Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
Istina, to deranje je samo ispuhivanje, ja sam se naučila derat doma jer mi se toleriralo, sad učim udahnuti 10 puta, otići van da izventiliram...onda reći ili napisati - meni je pisanje idealno jer kao introvert kažem neizmjerno više pisanjem, nego u osobnom kontaktu.
To uopće nije stvar učenja. To je stvar odluke. Trenutne.

Kao prestati pušiti. Nema nikakvih prijelaznih perioda. Kažeš sebi "sad je dosta, JA mogu i znam bolje" i gotovo.

Isto vrijedi i za:
- samosažaljevanje
- brzopletost
- lijenost (tu pripada i zavlačenje donošenja odluka)
- neorganiziranost

Eto, sad sam nabrojila svoje mane... Na onom topicu "Što čitate?" pitala me tanja_b što mislim o knjizi Divljina koju sam pročitala u 2 dana... E, pa, ta knjiga me podsjetila kakva sam i sama bila prije nego sam odlučila da ja to nisam zaslužila i da sebi mogu i trebam priuštiti bolje. Bila sam sklona optuživati druge za ono što mi u životu ne ide. Kad sam to ostavila iza sebe i preuzela odgovornost za vlastito dobro, sve je krenulo kako treba. Ali to je proces.

Samo za info - to je ova knjiga: http://www.najboljeknjige.com/conten...px?BookID=1938

Komentar - žena je propješačila gotovo 2000 km planinske staze uzduž Amerike, a gotovo ništa oko sebe nije vidjela jer se bavila sama sobom. To joj je trebalo da stare obrasce ponašanja ostavi iza sebe i uspjela je.

A za rješavanje loših obrazaca iz mladosti preporučujem knjigu "Otrovni roditelji" Susan Forward.