Stranica 90 od 105 PrviPrvi ... 40808889909192100 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,451 do 4,500 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

angie, baš tako. meni je dosad ferić bio najbolji u kalendaru maja. i inače obožavam te debele romane i praktički sage. i bez obzira na motive samog ferića i senke , roman je izvrsno napisan. drugi njegovi su dobri, no ne toliko dobri.

amos oz je odličan. to je zbirka priča, radnja se događa u jednom malom izraelskom selu, pisane ozovim divnim stilom
    zadnja priča mi je čudna i ne kužim je baš pa tko pročita, neka me prosvijetli.

počela sam čitati rotha, američku pastoralu. ah, tako nešto mi je trebalo
    Posljednje uređivanje od Anci : 29.03.2016. at 08:32

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Flopi, meni je taj roman izvrstan, iako su mi nejasni neki motivi, kako glavnih likova, tako i pisca zasto to radi. Ali to je njegovo pravo, dozvoljavam mu
    Iako su i mene zivcirali.
    I nisam shvacala Senku.
    Eh, mi smo odrasli na klasičnim romanima (lektira za srednje škole - sad se prisjećam toga kad zavirim u sinovu čitanku) pa očekujemo sveznajućeg objektivnog pripovjedača, a toga u Ferićevim knjigama nema. Taj je običan smrtnik, nesavršen, kao i mi. Nikada nije pokušao biti nešto drugo. To mi se kod njega sviđa. Knjige su mu nesavršene kao svakodnevni život običnog čovjeka.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    čitam češljugara
    fakat je odličan
    zadnjih 100 stranica sam se malo mucila, jer mi je bilo prerazvuceno
    btw. vracam danas oko 16h cesljugara u knjiznicu marina drzica u vukovarskoj ako koga zanima

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Procitala "Ulicu mracnih ducana" od Patricka Modiana. Jako mi se svidja njegov stil pisanja. Plan mi je danas do knjiznice uzet i Doru Bruder. Ako je ne bude, mogla bi kojeg Ferica. Citajuci vase komentare, cini mi se da ce mi se svidjeti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

btw. vracam danas oko 16h cesljugara u knjiznicu marina drzica u vukovarskoj ako koga zanima
    hvala

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moja nekadasnja knjiznica

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja sadašnja

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Moja sadašnja

znači ti mi uzimaš knjige ispred nosa

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

The Poisonwood Bible je odličan. Priču obitelji misionara koji dolazi u Congo neposredno pred njegovo osamostaljenje od Belgije donose glasovi majke obitelji i 4 sestre. Autorica je postigla da se glasovi jako razlikuju.

Najzanimljiviji dio knjige je njihov zajednički boravak u selu u džungli, a nakon bijega iz njega, njihovi se putevi razilaze i knjiga postaje više angažirana. Naišla sam na dosta ljutnje čitatelja na knjigu, zbog njenog stava prema misionarima, kršćanstvu općenito i američkoj vojnoj politici, ali, budući da ne osjećam puno toga prema ičemu od toga, meni nije ništa smetalo

Dok čitam, stalno pronalazim veze prema nekim ranije pročitanim knjigama, a ova me je sjetila na knjige Dijete iz džungle (po temi misionarske obitelji u džungli), Polovica žutog sunca (postkolonijalna Afrika), Bijela Masajka (sraz europske i afričke kulture).

Priča je uzbudljiva i zarazna, na trenutke potresna, opis kongoškog/zairskog društva je objektivan i surov, kao i odnos autorice prema odgovornosti vlastite domovine za afričke probleme.

Polovica žutog sunca Chimamande Ngozi Adichie je bila prva knjiga s kojom sam se prijavila na ovoj temi prije četiri i pol godine, a sad prijavljujem da počinjem njenu Amerikanu, kad me je već krenulo s Afrikom.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne američkoj vojnoj politici, nego vanjskoj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala Vallgrenovog "Dječaka iz sjene".
    Što da kažem, u početku mi se knjiga činila boljom nego što u stvari jest. Kao i u "Povijesti jedne čudesne ljubavi" (koja je žanrovski posve drugačija), imam dojam da je autoru glavni cilj bio šokirati čitatelja, i tome podređuje i fabulu, i likove, i sve ostalo.
    Osim toga, sve pogibeljne situacije, mučenja, pištolji, otmice i ostalo padaju u vodu ako na naslovnici piše "Prvi slučaj Dannyja Katza". Ako je ovo "prvi slučaj", logično je očekivati da postoji i drugi (možda i treći), pa me onda čitanje takve knjige podsjećalo na davne situacije iz djetinjstva kad bih gledala neki napeti film, a tata mi iz pozadine govori "ma to ti oni samo glume"

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijavljujem S. Zweig: Mary Stuart.
    Dijelovi su IMHO suvisni, jako puno osobnih dojmova pisca, medjutim sve u svemu zanimljivo.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anthony Bourdain, Sirove slasti
    Odlično štivo, baš za razbibrigu, a koga god zanima gastro-svijet uživat će.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pamela Druckerman: Bringing up bébé

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Anthony Bourdain, Sirove slasti
    Odlično štivo, baš za razbibrigu, a koga god zanima gastro-svijet uživat će.
    Oh, super, to je nešto za mene

Prijavljujem pročitan Lov na divlju ovcu, čitajući je mislila sam na Aleks koja je tu odustala od Murakamija.
    (btw, ja ti onda sigurno ne uzimam knjige ispred nosa jer u zadnje vrijeme samo njega posuđujem ).
    Sviđa mi se, naravno, i volim to kako sad nakon pročitane većine njegovih djela prepoznajem motive koje voli koristiti i mogu pretpostaviti u kojem će smjeru krenuti priča, a svejedno me uspije iznenaditi.
    Baš baš mi je po guštu

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Prijavljujem pročitan Lov na divlju ovcu, čitajući je mislila sam na Aleks koja je tu odustala od Murakamija.
    I ne samo ona

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ali na tebe nisam mislila

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ali na tebe nisam mislila

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Iako sam gledala film i radnja mi je poznata, užitak mi je čitati Vrata. Stil pisanja je toliko profinjen i elegantan da opija, a priča hipnotizira. Krasno djelo.
    Preporuka i za film, mene je osvojio.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 31.03.2016. at 16:26

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

(btw, ja ti onda sigurno ne uzimam knjige ispred nosa jer u zadnje vrijeme samo njega posuđujem ).
    Sviđa mi se, naravno, i volim to kako sad nakon pročitane većine njegovih djela prepoznajem motive koje voli koristiti i mogu pretpostaviti u kojem će smjeru krenuti priča, a svejedno me uspije iznenaditi.
    Baš baš mi je po guštu
    da, da, murakamija mi nemreš uzeti ispred nosa, sigurno

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Oh, super, to je nešto za mene

Baš baš mi je po guštu

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Je li itko išta, osim Vrata, čitao od Magde Szabo?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pročitala sam Bračni zaplet i moram reći da je meni izvrstan, ali me malo previše "potresao". Žao mi je i što kraj nije malo duži - fali mi Leonardova perspektiva zadnjih zbivanja i nekako mi nije sve sjelo na svoje mjesto..

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je, negdje na sredini Kalendara, malo splasnulo oduševljenje tako da dite neće u XVIII
    onda mi se opet dopalo, par puta sam se dobrano nasmijala zgodama na brodu
    a Senku bih zadavila

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    meni je, negdje na sredini Kalendara, malo splasnulo oduševljenje tako da dite neće u XVIII
    a Senku bih zadavila
    Slažem se s ovim o Senki....ali treba mi oporavak od Ferića. Nabavila sam Rane danas...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s ovim o Senki....ali treba mi oporavak od Ferića. Nabavila sam Rane danas...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

maznula klincu Bilješke jedne gimnazijalke, za sad e knjiga ok,on još nije počeo čitat tu lektiru

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je bila ok, ali prenaivna

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a Senku bih zadavila
    već dva dana tražim svoj post s komentarom na "Kalendar Maja", al' ga ne nalazim
    bit će onda da ga nisam ni napisala
    (btw. ja očito ni ne znam tražit' te stare postove, uvijek se ubijem tražeći nešto pješke )

uglavnom, da rezimiram taj post koji nisam ni napisala ( ), bio mi je odličan taj Kalendar Maja, naročito mi se svidjela ideja da se godišnjicu mature proslavi na taj način...
    međutim, mislim da mi je nešto silno išlo na živce u nekom dijelu knjige, više se ne sjećam točno što...
    kao da je bio neki isforsirani seks, negdje, je li moguće da mi je to išlo na živce?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ahahahaha, Forka

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Forka
    Mene je to isto tako nerviralo i uooce mi je neshvatljivo i s njegove i Senkine strane. Da ne otkrivam previse ako ima jos itko tko prati temu, a da nije citao

U romanima me najvise odbija isforsiranost i nevjerodostojnost. Da je nesto tu samo da je tu.

Sad citam Americku pastoralu, najradije bih se zatvorila i citala, kad ono- cijeli vikend divan i suncan

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    međutim, mislim da mi je nešto silno išlo na živce u nekom dijelu knjige, više se ne sjećam točno što...
    kao da je bio neki isforsirani seks, negdje, je li moguće da mi je to išlo na živce?
    Meni isforsirani seks UVIJEK ide na živce, a u zadnje vrijeme ga je sve više, ili se meni tako čini
    Kao i isforsirani gay zapleti, bilo u knjizi ili u serijama, isto mi idu na živce, a čini mi se da ih je sve više

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa točno, neshvatljivo je, motivacija likova baš i nije jasna, zato to nije dobar roman.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citam Sandale od Bekima Sejranovića - autobiografsko djelce. Lako se cita, al i nije mi nesto. Ne mogu se uzivit u toliko opijanja i konzimiranja lakih droga, a ni u toliko opusteni pogled na zivot (al ovo zadnje je moj problem).

Procitala sam i ovaj strip:
    http://www.amazon.com/A-D-Orleans-De.../dp/037571488X
    Jako je dojmljiv, o uraganu Katrina u New Orleansu, prati price par pojedinaca/obitelji. Sta su odlucili napravit kad su culi da dolazi uragan tj. poplava, gdje su bili za vrijeme uragana i sto su poslije napravili. Sve mi se svidja osim zadnje recenice/scene stripa. Nekako je preslaba za inace dosta snaznu pricu. A i inace me zadnje recenice mogu uvjeriti da je neko djelo ili fantasticno ili osrednje.

Stripove volim pa cu iduce "citat" The Arrival od Shaun Tan - citat u navodnike jer nema u njemu ni jedne rijeci teksta - samo slike.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj ne bih rekla da zato nije dobar roman
    meni je, ali o ukusima se ne raspravlja
    nije mi onako ludo dobar kao što sam mislila na početku, ali mi je dobar
    a što se tiče motivacije i postupaka
    pa rekla bih da i u realnom životu povlačimo neke poteze nejasne motivacije i koji se baš ne mogu racionalno objasniti

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

završila sa čitanjem ljubav i hipnoza
    http://www.apm.hr/ljubav-i-hipnoza/P...FasV0wodjAwBqA

sad čitam ponoćnu palaču http://www.fraktura.hr/product.aspx?p=683

a nakon toga počinjem čitati farmu http://citajknjigu.com/farma-tom-rob-smith/

koje raznoliko društvo knjiga

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jane Green, Babyville - pocinje dobro, no onda mi postaje isforsiran... Nisam bas sigurna da bih ga preporucila dalje.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

završila sa čitanjem ljubav i hipnoza
    http://www.apm.hr/ljubav-i-hipnoza/P...FasV0wodjAwBqA

sad čitam ponoćnu palaču http://www.fraktura.hr/product.aspx?p=683

a nakon toga počinjem čitati farmu http://citajknjigu.com/farma-tom-rob-smith/

koje raznoliko društvo knjiga

Farma je kao i Češljugar, neulovljiva u KGZ! Ponoćna palača ti je dobra? To mi se čini da bi danas mogla naći u knjižnici...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Farma je kao i Češljugar, neulovljiva u KGZ! Ponoćna palača ti je dobra? To mi se čini da bi danas mogla naći u knjižnici...
    na farmu danas slucajno naisla u b. adžije i rezervirala ju odmah
    vec duze pokusavam uloviti minijaturisticu, male lazi, lazljivce, dobru djevojku...
    palaca je ok iako malo vise za mladju populaciju
    sjena vjetra mi je uvjerljivo zafonova naj knjiga

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Danas sam išla po Češljugara i prva reakcija kad sam ugledala knjigu mi je bila - ajme, kolika je, ova je za Anci, ona voli velike

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam išla po Češljugara i prva reakcija kad sam ugledala knjigu mi je bila - ajme, kolika je, ova je za Anci, ona voli velike

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Anci, Anci...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam ipak dovršila Bekima Sejranovića: Tvoj sin Huckleberry Finn.
    Jednu od onih knjiga koje ne želite završiti čitati.
    Preodlična mi je.
    Uzmite, čitajte i uživajte.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja ulovila jučer male laži
    sad imam slatku dilemu početi prije farmu ili laži

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Prvo Farmu, pa kad pročitaš ja prođem kraj tvoje kuće i o istom trošku pročitamo obje

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moze. mislim da cu biti brzo gotova

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moze. mislim da cu biti brzo gotova

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam završila Zeruyinu trilogiju (Ljubavni život, Muž i žena, Kasna obitelj). Opisani kompleksni međuljudski odnosi, ponekad mračni i teški, al knjige ne bi opisala takvima. Kasna obitelj mi je najbolja. Možda što se do tad već razvila i sazrela.
    Ulovila sam Češljugara na rezervaciju. Kad sam ga ugledala, moja reakcija je bila: Ups, hoću li stići pročitati u 3 tj.?
    Od prije me čeka Ferićeva Mišolovka koja mi je lakše nosiva za vlak pa sam odlučila krenuti s njom. Ima teških, morbidnih i bizarnih priča, al piše jednostavno i svakodnevno. Baš ga volim.
    Jučer sam u kometaru čitala kak je bio opterećen AIDS-om i testirao se 9 puta. Sad me ni malo ne čudi ta njegova opsjednutost bolešću kojom je protkana svaka priča i roman. Legende, svoju prvu zbirku priča je uništio, na zaprepaštenje urednika i prijatelja koji su ih pročitali jer si je obećao da će ih uništiti ukoliko mu ne pronađu AIDS.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U Amerikani je nekoliko tema: ljubav, život u imigraciji, život u korumpiranom društvu Trećeg svijeta, rasizam. Od svih najmanje mi je legla zadnja, jasno je da je to nešto s čim se ne mogu poistovjetiti. I sama autorica kaže da je izlaskom iz aviona u Lagosu, na povratku iz SAD-a, u trenu prestala biti crna

Roman je zanimljiv, jako čitljiv, pripovijedanje spretno i glatko. Ispočetka mi se činilo da se priča širi asocijativno: kako joj nešto padne na pamet, da krene o tome pričati, ali kasnije je sve sjelo na mjesto.

Kad opisuje zemlju u razvoju - Nigeriju - vidite da ime toliko sličnosti s bilo kojom zemljom u sličnom položaju. Iako je u njihovoj prošlosti kolonijalno razdoblje i vojna diktatura, isto imaju nagla bogaćenja podržana politikom, sponzoruše, korumpirane medije...
    Ni u njih ne smiju gošće na vjenčanje u katoličku crkvu golih ramena

Kraj mi je slabiji od početka, no sad sam već počela misliti da je to do mene jer u zadnje vrijeme mi se ni jedan završetak knjiga ne sjeća. Pročitala sam 11 odličnih knjiga za redom, a sve mi imaju slab kraj. Možda mi je samo žao da završavaju.

Ne znam što ću sljedeće. Naručila sam neke knjige, ali ne stižu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Završila sa Karin Slaughter (Rane)

Sad čitam ponovno Mostove okruga Madison, jer sam slučajno nabasala na tu knjigu u knjižari Tisak dok sam kupovala Rane. Koštala je samo 29,90 kn, a to je knjiga koja mi je draga iz nekih drugih vremena pa sam ju poželjela imati doma. Budući da moj sin ima slobodnu lektiru za zadnji mjesec u škg, baš si mislim da mu to predložim. Pokazat ću mu, možda se zainteresira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •