Stranica 78 od 110 PrviPrvi ... 2868767778798088 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,851 do 3,900 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ne moze ? Ja mislim da je okolina vazan faktor i da snosi jednaku odgovornost za abortus kao i majka. Ako majka ima odgovarajucu podrsku (emocionalnu, financijsku, kakvu god hocete) sigurno ce se teze odluciti za abortus i lakse ce prihvatiti svoje nezeljeno dijete.
    Nezeljeno i neplanirano nisu dva ista pojma.
    I uvijek ce biti zena koje nece htjeti zadrzati trudnocu. uz na prvi pogled idealne vanjske okolnosti. I uz svu podrsku okoline.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Rehab, recimo, žena zatrudni, ali ne želi dijete. Ne želi ni trudnoću. Nema veze s financijama, nema veze s vanjskim faktorima, jednostavno, ne želi biti trudna iz privatnih razloga koji mogu biti stvarno razni. Ti bi da se nju prisili biti trudnom? Nije mi jasan taj dio.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Inace, i danas zene mogu sasvim legalno doci u rodiliste, obavijestiti bolnicku socijalnu radnicu da ne zele zadrzati bebu, potpisati papire i beba ide na usvajanje za oar mjeseci. Samo, onda nastupa osuda. Koga ono? Pa okoline, jasno.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    to si me pitala i prvu vecer rekla sam da bih pokusala spasiti oboje
    Ali to nije opcija. To nije odgovor. Kao da pokušavaš neki broj podijeliti s nulom.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je previse opcenito pitanje. Konkretno bih mogla reci da zivot embrija pocinje zacecem. Zivot fetusa od 10. tjedna. Zivot covjeka rodjenjem....
    to nije opcenito pitanje. moja je teorija da kada jednom odlucimo kada pocinje zivot da od tog trenutka pocinjemo taj zivot stititi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Rehab, recimo, žena zatrudni, ali ne želi dijete. Ne želi ni trudnoću. Nema veze s financijama, nema veze s vanjskim faktorima, jednostavno, ne želi biti trudna iz privatnih razloga koji mogu biti stvarno razni. Ti bi da se nju prisili biti trudnom? Nije mi jasan taj dio.
    I onda tu svoju frustraciju doživotno iskaljuje na vlastitom djetetu. Normalno. Pa trebamo prigrliti patnju.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kako ne moze ? Ja mislim da je okolina vazan faktor i da snosi jednaku odgovornost za abortus kao i majka. Ako majka ima odgovarajucu podrsku (emocionalnu, financijsku, kakvu god hocete) sigurno ce se teze odluciti za abortus i lakse ce prihvatiti svoje nezeljeno dijete.
    Zavoljeti će dijete na principu Stockholmskog sindroma? Biti taoc fetusa i okoline dok ga ne zavoli?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, i danas zene mogu sasvim legalno doci u rodiliste, obavijestiti bolnicku socijalnu radnicu da ne zele zadrzati bebu, potpisati papire i beba ide na usvajanje za oar mjeseci. Samo, onda nastupa osuda. Koga ono? Pa okoline, jasno.
    da ali to nije zazivjelo kako treba. poanta i je da usvajanje bude opcija kod nezeljene trudnoce. znam da je kod nas sve naopako pa i to. glavno da selo ne zna. jer trudnoca se vidi a abortus ne.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dobro, čedomorstvo se isto vidi. Pa ako ženu u očaju prisilite možete očekivati i ovo, između ostalog.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne razumijem ovo baš. Vidim da i Sirius slično pita.
    Da budem iskrena, zvuci mi pomalo zastrašujuće. Onako orwellovski.
    Ja baš ne bih tu okolinu i društvo ni u svojoj dnevnoj, radnoj, a kamoli u svojoj spavaćoj sobi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da ali to nije zazivjelo kako treba. poanta i je da usvajanje bude opcija kod nezeljene trudnoce. znam da je kod nas sve naopako pa i to. glavno da selo ne zna. jer trudnoca se vidi a abortus ne.
    Kako mislis da nije zazivjelo? Pa zakonski radi bez greske.
    samo si u okolini obiljezena ostatak zivota.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    I onda tu svoju frustraciju doživotno iskaljuje na vlastitom djetetu. Normalno. Pa trebamo prigrliti patnju.
    vidim da nikakve pozitivne opcije kod tebe nema. onda serijski ubijajmo sve downove, svu neželjenu žensku djecu , sve turnerove sindrome, poneku neželjenu mušku djecu.... ako cemo vec spominjat hitlera , tamo je barem Anna Frank mogla nesto napisati ovdje je koljačina šutke izvedena.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Dobro, čedomorstvo se isto vidi. Pa ako ženu u očaju prisilite možete očekivati i ovo, između ostalog.
    ja ne goovorim o prisiljavanju nego o otvaranju drugih opcija

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

E, vidiš, a gđa Markić kaže da se može promijeniti "selo". Ne može. O "selu" se i radi. Nema mjera koje ga mogu promijeniti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

to nije opcenito pitanje. moja je teorija da kada jednom odlucimo kada pocinje zivot da od tog trenutka pocinjemo taj zivot stititi.

U tom smislu je moj odgovor rodjenjem.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

U tom smislu je moj odgovor rodjenjem.
    abortus do 40 tjedna je tebi ok?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ja ne goovorim o prisiljavanju nego o otvaranju drugih opcija
    Zapravo, tvoje su opcije fer.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

E, vidiš, a gđa Markić kaže da se može promijeniti "selo". Ne može. O "selu" se i radi. Nema mjera koje ga mogu promijeniti.
    zasto agresivno ne napadnemo seosko razmisljanje nego brate embrij koji eto tamo cuci i ceka streljanje...ok malo sam se rasplamsala....skulirat cu se

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zapravo porodom ( odnosno rodenjem) se smatra porod koji je nastupio u i nakon 26 tj. trudnoce.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zasto agresivno ne napadnemo seosko razmisljanje nego brate embrij koji eto tamo cuci i ceka streljanje...ok malo sam se rasplamsala....skulirat cu se
    Vec u mislima vidim reklamnu kampanju na HTV-u koja promice davanje nezeljene djece na posvajanje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

vidim da nikakve pozitivne opcije kod tebe nema. onda serijski ubijajmo sve downove, svu neželjenu žensku djecu , sve turnerove sindrome, poneku neželjenu mušku djecu.... ako cemo vec spominjat hitlera , tamo je barem Anna Frank mogla nesto napisati ovdje je koljačina šutke izvedena.
    Ma ne. Samo mi se urezala u pamćenje scena jedne majke koja se odvratno izderavala na sina tu u centru grada kada sam prolazila. Onako, pravo patološki sociopatski. Onda si mislim, a što ako žena svim bićem osjeća da ne bi trebala biti majka, i društvo ju natjera. Kao što neki kažu, razlog zaista ne mora biti financijske prirode.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 23.05.2016. at 00:25

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vec u mislima vidim reklamnu kampanju na HTV-u koja promice davanje nezeljene djece na posvajanje.
    a cuj ja bi i svemirce angazirala samo da majka ima opciju zadrzati dijete i da to dijete ima priliku za život

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a cuj ja bi i svemirce angazirala samo da majka ima opciju zadrzati dijete i da to dijete ima priliku za život
    Pa majka IMA opciju zadrzati dijete.
    Uvijek. Samo ako to zeli.
    Zasto zeli ili ne zeli, nisam sigurna da je to nesto na sto se kod svake maje moze utjecati.
    Pa cak i ako se upotrebe svemirci ( ne zelim znati na koji nacin).

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zato sto je sebe najteze mijenjati. Kako cemo se promijeniti kad pocivamo na tradiciji, i onoj dobroj i onoj lošoj?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nije. Meni je u redu abortus ovako kako je zakonski sada uredjeno. Jer ima znanstveno pokrice zasto je tome tako.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Ma ne. Samo mi se urezala u pamćenje scena jedne majke koja se odvratno izderavala na sina tu u centru grada kada sam prolazila. Onako, pravo patološki sociopatski. Onda si mislim, a što ako žena svim bićem osjeća da ne bi trebala biti majka, i društvo ju natjera. Kao što neki kažu, razlog zaista ne mora biti financijske prirode.
    ah to nije nista. imam kolegicu koja mlati dijete kad stigne a zeljela ga je. i smatra da je u pravu i da to tako treba. i da je ona dobra majka. i izderavala se na njega jer nije znao izgovoriti slovo ž ili đ ne znam sad. i spočitava mi da je moj razmažen. jedino ne vidi da ja prosuzim kad ona njega krene udarati. izbjegavam je kad god mogu. ali to je stvar odgoja.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Nije. Meni je u redu abortus ovako kako je zakonski sada uredjeno. Jer ima znanstveno pokrice zasto je tome tako.
    ima osim sto neki znanstvenici misle da je zivot pocinje zacecem i tu sve kece

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Zato sto je sebe najteze mijenjati. Kako cemo se promijeniti kad pocivamo na tradiciji, i onoj dobroj i onoj lošoj?
    i zato ne treba talasati?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    grozno iako ne vidim povezanosti s ovom temom osim blaćenja crkve

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Članak sam nabrzinu prikeljila, htjela sam onaj o Magdaleninim praonicama. Mea culpa.Rješavali su problem tako što su samohrane majke besplatno prale robu u samostanima, a njihova djeca su se provela kako koje. Kažnjavali su cure faktički zatvorom.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Isto rađeno u najboljoj namjeri, cure se pokaju za grijehe, ne kvare okolinu pokvarenošću, saćuva se život, i dobiješ čistu posteljinu.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

moram li to komentirati? to mi je na tragu cure koju su izbacili iz srednje škole jer je zatrudnila...

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

takve stvari nista ne rjesavaju. moj dojam je da postoji šum u komunikacijskom kanalu i da kad se prestanu krivo tumaciti izrecene rijeci sa obje strane da se dođe do rješenja.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cijela ova prića nema puno veze sa znanošću, a ima puno veze sa crkvom. Ako život počinje spajanjem m i ž spolne stanice,hoće li slijediti zabrana spirale, pilule za dan poslije, nema ništa osim suzdržavanja.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Cijela ova prića nema puno veze sa znanošću, a ima puno veze sa crkvom. Ako život počinje spajanjem m i ž spolne stanice,hoće li slijediti zabrana spirale, pilule za dan poslije, nema ništa osim suzdržavanja.
    ne slažem se. zigota je po meni početak života i od tada ga treba štititi. a planiranje obitelji nema veze sa zigotom. to što se vjernicima sugerira prirodno planiranje obitelji ne bi tebi trebalo raditi paniku (pretpostavljam da nisi vjernik). na tebe se to ne odnosi

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne slažem se. zigota je po meni početak života i od tada ga treba štititi. a planiranje obitelji nema veze sa zigotom. to što se vjernicima sugerira prirodno planiranje obitelji ne bi tebi trebalo raditi paniku (pretpostavljam da nisi vjernik). na tebe se to ne odnosi
    Ali odnosi se, zabrana abortusa se odnosi i na mene. To što se ti ne slažeš meni ne znači ništa ako nisi zakonodavac.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ah to nije nista. imam kolegicu koja mlati dijete kad stigne a zeljela ga je. i smatra da je u pravu i da to tako treba. i da je ona dobra majka. i izderavala se na njega jer nije znao izgovoriti slovo ž ili đ ne znam sad. i spočitava mi da je moj razmažen. jedino ne vidi da ja prosuzim kad ona njega krene udarati. izbjegavam je kad god mogu. ali to je stvar odgoja.
    Eto ti jedno rodjeno dijete kojem mozes pomoci. Znas koliko on pati jer svi vide da pati, a nitko mu ne pomaze?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 23.05.2016. at 06:06

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je inace fascinantno koliko cura, ma zena, koje znam umjesto kontracepcije koriste metodu vadi ga van (ako i to), i to odma, od prvog odnosa, u vezi koja cesto ni ne potraje. Jer ih je on eto na to nagovorio. Da je na tome kvalitetno poradit, i obrazovat mlade (i stare), broj pobacaja bi se sigurno smanjio.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A, ako cemo o mum friendly utopijskom drustvu, jel se moze u taj novi zakon doday da je i tata obavezan na porodiljnih prvih xy dana (koliko i mama), a da poslije toga oboje imaju izbor bit na porodiljnom istovremeno bar godinu dana?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je, ta edukacija bi onda dugorocno mogla djelovati kasnije i na skupinu koja se najcesece odlucuje na prekid trudnoce : udane zene sa vec dvoje kod kuce.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali Rehab, ti bi čarobnim štapićem stvorila te povoljne uvjete uvjete ili kako? Stvorio bi se posao koji bi čekao nakon godinu-dvije? Privatni poslodavci bi sretni jedva dočekali da trudnu zaposlenicu po 5.put otprate u rodilište i dočekaju je? Po hrvatskim zabitima i nezabitima obitelji bi radosno dočekale kakvu maloljetničku trudnoću i ne bi curi dali nogu u guzicu i odrekli je se? U patrijarhalnim obiteljima primitivnijeg tipa ne bi se više mačomuževi iživljavali s pravljenjem šestog djeteta bez kontracepcije pa pošli natrag u birtiju davati podršku ženi dok podiže to neželjeno šesto dijete?
    Lako je pobačaj promatrati iz udobnosti koliko-toliko sretnog braka ili kakve-takve mjesečne plaće.

Poštujem tvoj osjećaj i mišljenje, ali nemoj, molim te, u zemlji koja u jadnom postotku zna što je kontracepcija i u neuređenom društvu s kulturom pljačke i korupcije na svim razinama, tvrditi da bi se sve lako riješilo boljim uvjetima za žene i majke.
    Slažem sa ovime što si napisala i kako si napisala.
    Ovo su mi ipak daleko jači i postojaniji argumenti od promatranja žene u kontekstu isključivo kao inkubatora.
    Mi ipak ne možemo i ne bi smjeli bježat od toga da žena u društvu ima jednu jedinstvenu ulogu, a to je biti majka, onda kada to postane. A biti majka je jedna od najtežih i najkompleksnijh zadaća koje jedna žena kao majka mora odraditi kada jednom to postane.

Dotakli smo se ovdje pitanja početka, pa počnimo možda najrpije sa ovim početkom.

Tu bi samo još dodala, čak i u jednoj Njemačkoj prema najnovijim istraživanjima, svako 5 dijete živi u siromaštvu. A znamo što to znači za jedno društvo. Siromaštvo rađa siromaštvo, socijalni probleme uglavnom socijalne probleme. U jednom društvu, kako god bilo jednom bogato, koje je prije 20 godina prestalo biti socijalno pravedno to znači socijalnu katastrofu potšto je stanje čak i u jednoj Njemačkoj, dakle ne Hrvatskoj (a i u drugim zemljama zapadne Europe) da siromašniji postaju sve siromašniji i brojniji, a bogati sve bogatiji i sve rijeđi. Posve neuvijeno, tome je jednostavno tako.

Mislim da ovo nije poligon gdje bi se trebalo boriti za prava žena, ne na ovaj način, ne parolama žena ima pravo na svoje tijelo, žena nije inkubator, žena ima pravo ukloniti, odstraniti ono što je ovisno o njoj i što ne može preživjeti bez nje, jer to vrlo lako čitava društva može povući u jedan drugi ekstrem, ukoliko jednog dana postane ona najglasnija alternativa. Tu treba razmišljati ipak malo šire i onekim širim posljedicama takvih palora koje lako ulaze u uho. Osim toga zvuče vrlo asocijalno i agresivno, što lako uzrokuje kontraefekt.
    Pošto djeca su ovisna o majkama svoj čitav život, do njene smrti, ne financijski, niti mentalno, ali emocionalno svakako, jer to vrlo lako čitava društva može povući u jedan drugi ekstrem.. Osim toga tu se radi o zakonima prirode koje čovjek ne može mjenjati svojim zakonima i na njih utjecati.

Mislim da smo se kao pojedinci u današnjem društvu, posebno zapadnom, sasvim dovoljno otuđili, socijalno i emocionalno otupili.

Također se stiće dojam da se sa jedne strane borimo za poštovanje statusa majke i poštovanje ženskog spola općenito, a sa druge strane istovremeno za anuliranje tog statusa.

A povrh svega, uloga majke i uloga žena u društvu je višestruka, vrlo složena, slojevita i vrlo specifična. Kao što je to na koncu i sama žena.

MEĐUTIM, činjenica jest da nije svaka žena stvorena biti majka. I to je stvar prirode! A u prirodu se ne treba miješati! Pored svih onih vrlo opravdanih razloga koja još uz to dolaze kao što su silovanja, neželjene trudnoće maloljetnica, izostanak spolnog odgoja, patrijahati, degenerativni razvoji fetusa... Tu onda pate svi i dijete i majka i čitava obitelj, a to je proces koji traje čitav život, a minimalno i u najboljem slučaju barem 20 godina. I tu nitko neće profitirati niti majka, niti to dijete, a niti društvo.
    Rođenje neželjenog djeteta često je vrlo loš preduvjet za početak nečijeg života. Prisilno zadržavanje trudnoće da bi se na svijet donio nov život niti je opravdanje niti garancija za bilo što.
    I takvim ženama društvo ima moralnu i etičku OBAVEZU dati pravo izbora. A to znači to pravo izbora mora dati svakoj ženi, jer duštvo ne može niti bi trebalo znati tko je stvoren, a tko ne biti majka.

Osim toga nitko nema niti moralnu niti etičku obavezu postati roditelj, ukoliko to ne želi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ima osim sto neki znanstvenici misle da je zivot pocinje zacecem i tu sve kece
    Pa život i počinje začećem, ali po stoti put - koliko je to relevantno. Rekla si tebi jest jer je to ljudsko biće, a između blastule i mene ne znaš koga bi spasila. Meni je to apsurdno, ali ajde.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jel to jucer bilo prekasno pa nitko nije reagirao na ovaj post?
    A tako se lijepo neko vrijeme skrivala iza "ja samo zelim razgovarati i shvatiti" floskule.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja sam ga primjetila jutros i protumačila potpuno drugačije. Post je napisan izritirano, da, ali u svojoj suštini govori o ekstremima u društvu koje već poznajemo i koje smo imali i prošli, a u društvima naše civilizacije granice koje su postavljene ekstremima su vrlo nepostojane. Da nije tako, ne bi bilo moguće ovo što se najednom događa u Hrvatskoj ili Poljskoj.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Već sam napisala, nije njemačka nacija evoluirala tako brzo, već samo zakoni srećom koji tu granicu čine pstojanijom, pošto ekstremi nikad ne spavaju i uvijek su potrazi za rupama u zakonodavstvu gdje bi se mogli provući.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Jel to jucer bilo prekasno pa nitko nije reagirao na ovaj post?
    A tako se lijepo neko vrijeme skrivala iza "ja samo zelim razgovarati i shvatiti" floskule.
    Ma jasno je bilo odmah, nitko nije toliko naivan, a uporan. Ima misiju, kroz nju progovara bog, a mi smo zabludjele ovčice.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To sto neki znanstvenici misle ovo ili ono, nije početak ničega.
    Neki i znanstvenici i drugi visoko obrazovani ljudi misle i da je svijet nastao u 7 dana prije 5000 godina, pa (barem zasada) ne raspravljamo, da li da kreacionizam uvedemo u škole, kao obavezni program.

usporedba sa hitlerom je vise nego deplasirana, a jedan embrij i ana frank, naprosto nisu isto, koliko se god se hodači i crkva i markička trudili to prikazati kao isto, iz razloga koje sam objasnila već prije.
    zato uvijek i ide ta retorika Ala Obamini zakoni i nepostojeći zakoni u Danskoj.
    Serijsko ubijanje, koljačina, hitler, itd...

o tome kako se zakoni donose, ja nemam vremena, a i nekako mislim da je dužnost svakog građanina da se i sam u to uputi. U svakom slučaju ne donose se zato, jer je nekome nesto jako bitno, te jer neki znanstvenici nesto misle.
    O tome da pravo na zivot ne samo embrija, nego i živih ljudi nije apsolutno, isto mislim, da bi prosječni građanin demokratske države nesto trebao i sam znati. No to se u kampanji tako vješto izbjegava, jer onda dolaziš na sklizak teren, pa je puno lakše tupiti o početku života kao alfi i omegi, zakonske regulative.

Možda Aurora nađe vremena i volje, objasniti zakonsku podlogu različitog tretmana, embrija, fetusa...itd
    iskreno, ne mislim da to objašnjavanje ima puno smisla, ali eto da čovjeku bude duša na miru.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

meni je fetus covjek
    Nekome intimno fetus može biti čovjek, ali prema definiciji čovjeka, fetus nije čovjek. Nije sposobno govoriti, razmišljati, rješavati probleme, nema razvijen mozak. Fetus je tek predispozicija jednom postati čovjek.

Zbog toga i postoje stroga razgraničenja, kao i prava, obaveze i odgovornosti (i zakonski definirane!) između novorođenčadi, dijeteta, adolescenta, odrasle osobe.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

elor, uopće ne razumijem
    rehab je otvoreno rekla da je za zabranu pobačaja
    ti tvrdiš da nisi za zabranu da bi onda napisala ovakav post?
    žene koje naprave abortus su koljači?
    zašto otvoreno ne kažeš da si za zabranu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •