje pročitat, pusićkin let za 60000 kuna, davanje donacija vlastitom bratu (ma ni n od nepotizma), i sredstava za poticanje demokracije, ne znam, u kojoj egzotičnoj zemlji, milanovićevi privatni letovi na grobnik,
    Mene je jeza naših medija, koji godinama već rade lobotomiju narodu, koji su isključivo u službi jedne politike,
    Kako objašnjavaš da znaš gore pobrojane informacije ako su mediji isključivo u službi jedne politike?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Može li mi netko objasniti što točno za nas znači današnji dolazak MMFa u Hrvatsku?
    nisam iz te struke ali ne dolazi li MMF cesto? ono bar jednom godisnje, cisto da vidi kako mu duznici zive i da procijene sto bi morali napraviti da i dalje mozemo servisirati svoj dug. nakon toga nas negdje ubace u neki program analiziraju i dalju svoja predvidjanja kako ce nam padati/rasti BDP/dug..... pa na osnovu toga dobijamo neke kreditne rejtinge i tako to.
    sad je na novom mandataru da ga uvjeri kako smo se promjenili, kako ćemo sad stediti, kako cemo .......

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

S kojim objašnjenjem?
    Davno je bilo pa se ne sjećam detalja: otprilike zato jer za takvu građevinu u to vrijeme trebali smo imati samo lokacijsku, a ne i građevinsku dozvolu. Neki papiri izdaju se samo ako postoji i građevinska, onda se izlazilo na teren pa je objekt dobivao i uporabnu dozvolu.... Da ne duljim-nije nam bilo važno pa smo odustali. Sad kad vidim kaj sve može dobiti kućni broj moram to spomenuti sestri: oni na sličnoj lokaciji imaju klet s poljskim zahodom pa nek odmah traže i za njega-izgleda puno bolje od nastambe u kojoj nam živi jadni ministar.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svašta bi tu još komentirala...ali zapravo, ono što ostaje je strah
    jučer na poslu najednom skužim da je prosvjed, da je Savska blokirana u vrijeme kada mi dijete treba proći tuda u školu. Sledila sam se...treba li petnaestogodišnjak biti izložen uzvicima koji su se tamo mogli čuti, toj retorici, tim natpisima? I zakasniti u školu, naravno. Sva sreća, ispalo je da je sve već bilo odmaklo...
    Što će naša djeca naučiti iz svega?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kako objašnjavaš da znaš gore pobrojane informacije ako su mediji isključivo u službi jedne politike?
    Da, znam(o) za te informacije, i? To je dokaz medijske slobode?
    Gdje je tu bilo "istraživačko novinarstvo"? Mediji su objavili podatke o pusićkinom letu od 60000 kuna (koje je skurila a da nije čak ni zavukla ruku u džep sillyme), pa nam se smijala u facu. Narod me birao i mogu sad što hoću, javna odgovornost, jel se to jede? Kaznite me na sljedećim izborima, a dotada će bit po mome. Jel netko istražio Milanovićeve letove helikopterom? Kad je Odbor za sukob interes morao prozvati Kotromanovića, morao je tu utrpati i kolindu.
    Da je slučajno josipović napravio što i kolinda s novcem od predsjedničke kampanje, spomenici bi mu se dizali. Ona je naprotiv utajivačica poreza.

I treba tako, nego šta. Ovce koje se daju tako šišati i ne zaslužuju bolje.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 27.01.2016. at 09:48

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, znam(o) za te informacije, i? To je dokaz medijske slobode?
    Ne, nego indicija o netočnosti izjave da mediji rade isključivo u interesu jedne politike.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •