Stranica 35 od 298 PrviPrvi ... 2533343536374585135 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Baš ću pitati sina ako se sjeća kako je to bilo. On će bolje znati.
    Evo, pitala sqm sina, da ne širim krive informacije. Njegov vršnjak šahist upisao je jednu od sportskih gimnazija, nije se odlučio za mioc. A za ovo dijete s bodovima od košarke nisam sigurna, to mi je netko lani pričao, ne mogu se sjetiti više... znam da smo mm i ja gledali listu sa sinovim passwordom jer je on bio na ljetovanju, ali ne znam više detalje.

Svakako ne treba odustati od zahtjeva da se taj sustav bodovanja svede na normalu. Mnogi su bili razočarani kad su ukinuli bodove od glazbene škole, moji sinovi također.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kanga, i meni je uzasno zao za tvog sina.
    Evo, moj nije skroz matematicki tip, tak da mu ke rezultat skroz dobar, ali on je dobar u puno predmeta i isto tako se natjecao u sarolikom spektru predmeta i nije dosao do drzavnog, ali bez ikakvih priprema (osobno ga nikada nisam vidjela da uci) dolazio do solidnih rezultata ali ne i do drzavnog.
    Zasto je on zapeo za MIOC ne znam, ali isto tako znam da njemu treba nesto debelo jace od onoga sto je imao u OŠ. Istina ke da bi on to dobio i u V.toj.
    Zakaj jr MIOC tak popularan tko zna. Reputacija, price đaka, ne znam.

Stvarno mi je zao tvog djeteta, i mnoge druge takve djece, ali iskreno mislim da to nista ne znaci. On ce ostvariti svoj san ak ne kroz srednju, onda kroz faks

A da je nepravedno, je nepravedno je jako
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 01.07.2016. at 21:26

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja stalno govorim da je sustav upisa u srednje škole nakaradan, očito je da nešto treba mijenjati, da li uvesti prave prijemne, ili nekakve završne ispite u osnovne škole, ne znam, ali ovakav sustav očito ne funkcionira, ako se dijete sa prosjekom 4,8 ne može upisati u program koji hoće. Ili je naprosto stvar u tome da nema dovoljno mjesta u matematičkim programima ?! Ne znam, i mene čudi što su prirodoslovno-matematički programi tako popularni, i nije mi jasno zašto se ne poveća broj takvih razreda po gimnazijama, ako se već vidi da je interes veći. Mislim, meni je stvarno žao da se dijete kao Kangino ne može upisati u MIOC, ne zato što je to kraj svijeta (kako se po ovakvim temama često komentira) jer naravno nije, i on će sigurno upisati i završiti faks koji želi, bez obzira na srednju školu, ali šteta je da ne ide u školu za koju ima najviše interesa. Ali opet, ne mislim da je MIOC gimnazija samo za vrhunske ili vrlo talentirane matematičare, nego je općenito dobra škola koju sigurno dijete koje je solidno u matematici može uspješno završiti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Doduše kad ja unesem prosjek 4,8 za sva četiri razreda u kalkulator ispadne mi da je to 79,2 bodova, ako su svi predmeti bitni za upis 5.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Skroz se slažem s tobom Mima.
    Iako u razredima moje oboje djece nema puno dobrih ocjena iz matematike. Iz razreda starijeg, troje ih je izaslo na prijemni, jedno dijete s vise bodova od 80, moj s 80 i jedno koji nema 80.. i mislim jedno dijete u međunarodni.
    Tko ce od njih upasti, ne znam
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 01.07.2016. at 22:03

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nema niti kod moje sad u petom razredu, dapače, grozne su ocjene.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, koliko već odgovora.
    Mima, meni je nakon što mi je dvoje djece završilo osnovnu, a treće još ide, potpuno jasno da za 5 iz matematike u OŠ trebaš biti prosječan matematičar, a ne vrhunski, ali se svejedno pitam zašto oni koji nemaju afinitet za matematiku biraju matematičku gimnaziju (npr. P je imala 5 i bila je sasvim prosječna matematičarka, i odabrala je opću gimnaziju).

A sad nakon godina i godina uvida u školske programe, nije mi uopće čudno zašto hrvatski đaci loše rješavaju problemske zadatke

http://nastavnici.org/2016/04/05/pod...nego-hrvatska/

Zadaci kao što su ovi navedeni u linku rješavaju se eventualno na dodatnoj matematici, a na redovnoj nastavi se rade gomile i gomile repetitivnih (barem u nižim razredima, u višim nisam pratila)
    Ja sam već negdje ranije komentirala ovo pitanje zašto prosječni matematičari žele u mat.gimnazije: oni ne shvaćaju da su prosječni. Misle da su vrhunski jer imaju 5, a to prečesto misle i roditelji. Moj E.se nije dao nagovoriti ni na bilo kakvu gimnaziju. Nu, vidjet ćemo... Ja bih rado postigla zen jer je dijete ušlo u željenu školu i željeni smjer, ali opustit ću se tek ako sve to krene i završi kako treba. Kad završi prvi razred s ne manje od vrlodobrog uspjeha, moći ću i ja ući u zen fazu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Gimnazije i srednje škole

Samo bih dodala na raspravu o Miocu kako su npr. u razredu moje kćeri svi osnovnoškolski državni prvaci iz nečeg.
    Najviše ih je iz informatike pa fizika, kemija, tehnički...
    Dakle, županijska natjecanja nemaju nikakvu težinu, ali državna da.
    Nadalje, iz njenog razreda su tri učenika koji su osvojili prvo mjesto u USA na informatičkoj olimpijadi.
    Više od pola razreda je postiglo odličan uspjeh na kraju, ostali vrlo dobar.
    Niže od toga nitko.
    Iz matematike, jer to je matematičko- informatočki smjer, ima nekoliko trojki, ostalo odličan i vrlo dobar.
    Nitko nema lošije od toga.
    A matematika je svaki dan, jako je teška, a profesorica odlična.
    Zahtjevna i stroga i praaavi pedagog.
    Ništa joj nije teško.
    Ostat će duže i organizirati dodatne sate kad god koje dijete nešto ne razumije.
    I na kraju svi sve shvate.
    Bez plaćanja instrukcija.
    Nitko nema jedinicu ili dvojku iz bilo kojeg predmeta.
    Itd
    To su zbilja vrhunska djeca i vrhunski rezultati.
    Posljednje uređivanje od Tanči : 01.07.2016. at 22:32

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tanči, matematički ili informatički? B ili C program? Razlika je u satnici.

A smjer ima drugi strani jezik 2 sata tjedno, to je upisao moj sin.
    B ima 2 sata informatike umjesto drugog stranog jezika.
    C ima 2 sata matematike umjesto drugog stranog jezika i taj smatraju najtežim.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanci, ak dobro pamtim, u MIOCu su 3 smjera: matematicki, informaticki i opci.
    Matematicko- informaticki znaci da je razred izmjesan?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči, matematički ili informatički? B ili C program? Razlika je u satnici.

A smjer ima drugi strani jezik 2 sata tjedno, to je upisao moj sin.
    B ima 2 sata informatike umjesto drugog stranog jezika.
    C ima 2 sata matematike umjesto drugog stranog jezika i taj smatraju najtežim.
    B ima 1 sat matematike i 1 sat informatike

http://www.mioc.hr/wp/wp-content/upl...tavni-plan.pdf

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin ovaj B smjer umjesto 2. stranog jezika ima jedan sat više informatike i 1 sat više matematike.
    Tak je i u ostalim prirodno matematičkim gimnazijama.
    Posljednje uređivanje od larmama : 01.07.2016. at 22:44

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Fala! Valjda ću sad zapamtiti.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

stalno preskacete neke stvari

Kako bi se ucenik koji ima manje od cca 78 bodova nosio s MIOCom, pa bio on i vrhunski matematicar,
    jer koliko god MIOC bio poticajan iz matematike, fizike, informatike, kemije,
    toliko je i zahtijevan iz svih drugih predmeta.

Koliko god sustav upisa bio los MIOC dobije dovoljno dobre ucenike da svake godine budu (opcenito) najbolji na drzavnoj maturi,
    visoko plasirani na drzavnim natjecanjima ne samo iz matematike, fizike, informatike i kemije, nego i svih ostalih predmeta (pogledajte im malo web),
    razne olimpijade, medunarodna natjecanja, projekti...

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam shvatila da trebam postići zen kad sam samu sebe ulovila da se grizem što D. nije prošao na državno iz matematike i fizike (a svaki put je solidno plasiran, lani su mu falila dva-tri boda), jer je lani popustio s ocjenama, pa sam mislila, mogao je baš te bodove nadoknaditi s onim što mu leži.

I onda sam nadošla do toga da se moram skulirati; to su njegovi rezultati, njegov upis, mi možemo kontrolirati i poticati, ali samo do neke mjere. Da je imao bolje ocjene, mogao se kandidirati za neke druge škole. A s druge strane, odličan je učenik i ne želim dijete koje ima prosjek 4.7 doživljavati kao da je loš đak.

Za XIII smo znali da je daleko od elitne, ali sad ću biti sretna ako se i u nju upiše. Matematički smjer ima mogućnost upisivanja dva dodatna sata matematike, i nadam se da će se i u ne-elitnim školama naći profesori koji su dobri i poticajni, a onda je na njemu da uloži trud i da napreduje. Jednostavno, odbijam prihvatiti da je nečija sudbina zacrtana i talent upropašten time što je otišao u srednju školu A umjesto u srednju školu B. Upišu ljudi i fakultet, pa ga promjene, završe faks, pa rade izvan svoje struke... Koliko će još samo izazova biti pred njima, mislim da ne trebam svu svoju energiju utroštiti na živciranje oko upisa.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet se skupilo odgovora, referirala sam se na Peterlin.

Inače, vjerujem da su učenici MIOCA izvrsni, ali ne stoji da su najbolji na državnoj maturi, iz jednostavnog razloga što se točan podatak o uspjehu pojedinih škola na maturi, odnosno svih njenih učenika, nigdje ne objavljuje.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Opet se skupilo odgovora, referirala sam se na Peterlin.

Inače, vjerujem da su učenici MIOCA izvrsni, ali ne stoji da su najbolji na državnoj maturi, iz jednostavnog razloga što se točan podatak o uspjehu pojedinih škola na maturi, odnosno svih njenih učenika, nigdje ne objavljuje.
    2013 su bili
    http://srednja.hr/Novosti/Hrvatska/D...rzavnoj-maturi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha ha šališ se - pa 78 bodova znači da učenik ima npr četvorku iz hrvatskog ili stranog jezika u sedmom i osmom razredu, pa zašto se takav učenik ne bi mogao nositi sa MIOC-om ?!?
    Posebno uz nejednake kriterije ocjenjivanja po školama, četvorka kod učenika koji inače ima sve petice može značiti da ima strogog profesora, pa može biti bolji iz tog predmeta od nekoga tko ima pet kod drugog profesora.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Doduše kad ja unesem prosjek 4,8 za sva četiri razreda u kalkulator ispadne mi da je to 79,2 bodova, ako su svi predmeti bitni za upis 5.
    Zaokružila sam prosjek na 4.8 računajući da sam već objašnjavala strukturu njegovih bodova koju stranicu prije.
    Dakle, once again
    5. razred: 4.83 (četvorka iz prirode i geografije)
    6. razred: 5,00
    7. razred: 4,85 (četvorka iz kemije i biologije)
    8. razred: 4.77 (četvorka iz kemije, geografije i engleskog)

Ocjena iz geografije mijenjala se s kako se mijenjala i profesorica geografije (u 5. i 8. predavala mu je profesorica A, u 6. i 7. B).
    Prirodu i biologiju nije ispunjavao radne bilježnice i pisao zadaće - opravdana četvorka.
    S profesoricom kemije stvarno nismo imali sreće - da je mene, dipl. biokemičarku, netko na taj način podučavao kemiju pobjegla bih glavom bez obzira od svega što ima bilo kakve veze s tim predmetom Sama sam mu ja na kraju rekla da je četvorka dobra ocjena i neka se uopće ne opterećuje s tim (jednom sam bila na rubu da odem na informacije kod nje, kad mu je na jedno zapravo vrlo inteligentno pitanje bila odgovorila "E, J, sad si stvarno pokazao svu raskoš svoga neznanaja" - ipak nisam, pustila sam...)
    Četvorka u 8. iz engleskog nas je malo iznenadila, ali valjda ju je zaslužio.
    Posljednje uređivanje od Kanga : 01.07.2016. at 23:11

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam shvatila da trebam postići zen kad sam samu sebe ulovila da se grizem što D. nije prošao na državno iz matematike i fizike (a svaki put je solidno plasiran, lani su mu falila dva-tri boda), jer je lani popustio s ocjenama, pa sam mislila, mogao je baš te bodove nadoknaditi s onim što mu leži.

I onda sam nadošla do toga da se moram skulirati; to su njegovi rezultati, njegov upis, mi možemo kontrolirati i poticati, ali samo do neke mjere. Da je imao bolje ocjene, mogao se kandidirati za neke druge škole. A s druge strane, odličan je učenik i ne želim dijete koje ima prosjek 4.7 doživljavati kao da je loš đak.

Za XIII smo znali da je daleko od elitne, ali sad ću biti sretna ako se i u nju upiše. Matematički smjer ima mogućnost upisivanja dva dodatna sata matematike, i nadam se da će se i u ne-elitnim školama naći profesori koji su dobri i poticajni, a onda je na njemu da uloži trud i da napreduje. Jednostavno, odbijam prihvatiti da je nečija sudbina zacrtana i talent upropašten time što je otišao u srednju školu A umjesto u srednju školu B. Upišu ljudi i fakultet, pa ga promjene, završe faks, pa rade izvan svoje struke... Koliko će još samo izazova biti pred njima, mislim da ne trebam svu svoju energiju utroštiti na živciranje oko upisa.
    potpisujem sve Marija, baš sve

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ha ha šališ se - pa 78 bodova znači da učenik ima npr četvorku iz hrvatskog ili stranog jezika u sedmom i osmom razredu, pa zašto se takav učenik ne bi mogao nositi sa MIOC-om ?!?
    Posebno uz nejednake kriterije ocjenjivanja po školama, četvorka kod učenika koji inače ima sve petice može značiti da ima strogog profesora, pa može biti bolji iz tog predmeta od nekoga tko ima pet kod drugog profesora.

76 ili 78 ili koliko god... ucenik bez radnih navika, sto je valjda najcesci razlog tih par cetvorka...

U pravilu preskocite postove poput ovog

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Samo bih dodala na raspravu o Miocu kako su npr. u razredu moje kćeri svi osnovnoškolski državni prvaci iz nečeg.
    Najviše ih je iz informatike pa fizika, kemija, tehnički...
    Dakle, županijska natjecanja nemaju nikakvu težinu, ali državna da.
    Nadalje, iz njenog razreda su tri učenika koji su osvojili prvo mjesto u USA na informatičkoj olimpijadi.
    Više od pola razreda je postiglo odličan uspjeh na kraju, ostali vrlo dobar.
    Niže od toga nitko.
    Iz matematike, jer to je matematičko- informatočki smjer, ima nekoliko trojki, ostalo odličan i vrlo dobar.
    Nitko nema lošije od toga.
    A matematika je svaki dan, jako je teška, a profesorica odlična.
    Zahtjevna i stroga i praaavi pedagog.
    Ništa joj nije teško.
    Ostat će duže i organizirati dodatne sate kad god koje dijete nešto ne razumije.
    I na kraju svi sve shvate.
    Bez plaćanja instrukcija.
    Nitko nema jedinicu ili dvojku iz bilo kojeg predmeta.
    Itd
    To su zbilja vrhunska djeca i vrhunski rezultati.
    koji vam kaze kako ti "lose odabrani" ucenici su izvrsni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je stvarno potpuno besmisleno učenike koji imaju jednu ili dvije četvorke proglašavati lošima u bilo kojem smislu; zapravo je žalosno i dobro pokazuje apsurdnost situacije oko upisa u srednju školu.

Ja ne mislim da djeca koja se upišu u MIOC nisu dobra, baš sam neki dan pročitala da je ravnateljica škole (inače divna pedagogica iz mog vremena ) rekla da im je prosjek 4,5 nakon prvog srednje.

Doduše, sigurna sam da ima i onih koji zalutaju u tu školu, nemoguće da nema, samo pretpostavljam da ih se škola na vrijeme efikasno riješi.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ariel_ prvotno napisa Vidi poruku
    Da, takvi podaci se objave svake godine. Ali to su podaci samo o tome iz kojih su škola maturanti koji su imali najbolji postotak na maturi (što bi se reklo, pojedinačni pobjednici).
    Ne podaci o tome koliko je npr. maturanata I gimnazije (koju je završila moja najstarija kći) izašlo na razinu A, a koliko na razinu B, s kojim su postotkom svi ti maturanti (u prosjeku) riješili pojedine predmete, itd. Nama na podjeli svjedodžbi rekli da su svi u generaciji položili maturu, i to je sve.

Podataka o generalno uspješnosti za svaku pojedinu školu u RH nigdje nema, mislim da je MZOS negdje stavilo da to ni ne namjeravaju objavljivati.

I naravno da priznajem da su učenici MIOCA izvrsni.

Ali ovo

76 ili 78 ili koliko god... ucenik bez radnih navika, sto je valjda najcesci razlog tih par cetvorka...
    još nekako ne vjerujem da čitam. Ti ozbiljno misliš to što si napisala?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da, takvi podaci se objave svake godine. Ali to su podaci samo o tome iz kojih su škola maturanti koji su imali najbolji postotak na maturi (što bi se reklo, pojedinačni pobjednici).
    Ne podaci o tome koliko je npr. maturanata I gimnazije (koju je završila moja najstarija kći) izašlo na razinu A, a koliko na razinu B, s kojim su postotkom svi ti maturanti (u prosjeku) riješili pojedine predmete, itd. Nama na podjeli svjedodžbi rekli da su svi u generaciji položili maturu, i to je sve.

Podataka o generalno uspješnosti za svaku pojedinu školu u RH nigdje nema, mislim da je MZOS negdje stavilo da to ni ne namjeravaju objavljivati.
    Slazem se da bi takvi podaci bili najbolji, ali ovo je najbolje sto imamo.

"Najbolje škole su one čiji su maturanti na državnoj maturi iz obveznih predmeta postigli u prosjeku najbolje rezultate." nisu bas pojedinacni pobjednici.

Ali ovo

još nekako ne vjerujem da čitam. Ti ozbiljno misliš to što si napisala?
    Ne mislim da su losi ucenici, naprotiv. Samo da bi se mozda bolje snasi u recimo X. ili III. nego u nabrijanoj MIOC ekipi.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

76 i 78 bodova , "ucenici bez radnih navika" ?!

majke mi mile, na ovo mogu samo plakati.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin ovaj B smjer umjesto 2. stranog jezika ima jedan sat više informatike i 1 sat više matematike.
    Tak je i u ostalim prirodno matematičkim gimnazijama.

Da, matematika je svaki dan plus blok sat vježbi iz informatike

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ariel, ti imas dijete koje se upisuje? Ili bar u visim razredima os? Komentar ti stvarno nije na mjestu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ariel, koji elitizam, ajmo sad pronaći sve te ljude iz MIOC-a i iz ostalih gimnazija, koji imaju 30-40 godina i napravit test općeg znanja i predmeta koji nisu matematika.
    Pa da procijenimo zašto dijete sa 3 četvorke iz likovnog i tehničkog npr. to čudo ne bi moglo savladat.

Budimo realni, roditelji ne šalju (SVI) djecu u tu školu jer je predivan odnos s učenicima i jer im je isprid kuće, nego jer smo većina isti - mislimo da su nam djeca najbolja i za najbolje. Ako mi nismo ne znam kakvi matematičari, a djeca imaju sve razrede pet matematiku, jasno je da ćemo zaključit da su izvrsni matematičari, jer je to ocjena izvrstan.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovak, ne salju svi roditelji svoju djecu u skolu koji su oni (roditelji) odabrali.
    Nama je dijete reklo da se ne petljamo i da ce on birati skolu /skole koje on zeli. I nema sanse da bi nama uspjelo nagovoriti ga a to i ne radimo. Jedino mu je tata savjetovao da odabere najblizu i za to mu dao argumente

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, ako dijete ima sva četiri razreda prosjek 5,0 što bi roditelji drugo trebali misliti nego da su najbolji i za najbolje?!

A koliko se vidi po rezultatima koje ta djeca ostvare u MIOC-u - po riječima ravnateljice prosjek 4,5 nakon prvog srednje - i nisu previše u krivu.

E sad ne znam kako je u današnje vrijeme, kad sam ja bila mlada uglavnom nisu roditelji slali djecu u škole, nego su djeca sama odabirala kamo će ići.

Po djeci iz moje familije čini mi se da je i dalje tako, ovi koji mogu birati jer imaju maksimalni broj bodova, su birali sami, istina često su imali neobične razloge.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naravno da nisu, nano.
    Zaboga.
    Nisu sad svu djecu iz mioca starci tamo poslali.
    Samo činjenica da je kao što kažu iskusnije ovdje "petica iz matematike osrednja/prosječna ocjena" itekako zavarava roditelja da je dijete izvrsno, jer je to ocjena izvrstan.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tocno Mima. Biraju sami.
    Iako je onaj tata iz linkanog clanka reka "dosli smo" tak da mozda njegovo dijete nije biralo samo, kaj ka znam, ima nas svakakvih.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro, možda će taj koji je mislio da je izvrstan a nije imati u MIOC-u trojku ili četvorku iz matematike, a ne pet, nije da će mu se dogoditi nešto strašmo.
    Vjerojatno postoji i neki manji broj djece koja shvate da to stvarno nije za njih, pa se možda prebace u neku drugu školu, ali to su sigurno jako mali brojevi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imati 5 iz matematike u osnovnoj školi je, po meni, samo znak da to dijete nema problema s matematikom
    ali ne da je izvrstan matematičar
    i zapravo moje je sad pitanje
    je li mioc samo za djecu koja su izvrsni matematičari?
    ili je i za djecu koja nemaju problema s matematikom?
    ali nemaju ni kapaciteta ni ambicija za natjecanja, projekte i tako to

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    76 i 78 bodova , "ucenici bez radnih navika" ?!

majke mi mile, na ovo mogu samo plakati.

Omg . Moje ce imat toliko bodova otprilike a imaju itekako radne navike! 4 orke ima jedna samo iz matematike i kemije i to joj rusi tak puno... Redovno uce svaki dan i vikend , idu i u glazbenu skolu paralelno i itekako imaju radne navike te su vrijedne i uce.

Sent from my iPhone using Tapatalk

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U moje vrijeme MIOC nije bio samo za izvrsne matematicare.

Danas sam konacno i ja pogledala tu listu iz MIOCa i koliko sam skuzila, prijavilo se samo 4 djece vise od kvote s 5,0. Znaci, da nije bilo prijemnog nebi trebali upisivati dodatne razrede.
    A po ovome bih ipak zakljucila da ce se dio djece koji nisu 5,0 ipak tamo uspjeti upisati ukoliko su dobro napisali prijemni

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, imam dosta starijeg brata i danas mi veli sogorica da jsui u njihovo vrijeme jedine skole s prijemnim bile jezicna i matematicka

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    imati 5 iz matematike u osnovnoj školi je, po meni, samo znak da to dijete nema problema s matematikom
    ali ne da je izvrstan matematičar
    i zapravo moje je sad pitanje
    je li mioc samo za djecu koja su izvrsni matematičari?
    ili je i za djecu koja nemaju problema s matematikom?
    ali nemaju ni kapaciteta ni ambicija za natjecanja, projekte i tako to

Za vrhunske matematičare je C program u Miocu.
    Moja kći nije luda za matematikom, ni informatikom, ali ih odrađuje.
    Ona voli kemiju, bioligiju, a cilj joj je medicinski fakultet.
    Mioc je izabrala sama jer je zaključila da će joj pružiti najkvalitetnije obrazovanje.
    I daleko joj je, jako daleko, ali nije požalila.
    Neki dan mi je rekla da je škola pun pogodak i da je mislila da će biti teže.
    Jako je zadovoljna i s razrednikom i profesorima, kolegama i općenito školom.
    A tata i ja smo sretni jer je ona zadovoljna svojim izborom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ha ha ha zanimljivo, a u moje vrijeme MIOC definitivno nije bio samo za izvrsne matematičare.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad sam ja išla u MIOC nije bilo različitih programa, ali je postojao izborni predmet, i bilo je prešutno jasno da su oni razredi koji su za izborni imali matematiku 'jači' matematički razredi, oni su imali strože profesore iz matematike itd.
    Ja sam imala engleski za izborni, i kod nas se recimo smatralo da je matematika lakša, imali smo blaži profesoricu itd.
    Ali znala sam ja djecu naravno koja su išla u te teže razrede a uopće nisu bili izvrsni matematičari, pa su opet završili MIOC, samo nisu imali iz matematike pet, i možda su se malo više mučili.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanci, ja tebe uopce ne razumijem. Nisam skuzila koji smjer je tvoja curka - informaticki ili matematicki, ali meni niti jedan nema veze s medicinom, , a mije luda ni za matematikom.

I onda dodje Kanga sa svojim sinom koji je definitivno matematicar i strepi gdje bu se upisal

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da cemo jos ovih par dana prezivjeti forum bez da nam forumasi stavljaju sol na ranu

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da cemo jos ovih par dana prezivjeti forum bez da nam forumasi stavljaju sol na ranu
    U čemu je problem, Nano?
    I sama si rekla da u tvoje vrijeme MIOC nije bio samo za izvrsne matematičare.
    Nije to ni danas.
    MIOC je naprosto dobra škola.
    Ako treba elaborirati, javite.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zakaj bi ti forumaši stavljali sol na ranu? Zato kaj se dijete je ili zato kaj se nije upisalo kamo želi?

Meni je lani stresnije bilo sinovo prvo polugodište nego sam upis. Ove godine me čeka isti proces s drugim sinom. Ali to je MOJA muka i frustracija, djeca su puno ležernija. Tako i treba biti. Ja se žderem i uzrujavam, a oni naprave kako misle da je za njih najbolje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    U čemu je problem, Nano?
    I sama si rekla da u tvoje vrijeme MIOC nije bio samo za izvrsne matematičare.
    Nije to ni danas.
    MIOC je naprosto dobra škola.
    Ako treba elaborirati, javite.
    Slažem se. Igrom slučaja, znam više učenika iz kvarta koji su odabrali medicinu ili psihologiju, a samo jednog ferovca, ali mali mi je uzorak.

Pita me susjeda neki dan zakaj nismo i drugog sina dali u mioc (moglo se to ishoditi, uz papire Grada). Nije ni pomišljao na to. On sebe tamo ne vidi. Mioc je dobra škola, ali nije jedina dobra škola. I ne vidim tu razloga za dramu. Da moj stariji nije upao, išao bi u petu ili lucijanku ili već nešto. On je dobar matematičar, ali ne bih rekla da je vrhunski. Zasluženo je dobio četvorku iz mat. na kraju prvog razreda, prosjek točno 4,0. U prvom polugodištu bliže trojki, u drugom puno bolje. Sve u rok službe. Btw. Ja ne znam bez debeeelih priprema riješiti sve njegove zadatke. Neke znam, ali neke nemam pojma i toga će biti sve više. Povremeno zavirim, jer me zanima koje gradivo rade, ali sve manje.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

peterlin, pa ima li ti mlađi prosjek za mioc?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin, pa ima li ti mlađi prosjek za mioc?
    Nema. Ima prosjek kao marijin sin, 4.7. Ali njemu mioc nikada nije bio zanimljiv, a i ja mislim da nije on za to. Htio je u Prelog, a kako je ispalo da mu teh.kultura i fizika idu bolje od kemije. Baš se nije s kemijom proslavio; na kraju je izabrao tehničku školu, Ruđer je prvi i drugi izbor, a onda Teh.gimnazija ili računalstvo u Palmotićevoj.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tanci, ja tebe uopce ne razumijem. Nisam skuzila koji smjer je tvoja curka - informaticki ili matematicki, ali meni niti jedan nema veze s medicinom, , a mije luda ni za matematikom.

I onda dodje Kanga sa svojim sinom koji je definitivno matematicar i strepi gdje bu se upisal

Zanimljivo kako ne razumiješ.
    I kakve veze ima bilo koje dijete s mojim?!?
    Lijepo su ti cure napisale da je Mioc najbolja škola i kao takva daje izvrsne temelje za sve zahtjevnije fakultete što medicina jest.
    Moja kći je imala uvjete za upis, upisala se, uspješno završila prvi razred i ostvarenju svojih snova je sve bliže.
    A to što se netko nije upisao u željenu školu zbog ocjena, a vrhunski je ili možda ipak ne, je jako diskutabilno.
    No mene se to ne tiče.
    Ja pišem iskustva iz prve ruke.
    I molila bih da ne spuštaš raspravu na osobnu razinu jer to nije tema, a izjave poput : " sol na ranu" su sasvim promašene jer nitko od prisutnih čija su djeca u Miocu to ne radi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tanči, lijepo si upitana koji je smjer, a nano zapravo govori istinu.
    Niti jedna gimnazija nema neku izravnu vezu s medicinom, kao što npr. MIOC ima jasnu vezu s FER-om ili PMF-om, a jezične gimnazije s filozofskim fakultetom. Ako ćemo pravo, medicina ima najviše izravne veze s klasičnom, a to što djeca iz MIOC-a vrlo često upisuju medicinu (ako upisuju) je rezultat - pa više faktora koje nema smisla nabrajati, od okruženja, sastava razreda, sastava roditelja, do toga da je hrpa djece koja to upiše ipak - radnici.

Ali, stavljati ovdje neku pretpostavku ili osjećaj da dobar fakultet nužno znači samo nekoliko gimnazija je em neistina em nije za period upisa kad mnoge mame strahuju od istog, a u strahu velike oči.
    Sve gimnazije imaju dovoljno dobar program da se iz njega, ko lakše ko teže, piše državna matura A i prijemni ispiti i upiše željeni studij.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nadam se da smijem pisati na temi iako nemam dijete koje se upisuje u srednju.

Nisu mi jasni neki komentari ovdje, prozivaju se djeca koja imaju prosjek za upis u MIOC (a nisu matematičari po vokaciji) da oduzimaju mjesto onima koji nemaju takav prosjek (a "definitivno su matematičari"). Jesam ja ovo zbilja dobro shvatila ili mi je godišnji pomutio vještine ČSR?

Pa nije MIOC samo matematika, informatika, ne obrazuje samo buduće ferovce. Ja sam nakon njega upisala Glazbenu akademiju, po ovoj logici sam trebala upisati Glazbenu gimnaziju jer ona ima najviše veze s Akademijom. Svašta.

Smatram da sam višestruko profitirala odabirom te škole bez obzira što nisam vrhunski matematičar (možda čak ni odličan nego dobar) i toga sam bila svjesna još pri upisu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •