Stranica 410 od 581 PrviPrvi ... 310360400408409410411412420460510 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 20,451 do 20,500 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Bas i ja sad pipam svoju kvrgu...mrzim ih iz dna duse.Koliko god izgledalo da ne cine nikakvu stetu,plakala bih najrade svaki put kad mi se kvrga pojavi!!!
    I to 90^% na desnoj strani,tako u svakoj trudnoci
    Dosta mi je!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

BH i mogu nekako podnjeti, ali mi je to pucketanje uzasno...

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    BH i mogu nekako podnjeti, ali mi je to pucketanje uzasno...

Meni nije pucketalo nista za sada...
    Draga moja,izdrzi jos par tjedana i to je to...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je sve dole (mjehur, rodnica, ko zna sta... ) nekako stisnuto i prignjeceno i bas mi je jak pritisak.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Pred kraj je tesko,ja imam jos tri mjeseca i vec me je strah.Ipak sam 10 godina starija od proslog puta,jos sve ovo lezanje...
    Ajme sto me ceka!!!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sad sam u 18tt i poraste mi temperatura. Ne brine me ak je oko 37,5 al sad mi je već dvije 2. večer skočila na 37,9. Prekjučer sam mislila zvat ginicu ak budem topla i ujutro, al mi je skroz pala. Sad je opet skočila i ne mogu ju zvat jer sad radi do pon. Nije neka gadna bakterija jer već lagana viroza, al me strah za bebicu.
    Budit ću se svaka 4 sata da mi ne skoči u snu.

Je li imala ovakvo slično iskustvo?

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Mislim da se tolerira u t do 38,5
    kasnije zovi na hitnu ginekologija ako ti poraste vise
    smijes popiti lupocet za snizenje.
    Kakvu viroza je?
    beba je zasticena nece biti nista

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Kako pisem. Sorite na greskama

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Sadie,ako ti sutra ne bude bolje javi se na ginekologiju za svaki slucaj,oni ce najbolje znati.
    Da li te nesto boli?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Imam laganu upalicu grla, tek tolko da ju osjetim. Po danu nemam temp. Samo navecer. Popijem lupocet 500, spusti se i vrebam ju dalje, al onda ne raste vise.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Imam laganu upalicu grla, tek tolko da ju osjetim. Po danu nemam temp. Samo navecer. Popijem lupocet 500, spusti se i vrebam ju dalje, al onda ne raste vise.

I mene je jucer bolilo grlo i imala sam malu temperaturicu.Danas samo nos.
    Spricala sam grlo propolis baby sprejem,inhaliram se,caj...nisam pila paracetamol jer mi nije bila visoka temperatura.
    Sutra cu biti kao nova
    I tebi ce sigurno biti bolje sutra i ne moras se bojati jer respiratorni virusi ne prolaze kroz posteljicu

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

QB, kako si?Javi se...❤️

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

bmaric-to bi zbolja moglo biti to..sve bise me bole stidne kosti i sve se teze krecem. Malo sam se pocela gegati dok hodam.

Sadie- jesi probala prirodne lijekove kakve? Mi Slavonci cudesa radimo s krompirom, svinjskom nasti i rakijom. Dobro, ovo zadnje sad otpada mada gutljaj rakije vjerojatno ne bi stete neke napravio

Jadro-razumijem te
    Sve zgnjeceno, spljosteno, zbijeno, pod pritiskom nekim...

Sanja-prematalica je super. Ne izgleda kao da moze toliko izdrzati. Utipla li se u zid? (Probaj to reci 3x brzo :D)

Milenche moje-skupi su mehanicari ovdje uz more..
    Nazvali smo svog mehanicara u Brodu pa nam rekao da neki sprej spricamo..ma joj..

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    bmaric-to bi zbolja moglo biti to..sve bise me bole stidne kosti i sve se teze krecem. Malo sam se pocela gegati dok hodam.

Sadie- jesi probala prirodne lijekove kakve? Mi Slavonci cudesa radimo s krompirom, svinjskom nasti i rakijom. Dobro, ovo zadnje sad otpada mada gutljaj rakije vjerojatno ne bi stete neke napravio

Jadro-razumijem te
    Sve zgnjeceno, spljosteno, zbijeno, pod pritiskom nekim...

Sanja-prematalica je super. Ne izgleda kao da moze toliko izdrzati. Utipla li se u zid? (Probaj to reci 3x brzo :D)

Milenche moje-skupi su mehanicari ovdje uz more..
    Nazvali smo svog mehanicara u Brodu pa nam rekao da neki sprej spricamo..ma joj..

Optimisticni ton je tu,znaci bolje si?!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Mi smo otisli na plazu popodne. Nisam mogla lezati vise i brojati kontrakcije niti trpiti bolove dole u kostima. Trebalo mi je neko rasterecenje tog pritiska i plivanje mi je taaaako godilo..poslije smo otisli u Pulu po taj sprej. U roku 5 minuta mala padne na koljeno koje je vec 2x danas razderala-prokrvari kroz hlace pa smo joj zafrkali tu nogavicu da rana moze flisati-utas..a starija napravi salto na ljuljacki, padne na facu i razbije usta..i takvi odemo na sladoled-ovoj krv curi niz nogu, ovoj krv curi niz bradu, ja se gegam pogurena sva..
    Kontrakcije su i dalje tu, ali sad me bole stidne kosti i probada kroz rodnicu. 'Same all, same all..'
    Sutra se stedim maksimalno

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Bolje sam malo. Ali kuzim da grabim prema porodu i da ce se to samo jedan dan pretvorit u prave trudove

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Unistila vas je ta Pula...iduce ljeto ces po Puli trcati za jos jednim parom malih,slatkih nogu!❤️
    Izdrzi jos barem dva tjedna...

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Tako nekako si predvidjam-jos 2 tjedna..i onda pisem svoju pricu s poroda..
    'QueenBee rodila na stepenicama vrtica..'

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Tako nekako si predvidjam-jos 2 tjedna..i onda pisem svoju pricu s poroda..
    'QueenBee rodila na stepenicama vrtica..'

Hahahaha!!!
    Nece biti tako,doci ce ona taman kad se sve smiri i ti se opustis...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

QBee, ajd ti sutra uvali djecu muzu i materi i lipo odmaraj cijeli dan. Nek se snalaze

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

i mi isto. Kad je mene uhvatila vizora prije 4 mj, dobivala sam naribani krumpir i tuceni bjelanjak (i kombinaciju i posebno), inace i rakiju, ali ovaj put sam ju odbila. E da, ne smijem zaboraviti "domacu" pilecu/kokosju juhu (kazu da je domaca, a tko zna iz kojeg inkubatora je koka izasla).

Sadie, ako ti temp skoci preko 38 mozes popiti Lupocet od 1000. Sve ispod toga nemoj piti, a kod trudnica se tolerira temp do 39. Ako ti potraje vise od 3 dana, otidji dr da vidi da mozda nije bakterijska upala. U tom slucaju ce ti dati antibiotik.
    Za bebu ne brini, ona je zasticena i ne moze joj biti nista.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nije me strah viroze za bebu vec da joj se nesto ne pregrije. Sinoc sam imala 38.1 pa je pala. Za 4h ista prica pa sad za 4h opet isto. Ohladim se, al se opet i pregrijem.
    U pon.idem u rodiliste na pregled pa cu pitati tamo.
    Citala sam na amer.trudnickim str.da je okdo 38,3. U 1. 3mjesecju moze doci do spontanog, a u ostalim fazama do deformacija, iako rijetko. Al si nekak mislim, sigurno se nerijetko dogodi da trudnice zakure pa tijelo bebu ipak nekako zastiti.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Da, i jos sam noc provela u sjedecem polozaju jer me je migrena ubijala. A ova moja mala tuli jer joj je dosadno i nama nimalo milosti za mamu. Al u pon. se vraca u vrtic pa ce nam svima biti lakse.
    Inace, ova tipkovnica na mobu c3 me izluditi. Grrrr.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Slobodno mozes za migrenu popiti Lupocet,ili Eferalgan 500sumeci i to 2(ista stvar).
    38,1 se smartra povisenom,ne visokom temperaturom.Tako da se nikakvog pregrijavanja ne trebas bojati.Do 12.tt je organogeneza zavrsila tako da nema straha niti od malformacija i respiratorni virusi ne mogu proci posteljicu,tako da je beba dobro.
    Ti si ta koja je u drugom stanju,pa djelomicno i zato si mozda burnije odreagirala na neku virozu tipa prehlade koja bi inace prosla bezbolnije...
    Ja iz kuta jednog medicinara bih za svoj mir isla do ginekologije i izvadila krv da budem sigurna da je to viroza,da se ipak iza svega ne skriva kakva angina ili uroinfekt...Ali to sam ja,temu ovog foruma bi mogli po meni nazvati!!!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Medicinar na ovom forumu. Ne mrdaj nam nikam vec nam budi tu i savjetuj.
    Za ovakvu migrenu mi pomazu samo normabel 5 mg i 2 do eventualno 3 ibuprof3na 400. Imam iskustva s migrenom, cak sam zavrsila i na hitnoj jednom. Sv3 ostalo su cedevita bonboni. Ali normic 2mg me je opustio nocas i malo sam ipak drijemnula.
    Utjesila si me za temp.i njezine posljedice.
    Naravno da s3 ovak nesto dogodi vik3ndom kad mi nije dostupna ginica, al n3cu zvati hitnu v3c s3 strpiti do pon.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jutro cure, sokic! (ili kava).

~~~~~~~~~~~~ da se sve pod virozom sto brze oporavite!

Mene navecer kad sam legla sve nesto lagano boluckalo, donji dio trbuha, ledja, ko pred menstruaciju. Mozda se i ovaj moj bebolinac spusta.

Zelim vam lijep dan!

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Jutro,

Sadie brz oporavak.
    QB, isprobana prematalica... Drzi ona bez brige. Da utiplano u zid.
    Leona kako je? I ostale zenske
    Tiia si u komadu? Jos?!

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jutro Sanja evo dobro je. Citavam vas. Sve gledam hoce nam se QB porodit haha.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moze li se beba ozljediti ako udara u kost od kuka?
    Kako lezim uvijek na lijevom kuku, on svako malo udari od moj kuk, nekad udari i dosta...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma ne moze valjda em je u vodi, em ima mekane kosti. Don't worry! A i moj se uvatio bas po lijevom kuku lupkat.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Tu sam

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Evo meeeeeee
    Vratili smo se s plaze. Plivanje je super stvar! Samo sto mi onaj žaba stil nogama ne stima nikako pa ja po muski otplivam malo, malo plutam, malo ronim i tako..
    Nazad u autu sjedim i osjetim dole onaj osjecaj kao da ce nesto iscuriti van, kao da je vec 'na vratima'. Slican osjecaj kao kad ide izgon bebe, ali bez boli. I dodjemo 'kuci', odem na wc i obrisem nesto sluzavo..vidjet cemo kad budem isla na br.2 hoce jos nesto izaci. Mozda je samo obicni iscjedak
    Posljednje uređivanje od QueenBee : 27.08.2016. at 13:22

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ja bih rekla da se beba nit udari nit pregrije. Sve je to majka priroda lijepo uredila

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sadie nevce bebi nista biti. Nine to ni visoka temp.
    QB, mozda je voda? Al morska mislim? Nego jesi pripremila stolcic za svaki slucaj?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Medicinar na ovom forumu. Ne mrdaj nam nikam vec nam budi tu i savjetuj.

Za ovakvu migrenu mi pomazu samo normabel 5 mg i 2 do eventualno 3 ibuprof3na 400. Imam iskustva s migrenom, cak sam zavrsila i na hitnoj jednom. Sv3 ostalo su cedevita bonboni. Ali normic 2mg me je opustio nocas i malo sam ipak drijemnula.

Utjesila si me za temp.i njezine posljedice.

Naravno da s3 ovak nesto dogodi vik3ndom kad mi nije dostupna ginica, al n3cu zvati hitnu v3c s3 strpiti do pon.

I ja imam migrene,odnosno one cluster glavobolje.Do 16.tt sam pila duphaston i on mi ih je izazivao,grozno nesto.Popila bih eferalgan koji bi ublazio na sat dva.Poslije su prestale kad sam to cudo prestala piti.Brojala sam tjedne koliko jos do brufena...
    Sigurna sam da ces danas biti bolje!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ja sam nocas sanjala da sam na snijegu,ovakva trbusasta sam se uvukla u skijaske hlace i skaf i setala po snijegu...
    05.12.gdje si???

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Jadro-pratis me u simptomima :D

Sanja-nije voda, bas je bilo extra sluzavo (morala sam malo prst gurnit unutra da provjerim). Sutra smo 36+1tt i jos sutra smo ovdje-jos jedan dan fore za stolcic

Nego, kaze mi mama da je nasa susjeda koja je babica i koja mi je bila na prvom porodu-rekla da ju obavezno nazovem kad budem za rodiliste. Buduci da Brod IMA stolcic, ali ga ne koriste, mogla bi ja nju nazvati i pitati je li ona prosla tecaj za to (treba li im tecaj uopce) i bi li htjela sa mnom probiti led poroda na stolcicu..

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche-zasto ne smijemo ibuprofen za vrijeme zrudnoce, a smijemo nakon poroda kad smo dojilje? Ibuprofen daju u rodilistu

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Tiia-ima li sto novo?

VUBS-javi se...

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jadro-pratis me u simptomima :D

Sanja-nije voda, bas je bilo extra sluzavo (morala sam malo prst gurnit unutra da provjerim). Sutra smo 36+1tt i jos sutra smo ovdje-jos jedan dan fore za stolcic

Nego, kaze mi mama da je nasa susjeda koja je babica i koja mi je bila na prvom porodu-rekla da ju obavezno nazovem kad budem za rodiliste. Buduci da Brod IMA stolcic, ali ga ne koriste, mogla bi ja nju nazvati i pitati je li ona prosla tecaj za to (treba li im tecaj uopce) i bi li htjela sa mnom probiti led poroda na stolcicu..

Ako i postoji tecaj iz mog iskustva to ne moze biti nesto zahtjevno...jer nema tu filozofije.Babica sjedi na strunjaci i radi ono sto bi radila i na stolu ili krevetu,osim toplih obloga. Druga sjedi na stolici iza tebe u slucaju da nemas pratnju...i kraj price.
    Svaka imalo iskusna babica bi to i bez tecaja znala!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Milenche-zasto ne smijemo ibuprofen za vrijeme zrudnoce, a smijemo nakon poroda kad smo dojilje? Ibuprofen daju u rodilistu
    Meni je gin rekla da se preporucuje uzeti paracetamol tijekom trudnoce, a ibuprofen se moze uzeti, ali ne cesto.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja mislim da bi nama ovdje trebao neki gin koji ce nam odgovarati na pitanja.
    Ima netko nekog brata/sestru, rodbinu, prijatelja/prijateljicu, susjeda/susjedu, koji bi nam se malo pridruzio ovdje i odgovarao na pitanja?

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ja cu nazvati tu susjedu babicu i izvidit situaciju!

bmaric-nakon poroda sam pila ibuprofen jedno 4 dana-max 2 na dan. Onda sam presla na lekadol jos 2 dana.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jer kod beba moze(u nekom nevjerojatno minimalnom postotku) dovesti do prijevremenog zatvaranja ductus botalija(prolaz unutar srca)bebe u trecem tromjesjecju.Kao siguran je u prva dva...ne bih isprobavala!
    Kod dojenja se ne izlucuje mlijekom pa ga smijemo piti.
    Ista srvar je s ostalim nesteroidnim antireumaticima kao sto su voltaren i ketonal
    Sterberica!!!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

bmaric-ta moja susjeda je u godinama, mislim da ona ne forumari
    Btw kako si danas?
    Posljednje uređivanje od QueenBee : 27.08.2016. at 14:13

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Zivjela ti nama, streberice!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Zivjela ti nama, streberice!

Samo pitajte!
    ❤️

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma javila bi se ja, ali sve ste nekako odmakle s terminima, pa sam malo usamljena
    vi sve o porodu vec pricate naveliko...

a i nista novoga kod mene...osim sto nema vise krvarenja...

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Tu sam .. moram se zabaviti s necim jel sam nekako znj.
    losije volje. Sve se dogadalo od cepa,bolnih kontrakcija do tog sam dosla da je sutra termin a meni tek sad nista se ne desava.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Najbolji lijek svih vremena se zove OKI u lijepoj nasoj ga nema za kupiti,u Italiji ga nabavljamo na recept privatni.Dobijes kutiju s 50 vrecica za 4€. Prah za rastopiti u vodi,vrecica je podijeljena u dva dijela,polovica je doza za djecu...
    Nema te boli koja ne nestane u roku od 5 min,nesto nevjerojatno!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •