mim prvotno napisa
E, to te ja pitam!! Plus što je premija od Nobelove nagrade daleko manja od godišnje zarade jednog nogometaša, a dobije se (AKO se dobije! ) jednom u životu nakon mukotrpnog rada. I ne mora čovjek biti mrzitelj spota da mu sve oko nogometa bude glupo (uključujući i face navijača u frenetičnim divljanjima, totalnoj euforiji i posvemašnjoj tuzi). Dapače, sportom sam se bavila od ranog djetinjstva, pratim ga i danas, ali vrhunski nogomet za mene nije sport nego obično pranje novca. Npr., zna li netko od vas, velikih navijača, u čemu je treći u svijetu Domagoj Buden? Kladila bih se da barem trećina nogometnih navijača ni ne zna da postoji sport kojim se dotični, vrlo uspješan sportaš bavi. Njegovi navijači ne bojaju lice u kockice, ne stavljaju zastavice na auto i ne bauljaju pijani nakon njegove medalje ulicama.
A što se "kruha i igara" tiče-zar to nisu bile i gladijatorske borbe u svoje vrijeme? Koja je razlika u navijanju na stadionima? Osim možda u tome što svi igrači ipak izađu sa stadiona živi i više-manje zdravi. Navijači su i tada, a i sada imali slično ponašanje.