Stranica 8 od 29 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tamo sigurno ne bum išla. Samo mi treba da mi odsjeku glavu jer sam kafir.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 08.02.2016. at 17:32

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

iskustvo prijateljice:
    čim se dijete rodi prilikom prijave prebivališta mora se donjeti potvrda ovjerena kod bilježnika, nešto treba bit ovjereno i za zadravstveno, prijava u poreznu karticu također s potvrdom od bilježnika...tak su stalno hodali kod bilježnika, svi zajedno, jer je stalno trebala neka potvrda. prijateljici je bilo jeftinije potpisati u općini nego stalno plaćati...a crkva? još gore, gnjavili su ih za krštenje, pa opet za pričest. Za drugo dijete sve su to izbjegli potpisima, ona je doma čuvala djetešce, a on je sve obavio sam.

barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Decko i ja nismo u braku, imamo dvije preslatke cure, obozavamo se i nikada nam nije falio taj komadicak papira da bi bili sretni. Iako, u buducnosti ipak planiramo ozakonjenje jer kao sto ste rekle, ipak je lakse kaj se tice puno stvari, pocevsi od razne papirologije itd.... No, to cemo pricekati dok se malo oparimo jer ipak imam ja neku svoju viziju svega toga, pa ak se radi svadba, nek bude "da se pamti" kak se kaze!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Za vize je konkretan problem ako su muslimanske zemlje. Za ostale ne znam. Vanbračni drug/družica ne može dobiti vizu kao takav.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
    U nekim zemljama zena nw dobija muževo prezime, moja frendica ima svoje i bez obzira što je udana za arapa nesmije nosit njegovo prezime, sad ne žive više tamo(tamo su se ženili i živjeli podoosta godina) ali dokumentw ne smije mjenjati na njegovo, on je ženidbom dobio nase državljanstvo ne i njeno prezime, kad su putovali avionom ili au putovali svi skupa ili ona sama s djecom koja nose njegovo prezime

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nama se rodilo dijete pa nikakvom javnom bilježniku još nismo išli ni za što.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bogami ja svog nezakonitog partnera itekako predstavljam kao muža, a on mene kao svoju ženu. Jer to i jeste naš odnos.
    Prematori smo za dečka i devojku, zajedno smo pola naših života, živimo na istoj adresi skoro 10 godina, i zajedno smo u dobru i zlu.
    Imamo dvoje dece i on im je naveden kao otac, nose njegovo prezime. Ne znam zašto bi deca imala ikakve probleme oko nasleđivanja imovine, bilo moje ili njegove.
    Birokratska nejednakost bračne i vanbračne zajednice je jedini idiotizam zbog koga bih otišla u opštinu po papir.
    Sva ostala romantika, majčine/očeve fantazije o dečici u venčanicama i odelima me ne dotiču nimalo. Generalno nisam ispunila roditeljske fantazije, pa jedna manje-više ne znači ništa. Nadam se da se moja deca neće osećati obavezna da ispunjavaju moje fantazije....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za vize je konkretan problem ako su muslimanske zemlje. Za ostale ne znam. Vanbračni drug/družica ne može dobiti vizu kao takav.

Ni SAD ne da. Niti su dale europske zemlje dok nismo bili u EU.
    Radim na takvom mjestu gdje se ljudi susrecu cesto s takvim problemom.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jedini papir koji je nama od javnog bilježnika trebao je kada smo dizali stambeni kredit... nitko nas nigdje nije pitao nikakvu potvrdu, niti kod prijave djece, vrtića, granica... vize nismo probali jer nam ne trebaju...
    ja ga privatno zovem "ljubavi", on mene "matora", u javnosti kažem da mi je muž iako kakti nije...
    istina je da je porezni zakon neusklađen ali je to nama na kraju dobro došlo jer nismo platili porez na stan (bili oslobođeni)...
    sve ostalo mi je manje bitno... tko će mi isključiti aparate - svejedno mi je...

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    U nekim zemljama zena nw dobija muževo prezime, moja frendica ima svoje i bez obzira što je udana za arapa nesmije nosit njegovo prezime, sad ne žive više tamo(tamo su se ženili i živjeli podoosta godina) ali dokumentw ne smije mjenjati na njegovo, on je ženidbom dobio nase državljanstvo ne i njeno prezime, kad su putovali avionom ili au putovali svi skupa ili ona sama s djecom koja nose njegovo prezime
    Pa ja imam samo svoje prezime. Iz praktičnosti. Sreća da se kod nas može birati.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bobić prvotno napisa Vidi poruku
    iskustvo prijateljice:
    čim se dijete rodi prilikom prijave prebivališta mora se donjeti potvrda ovjerena kod bilježnika, nešto treba bit ovjereno i za zadravstveno, prijava u poreznu karticu također s potvrdom od bilježnika...tak su stalno hodali kod bilježnika, svi zajedno, jer je stalno trebala neka potvrda. prijateljici je bilo jeftinije potpisati u općini nego stalno plaćati...a crkva? još gore, gnjavili su ih za krštenje, pa opet za pričest. Za drugo dijete sve su to izbjegli potpisima, ona je doma čuvala djetešce, a on je sve obavio sam.

Gdje živi ta prijateljica?
    Jer ovo što pišeš nije istina!
    Kakav bilježnik?!?!
    Ma za što?!?
    Dijete se najnormalnije upisuje u maticu rođenih bez bilježnika.
    Isto je i za poreznu karticu, socijalno...
    Moj suprug i ja imamo dijete od 16 godina.
    Nismo vjenčani.
    Dijete smo najnormalnije upisali u maticu.
    Tamo rekli da želimo tatino prezime.
    Ok
    Matičar je tako napravio.
    Izvadili joj sve dokumente uključujući pasoš sa samo 10 dana života.
    Bez bilježnika!
    Bila je prvo na njegovoj poreznoj kartici pa pol- pol pa na kraju na mojoj.
    Sve bez bilježnika!
    Do sad je putovala svuda i s nama i sama i nikad nikakvih problema.
    Upisana u gimnaziju bez bilježnika!
    Itd....
    Krštena, pričešćena i firmana bez ikakvih pitanja.
    Crkvi je bitno da vjerujemo, a ne brak i bilježnik.
    Nikad i nigdje me nitko nije ni pitao, a kamoli mi radio probleme oko toga.
    I to je istina.
    A ne gluposti koje svako malo usplivavaju o "priznavanju djeteta" i slične neistine.
    Mojem djetetu u rodnom listu ništa takvoga ne piše.
    Piše ime oca i majke isto kao i drugoj djeci.
    Nema nikakve razlike.
    A inače; kad je moj suprug imao moždani, svo medicinsko osoblje je komuniciralo sa mnom i donosila sam odluke bez da me itko tražio vjenčani list.
    Isto i njega kad sam hitno hospitalizirana i operirana...
    Tako da nemojte izmišljat i pisat napamet.
    Vjenčanje za ništa od toga nije potrebno.
    Uostalom ima tu još puno žena koje to mogu potvrditi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U riječkom matičnom uredu se dijete nevjenčane majke upisuje sa njenim prezimenom i bez imena oca, po prijavi rodilišta. Tek kad dođu oboje, tada otac priznaje da je otac, a majka to mora potvrditi. Tada se on upisuje kao otac i tek nakon toga se mijenja djetetovo prezime, ako to oboje žele.
    To priznanje i promjena prezimena se vode u bilješki ispod, na rodnom listu. Bar je tako bilo početkom prošle godine, nakon toga nisam došla u dodir s time.

bobić piše za promjenu prebivališta, to je poprilično komplicirano, ako je dijete prijavljeno na adresi jednog roditelja, a oni nemaju istu adresu prijavljenu u mup-u.

Za napraviti pasoš i osobnu kartu trebaju oba vjenčana ( ) roditelja doći ( podatak od prije 5 mjeseci), a vjerujem da moraju i oba nevjenčana, tada im ne treba bilježnik, on treba ako jedan od njih ne može.

Ti si naišla na bolnicu koja ne radi probleme, ali zato vjeruj da je netko naišao na onu koja itekako radi, jer su se vjerojatno "opekli" nekada, ili jednostavno moraju tako kada je pacijent bez svijesti.

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

[QUOTE=Tanči;2850366]Gdje živi ta prijateljica?
    Jer ovo što pišeš nije istina!
    Kakav bilježnik?!?!
    Ma za što?!?
    Dijete se najnormalnije upisuje u maticu rođenih bez bilježnika.
    Isto je i za poreznu karticu, socijalno...
    Moj suprug i ja imamo dijete od 16 godina.
    Nismo vjenčani.
    Dijete smo najnormalnije upisali u maticu.
    Tamo rekli da želimo tatino prezime.
    Ok
    Matičar je tako napravio.
    Izvadili joj sve dokumente uključujući pasoš sa samo 10 dana života.
    Bez bilježnika!
    Bila je prvo na njegovoj poreznoj kartici pa pol- pol pa na kraju na mojoj.
    Sve bez bilježnika!
    Do sad je putovala svuda i s nama i sama i nikad nikakvih problema.
    Upisana u gimnaziju bez bilježnika!
    Itd....
    Krštena, pričešćena i firmana bez ikakvih pitanja.
    Crkvi je bitno da vjerujemo, a ne brak i bilježnik.
    Nikad i nigdje me nitko nije ni pitao, a kamoli mi radio probleme oko toga.
    I to je istina.
    A ne gluposti koje svako malo usplivavaju o "priznavanju djeteta" i slične neistine.
    Mojem djetetu u rodnom listu ništa takvoga ne piše.
    Piše ime oca i majke isto kao i drugoj djeci.
    Nema nikakve razlike.
    A inače; kad je moj suprug imao moždani, svo medicinsko osoblje je komuniciralo sa mnom i donosila sam odluke bez da me itko tražio vjenčani list.
    Isto i njega kad sam hitno hospitalizirana i operirana...
    Uostalom ima tu još puno žena koje to mogu potvrditi.[/

Samo sam napisala iskustvo prijateljice. dijete se rodilo 2001, trebali su potvrdu od bilježnika za prijavu na njegovu adresu prebivališta. poslije su trebali potvrdu da ona dozvoljava upis djeteta u njegov u poreznu karticu.
    ovako kako ste se sada obratili meni, ja se tako ne razgovaram, čak ni s onima koji ne dijele moje mišljenje. iako...samo je iskustvo prijateljice.

da, sad vidim da ste se dotakli i crkve: malena je krštena u dobi od 4 godine, kad je došao novi župnik koji je opet prilikom pričesti pitao zašto oni ne bi bili u braku
    Posljednje uređivanje od bobić : 08.02.2016. at 21:19

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    U riječkom matičnom uredu se dijete nevjenčane majke upisuje sa njenim prezimenom i bez imena oca, po prijavi rodilišta. Tek kad dođu oboje, tada otac priznaje da je otac, a majka to mora potvrditi. Tada se on upisuje kao otac i tek nakon toga se mijenja djetetovo prezime, ako to oboje žele.
    To priznanje i promjena prezimena se vode u bilješki ispod, na rodnom listu. Bar je tako bilo početkom prošle godine, nakon toga nisam došla u dodir s time.

bobić piše za promjenu prebivališta, to je poprilično komplicirano, ako je dijete prijavljeno na adresi jednog roditelja, a oni nemaju istu adresu prijavljenu u mup-u.

Za napraviti pasoš i osobnu kartu trebaju oba vjenčana ( ) roditelja doći ( podatak od prije 5 mjeseci), a vjerujem da moraju i oba nevjenčana, tada im ne treba bilježnik, on treba ako jedan od njih ne može.

Ti si naišla na bolnicu koja ne radi probleme, ali zato vjeruj da je netko naišao na onu koja itekako radi, jer su se vjerojatno "opekli" nekada, ili jednostavno moraju tako kada je pacijent bez svijesti.
    da, roditelji imaju različite adrese prebivališta

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bolnica javlja matičnom uredu da se rodilo dijete koje je rodila majka imena x prezimena y.
    Tek kad roditelji dođu u matični ured prijaviti dijete (zakonska obaveza u roku od 30 dana) tada matičar pita ime djeteta, nacionalnost, i prezime koje će imati. I samo to što roditelji izjave je upisano u matični list.

Znači, čak i da su bili vjenčani ukoliko se prezimena vjenčanih razlikuju i tada bolnica dijete prijavi s majčinim prezimenom.
    Moje dijete je bolnica prijavila na moje djevojačko jer nisam promijenila osobnu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Potvrđujem ovo što kaže kajsa.
    Citiraj bobić prvotno napisa Vidi poruku
    ovako kako ste se sada obratili meni, ja se tako ne razgovaram, čak ni s onima koji ne dijele moje mišljenje. iako...samo je iskustvo prijateljice.
    off
    Baš nikada ti se nije dogodilo da pomisliš kako netko svoje primjere izvlači iz rukava?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 08.02.2016. at 21:34

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Potvrđujem ovo što kaže kajsa.off
    Baš nikada ti se nije dogodilo da pomisliš kako netko svoje primjere izvlači iz rukava?
    Ne, zašto bi nekome to palo na pamet. Ustvari, pravo je pitanje zašto bi netko vadio primjere iz rukava.
    Znači misliš da ti netko laže dok priča (ili piše)...hmmmm, zanimljivo razmišljanje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ako nemate primjera, ima gugl

Ovo je važeći Obiteljski zakon
    http://www.zakon.hr/z/88/Obiteljski-zakon

A ovo je jedna od starijih tema sa Rode
    http://forum.roda.hr/threads/68194-D...ek-obilježeno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    tko će mi isključiti aparate - svejedno mi je...
    Pa, naravno i logično da to nije bitno onome kome će isključiti aparate, nego onome tko to ne smije obaviti. Pa valjda razumiješ o čemu ja pišem.

Danas, u ovoj zemlji u kojoj živiomo, pravno nije jednaka bračna i vanbračna zajednica. U zakonu piše da je ( ona koja dokazivo traje dulje od 3 godine ili je u njoj rođeno zajedničko dijete), ali u stvarnosti kompliciranije je biti nevjenčani muškarac i neudata žena koji žive zajedno, nego vjenčani par.

Kome te komplikacije smetaju manje od komplikacija odlaska kod matičara i potpisivanja ugovora kojim postaju muž i žena, neka si komplicira. Meni nebitno, ali ne možete reći da je isto.

Ahhhhh, https://www.google.hr/search?q=weddi...w=1423&bih=754

Ovaj link je za šalu, naravno.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Uostalom ima tu još puno žena koje to mogu potvrditi.
    ako je netko doživio ili čuo za iskustvo suprotno od tvog ne znači da izmišlja ili govori napamet
    odlično da nisi naišla na probleme, ali to zaista ne znači da je svugdje i svima tako

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne, zašto bi nekome to palo na pamet. Ustvari, pravo je pitanje zašto bi netko vadio primjere iz rukava.
    Znači misliš da ti netko laže dok priča (ili piše)...hmmmm, zanimljivo razmišljanje.
    Nisi igrala pokvarenog telefona?
    S druge strane, ne mora se raditi o greški u priopćajnom kanalu. Ima ljudi koji lažu, što iz zabave, što iz koristi.

Ovaj link je za šalu, naravno.
    Meni izgleda kao loš pokušaj prcanja, kao i onaj smajli u zagradi kod "vjenčana". Izgleda kao kočoperenje pred nezainteresiranom publikom.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A rečenica da je u zakonu nešto ovakvo, ali da to nije i pravno tako, nema baš nikakvog smisla. Zakon je pravo. Onda ili jesu ili nisu jednaki, a koliko ja znam jesu.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.02.2016. at 00:46

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpisujem žutuminutu u cijelosti.
    I da, opet vjenčane lupetaju o "priznavanju" djeteta i upisivanju toga u matični list.
    To nije istina!!!!!!
    Ne postoji nikakvo "priznavanje" djeteta, a pogotovo ne upisivanje istog u bilo koji dokument.
    Toga nema u zakonu, a pogotovo ne u praksi.
    Za Crkvu može biti da radi određene probleme, ali onda odeš u drugu župu i problem riješen.
    Ali država i sve vezano uz nju je izjednačila svu djecu.
    U svemu.
    Ne treba vjenčanje za ništa.
    Nek se ženi tko god hoće, ali nemojte pisati da će oni koji nisu vjenčani imati "problema"
    Jer neće.
    Ni parovi.
    Ni djeca.
    A inače, neki postovi ovdje su mi u stilu moje bivše šogorice koja je prošla sve i sva i onda obukla bijelu haljinu, otišla u crkvu i udala se, a okolo pričala kako je sad ona "udana i to crkveno"
    To joj je očito bio najveći uspjeh u životu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i što onda?
    nekim vjernicima je sakrament ženidbe važan

sad zvučiš kao svećenik koji je odbio vjenčati mladu u bijeloj vjenčanici jer je bila trudna
    jer valjda je i ona prošla "sve i sva" i nije imala na to pravo

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    on je ženidbom dobio nase državljanstvo ne i njeno prezime, kad su putovali avionom ili au putovali svi skupa ili ona sama s djecom koja nose njegovo prezime
    nešto si fulala ovdje, ženidbom se ne dobiva državljanstvo.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni se čini da ovdje neki daju sve od sebe dokazivati "veću vrijednost" braka nekakvim potencijalnim administrativnim problemima. Da li je moguće da će netko imati problema? Da, je. Da li je moguće da će netko tko je rodio dijete u braku isto imati administrativnih problema? Naravno da je. Evo recimo mog svekra, uredno rođeno bračno dijete, su u nekom trenutku izbrisali iz matice državljana. Razlozi su uobičajeno bizarni i svode se na šlampavost i neodgovornost osoba u administraciji, koje naravno nisu zbog toga snosile ikakvu odgovornost a on se namučio da ga ponovno upišu. Nema garancije ni da nećeš imati problema ni da hoćeš imati problema. A ako se već pokaže kao baš ozbiljni problem to što niste u braku - pa kao i svaku drugu administrativnu pi**ariju riješit će se nekim papirom, ako im je stvarno porebno da riješe. Pri čemu "probleme" tipa "ima napomenu na rodnom listu" smatram anegdotom a ne problemom, kao i valjda 99,99% stanovnika. Naravno, uvijek se nađe iznimka.

Sve u svemu, "argument" da će netko možda nekad u budućnosti imati neki administrativni problem zbog ne sklapanja braka ne smatram ikakvim argumentom da je brak zbog toga vrijedniji ili "IN" - samo je možda malo više pravno reguliran, što nije ni čudno u državi koja u 25 godina još uvijek nije uspjela zamijeniti brdo zakona još iz ex-Ju.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 09.02.2016. at 08:44

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

naravno, smišno je uopće pričat o braku kao nečemu što može bit in ili out, kao da je to kroj suknje
    a i svoju odluku i svoje iskustvo preslikavat na druge, napraviš šta želiš iz razloga koje želiš, samo je jedna osoba čije mišljenje tu treba uvažit (i to nije mama )

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da li je biti u braku in ili out meni je nebitno, no problem je da cim nisi u vecini neko se nadje da ti to tvoje odudaranje naznaci kao problem. ne mislim tu sad samo na brak, vec na sve.

da li vam se ikad dogodilo da dodjete nesto napraviti sto ljudi rade svaki dan bez problema, a ono upssssssssssss, vi ste specificni. tako da je istina sto i silly pise. negdje te zakaci. same eto na ovoj temi je ta kvaka 22 brak. brak je osobni izbor za koji meni ne pada napamet pitati zasto niste u braku. previse mi je intimno to pitanje. ali mi se ni ne svidja kad oni koji nisu za brak pokusavaju uvjeriti druge da je to samo komad papira.
    npr. meni moj komad porculana jako znaci, a samo je porculan. mozda je drugima nesvhatljivo, ali kad pijem caj iz njega osjecam se posebnom. dakle i tu vrijedi o ukusima se ne raspravlja.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nsam došla nikog uvjeravati. Otvorena je tema i učinilo mi se da su svi pozvani ostaviti komentar, ali ako nije tako onda jbg, tako je trebalo napisati u uvodnom postu "za one u braku..."
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.02.2016. at 09:08

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bas drobite. Postoji priznavanje djeteta, imam 3 zapisnika kuci. Postoji potpis na muriji kod prijave prebivalista ako je razlicita adresa. U zg postoji potpis da se otac slaze da se majci isplacuje pomoc za novorodeno od grada na racun. I to je sve. Nikakvo ovjeravanje kod biljeznika. Jedino nista ne mozes bez ocevog potpisa ukoliko nesto mjenjas. A cini mi se da je sada u modi se folirati da se udajemo zbog papira i biti pragmatican. Tko nije vjernik ima gradanski brak. Kome pase da nije u braku njegov izbor, samo onda ne znam cemu to predstavljanje muza i zene(to ide i mene) ako nam je silno svejedno jesmo li ili nismo.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako se na mene pozivas, nisam prozvala ni tebe ni ikog drugog, nego opcenito sam pisala. jer ja sam se susrela par puta s ljudima koji su mi objasnjavali kako im taj papir nista ne zanci i truc bruc, a bome kako sam dugo vec zivjela s tadasnjim deckom danas MM susrela sam se i s ljudima kojim nije bilo jasno sta cekamo. negudno mi je bilo i jedno i drugo.

edit: odgovor zutoj kris uletila
    Posljednje uređivanje od spajalica : 09.02.2016. at 09:36

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kris, jer je glupo nazivat se dečkom i curom sa preko 30 g i jednim djetetom. Partner zvuči uštogljeno, pa i bizarno, moj čovjek zafrkantski. Ne znam kako da kažem za njega. Moj jebač? On za mene? Pica?

Spajalica, ja sam podigla temu sa postom u kojem opisujem da je meni to papir. Bez nakane uvjeravanja. Znam da drugima vrijedi više. Isto kao i porculan.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.02.2016. at 09:38

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa evo ja MM cesto predstavljam sa moj covik. uglavnom u opustenom krugu. ne znam kako bi ga nekom sluzbeno predstavila, ne razmisljam o tome.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kod doktora evo ljudi sami kažu vaš suprug. Ja ih ne ispravljam. Ne znam kako bi glasila ispravka.
    Oni: "Vaš suprug je..."
    Ja: "Pardon, vanbračni suprug!!!"
    Bi me sterali u ku***.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.02.2016. at 09:41

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Haha pa sami ste krenuli oko zakona, papira itd. Kako drzava vidi cinimo zajednicu neudane zene i muskarca. I ako zelis imati zajednicu ides kod biljeznika. Onda si u vanbracnoj zajednici. Ja volim stvari takve kakve jesu. Kome pravo kome krivo.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hocu reci...ako te toliko malo briga za papir, cemu onda termin muz i zena kada su to zakonski termini kada si u braku.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam li sad upravo objasnila?

E, sad, kod ovog da su muž i žena zakonski termini, jesi li sigurna? Prije je muž bio naziv koji znači isto što i muškarac, odrasli čovjek, ono mooouuž, a žena je i dan danas isti naziv za osobu ženskog spola. Zakonski termini su suprug/supruga, zar ne?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.02.2016. at 10:00

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Hocu reci...ako te toliko malo briga za papir, cemu onda termin muz i zena kada su to zakonski termini kada si u braku
    pa rečeno ti je već, pojednostavljuje život, ne moraš puno objašnjavat
    netko (krivo) pretpostavi i ti ga pustiš da misli tako, vrlo važno

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Opet potpisujem žutu...
    Nemam apsolutno ništa protiv ženidbe.
    Ali imam itekako protiv plaßenja s izmišljenim problemima, širenje dezinformacija i licemjerjem.
    Trudna mladenka u crkvi?!?
    To je teško licemjerje jer znam jako dobro da katolička crkva propisuje predbračnu čistoću.
    I da, ako svećenik odbije krstiti dijete koje nije rođeno u braku, treba odbiti i trudnu mladenku.
    Usporedba porculana, bakine čipke... I vjenčanog lista mi nije baš najbolja jer porculan ili čipka su uspomene, a vjenčani list dokument koji potvrđuje, što?
    Da sam ja njegova, a on moj?
    Inače ne vrijedi?!?
    Opet kažem; nemam niš protiv ženidbe, ni braka jer sam i ja u braku.
    Jedina je razlika što mi nismo potrošili hrpu love za svadbu.
    On je svejedno moj suprug.
    Kakav dečko?!?
    (67 godina ima i izgleda ko dečko, ali svejedno
    I nikad, nikakvih problema nismo imali, niti smo trebali igdje priložiti vjenčani list, odnosno trčat bilježniku.
    Ponavljam; nikakvog tzv priznavanja djeteta nije bilo.
    Ni išta slično.
    Evo, baš mi veli suprug da nas ni u Crkvi nisu ništa nikad pitali, tražili, odbili...
    Dijete je dobilo sve sakramente bez ikakvih problema.
    Nikad, ništa nismo morali potpisivati zajedno za dijete, već ili on ili ja. Kako je tko stigao.
    Naglašavam; mi smo u nevjenčanoj bračnoj zajednici.
    Koja je obiteljskim zakonom izjednačena s bračnom.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zašto nema i dislike postova?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ma kuzim to cesto i sama to napravim. Napisala sam da i mene to ide. Ali iskreno bolje cu se osjecati kada to doista bude tako .

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam li sad upravo objasnila?

E, sad, kod ovog da su muž i žena zakonski termini, jesi li sigurna? Prije je muž bio naziv koji znači isto što i muškarac, odrasli čovjek, ono mooouuž, a žena je i dan danas isti naziv za osobu ženskog spola. Zakonski termini su suprug/supruga, zar ne?
    Vodila sam se onime: proglasavam vas muzem i zenom

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da se krivo ne shvati. Nemam ja nista protiv zajednice nego imam protiv tog srozavanja braka na sami papir ili plasenja ako nisi u braku imat ces problema sa birokracijom. Ja sam za ljubav Pa bila ona potvrdena od strane drzave ili ne. Samo sam se pitala zasto koristimo taj termin bez namjere da ikoga uvrjedim.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Vodila sam se onime: proglasavam vas muzem i zenom
    ti si jedna romantična dušica

vidjet ćeš da se nećeš nimalo drugačije osjećat kad vas proglase mužem i ženom

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ti si jedna romantična dušica

vidjet ćeš da se nećeš nimalo drugačije osjećat kad vas proglase mužem i ženom
    Nadam se da necu. Jer dugo mu je trebalo da pristanem Odbjegla nevjesta je mala beba za mene

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme meni, u što se ovo pretvori. Ja napisala samo činjenicu u kojoj se nevječani brak ne priznaje i to ne zato da bi nekoga nagovarala na brak.
    Vjerojatno su trebala dva topica, jedan o poimanju braka i drugi s konkretnim pravnim zavrzlamama. Ovako se bez veze miješaju kruške i jabuke.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Potpisujem žutuminutu u cijelosti.
    I da, opet vjenčane lupetaju o "priznavanju" djeteta i upisivanju toga u matični list.
    To nije istina!!!!!!
    Ne postoji nikakvo "priznavanje" djeteta, a pogotovo ne upisivanje istog u bilo koji dokument.
    Toga nema u zakonu, a pogotovo ne u praksi.
    Za Crkvu može biti da radi određene probleme, ali onda odeš u drugu župu i problem riješen.
    Ali država i sve vezano uz nju je izjednačila svu djecu.
    U svemu.
    Ne treba vjenčanje za ništa.
    Nek se ženi tko god hoće, ali nemojte pisati da će oni koji nisu vjenčani imati "problema"
    Jer neće.
    Misliš u Hr vjenčanje ne treba za ništa? Za ić u npr. Emirate u posjetu mužu itekako treba. Svatko je slučaj za sebe.

Mom prijatelju na rodnom listu sina lijepo pisalo da ga je on priznao. Da li piše još uvijek, ne znam.
    Nije bio u Hr kad se dijete rodilo, oni su bili prijavljeni na različitim adresama i mama je obavila prijavu sama. Njemu je matični poslao na njegovu adresu čitabu za očinstvo. Za drugog sina je isto znao da neće biti u Hr pa su skočili do matičara. Ovo se dešavalo unazad cca 6-7 godina.

Taj papir olakšava štošta ako su adrese i prezimena različiti.

Tvrditi nešto samo zato jer je tvoje iskustvo takvo ne vrijedi previše nekome koga zakači nadrndani službenik ili samo spada u onaj određeni postotak ljudi koji nemaju sreće.
    Da je nečije iskustvo pravilo onda i onaj tko pređe granicu s nevažećim dokumentom može tvrditi da ne trebaju važeći dokumenti za prijelaz granice.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    zašto nema i dislike postova?
    Kad ne da Zuckerberg, ne da ni Forum!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi ukinula i like , često mi se desi da ni ne znam da sam stisnula like jer surfam s touch sceen uređaja. To sam tek skužila nedavno, tako da ako vidite moj like to ne znači da sam zaista lajkala post. A na žalost ne možeš to ispraviti.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Misliš u Hr vjenčanje ne treba za ništa? Za ić u npr. Emirate u posjetu mužu itekako treba. Svatko je slučaj za sebe.

Mom prijatelju na rodnom listu sina lijepo pisalo da ga je on priznao. Da li piše još uvijek, ne znam.
    Nije bio u Hr kad se dijete rodilo, oni su bili prijavljeni na različitim adresama i mama je obavila prijavu sama. Njemu je matični poslao na njegovu adresu čitabu za očinstvo. Za drugog sina je isto znao da neće biti u Hr pa su skočili do matičara. Ovo se dešavalo unazad cca 6-7 godina.

Taj papir olakšava štošta ako su adrese i prezimena različiti.

Tvrditi nešto samo zato jer je tvoje iskustvo takvo ne vrijedi previše nekome koga zakači nadrndani službenik ili samo spada u onaj određeni postotak ljudi koji nemaju sreće.
    Da je nečije iskustvo pravilo onda i onaj tko pređe granicu s nevažećim dokumentom može tvrditi da ne trebaju važeći dokumenti za prijelaz granice.

Tvoj prijatelj nije bio u nevjenčanoj bračnoj zajednici.
    On na jednom kraju svijeta, ona na drugom, različite adrese, ona sama prijavljuje dijete...To nije nevjenčana bračna zajednica.
    Ja sam lijepo napisala da ja živim u nevjenčanoj bračnoj zajednici koja je po obiteljskom zakonu izjednačena s bračnom.
    U nevjenčanoj bračnoj zajednici nema priznavanja djeteta.
    Ponavljam po treći put.
    Čitajte s razumijevanjem.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tvoj prijatelj nije bio u nevjenčanoj bračnoj zajednici.
    On na jednom kraju svijeta, ona na drugom, različite adrese, ona sama prijavljuje dijete...To nije nevjenčana bračna zajednica.
    Ja sam lijepo napisala da ja živim u nevjenčanoj bračnoj zajednici koja je po obiteljskom zakonu izjednačena s bračnom.
    U nevjenčanoj bračnoj zajednici nema priznavanja djeteta.
    Ponavljam po treći put.
    Čitajte s razumijevanjem.
    Misliš, nisu riješili papire za dokazivanje nevjenčane bračne zajednice? Da.
    Kao što ih nisam riješila ni ja.
    Al smo zato i jedni i drugi potpisali kod matičara. U takvom slučaju taj papir zaista olakšava stvari. I u još nekim situacijama.
    Tko god mi tvrdi da ne, ne zna što priča.

Stranica 8 od 29 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •