Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne. Ako je žena u braku, službenom ( ili je taj, službeni, brak prestao prije manje od 300 dana), tada je automatski, po zakonu, otac djeteta njen muž (ili bivši muž)! Nitko ne pita da li je dotični i biološki otac tog djeteta, niti je, po zakonu, ikoga briga.

Znači, ako je mama u braku, nitko neće pitati tko je otac toga djeteta. Ni u rodilištu, ni u matičnom. Podrazumijeva se da je to njen muž. Nadam se da sam to sada jasno objasnila.

Ako nisu službeno vjenčani, tada će pitati, no tek u matičnom. U rodilištu neće. Tamo je samo mama, Tata se ne upisuje. Pa čak ni u Novom listu, kako to piše cvijeta, nevjenčani tata nije tata, dok to on ne kaže službenom licu, a mama to potvrdi pred službenim licem ma što itko mislio o tom. Tako jest.
    Što će pitati u matičnom?
    Mislim, svašta. Niti nas nisu pitali tko je otac. Došli smo skupa, popunili obrasce, i kako netko već reče, ja se nisam bunila.
    Nigdje nam se dalje nisu čudili ko pura dreku je li on otac ili nije, kada smo za ostalu papirologiju nosili papire iz matičnog.

Uostalom, pitat će za podatke i parove u braku. Ne znači da institucije odmah znaju kako se zovete, koje vam je zanimanje, i ostalo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Što će pitati u matičnom?
    Mislim, svašta. Niti nas nisu pitali tko je otac. Došli smo skupa, popunili obrasce, i kako netko već reče, ja se nisam bunila.
    Nigdje nam se dalje nisu čudili ko pura dreku je li on otac ili nije, kada smo za ostalu papirologiju nosili papire iz matičnog.

Uostalom, pitat će za podatke i parove u braku. Ne znači da institucije odmah znaju kako se zovete, koje vam je zanimanje, i ostalo.
    pa dobro, naravno da je vanbračna zajednica u puno stvari izjednačena s bračnom.
    ali ne u svima, meni se čini da samo to beti želi reći.
    dobro, plus što ne može shvatiti kako nekome nije stalo do lijepe bijele vjenčanice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •