ima netko PROVJERENI recept za pečenu rog paprika koja se zatim kiseli u teglama?
ima netko PROVJERENI recept za pečenu rog paprika koja se zatim kiseli u teglama?
Isti je recept kao i za filetirane paprike, ali zaljev se mora napraviti s više octa i pasterizira se 45 minuta minimalno, s tim da se hladi još pod dekama ili jastucima bar 24 sata.
Papriku ispečeš na jakoj vatri da se može oguliti, a da nije jako mekana. Ja ju poklopim (s drugim plehom) kad izvadim iz pećnice da se upari i otpusti. Do tu je isto kao i za salatu od pečenih paprika koju namjeravaš odmah servirati. Dalje idu razlike:
Kad ju oguliš , stavi na cjedilo da se dooobro ocijedi. Napuniš staklenke do 3/4 ili čak manje, a između fileta staviš cijele režnjeve češnjaka, 2 u staklenku. Možeš dodati i pol lovorovog lista i zrno papra.
Zaljev (ovisi o količini) ali omjer je 1:3
Na 1 litru octa ide 3 litre vode, 8 dag šećera, 15 dag soli i 1 dl ulja.
Pasterizacija 45min na 80oC.
Ali da te odmah upozorim, to je meni kiselo ko vrag (krastavce radim s omjerom 1:4) a ako smanjim kiličinu octa, hoće se kvariti.
Rješenje ti je konzervans. Nisam probala, ali ako se odvažim to opet raditi, bome ću ga staviti. Ako napravim 2-3 staklenke, toliko salicila ćemo preživjeti. Ali ja pečene paprike radije smrznem.