Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku

Dočitala Ferića do kraja (Na osami blizu mora), šta reći osim da je sjajan, sjajan...
Najprije sam bila, s obzirom da sam prije čitanja vidjela da je u romanu riječ o "galebarenju", vrlo skeptična i priznajem da sam počela čitati s predrasudom i mišlju "ma šta taj Ferić uopće zna o tome"... Međutim, roman me vrlo ugodno iznenadio. Sve je kako treba i ništa nije viška i nepotrebno. I vrlo je suptilno i znalački ispisan. Uživancija za čitanje. E, sad, da ne spamam previše, napisat ću samo da je roman sastavljen od nekoliko (desetak?) pripovijesti koje komotno mogu živjeti svoj zasebno "život", no svi su ti fragmenti zapravo povezani u jednu cjelinu i likovima, i tematski, i sudbinski... Najviše su me se dojmili Snjegovi Kilimandžara i Djeca iz novčanika, ali i sve ostale priče su stvarno vrh.
Najtoplije preporučujem!
upravo čitam, i izvrsno mi je
kalendar maja me na početku oduševio, onda sam se nekako, ma neću reći razočarala, ali je oduševljenje malo splasnulo
ova mi je, za sada, super, sviđa mi se taj stil, više zasebnih priča, a opet povezanih likovima
opet razmišljam upisati dite u njegovu gimnaziju