Imam u prilici napravitibrdo zimnice sa rog paprikom...osim ajvara sto predlazete? Mislila sam ih sirove ocistiti ispeci i onda mozda u ulje u tegle nekako? U skrinji nemam mjesta mozda za paketic dva za zimu.
Imam u prilici napravitibrdo zimnice sa rog paprikom...osim ajvara sto predlazete? Mislila sam ih sirove ocistiti ispeci i onda mozda u ulje u tegle nekako? U skrinji nemam mjesta mozda za paketic dva za zimu.
Pečena paprika se isto može ukiseliti, ali je jaaako sklona vrenju. Treba dosta octa, a nama to nije fino. Nužno treba i pasterizaciju, ali to je jedina zimnica koju izbjegavam.
Možeš samo ukiseliti filete. Po receptu njih se nareže i posoli, ocijedi pa zalijeva octom. Ja sam lijena pa to ne solim unaprijed nego napravim ovako, bez kuhanja: filete rog paprika samo narežem, očistim od sjemenki i ostqvim na salveti da se ocijede. Napunim staklenke, u svaku stqvim grančicu kopra, par zrna papra i komadić lovorovog lista. To zalijem istim zaljevom koji koristim za krastavce:
1 litra vruće vode, koju zakipim u onom vrču koji grije vodu za kavu
2 - 2,5 dl octa (ne volim kad je prekiselo, ali ne smije biti ni premalo)
0,5 dl soli (mjerim čašicom za rakiju, hehe)
0,5 dl šećera
To samo promiješam, da se sol i šećer otopi i zalijevam papriku. Boce zatvaram metalnim poklopcima, a staklenke odmah idu na pasterizaciju: u veliku rajnglu stavim na dno kuh.krpu da staklenke ne popucaju, dolijem tople vode barem do polovicevisine staklenki i grijem na nekij 80oC 45 minuta. Ostavim da se hladi u vodi dok ne mogu golom rukom izvaditi, a kad ih izvadim, još pokrijem starim stolnjakom i dekom da se polako ohladi. Poklopci se uvuku. To je znak da je dobro.